Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2658626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaka_ja
  • nowicjusz
  • *
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #13560 dnia: 26 Listopada 2022, 16:19 »
jaka_ja z całego serca Ci życzę, żebyś była na takim etapie jak ja, czyli kochania siebie i akceptacji otoczenia, bo najwidoczniej Twój post jest takim wołaniem o miłość i współczuć to ja mogę co najwyżej Tobie, że jesteś tak sfrustrowaną osobą.....jednocześnie przypomnę, ze nikt w necie nie jest anonimowy i jeśli nadal będziesz publicznie (bo prywatnie to mi rybka, co tam sobie uroiłaś w głowie) rozpowszechniać takie informacje, to pomówienie podlega pod paragrafy prawne....przy okazji dziękuję Sylwi i Japcio za czujność - jesteście laski wspaniałe :-*
Jeśli ktoś szuka cudownej miejscówki w górach, z fantastyczną atmosferą, pysznym jedzeniem  i słabo działającym netem  :P to polecam agroturystyke Bajka w Lipnicy Wielkiej - na pewno tam jeszcze powrócę z rodzinką  :serce:

Dobze pani wie ze to zadne pomowienia a prawda do ktorej sie wstyd przyznac a grac zadowolona tez pani umie, ale to nie moj problem. w tym okresie w ktorym pani tu bardzo dlugo nie bylo podjela ani leczenie i dobrze, super, ale nie mam czasu się panią zajmować, pani wybaczy. Jak napisalam nie wyciagam dalszych brudow tylko zdrowia psychicznego zycze na swieta i po. i niech sie pani juz tak nie frustruje. tylko zajmie swoim zdrowiem i meza i dzieci, bo oni najbajdziej cierpia, przy okazi zdrowych swiat. wracam do swoich dzieci.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #13561 dnia: 28 Grudnia 2022, 18:20 »
Dziewczyny,znalazłam coś fajnego w Chorwacji,w Supetar. Wiecie jak wygląda sprawa z promami tam? Czy kursują dość często? Wysepka dość mała,więc pewnie byśmy chcieli co jakiś czas dostać się do Split czy w inne miejsce.....warto się tam pchać? Czy szukać czegoś innego??? Gdzie ? Na przyszły rok Chorwacja albo Grecja już koniecznie.

Offline agnieśka

• forumowicz
  • Twoje łzy miażdżą mi serce
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #13562 dnia: 29 Grudnia 2022, 09:57 »
To strona z rozkładem kursowania promów, można tam też od razu kupić bilety https://www.jadrolinija.hr/redovi-plovidbe-i-cijene/lokalne-linije-2023, trzeba wybrać kurs nr 631.
Co do samej wyspy Brac, to jeszcze na niej nie byłam, ale zwiedziłam już wiele innych miejsc w Chorwacji... nie wiem na jak długo jedziecie, nie wiem jakie są też Wasze oczekiwania odnośnie urlopu, ale na wyspie Brac nie będziecie się nudzić z tego, co się orientuję... jest tam, co zwiedzać i są piękne plaże do kąpania... warte zobaczenia miejsca: Zlatni Rat w miejscowości Bol, Vidova Gora, pustelnia Blaca, no i plaża Lovrecina plus w każdej miejscowości na tej wyspie można zobaczyć coś fajnego... kiedyś już robiłam wstępny rekonesans tej wyspy, ale padło na początek na wyspę Hvar, jak potrzebujesz konkretnych informacji o Brac możesz napisać na priv...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #13563 dnia: 30 Grudnia 2022, 12:24 »
Itaka przesunęła nam lot na Rodos o 3 dni wcześniej. Oby więcej niespodzianek do lipca nie było.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #13564 dnia: 24 Stycznia 2023, 20:11 »
Dziewczyny gdzie wakacje z dziecmi...jaki hotel?? Kierunki Greja, Hiszpania lub Włochy

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #13565 dnia: 25 Stycznia 2023, 14:35 »
Majorka. Spokojnie, sielsko,  czyściutko i bezpiecznie.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13566 dnia: 7 Marca 2023, 07:31 »
Weekend bożociałowy w Szczecinie - tylko zostawiam :) :) :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13567 dnia: 24 Marca 2023, 07:54 »
Szczecinianki, poproszę o listę atrakcji w waszym mieście i okolicy :) Wypad do Niemiec - dokąd najlepiej wyskoczyć ze Szczecina?
Będzie jakaś kawa? :) :) :)

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13568 dnia: 24 Marca 2023, 20:29 »
W Szczecinie chyba ciekawych atrakcji  niestety brak :( w okolicach to może
Krzywy Las? Natomiast jeśli do Niemiec to najlepiej Berlin?

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #13569 dnia: 28 Kwietnia 2023, 20:04 »
Szczecinianki, poproszę o listę atrakcji w waszym mieście i okolicy :) Wypad do Niemiec - dokąd najlepiej wyskoczyć ze Szczecina?
Będzie jakaś kawa? :) :) :)
Skoro po raz pierwszy w Szczecinie to jest gdzie pochodzić (ja to doceniłam, jak nasze miasto odwiedziła min. Ślązaczka i była zachwycona ) czyli koniecznie Wały Chrobrego ze modernizowanym  Nabrzeżem Starówka na szczecińskiej Łasztowni  (które zostało wybrane najlepszą przestrzenią publiczną w Polsce w 2017 roku), polecam też rejs po Odrze min w kierunku szczecińskiej  Wenecji :), Zamek Książąt Pomorskich i możliwość wejścia na Wieżę dzwonów - choć moim zdaniem bardziej spektakularny widok jest z wieży w Bazylice Św. Jakuba  -tak w ogóle  to druga co do wysokości świątynia w Polsce z imponującymi organami, koniecznie  Filharmonia w Szczecinie  (która z kolei zdobyła nagrodę w dziedzinie architektury współczesnej im. Miesa van der Rohe 2015 ) i tuż obok innowacyjne Centrum Dialogu Przełomy - dla interesujących się historią,  do typowego spacerowania Jasne Błonia w kierunku Syrenich Stawów oraz Jezioro Szmaragdowe, jeśli pogoda dopisze to 1 czerwca powinna  być otworzona z kolei nasza szczecińska Majorka ;) czyli kompleks basenowy Arkonka, buduje się tez Fabryka Wody, ale to raczej jeszcze nie otworzą :P ale jesli nawet nie kąpiel to polecam też spacer trasą naszego szczecińskiego parkrunu czyli kółko od Arkonki i dookoła jeziora Goplanka, kawałek dalej Jezioro Głębokie i park linowy dla lubiących aktywnie spędzić czas....to tak na szybko, co przychodzi  mi do głowy :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13570 dnia: 30 Kwietnia 2023, 07:50 »
Dziękuję, Miśka! Zapisuję i na pewno skorzystam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #13571 dnia: 9 Maja 2023, 10:06 »
Do tego dodałabym jako atrakcje schrony pod dworcem pkp. Obiad to pizza w boskie ciao obok pkp właśnie.
Po spacerku lody Marczak bo są pyyycha.

Co do kawy- chętnie bym ją z tobą spiła ale my na czerwcowe uciekamy w okolice Wałbrzycha

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #13572 dnia: 23 Maja 2023, 00:47 »
Hej dziewczyny,
Czy jest bezpośrednie połączenie pociągiem między Berlin Tegel a Szczecinem?
Lub łatwe połączenie z Tegla na dworzec gdzieś w Berlinie i z tamtad do Szczecina?
Będziemy tym razem lecieć na Berlin i rozkminiam czy jest alternatywa dla samochodu/busa.
Ktoś coś?

