Czekaj czekaj bo nic nie rozumiem. Bez urazy, ale to co piszesz jest bez sensu.
Piszesz tak:
"Ku mojemu zdziwieniu prawie same zachwyty tym studiem, ale dlaczego?"
No jak to dlaczego? Bo pan Michoń jest profesjonalny. Słucha uwag, ma czas dla klienta, jest punktualny, nie pije, zawsze jest do usług Młodej Pary, pomaga, wszystko kontroluje, dba o to by wszystko było ślicznie i jak należy. Ma do tego mnóstwo ciekawych pomysłów, zrobił na naszym filmie mnóstwo ciekawych rzeczy, dzięki czemu nie jest to nudny zapis ślubu i wesela, a faktycznie ciekawy film.
Sposób montażu i kręcenia wg mnie jest taki jaki powinien byc. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń, a oglądałam film kilkanaście razy. Widać całe sylwetki, widać twarze - w zależności od ujęcia, potrzeby i możliwości (np przy pełnym parkiecie).
Mnie się film podobał ale to już kwestia gustu. Być może wolisz filmy o zupełnie odmiennej formie.
Nie rozumiem jednak po co wybierasz kamerzystę, co do którego "masz wątpliwości". Jeżeli będziesz niezadowolona to pretensje będziesz mogła mieć tylko do siebie.
Nie mozesz nic zarzucić panu Michoniowi bo przecież on twoich uwag wysłuchał i je zanotował.
Musisz teraz kierować sie wyłącznie twoimi upodobaniami estetycznymi co do filmówi wybrać tego, którego filmy będą ci się najbardziej podobały.
I nie ma co się tak dziwic że na temat p. Michonia chyba nie ma ani jednej złej opinii bo to naprawdę prawdziwy solidny i przesympatyczny profesjonalista. Ci którzy go wybierają moga byc pewni że "nie nawali" i przygotowac się na film pełen wzruszeń. Jesli jednak tobie on nie odpowiada to jestem pewna że znajdziesz kogoś kto spełni Twoje oczekiwania.
Nie decyduj sie pochopnie. Szkoda żebyś Ty żałowała i dodatkowo zrobiła dobremu fachowcowi złą opinię.
A i jeszcze jedno! Pamiętaj że oglądając cudzy film zwracasz uwage na inne rzeczy niż gdy oglądasz swój film.
Jak bedziesz oglądała swój film to będziesz chciała widzieć to czego nie widziałas podczas ślubu i wesela.
Ja moge ci tylko powiedziec że dzięki panu Michoniowi zobaczyłam wiele cudnych ujęć (tatę ocierającego łzę, dumne spojrzenia rodziców, wygłupy kolegów, i wiele innych momentów których nie da się opisać.) Tak naprawde ogladając swój film liczyć się będzie to czy utrwalony został klimat tamtego wieczoru.
Moja porada: wybierz profesjonalistę, kogos kto się na tym zna i robi to od lat a wszystko będzie ok.
Pozdrawiam i prosze abyś jeszcze raz to przemyślała.
A i jeszcze jedno! Ja w ogóle nie musiałam wpłacać zaliczki. Jesli się wycofasz to prawdopodobnie p. Michoń ci ją zwróci w całości.