Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #6750 dnia: 23 Lutego 2017, 07:10 »
Karolinka w tym modelu jest jak dla mnie bardzo duża. Zosia jest długa a jeszcze w kombinezonie się spokojnie mieści.
Ja jestem bardzo zadowolona z tych wozkow :) jednym taki słaby punkt to pasy w spacerówke,  mogliby je dopracowac
Jaki chcesz model? 

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6751 dnia: 23 Lutego 2017, 08:44 »
A co powiecie na wózki Cybexa?
Bardzo mi się podobają :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6752 dnia: 23 Lutego 2017, 08:47 »
Ja też Camarelo polecam, my akurat mieliśmy Carrera. I gondola i spacerówka nam odpowiadały.
Spacerówka moim zdaniem super, dobra amortyzacja chociaż mogłaby by być odrobinę szersza jeśli chodzi o siedzenie bo Julia była mega gruba :P ale nie każdy ma grube dziecko ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6753 dnia: 23 Lutego 2017, 09:22 »
Mi kilka osób uświadomiło fakt, że jak urodzę w lipcu, dziecko w grudniu jeszcze nie koniecznie będzie na tyle stabilnie siedzieć, żeby samo podróżować w spacerówce. Więc w grudniu powinno jeszcze się mieścić w gondolę. Dlatego szukamy dużych gondoli.

Celujemy w Camarelo Savilla, Jedo Fyn Memo, Jedo Trim, Adamex Barletta, Adamex Pajero, Adamex Jogger.

Ale zobaczymy co się trafi. Nie kupię wózka za 2 tysiące, szukamy używanego :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6754 dnia: 23 Lutego 2017, 09:50 »
Hehe,  pytanie czy będzie chciało jeździć w gondoli. Łucja się tak darla że się skończyło po 3 miesiącach i jeździła w foteliku  ::) a Zosia spoko. Jednak fajne są te podnoszone  materace

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #6755 dnia: 23 Lutego 2017, 09:56 »
Mi kilka osób uświadomiło fakt, że jak urodzę w lipcu, dziecko w grudniu jeszcze nie koniecznie będzie na tyle stabilnie siedzieć, żeby samo podróżować w spacerówce. Więc w grudniu powinno jeszcze się mieścić w gondolę. Dlatego szukamy dużych gondoli.

Celujemy w Camarelo Savilla, Jedo Fyn Memo, Jedo Trim, Adamex Barletta, Adamex Pajero, Adamex Jogger.

Ale zobaczymy co się trafi. Nie kupię wózka za 2 tysiące, szukamy używanego :)

jedo fyn polecam tylko uważaj na ciemne kolory bo niestety często budki sa wyplowiale :( ale wozek rewelacja, z camarelo mam spacerowke eosa i kocham ja miloscia wielka
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6756 dnia: 23 Lutego 2017, 11:08 »
Karolina ale spacerówki można rozkładać na płasko.
Ja przesadziłam Julię jak miała niecałe 6 m-cy i ona wtedy na pewno nie siedziała. W gondoli jej się nudziło, mało widziała a w spacerówce nowe dziecko ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6757 dnia: 23 Lutego 2017, 11:19 »
Marta właśnie mówili w sklepie, że gondola tego xcite jest duża a mi się jakoś nie wydaje, no ale Filip już 68 nosi hehe :D

Ja właśnie żałuję, że jednak tego Camarelo nie wzięłam. Z tych co Karola wymieniłaś to sporo naszych znajomych ma Adamex i bardzo chwali.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6758 dnia: 23 Lutego 2017, 12:42 »
Dziewczyny, a moja jak zaczęła chodzić to za nic w wózku nie chce już jeździć albo idzie albo chce na ręce na chwilę i znów idzie... czy to jej się zmieni? ;) Czy usiądzie mi jeszcze w wózku? Jakie macie doświadczenia? Ona ma dopiero 1,5roku, myślałam, że tak jeszcze z rok to lekko się powozi ;) I tak myślę, że może taka początkowa fascynacja chodzeniem jest, a później to mija?

Nie kupiłam wtedy tej spacerówki joie, bo chciałam po zimie kupić, a tu taka akcja teraz... i nie wiem czy jest sens kupować spacerówkę w ogóle...

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6759 dnia: 23 Lutego 2017, 13:06 »
My dla Igora mieliśmy Adamexa Joggera i był super, jeśli chodzi o gondolę (troszkę mniej byłam zadowolona ze spacerówki ale nie aż tak żeby narzekać...)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6760 dnia: 23 Lutego 2017, 13:11 »
Kurczaczku, Twój Igor jest w wieku chrześniaka K. i on też miał Adamexa. Osobiście pamiętam tą spacerówkę, która była beznadziejna. Ale widziałam w sklepie, że poprawili je. Także, dlatego biorę Adamexa pod uwage.

Zakładam, że będzie różowo i kolorowo :P Dziecko w gondoli zechce jeździć do stycznia, do lata pojeździ w dużej spacerówce, a potem kupię parasolkę :P Ale wiecie jak to jest plany planami, a życie sobie :P

Te wózki co wymieniłam mają dużą gondolę, są wysokie, mają skrętne koła, duże kosze na zakupy i budkę która jest dłuższa niż standardowa, no i przede wszystkim wpina się w nie mój fotelik, MaxiCosi, co też było dla mnie ważne.

Ale wiecie widziałam tylko nie które wózki, inne znam tylko z opisów, dlatego nie chcę kupować w ciemno, a chce osobiście pomacać zanim kupię ;) Na razie mamy na marzec plan pojechać do komisu w Warszawie, oni tam podobno mają ogromny wybór w dobrych cenach.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6761 dnia: 23 Lutego 2017, 13:23 »
O to super ze poprawili :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #6762 dnia: 23 Lutego 2017, 13:24 »
Mysia od 2rz moj seba nie jezdzi wozkiem.
Wzielam kilka razy na spacer z marta i dziewczynkami. Tak wszedzie autem lub tranwajem jak daleko i nie dal rady isc na nozkach.
Ja bym nie kupowala poki co joie.
Poczekaj.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6763 dnia: 23 Lutego 2017, 13:26 »
Mysia moja bardzo mało w wózku jeździ. Już od dawna właściwie.

Jeszcze jak idziemy do moich rodziców jakieś 15-20min w jedna stronę to jest Ok ale nigdzie nie można wyjść i się zatrzymać bo chce wychodzić :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6764 dnia: 23 Lutego 2017, 13:37 »
Karol tez porzucił wózek w wieku 1,5 roku
Czasami bralam taka lekka parasolke ale więcej szedł niż siedział w wózku.

Ale jak miał 3,5 roku wzielismy wózek nad morze i był szal  ;D
Miał radoche ale to tez się wyglupial ;)

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #6765 dnia: 23 Lutego 2017, 14:06 »
Ja mialam adamexa barletta bardzo bylam zadowolona. Gondola bardzo duza. Spacerowka byla w uzytku do teraz bo sprzedalismy wozek.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6766 dnia: 23 Lutego 2017, 14:16 »
Moja niunia też nie lubi w wózku jeździć, mamy parasolkę tak w razie wu, ale bardzo mało ją używamy. Moim zdaniem nie ma co inwestować w jakąś drogą ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #6767 dnia: 23 Lutego 2017, 14:21 »
Tez sie boje , ze kupie wozek na chwile...
Roan marira chyba ma najwieksza gondole.
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6768 dnia: 23 Lutego 2017, 14:47 »
Do Roana nie można wpiąć fotelika MaxiCosi.

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6769 dnia: 23 Lutego 2017, 15:12 »
są juz adaptery do roan marita pod foteliki maxi cosi
http://www.sklep.urwis.com.pl/adaptery-do-fotelika-maxi-cosi-do-roan-marita-kortina-rocco-emma-sofia-27458-p-10217.html
W gondoli roan marita to nawet roczne dziecko się zmieści.  Szeroka długa i głęboka z podnoszony oparciem
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2017, 15:17 wysłana przez mikoala »

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6770 dnia: 23 Lutego 2017, 15:23 »
Dzięki dziewczyny, czyli najprawdopodobniej to już się nie zmieni... tym bardziej, że na wiosnę dostanie biegówkę itd. No to chyba muszę na spacery poszukać jakiejś torebki lub plecaka na wszystkie "niezbędne" rzeczy z torby z wózka.

Jeszcze jak idziemy do moich rodziców jakieś 15-20min w jedna stronę to jest Ok ale nigdzie nie można wyjść i się zatrzymać bo chce wychodzić :)

U mnie identycznie, 15 minut wytrzyma, ale na szpilkach i zaraz się denerwuje, że chce wyjść. Także jak wychodzę z nią sama to już nie biorę wózka, bo później mi tylko przeszkadza, że muszę go pchać dodatkowo...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #6771 dnia: 23 Lutego 2017, 15:24 »
Lepiej nie miec takiego adaptera;) to niezdrowe dla noworodkow i niemowlat. Matki sobie teraz takie wozki kupuja i jezdza po centrach handlowych z takimi malenstwami... a powinno soe unikac jak ognia tak jak wszelkim lezaczkow .. rozkow czy chodzikow. Jak najmniej, a jak ma sie dluga trase do przejazdu to czeste przerwy.
Tak nas uczyli... ale wygodne to to jest pewno
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6772 dnia: 23 Lutego 2017, 15:40 »
są juz adaptery do roan marita pod foteliki maxi cosi
http://www.sklep.urwis.com.pl/adaptery-do-fotelika-maxi-cosi-do-roan-marita-kortina-rocco-emma-sofia-27458-p-10217.html

A to nie wiedziałam. To i tym wózkiem się zainteresuje.

Violiza nie będę wozić dziecka godzinami w foteliku, ale potrzebne mi będą w sytuacjach awaryjnych :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6773 dnia: 23 Lutego 2017, 15:51 »
Mysia my też szybko wózek porzucilismy, nie pamiętam dokładnie ale na drugie urodziny już dawno nie jeździł. Jedynie smart trike do żłobka :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6774 dnia: 23 Lutego 2017, 16:03 »
Lepiej nie miec takiego adaptera;) to niezdrowe dla noworodkow i niemowlat. Matki sobie teraz takie wozki kupuja i jezdza po centrach handlowych z takimi malenstwami... a powinno soe unikac jak ognia tak jak wszelkim lezaczkow .. rozkow czy chodzikow. Jak najmniej, a jak ma sie dluga trase do przejazdu to czeste przerwy.

Nie wrzicalabym wszystkich do jednego wora.
Mój Karol miał wzmożone napięcie i zalecone siedzenie w foteliku

Offline elemelka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6775 dnia: 23 Lutego 2017, 16:12 »

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #6776 dnia: 23 Lutego 2017, 16:30 »
Laski potrzebuję na szybko rady w sprawie wózka typu parasolka. Polećcie coś do ok 500 zł. z w miarę duża budką.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #6777 dnia: 23 Lutego 2017, 17:29 »

To samo przy refluksie.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6778 dnia: 23 Lutego 2017, 19:37 »

U nas to samo, nawet spacerówkę mieliśmy od 5 msca

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #6779 dnia: 23 Lutego 2017, 20:19 »
Powaga?:D zatem dobrze wiedziec:) my tez poczatkowo mielismy napiecie, bylismy u swietnej fizjo i nic nie mowila na ten temat