Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #540 dnia: 27 Kwietnia 2008, 17:29 »
jesli przednie kolo jest podwójne to rozwiazuje wszelkie problemy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #541 dnia: 27 Kwietnia 2008, 18:47 »
Beth pamietaj o jedym patrząc na wózki pokroju MUTSY - cena którą musisz zapłacić w sklepie to .................... a w rzeczywistości taki wózek to wydatek 150 dolarów - u producenta (w Chinach).

Dlatego dla mnie odpadły te wózki w przedbiegach, to troche jak kupowanie wózka dla sąsiada..

ale to tylko moje zdanie.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #542 dnia: 27 Kwietnia 2008, 23:42 »
Hmmm, a ja nie zrozumiałam tego:

Dlatego dla mnie odpadły te wózki w przedbiegach, to troche jak kupowanie wózka dla sąsiada..

??? ??? ???

My kupujemy właśnie MUTSY. Jako jedyny spełnia prawie wszystkie nasze wymagania.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #543 dnia: 28 Kwietnia 2008, 07:35 »
Nieważne. Nie chce wchodzić w szczególy.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #544 dnia: 28 Kwietnia 2008, 16:17 »
Rybcia napisz - jestem ciekawa Twojego punktu widzenia.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #545 dnia: 28 Kwietnia 2008, 16:44 »
Lila moge ci na gg napisać :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 28 Kwietnia 2008, 16:56 »
no to walnij na pirva...na gg nie mam siły teraz...musze sie połozyc przed wizytą - jestem dzisiaj emocjonalnym wrakiem (a naprawdę ciekawi mnie Twoje zdanie)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #547 dnia: 28 Kwietnia 2008, 17:00 »
Lila walne :) Ale po obiedzie :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 28 Kwietnia 2008, 17:03 »
hmmm.. mnie tez -  zwłszcza, ze kupilismy mutsiaka  ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #549 dnia: 28 Kwietnia 2008, 17:16 »
Dziewczyny ja mam poprostu swoją opinię którą bazuję na tym co wiem na temat produkcji Mutsiaków i Quinni, ich cen "zakupu" przez przedstawicieli w europie o tego że za granicami naszego kraju te wózki nie należą do najpopularniejszych. U nas jest na nie moda i wielu na tym ma ogromny zysk, a prawda jest taka ze poprostu wiele zagranicznych marek nie wchodzi do nas ze swoimi, o niebo lepszymi produktami. Dla mnie te wszystkie, i wiele innych, powody skreślają tego typu wózki!

To tak jak kupowanie sobie Yorka....kilka lat temu. Modnie było MIEĆ.

I dlatego uważam ze kupowanie wózków tego pokroju to pokaz dla sąsiada a nie wygoda dziecka. BO wózek nie powinien pasować nam. Nie nasze warunki powinien spełniać tylko dziecka!
Dlatego właśnie szwedzi, holendrzy itd wcale nie chcą tych wózków.

Zaznaczam ze to tylko moje zdanie. I nie chce na ten temat dyskusji, nikogo nie zamierzam przekonywać do moich teorii.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 28 Kwietnia 2008, 18:36 »
Rybko a jaki Ty bys polecila wozek? albo wozki? ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #551 dnia: 28 Kwietnia 2008, 18:41 »
Karola szczerze - to zależy od wielu czynników. Głównie od tego czy dziecko rodzi się zimą czy latem, czy musze wnosić dziecko na rękach do mieszkania itd.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 28 Kwietnia 2008, 18:43 »
Okej to jakby co w odpowiednim czasie zglosze sie do Ciebie. Mam nadzieje ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #553 dnia: 28 Kwietnia 2008, 18:51 »
Karola ale ja nie jestem ekspertem!!!!!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 28 Kwietnia 2008, 18:55 »
Spoko a ja nie podejmuje decyzji bez przemyslen ;) ale ciekawa jestem Twojego zdania

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:12 »
Karola ale ja nie jestem ekspertem!!!!!

Tak czy siak, tez bym chciala wiedziec jaki bys wybrala?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:22 »
Musze sie z Tobą Rybciu w wielu punktach zgodzić....
Masz rację - jest moda. I masz racje co do ich produkcji - chińska masówka, ale obecnie większość wózków jest własnie tam prdukowana w tym np polskie Xlandery - dokładnie w tej samej fabryce co Mutsy i Quinny...