Offline loona
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13573 dnia: 23 Maja 2023, 12:04 »
Jest pociąg ze Schwedt do Berlina. Pewnie i ze Szczecina jakiś jest, ale aktualnie jest remont torów i na odcinku Tantow-Argemunde jedzie się z przesiadką jakimś autobusem , ale tego nie znam.

Jadąc pociągiem, wysiadasz na stacji Berlin gesundbrunnen, tam przechodzisz na peron chyba 9  i jedziesz bezpośrednio na lotnisko. Wysiadasz dokładnie pod lotniskiem. Wjeżdżasz schodami na górę i od razu  masz check-inny. Dwa tygodnie temu właśnie tak jechaliśmy. Tak więc świeżutkie info :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #13574 dnia: 23 Maja 2023, 14:36 »
Dzięki Loona! Popatrzę czy jest to opcja dla nas

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13575 dnia: 29 Marca 2024, 14:30 »
hop hop, ktoś tu jeszcze zagląda? :)

Szukam porad dotyczących Legolandu w Danii. Śmigamy autem do Danii na majówkę i chcemy spędzić jeden dzień w Legolandzie.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #13576 dnia: 29 Marca 2024, 17:50 »
Bylismy w Legolandzie , co chcesz wiedzieć?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13577 dnia: 29 Marca 2024, 20:55 »
Gdzie najlepiej kupić bilety? Na miejscu czy wcześniej przez net?
Ktoś kiedyś tutaj pisał, że drogie i niedobre  jest jedzenie, prawda to?
Co warto zobaczyć, a z czego zrezygnować? Mamy tylko jeden dzień na Billund.
Z góry dzięki.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13578 dnia: 29 Marca 2024, 22:22 »
Wcześniej na ich stronce.  Są tańsze i wchodzisz bez kolejki.  Bylismy w sierpniu i weszliśmy z marszu,  a kolejki byly ogromne. Też czytałam o jedzeniu, więc mieliśmy swoje. Kupowalismy lody i napoje. Toalety bardzo czyste i darmowe. Co zobaczyć to zależy co lubicie. My byliśmy na wszystkich rollecoaster, pingwiny i na każdej kolejce z wodą. Super jest bitwa morska. Polecali ubranie na zmianę i mieliśmy koszulki, ale było gorąco i szybko schlismy. Polecam ściągnąć apke Legolandu i wtedy łatwo zobaczyć gdzie chcecie pojsc, jaka tam jest kolejka. Na każdej kolejce robia fotki i można je potem na dole kupic.  Drogie są,  ale warto- mamy zdjęcie na klockach- taka ramka  która buduję się z lego i na nich jest nasza fotka. Do odbioru tuż przed zamknięciem parku, zwykła fotka od razu. Fajne jest też szukanie zlota- dostaje się złoty medal jak się znajdzie sporo bryłek. Dużo jest dopłat do różnych atrakcji, już nie pamiętam do jakich- napewno do tego złota, do loterii- ale warto- wygrałam ogromna pluszowa ośmiornice :)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13579 dnia: 30 Marca 2024, 08:42 »
Dziękuję! Na pewno przydadzą się informacje.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13580 dnia: 30 Marca 2024, 08:56 »
Nie ma sprawy, jak chcesz coś konkretnie to pytaj. Nam się mega podobało, chyba tak samo jak dzieciom :)
Wesołych Świąt!

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13581 dnia: 30 Marca 2024, 21:28 »
Pewnie bliżej wyjazdu pojawią się pytania. Spokojnych świąt!

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13582 dnia: 31 Marca 2024, 08:05 »
Przypomniało mi się,  że parking tez płatny. Oplac razem z biletami na ich stronie.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13583 dnia: 2 Maja 2024, 22:29 »
Spędziliśmy dziś świetny dzień w Legolandzie. Dzięki za wskazówk :)
Naprawdę warto jechać.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13584 dnia: 4 Maja 2024, 13:05 »
Super,  nam tez się mega podobało.

A nasza majówka to Estonia,  Łotwa i Litwa- również polecam.