Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2677469 razy)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #7500 dnia: 19 Lipca 2017, 22:47 »
A moj 9 latek robi histerie ze nie chce jechac. Mowi ze nie chce za granice bo boi sie terrorystow

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7501 dnia: 19 Lipca 2017, 22:50 »
Gosia super. Czekam po wyprawie na fotki. Skandynawia to również moje marzenie ale ze tam zimno ;) to musi poczekać aż zacznę przekwitać ;) wtedy mi będzie gorąco.
Gdzie jeszcze planujecie być?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #7502 dnia: 19 Lipca 2017, 23:04 »
Anusia, w tym roku wyjazd był ułożony pod syna - wygrałam bilety do Legolandu więc mus ;)
Nasza trasa Szczecin-Lubeka-Vejle-Billund-Kopenhaga-Malmo-Trelleberg-Sassnitz-Szczecin.
Do Danii chcę wrócić, szerzej Kopenhage zwiedzić. Do Szwecji na razie chyba nie, gorzej wypada od Danii.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7503 dnia: 19 Lipca 2017, 23:19 »
Gosia fajna wyprawa, my na razie dotarliśmy tylko do tej namiastki świata lego w  Berlinie :) kjp mój też z takimi tekstami przychodził jeszcze ze szkoły, ale szybko mu przeszło....

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #7504 dnia: 20 Lipca 2017, 07:51 »
Gosia super. Czekam po wyprawie na fotki. Skandynawia to również moje marzenie ale ze tam zimno ;) to musi poczekać aż zacznę przekwitać ;) wtedy mi będzie gorąco.

to jest mit :P (oczywiscie zalezy jaki rejon itp), w tym roku zdecydowanie mamy lepsze lato niż w PL , ale często jak rozmawiam z mama to pogoda podobna jak w Pl w Szczecinie, nawet śniegu więcej było i mrozów w Szczecinie niż u nas :P

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7505 dnia: 20 Lipca 2017, 08:38 »

to jest mit :P (oczywiscie zalezy jaki rejon itp), w tym roku zdecydowanie mamy lepsze lato niż w PL , ale często jak rozmawiam z mama to pogoda podobna jak w Pl w Szczecinie, nawet śniegu więcej było i mrozów w Szczecinie niż u nas :P

To znaczy, że nie mit...w PL jest mi wciąż zimno ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #7506 dnia: 20 Lipca 2017, 09:05 »
A wolicie jeździć sami na wakacje czy ze znajomymi? Ja mam po raz pierwszy ochotę wracać do domu. Wyjazd ze znajomymi to porażka. Nie wypoczywam, ciągle się wkurzam. Nie cieszę się rodziną.  Porażka na całego :(
Daria, mam nadzieję, że nasze wakacje będą lepsze :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7507 dnia: 20 Lipca 2017, 09:09 »
ja pozdrawiam z deszczowego Szczecina  ;)
japcio pewnie kwestia jacy znajomi...nam i tak trudno zgrac i terminy i preferencje, wiec do tej pory za granicę jezdzilismy sami i sobie chwalę, bo z reguły na miejscu i tak kogoś poznawalismy, a z drugiej strony nie byliśmy "uwiązani" i czas zaplanowany wg naszych upodoban

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7508 dnia: 20 Lipca 2017, 09:13 »
Pewnie zalezy od znajomych :P
Z jedna znajoma i jej chlopakiem na pewno bym pojechala wszedzie, swietnie sie dogadujemy, blizsze i dalsze wyprawy juz nam sie udawaly. Mielismy z nimi leciec wlasnie to Tajlandii.

Za to z meza rodzina bylismy w gorach teraz i porazka totalna ::) nigdy wiecej!

Kiedys nie chcielismy bez znajomych jezdzic, bo myslelismy, ze bedziemy sie nudzic. Ale teraz juz uwazamy, ze nikt oprocz Nas do szczescia nie jest nam potrzebny. :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7509 dnia: 20 Lipca 2017, 09:14 »
japcio, my jeździmy na wakacje ze znajomymi, ale są to sprawdzenie znajomi ;) tzn. bylismy juz razem milion razy, sikalismy do jednego kibla :P

Raz bylismy na 2 tyg razem ale zasady byly ustalone z góry - ze jak nie mamy ochoty isc gdzies razem to nikt sie nie obraża itp. każdy idzie w swoja stronę ;)
Wieksze wycieczki ustalalismy razem, czasami na plaze razem poszlismy ...no i wieczorami przesiadywalismy razem.

Ale do Azji bym ich nie wziela...a juz pytaja :)

Lubimy ich bardzo, jeszcze bardziej ze maja dzieci w wieku naszych wiec nie trzeba sie zajmowac aż tak dzieciakami, bo zajmuja sie sobą :0

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #7510 dnia: 20 Lipca 2017, 09:21 »
Na weekend czy święta mogę jechać z kimś (oczywiście kazdy ma swój pokój! Żadne apartamenty dla 2 rodzin  ::) ) Natomiast dłuższy urlop wyłącznie z Liwią i mężem.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7511 dnia: 20 Lipca 2017, 09:24 »
Ci też sprawdzę i wieloletni. Ale ten wyjazd to porażka dla mnie. A najbardziej wkurzają mnie ich dzieci. Chcę do domu!!!!!!!!

Loona, mamy wspólny domek (Miśka, pamiętam twoje słowa....), kuchnię, łazienkę.... Nigdy więcej!!!!!!!

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7512 dnia: 20 Lipca 2017, 09:27 »
Na narty jeździmy dużą ekipą( zawsze ponad 20 os), uwielbiam te wyjazdy :) Z tym że nasi znajomi wszyscy fajni i wyluzowani, każdy na wyjazdach spędza czas tak jak ma ochotę, bez żadnego spięcia. Na wakacjach letnich też byliśmy ze znajomymi i było super. Wyjazdy we 4 uwielbiam, lubię pobyć tylko z M i dziećmi, byliśmy niedawno i to był fajny czas tylko dla nas. Jeśli jedziemy ze znajomymi to zawsze osobny pokój/apartament. To kwestia doboru ludzi i tego na jaką formę wyjazdu się ma ochotę w danym momencie życia  :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7513 dnia: 20 Lipca 2017, 09:34 »
japcio nie chciałam być złym prorokiem  :przytul: i naprawdę współczuje...długo tam jeszcze będziecie?
u nas w tym roku wyszło trochę przypadkiem, ze kolega syna z boiska był zaledwie 15 km od nas, wiec i my raz ich odwiedziliśmy, i oni w rewanżu i było super, obok bardzo sympatyczna rodzinka z Czech, wiec tez były wieczorne integracje, a lokalni Chorwaci po dwóch wieczorach tez przyjęli na boisku syna jak swojego (nawet ksywkę dostał  :) )

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7514 dnia: 20 Lipca 2017, 09:40 »
Do soboty z nimi. Potem jedziemy w inne miejsce sami.
Mam ochotę zamknąć się w pokoju z książką. Mąż też mnie już wkurza. Załamka. A szkoda, bo ładnie tutaj. Pozwiedzałabym coś, ale nikt nie chce ruszyć tyłka. Bo jest basen, jezioro, kajaki... Ręce opadają.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7515 dnia: 20 Lipca 2017, 09:47 »
japcio ale chyba jesteście samochodem? To pakujesz rodzinke i zwiedzasz, jaki problem...a znajomi nie się moczą w basenie  :P

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7516 dnia: 20 Lipca 2017, 09:51 »
Wszyscy są przeciwni... Nawet dzieci. Wyć mi się chce. Basen wygrywa ze wszystkim.
Na następne wakacje jadę sama :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7517 dnia: 20 Lipca 2017, 09:53 »
japcio dawaj do Szczecina, zapewnię Ci atrakcje, tym bardziej, ze do poniedziałku chata wolna  ;D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #7518 dnia: 20 Lipca 2017, 10:05 »
Japcio ja ci wspolczuje... Wlasnie tak to jest. Ja na wspolny domek nigdy bym sie nie zgodzila. Raz bylam z siostra i jej rodzina i juz tego bledu nie popelnie. Never ;D
Ja wam powiem,ja troche teraz.tak mialam w grecji. Chcialam na plaze a wszyscy nieee bo basen bo all ehh musze przemyslec na za rok to dokladnie...tymbardziej ze na 2 tyg planujemy...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7519 dnia: 20 Lipca 2017, 10:15 »
Ja do wspólnego domku tez już nie chce, ewentualnie z jedna para przyjaciół.

Na dłuższe wakacje jest mi bez różnicy, teraz jedziemy sami i wiem ze będzie Ok :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7520 dnia: 20 Lipca 2017, 10:36 »
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2017, 10:39 wysłana przez Mysikróliczek »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7521 dnia: 20 Lipca 2017, 10:46 »
Straszne :(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7522 dnia: 20 Lipca 2017, 11:25 »
A my znowu wolimy do wspolnego domku. Oczywiście sypialnie osobne.
Wtedy siedzimy sobie do wieczora i "klachamy".
Mąż mojej koleżanki zawsze jeszcze ze mną biega na wyjazdach więc w ogole się dopasowaliśmy :)
Za 3 tygodnie znowu razem jedziemy :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #7523 dnia: 20 Lipca 2017, 11:44 »
W
Dwa razy byliśmy z Mają i B. i zawsze było świetnie. Drobne negocjacje się zdarzały, ale wszystko dało się przedyskutować. Całe dnie spędzaliśmy razem, ale mieliśmy taki sam pogląd na wakacje i to co było możliwe zaplanowaliśmy wcześniej.

Z kolei 4lata temu byliśmy w kilka rodzin w Karpaczu i nigdy tego nie powtórzymy. To już był tłum i ostatnie dwa dni już się odłączyliśmy z R., bo awantura wisiała w powietrzu. Zupełnie różne podejścia i za dużo zależności (dzieci w bardzo różnym wieku).

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7524 dnia: 20 Lipca 2017, 11:52 »
Nasi znajomi cieszą się, że im Ania wszystko zaplanuje, znajdzie, zabookuje.
Oni tylko akceptują czy chcą jechac tam czy nie...

Bywało, że musielismy zrezygnować z jakiegos punktu programu bo któreś z dzieci "zaniemogło" albo coś się stało. Nikt nigdy nie miał pretensji, bo wiadomo, to dzieci.

No i najważniejsze...mamy z kumeplą takie same poglądy żywieniowe (własciwie to ja Magde zaraziłam) wiec jak gotujemy w jakimś miejscu (zazwyczaj śniadania czy kolacje) to nie ma spiny, że moje dzieci nie mogą czegoś jeść :) Bardzo to lubie.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #7525 dnia: 20 Lipca 2017, 11:57 »
3 grosze w temacie jedzenia...
Ania, chciałam Ci powiedzieć, ze kotlety z kaszy jaglanej są super (te co mi poleciłaś)
Młody wczoraj wciągnął 3 :D

My jutro jedziemy na kilka dni w Tatry. Spontanicznie.
Willa Majerczyk Bukowina Tatrzańska  :)
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2017, 12:00 wysłana przez Zoya »

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #7526 dnia: 20 Lipca 2017, 12:03 »
Dajcie przepis bo na droge mielone robie ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7527 dnia: 20 Lipca 2017, 12:23 »
My byliśmy raz sami  :P dla mnie spoko bo Łucja miała 5 miesięcy ale na 5 dni więc tak w sam raz że Karol nie zdążył powiedzieć nudzi mi się   ;)

Teraz jedziemy w 3 rodziny każdy ma swój pokój i łazienkę tylko kuchnię mamy wspólna.
Dzieci w tym samym wieku, nawet Łucja będzie mieć partnera  :D
Ale jest powiedziane jak ktoś ma ochotę iść czy jechać gdzieś sam nie ma problemu i w sumie tak zawsze było na wyjazdach.

Najlepiej mi było z moim bratem bo to mega ugodowy człowiek poza tym, on robił jedzenie ja zmywalam i każdy zadowolony  ;)
Ja to wale prosto z mostu jak mi coś nie pasi  :P i robię po swojemu i pod moją rodzinę.
Mamy w planach że każde małżeństwo ma samotne wieczorne wyjście a reszta zostaje z wszystkimi dziećmi  :D
Jak to wyjdzie zobaczymy  :P

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7528 dnia: 20 Lipca 2017, 12:28 »
Z jedzeniem mamy problem. Nie jestem jakaś nawiedzona, że muszę jeść super zdrowo. Ale nie chcę karmić rodziny sztucznymi bułkami z E, rozgotowanym makaronem nie durum :) ... Bo na wakacjach wolno. Nie jem tego, co oni gotują i jest zadyma. Bo wolę sama coś zrobić.

Oni nad jeziorem, my na basenie. I jest cisza i spokój  :) pewnie nie prędko spotkamy się po powrocie do domu :)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #7529 dnia: 20 Lipca 2017, 12:41 »
My byliśmy teraz w 10 osób, z czego w 7 na 26m2. Kązdy z nas jest inny i ma inne przyzwyczajenia i pewnie niejednokrotnie mielimy ochotę się poddusić, ale generalnie obyło się bez awantur.  ;D