Poza tym wózki w Europie produkuje się jeszcze w Polsce, Szwecji i Niemczech...cała reszta swiatowej produkcji, to małe chińskie rączki...
— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #557 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:35 »
aaaneta ja swój wybrałam, Tosia jeżdzi w Hauck'u ale ten wybór nie był tym w stylu  - długiego planowania co i jak.

Lila nawet Emaljungi robią u nas....Haucki zresztą w chinach również. I właśnie dlatego jestem przeciwna ich kupowaniu, cena/jakość.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 28 Kwietnia 2008, 23:04 »
My wybraliśmy Mutsy bo tak, jak pisałam spełnia nasze oczekiwania. Cena... no cóż wolałabym by była niższa, ale naprawdę się nie dało. Zresztą obstawiałam jeszcze Murę i Bebe Confort. Oba w podobnej cenie  :-\

Szczerze powiedziawszy, to najlepsze z punktu widzenia dziecka są ROANY. Tak podają sprzedawcy we wszystkich sklepach, ale mi ten wózek nie leży, nie podoba się i jest gigantyczny.

Hehe, a jeśli chodzi o sąsiada. To mój śmierdzi i jest stary i mam w 4 literach co pomyśli o moim wózku  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

(ps. wiem, że to była metafora, ale nie mogłam się powstrzymać)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #559 dnia: 29 Kwietnia 2008, 07:32 »
Ninka  ;D

Ciekawe właśnie że Roany są jednymi z najwygodniejszych wóżków dla dzieci. Zresztą jak wszystkie wielkie i mało nowoczesne wózki. ALe widzisz - sama piszesz ze ona spełniał WASZE oczekiwania :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 29 Kwietnia 2008, 10:31 »
teraz jest naprawde wielki wybór i ciezko sie zdecyodowac

moj implast byl kiedys robiony w holandii ale z racji kosztów przeniesli sie do naszych małych żółtych braci
i od razu spadła jakosc ale podobno wlasnie te wozki sprzedaja sie w holandii i dani

ja tam jestem zadowolona bo wiem ze go wykorzystam na maksa
mała jezdzila w gondolo a teraz ciuchramy spacerówke ktora poki co przetrzymuje wszystko

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #561 dnia: 29 Kwietnia 2008, 10:38 »
Zgadzam się z Rybką.

Jagódka ja też jestem BARDZO zadowolona z naszego Implasta. Kupiliśmy go w przystępnej cenie a naprawdę ma wszystko co chcieliśmy.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #562 dnia: 30 Kwietnia 2008, 16:03 »

wózek bardzo ładny.Podoba mi się, ale powiem Wam jedno odnośnie kółek.Sorki, ale zimą po nieodśniezonym chodniku nie pojedziesz chocbyś nie wiem jak chciała.Wiem z autopsji. Mam spacerówkę na takich kółkach i nie przejedziesz tym po sniegu. Kółka sie oblepiają mokrym sniegiem, wchodzi on między te podwójne kółka i przestają się obracać.Zwróćcie na to uwagę.
A jesli myslicie,że będziecie chodzić tylko po pięknie odśniezonych chodnikach, to nawet nie wiecie w jakim jesteście błędzie.Teraz odsnieżone to śa chyba tylko chodniki w centrum miasta. A zaznaczę,ze nie mieszkam na wsi, tylko w dużym mieście.
Raz zimą jak wyszłam z Małym, to wracałam i ryczałam, bo wózek z dzieckiem niosłam pod pachą. Dobzre,ze to na osiedlu koło domu.

Beth pamietaj o jedym patrząc na wózki pokroju MUTSY - cena którą musisz zapłacić w sklepie to .................... a w rzeczywistości taki wózek to wydatek 150 dolarów - u producenta (w Chinach).

