zgodnie z obietnica napisze moje wrazenia z pobytu w hotelu FESTA PANORAMA BULGARIA
Ogolnie hotel nastawiony na rodziny z dziecmi- lozeczka w pokojach- dostalismy ogromny pokoj, krzeselka w restauracji, brodziki dla dzieci i basen gleboki 70 cm, plac zabaw sredni, figlo club dla dzieci powyzej 4 roku zycia, widzialam ze dziewczyny mocno zaangazowane ale moj nie chcial chodzic.
Pokoje, nasz ogromny, z wielkim lozkiem, kanapa rozkladana lozeczkiem szafami biurkiem a jeszcze mozna bylo tanczyc na srodku pokoju. Warto poprosic przy rezerwacji o pokoj z cichcej czesci hotelu z widokiem pocznym na morze- ja tak zrobilam i dotalam pokoj z widokiem na innny hotel, po jednej stronie morze po drugiej ulica, ale ani gwaru ulicy ani gwaru doboegajacego z basenu nie bylo sluchac. Pokoje znajdujace sie nad basenem albo od strony ulicy byly glosne nawet bardzo.
Jedzenie - mozna jesc caly dzien i pol nocy. sniadania, obiady, kolacje, a miedzy czasie frytki pizza kurczaki, lody, hamburgery hot dogi - wszystko dostepne przy barze od 10-17 do tego napoje alkoholowe nielkoholowe soki, soki swiezo wyciskane takze dostepne przy basenie. Ogolnie jedzenie dobre jednak po 5 dniach mielismy go juz serdecznie dosyc. Niby roznorodne ale wszystko podobne do siebie. Mistrzostwem byly ciasta. Podczas posilkow samemu nalewalo sie napoje, gzowane nieggazowane, soki, herbata kawa, kakao itp. ozna takze zamowic sobie drinka czy wino wszsytko w cenie all inclusive.
Lokalizacja hotelu bardzo fajna. trzydziesci minut od lotniska, przed slonecznym brzegiem- ktory osobiscie mi sie nie podobal. Nad samym morzem- plaza zatloczona ale byla fajna zatoczka idealna dla rodzin z dziecmi- jednak dojscie rpzez wode albo po kamieniach Promenada nad morzem kolo 10-15 do nessbaru.
Basen bardoz fajny jednak otwarty do godziny 18. podzielony na trzy strefy do 70 cm, 130 i 150 glebokosci do tego dwa male brodziki mojemu prawie dwulatkowi siegala woda do pasa.
Nad basenem plac zabaw bez szalu ale dzieciakow wystarczylo, oraz silownia na powietrzu.
Animacje srednie chociaz goscia sie podobalo. Njwazniejsze nikogo do niczego nie zmuszali. Codziennie wieczorna dyskoteka dla dzieci i show dla doroslych.
Obsluga mowiaca po polsku, albo przynajmniej rozumiejaca
Dla mnie wazne bylo to, ze mimo czterech gwiazdek obsluga byla wyluzowana. Czlowiek nie stresowal sie plama na obrusie czy histeria dziecka- co spotkalam w jednym z polskich tez czterogwiazdkowych hoteli.
Hmm to tak w skrocie
Lecielismy z rainbow liniami enter air - wszystko w najlepszym porzadku, rzadnych opoznien, opieka rezydenta ok, przy transferze pracownik rainbow pomagal na lotnisku.
Jak ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem.