Szczecinianki, poproszę o listę atrakcji w waszym mieście i okolicy
Wypad do Niemiec - dokąd najlepiej wyskoczyć ze Szczecina?
Będzie jakaś kawa?

Skoro po raz pierwszy w Szczecinie to jest gdzie pochodzić (ja to doceniłam, jak nasze miasto odwiedziła min. Ślązaczka i była zachwycona ) czyli koniecznie Wały Chrobrego ze modernizowanym Nabrzeżem Starówka na szczecińskiej Łasztowni (które zostało wybrane najlepszą przestrzenią publiczną w Polsce w 2017 roku), polecam też rejs po Odrze min w kierunku szczecińskiej Wenecji

, Zamek Książąt Pomorskich i możliwość wejścia na Wieżę dzwonów - choć moim zdaniem bardziej spektakularny widok jest z wieży w Bazylice Św. Jakuba -tak w ogóle to druga co do wysokości świątynia w Polsce z imponującymi organami, koniecznie Filharmonia w Szczecinie (która z kolei zdobyła nagrodę w dziedzinie architektury współczesnej im. Miesa van der Rohe 2015 ) i tuż obok innowacyjne Centrum Dialogu Przełomy - dla interesujących się historią, do typowego spacerowania Jasne Błonia w kierunku Syrenich Stawów oraz Jezioro Szmaragdowe, jeśli pogoda dopisze to 1 czerwca powinna być otworzona z kolei nasza szczecińska Majorka

czyli kompleks basenowy Arkonka, buduje się tez Fabryka Wody, ale to raczej jeszcze nie otworzą

ale jesli nawet nie kąpiel to polecam też spacer trasą naszego szczecińskiego parkrunu czyli kółko od Arkonki i dookoła jeziora Goplanka, kawałek dalej Jezioro Głębokie i park linowy dla lubiących aktywnie spędzić czas....to tak na szybko, co przychodzi mi do głowy