ale to tylko moje zdanie.
ja doskonale wiem o czym mówi Rybka. Rozmawiałam z nią o tym , jak spacerowałyśmy w Sopocie. I oprócz naszych dwóch wózków innej firmy.Reszta to Mutsy  i Quinny
Strasznie małe gondole, ale ładne i modne...
Dziecko około 3-4 mies. nie mieści się w gondolę w tych wózkach. A jeśli przenosimy je do spacerówki, a jest jeszcze lato, to pal go sześć. Ale zimą, w spacerówce od wiatru tak nie osłonisz takiego maluszka jak w gondoli
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #563 dnia: 30 Kwietnia 2008, 16:48 »
Nie wiedzialam, ze Mutsy takie modne w Polsce ;D ;D ;D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #564 dnia: 30 Kwietnia 2008, 18:20 »
co do tych malych kolek to ja tez jestem do nich uprzedzona wlasnie ze wzgledu na ten snieg,wiem z doswiadczenia siostry jak to jest a ja bede rodzic jesienia wiec u mnie male kolka odpadaja.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #565 dnia: 30 Kwietnia 2008, 19:38 »
I ja też się zgodze co do tych kółek w Polsce,ale tu w UK śnieg to cud,kilkugodzinny co najwyżej był raz...i dlatego ja chce ten wózeczek. A w Polsce jak miałam spacerówke z podobnymi kółkami to udręka i to nie jednokrotna :( dlatego fakt odradzam na zime takie koła...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 30 Kwietnia 2008, 19:49 »
Nie wiedzialam, ze Mutsy takie modne w Polsce ;D ;D ;D

To podobnie do mnie. Też byłam zielona w tej kwestii.

Naszukałam się wózka jak dzika. Już nie czytam tych opinii bo znowu zacznę wątpić. Możecie mnie snobem nazwać, nie wzrusza mnie to ;) Tyle czasu i energii poświęciłam by wynaleźć wózek, który będzie nam odpowiadał i dzieciątku też, że mam czyste sumienie.

A i nie zgodzę się, że dzieciaczki wyrastają z "obgadywanego" wózka w 4 miesiącu. Znam przynajmniej 3 dzieci, które jeździły mniej więcej do 6 miesiąca i się mieściły. Tyle, że chciały główkę trzymać wysoko i podglądać świat, a nie leżeć. No, to mamusie do spacerówek przesiedlały swoje szkraby ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #567 dnia: 30 Kwietnia 2008, 19:58 »
Nina ale absolutnie nie jest moją wolą właścicieli tych wózków nazywać snobami!

A jak zmierzysz parametry gondoli to sama wywnioskujesz ze dziecko 4 miesięczne, które nosi ubranka 68 - a tak średnio jest, ubrane w kombinezon, w życiu nie ruszy się swobodnie w tej gondoli.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 30 Kwietnia 2008, 20:04 »
No latałam z centymetrem i tylko ROAN był piorunująco większy :) A ten, jak pisałam, wogóle mi nie pasuje. Niepokój wdziera się w moją radość z zamówionego wózka. Zatem zaznaczę ten wątek, jako już przeczytany, bo mi się już wszystko miesza ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #569 dnia: 30 Kwietnia 2008, 20:25 »
ale czym się przejmujesz skoro juz ten wózek wybrałas sobie...?
ja też nie nazywam nikogo snobem, ale w wyborze tych wózków zauważyłam "pewną modę"...
ja opisuję swoją opinię, bo widziałam mamusie z tymi wózkami i dziecmi w środku...
Ostatnio spotkałam u mnie w wózkowni babeczkę z wózkiem tak maleńkim,ze takiego jeszcze przysiegam nie widziałam.Nie napisż ewam jakiej firmy, bo nie widziałam napisu na nim, a nie chciałam tak bezczelnie się gapić. Ale do tego strasznie niski,ze ta gondola jest dla taty na wysokości ciut nad kolanami.Naprawdę wygląda jak zabawkowy.Jeśli uda mi sie następnym razem spotkac go w wózkowni to pstryknę fotkę telefonem. I pytam babkę czy ta gondola nie za mała?Dlaczego taki wózek wybrała?Ona mówi,ze nie wiedziała,ze urodzi takie większe dziecko.A pytam a ile ważyło i mierzyło?56cm i waga 3780g.To przeciez normalne.Dziecko ma miesiac dopiero i jest na całą gondolkę.Pytam a co zimą zrobi?Że chyba w spacerówkę,ale jeszcze jej nie wypakowała i nie wie czy sie rozkłada na leżąco(bo jaa o to zapytałam-bo to w sumie będzie jeszcze małe dziecko), a ona,ze kupiłą bo jej sie podobał. To najwyżej na zimę pożyczy od siostry wózek.
I taki jest sens kupowania wózka?
to taki tylko przykład
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein