Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527942 razy)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #270 dnia: 17 Stycznia 2008, 10:00 »
to ze podadzą ci parametry nic ci nie da trza wózek zpobaczyc w realu
ja wlasnie dlatego kupilam volanta bo jestem wysoka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #271 dnia: 17 Stycznia 2008, 11:36 »
Ja jak już chyba pisałam mam Boldera 4  z Implasta i po naprawie kółek jestem z niego coraz bardziej zadowolona, gondola głęboka i duża, regulowana rączka, ja jestem niska mąż wysoki i pasuje nam obojgu, jeżeli chodzi o wagę to jest dość ciężki ale na to nie zwracałam uwagi ze względu na brak schodów :)!!Teraz szukamy spacerówki i oraz bardziej skłaniam się ku X-landerowi XA lub Graco!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #272 dnia: 17 Stycznia 2008, 20:48 »
nika ale przy bolderze masz bardzo fajną spacerówke
ja uzywam swojej od volanta juz kilka mies i nie moge jej wiele zarzucic

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 18 Stycznia 2008, 07:10 »
No właśnie tak się zastanawiam (stelaż jest ciut a duży i musimy kółka ściągać, żeby do bagażnika schować, dlatego chciałam coś mniejszego kupić)) zobaczymy jak nie znajdę nic ciekawego i w rozsądnej cenie to będę używała tej od Boldera, no i mam jeszcze jeden plus wózków z Implasta- serwis- nam kółka zrobili od ręki na poczekaniu, a moja szwagierka (ma Drivera) wysłała do nich wózek (sami przysłali po niego kuriera) w poniedziałek a w środę miała już go spowrotem w domku, naprawionego rzecz jasna, według mnie to ważne że tak sprawnie działają i nie trzeba się z wózkiem na dwa tygodnie rozstawać.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 21 Stycznia 2008, 12:34 »
Mi się bardzo podobają wysokie wózki  Może dlatego, że mam 174cm wzrostu
szczesciara. ja jestem nizsza od ciebie o 11 cm. wiec troche inaczej na to patrze

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #275 dnia: 28 Stycznia 2008, 14:15 »
My kupilismy Mutsy. W ostatniej chwili zmienilismy zdanie i zamiast wersji urban rider wybralismy 4 rider, poniewaz lepiej i latwiej go prowadzic. Najwiekszy problem mialam z wyborem koloru  ;D Wozki te produkowane sa w 22 kolorach i glowa moze czlowieka rozbolec od tego wybierania (istnieje mozliwosc zamowienia gondoli i spacerowki w roznych kolorach  :)) Ostatecznie zdecydowalam sie na blue navy. Od tygodnia mam wozeczek w domu. Cierpliwie czeka na synka...

Nie udaje mi sie wrzucic zdjecia spacerowki. Jak stronka zacznie dzialac, to dolacze jeszcze jedna fotke.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 1 Lutego 2008, 13:53 »
A my zdecydowalismy sie na spacerowke. Wybor padl na GRACO :) i chyba taki kolor :

Zastanawiam sie tylko czy potrzebna mi jest torba do niego  ???

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #277 dnia: 1 Lutego 2008, 14:46 »
Wklejam jeszcze raz zdjecia naszego wozka  :)

Spacerowka:

Gondola:

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #278 dnia: 1 Lutego 2008, 14:49 »
inesk - będziesz bardzo zadowolona :D mamy taki sam :D

ja niestety juz chyba sprzedam swoj - tzn mojej corenki - bo czesciej stoi w domu niz jezdzi - ale te dzieciaki szybko rosna  :o

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #279 dnia: 1 Lutego 2008, 19:04 »
inesk - będziesz bardzo zadowolona :D mamy taki sam :D

Ja nadal czekam na pierwszy spacerek, wiec nie mialam mozliwosci wyprobowania wozeczka w miejskim terenie, ale milo uslyszec zapewnienia, ze wozeczek sie sprawdzi. 

Zastanawiam sie tylko czy potrzebna mi jest torba do niego  ???
Antalis My kupilismy wszystkie dodatki do wozeczka lacznie z torba, poniewaz otrzymalismy na wszystko 10% znizki. Widze, ze w twoim wozku jest wyzszy i wiekszy kosz, wiec o wiele wiecej da sie do niego wlozyc. Zawsze mozesz poczekac z kupnem torby.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #280 dnia: 2 Lutego 2008, 00:46 »
Mutsy na "podwoziu" 4 rider to hit...
Prowadzi się jedną ręką, skręca  miejscu...REWELACJA.
W tym roku wyszedł podobny (co do podwozia) model maxi-cosi mura4 - równie rewelacja. Ma swoje plusy w porówaniu do mutsy....np tojak się składa, dosłownie w kostkę.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #281 dnia: 7 Lutego 2008, 10:50 »
Jestem na etapie wybierania spacerówki.
Najpierw chciałam lekką, niedroga do 300 zł, taką, którą sama dźwignę, bo mamy ciężka spacerowkę przełozoną zamiast gondoli. Miała służyc tylko na krótkie wypady, zwłaszcza, gdy wózek trzeba wsadzić w auto.
Ale im dłużej ogladam, tym częściej zmieniam zdanie.

Na tą chwilę moje typy:

Baby Design Rider
wózek spacerowy typu parasolka,
nowoczesna sylwetka,
ergonomiczne obrotowe rączki,
wygodny mechanizm składania,
czterostopniowa regulacja oparcia,
pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,
regulowany podnóżek,
samonastawne przednie koła z możliwością blokady,
hamulec tylnych kół,
koszyk,
składana budka z okienkiem i kieszenią,
folia przeciwdeszczowa,
pokrowiec na nóżki

WAGA TYLKO 10 kg

wymiary dł/szer/wys
rozłożony: 92/56/95 cm
złożony: 51/36/101 cm
siedzisko: 30/26/50 cm

Cena na allegro 399 + przesyłka

Baby Design Espiro

nowoczesny, teleskopowy wózek spacerowy
typu parasolka,

obrotowe rączki,

wygodny mechanizm składania typu " parasolka "
z dodatkową rączką do przenoszenia złóżonego wózka,

pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa,

czterostopniowa regulacja kąta pochylenia
oparcia aż do pozycji leżącej,

regulowany podnóżek, 

miękka, zdejmowana barierka,

system samonastawnych, przednich kół z możliwością blokowania,

składana budka z możliwością wypięcia

mięciutka poduszeczka pod główkę

hamulec kół tylnych blokujący jednocześnie obydwa koła,

składana budka z okienkiem oraz daszkiem,

folia przeciwdeszczowa, 

okrycie na nóżki w zestawie, 

bardzo pojemny kosz na zakupy.
dodatkowy uchwyt na kubeczek.

WYMIARY WÓZKA ROZŁOŻONEGO:
długość - 92
szerokość - 56
wysokość - 95

WYMIARY ZŁOŻONEGO WÓZKA:
długość - 51
szerokość - 36
wysokość - 101

WYMIARY SIEDZISKA:
szerokość - 30
głebokość - 26
wysokość - 50

Cena 399 + przesyłka

Ostatni typ
Chicco ct 04

Wózek spacerowy CT 0.4 zaprojektowany został z myślą o nowoczesnych, aktywnych rodzicach i ich maleństwach.
Uniwersalny, spacerowy wózek, łączący nowoczesną stylistykę z funkcjonalnością, jest elegancki i modny, a jednocześnie bardzo wygodny dla małego pasażera. Stabilne, praktyczne wózki spacerowe Chicco gwarantują wygodę użytkowania dla rodzica i komfort podróży dla dziecka. Składają się łatwo i szybko

Dzięki osłonie przeciwdeszczowej jest wózkiem na każda pogodę. W razie nagłego załamania pogody wystarczy osłonką okryć cały wózek, a jeśli zrobi się zimniej można okryć nóżki dziecka ciepłym śpiworkiem-okryciem polarowym.

Ergonomiczne wyprofilowane rączki ułatwiają prowadzenie wózka.

Dodatkowe podparcie głowy amortyzuje wstrząsy. Czteropozycyjna regulacja oparcia pozwala na ustawienie go w najwygodniejszej pozycji dla dziecka.

Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, chronią dziecko przed wypadnięciem czy ześlizgnięciem się z wózka.

Tylne koła wyposażone są w sprężynowy hamulec, umożliwiający hamowanie oboma kołami jednocześnie przy użyciu jednej dźwigni.

Obrotowe przednie koła, zapewniające większą zwrotność wózka.

Podnóżek z dwupozycyjną regulacją, zwiększa komfort malca a duży kosz, pod wózkiem, ułatwia zakupy

Aluminiowy stelaż wózka jest lekki i wytrzymały.

Osiem dużych kół zapewnia łatwe prowadzenie wózka i komfort jazdy.

Ma czteropozycyjną regulację oparcia i ergonomicznie wyprofilowane rączki.

Wózek wyposażony jest w ciepłe okrycie na nóżki, okrycie przeciwdeszczowe i wygodny kosz na zakupy.

Wózek łatwo się składa, jest lekki i trwały.
Wykonany z nowoczesnych i wytrzymałych materiałów.
Bardzo łatwo i lekko się prowadzi.

Waga spacerówki: ok. 10 kg

Cena 419zł + przesyłka

Na zdjęciu nie ma pałaka/barierki, ale kupowałabym z  pałakiem
Nie mam już pojęcia na co się zdecydować. Na pewno muszę obejrzeć osobiście, co nie będzie proste w mojej mieścinie (szykuje sie więc wycieczka po sklepach).
Może coś doradzicie?
A może polecicie coś sprawdzonego w tej cenie?

Z tego co orientuje sie to chicco ma w sieci dośc dobre opinie, ale jakis taki płaski mi się wydaje. Nie wiem, czy jak Jagodzie dupka podrośnie to czy nie będzie z niej zjeżdżać

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 7 Lutego 2008, 20:17 »
Pomarańczo mi osobiście bardzo podobają się wózki Chicco i mająrewelacyjne opinie, sama chciałam nawet kupić wielofunkcyjny tej firmy ale zniechęcająmnie te dwie rączki, podobno to bardzo niewygodne, chociaż ostatnio zaczęłam się nad nimi zastanawiać bo też szukam spacerówki a większość tych, które mi się podobająma właśnie dwie rączki, poza tym one chyba na mniejsze się składają, ale mogę się mylić.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 7 Lutego 2008, 20:49 »
Moj wozek juz przyszedl i jestem bardzo zadowolona.
Duzy kosz na zakupy, dosyc miejsca dla malego, wygodna raczka, skretne kola umozliwiajace bezproblemowy balans wozkiem-nawet jedna reka moge skrecic wozkiem bez potrzeby dzwigania przednich kol. No i wcale nie jest taki ciezki. Po zlozeniu ( jedna reka ) wygodny do chwycenia. Wiem co mowie bo znioslam go z 4 pietra :) W jedna reke wozek w druga dziecko i problem z glowy.  A juz  rewelka gdy ktos ma domek, mieszka na parterze lub moze wozek zostawic w wozkowni.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 7 Lutego 2008, 20:53 »
No włąsnie my mieszkamy  w domku więc nie muszę martwić się o schody, chcę tylko żeby mieścił się w bagażniku bez ściągania kół, a ten Twój Graco Antalis bardzo bardzo mi się podoba!!!!!!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #285 dnia: 7 Lutego 2008, 22:44 »
Pomarancza a może taki ? Ja wlasnie sobie go kupiłam :) Wazy ledwie , chyba z 5 -6 kilo . I jest naprawde leciutki . No a zalezy ci na tym aby był lekki . To jest już mój 3 wózek bo spacerówke mam ale chciałam "parasolke" którą spokojnie sama wniose do autobusu czy sklepu :)

bruin hauck group BUGGY CITY GT

aaa no i ważne jest to że się rozkłada do pozycji leżącej .
aaaaaaaaaa i cena to 170 zł + 20 przesyłka :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline pomarancza

• entuzjasta
« Odpowiedź #286 dnia: 8 Lutego 2008, 06:58 »
Antalis Twój wózeczek bardzo mi sie podoba, ale chciałam cos tańszego troche.

Ela fajny wózeczek, ale kurcze wydaje mi się, ze moja Jagodzia jeszcze za mała do takiego. Szukam ciut bardziej zabudowanego i obawiam sie, że Twój ma na moje wertepy za małe kółka. No i nie wiem, jaki jest wysoki, dla mnie to nie problem, ale czy mój mąż nie musiałby sie schylać.

Nika ja narazie tez jestem nastawiona na Chicco, choć nie mam mozliwości zobaczyć go na  zywo, bo na ty moim zadupiu to marny wybór. No i jeśli chodzi o Chicco to zastanawiam sie też nad tym, z tym, że ten zagłowek troche dziwny mi sie wydaje:

Chicco Multiway - następca Chicco ct.04 - poprzednio wklejonego przeze mnie

W zestawie jest BARIERKA-PAŁĄK - oryginalny do tego modelu wózka !!!

Oto cechy tego wspaniałego wózka

CHICCO MULTIWAY:

Wózek spacerowyMULTIWAY zaprojektowany został z myślą o nowoczesnych, aktywnych rodzicach i ich maleństwach.
Uniwersalny, spacerowy wózek, łączący nowoczesną stylistykę z funkcjonalnością, jest elegancki i modny, a jednocześnie bardzo wygodny dla małego pasażera. Stabilne, praktyczne wózki spacerowe Chicco gwarantują wygodę użytkowania dla rodzica i komfort podróży dla dziecka. Składają się łatwo i szybko.

Dzięki osłonie przeciwdeszczowej jest wózkiem na każda pogodę. W razie nagłego załamania pogody wystarczy osłonką okryć cały wózek, a jeśli zrobi się zimniej można okryć nóżki dziecka specjalnym pokrowcem na nózki.

Ergonomiczne wyprofilowane rączki ułatwiają prowadzenie wózka. Budka osłania dziecko przed wiatrem, słońcem i mrozem.

Dodatkowe podparcie głowy amortyzuje wstrząsy. Czteropozycyjna regulacja oparcia pozwala na ustawienie go w najwygodniejszej pozycji dla dziecka.

Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, chronią dziecko przed wypadnięciem czy ześlizgnięciem się z wózka.

Obrotowe przednie koła, zapewniające większą zwrotność wózka. 

Podnżek z dwupozycyjną regulacją, zwiększa komfort malca a duży kosz, pod wózkiem, ułatwia zakupy.

W zestwie jest uchwyt na butelkę.

Aluminiowy stelaż wózka jest lekki i wytrzymały.

Osiem dużych kół zapewnia łatwe prowadzenie wózka i komfort jazdy.

Bardzo łatwo i lekko się prowadzi.

Waga spacerówki: ok. 8 kg.
Wymiary wózka : 35 x 39 x 114 cm
Wymiary wózka po złożeniu: 105 x 25 x 39 cm
W zestawie jest folia przeciwdeszczowa, okrycie na nózki oraz uchwyt na butelkę.

Cena 429 + przesyłka

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 9 Lutego 2008, 20:25 »
Ten Mutsy 4 rider zawrócił mi w głowie, a ten kolor:

PIĘKNY :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 9 Lutego 2008, 20:33 »
No nie da sie ukryc :) SUPER :) Tylko zastanawiam sie czy w realu tez jest taki wyrazisty ...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 9 Lutego 2008, 20:39 »
Cena zwala z nóg  :-\

za zestaw:

Wózek Mutsy 4Rider

* Funkcje - Gondola
    * Funkcje - Fotelik Safe2Go
    * Mutsy Kolor - cargo orange
    * Akcesoria - Śpiworek Mutsy

Wychodzi: 2396.00 zł     

Zastanawiam się, czy w to wchodzi kosz pod wózkiem, oraz pokrycie na gondolę.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 9 Lutego 2008, 20:44 »
tego koloru w realu nie widziałam...fajny, ale jak dla mnie torchę za bardzo bije po oczach. Wolałabym, gdyby okazał sie nieco bardziej stonowany....

Ninka kosz jest w cenie stelaża...pokrycie na gondolkę wchodzi w cenę. Osobno płaci sie za okrycie do spacerówki.
Fotelika safe2go nie kupię, jesli zdecyduje się na mutsy, to tylko z fotelikiem maxicosi cabriofix
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 9 Lutego 2008, 20:51 »
To była wycena orientacyjna, jedna z niższych. Jeśli chodzi o fotelik to niewiele wiem...

A ten "maxi-cosi mura4" to dopiero ma ceny.... Tylko nie mogę znaleźć linka do dostępnych kolorów.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 9 Lutego 2008, 20:59 »
Nina cenowo to one oba akurat są podobne

Mura4 ma chyba tylko 4 czy 5 wersji kolorystycznych
— Richard M. Devos

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #293 dnia: 9 Lutego 2008, 21:08 »
ninka a gdzie podzialas siedzisko do spacerowki?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 9 Lutego 2008, 21:12 »
Mam jednak wrażenie, że te Maxi-cosi Mura4 mają większe gondole. Kolor znalazła, co prawda niedostęny na chwilę obecną:

lub

Kocham żywe kolorki :)
Stwierdziliśmy, że na razie tylko gondola z akcesoriami i fotelik samochodowy. Zdążymy dokupić spacerówkę, na to będzie czas. Nasza dzidzia ma być letniakiem, więc przejeździ długo w głębokim wózeczku.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 9 Lutego 2008, 21:13 »
Ninka poszukaj dobrze, są sklepy internetowe oferujące pęłną gamę kolorków i mutsy i mury....
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 9 Lutego 2008, 21:27 »
Taaak wiem :D jeszcze nie kupuję, orientuję się. Kolory, które wkleiłam to moje typy. Uwielbiam kolorowe rzeczy. Nie wyobrażam sobie wozić mojej dzidzi w smutnym wózeczku :D Jednak to kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 9 Lutego 2008, 21:29 »
tyż racja....
— Richard M. Devos

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 9 Lutego 2008, 21:30 »
Taaak wiem :D jeszcze nie kupuję, orientuję się. Kolory, które wkleiłam to moje typy. Uwielbiam kolorowe rzeczy. Nie wyobrażam sobie wozić mojej dzidzi w smutnym wózeczku :D Jednak to kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje :D
zgadzam się ninko z tym co piszesz :)

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #299 dnia: 9 Lutego 2008, 21:33 »
ech dziewczyny ;)
ja pierwszy wozek mialam kolorowy ;)
zycie zweryfikowalo jak zwykle ;)
o ile gondola kolorowa i szalona jest super o tyle spacerowka po prostu niepraktyczna (dlatego moj jest czarny ;) )
jak widze sprane kolory wozkow kumpelek, ktore juz raczej nie przypominaja tego co bylo na początku to sie utwierdzam w  slusznosci tej decyzji ;)
ja marzylam o turkusowym i drżącą dłonią wcisnelam black  :mrgreen: no ale po prostu nie zaluje - nic sie nie brudzi, nic nie płowieje ;)