Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 530355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #6450 dnia: 16 Czerwca 2016, 18:30 »
Ja kupuje od kogos ,a nie nowe woec kasy nie trace  ;D.
Sorrki raz quinny moid sprzedalam 20e taniej (nie skladal sie i dlatego), bugaboo sprzedalam drozej niz kupilam.
Zazwyczaj staram sie sprzedawac za tyle co kupilam.

Z netu tez czytam czy ok wozek.Tyle ze wiadomo nie kazdemu paauje to samo.Ja nienawidzilam bugaboo pchac przez latajaca raczke ,a duzo osob zachwala.Dla mnie to marny wozek.

Jolz mi sie nie podoba wizualnue.W sumie nie jest brzydki,ale cos mi w nim nie pasuje.Moze i kosz.

Mi sie nudzi wozek ;) no i najczesciej cos w nim nie pasi ... teraz tylko dlatego kupilam bo w maclarenie zle sie pcha z podstawka!Za to maclaren jest cudowny do pchania bez tej podstawki.Super amortyzacje ma!Naprawde extra!

Juz mi w tym nie pasuje maly kosz,ale moze wozek zostanie z nami dluzej.Nie chce mi sie bawic w szukanie innych (ja wybredna do kolorow wozka :p).

Nie lubicie pojezdzoc innym w0zkiem?Potestowac?Ja od dzieciaka uwielbialam pchac wozki :).

Moral taki ze jak ktos lubi zmieniac warto kupowac z 2 reki bo nie traci sie na tym!Mam kolezanke ktora zarabia w ten sposob na wozkach i to nie male pieniadze.Zna sie na wozkach i wie ktore za ile chodza.Wciagnela mnie w ten temat i teraz i ja wiem.Warto kupowac wozki ktore sa na chodzie i cwna danego modelu nie soada czyli bugaboo , icandy ,joggery ,jolz tez.

Sola ktora kupilam tu tez popularna,ale za male pieniadze.Wylicytowalam za tyle ile na bank sprzedam pozniej.

Fajnie ze nie jestem sama tu taka bo czuje soe troche jak odmieniec  ;D.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6451 dnia: 16 Czerwca 2016, 18:41 »
W sumie niektórzy tak maja z samochodami  8)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6452 dnia: 16 Czerwca 2016, 18:52 »
Moj nic nie gada bo nie trace tej kasy.
Pozniej sie zwraca.

Kolezanka tez ma tak z autami hihi  ;D.

Gdybym nowy kupila to bym nim jezdzila juz do konca.Dlatego nie chce nowki kupowac w ciemno.Raz mialam i sprzedalam za pol ceny.Wiadomo.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6453 dnia: 16 Czerwca 2016, 19:08 »
Gosia już wszystko wiesz to nie będę sie tu znowu rozpisywać :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6454 dnia: 16 Czerwca 2016, 19:11 »
Moj nic nie gada bo nie trace tej kasy.
Pozniej sie zwraca.

Też tak robię kupuje uzywane i sprzedaje jak mi się znudzi i albo wychodze na zero albo jeszcze na tym zarabiam.
Jeden raz kupiłam nowy i sprzedałam za 70% ceny.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6455 dnia: 16 Czerwca 2016, 19:55 »
Z autami też tak mam ;D właśnie na nowy czekam ;)

Ania też jestem ciekawa tego wózka. Szkoda tylko że on lżejszy nie jest. Mój też ma 9,5 kg i odczuwalne to jest nie powiem.
Napalona byłam na snapa ale tapicerka i wygląd ogólny nie w moim stylu.
A wózki zawsze kupuję nowe, bo ja używanych nie lubię. Mało tracę bo w promocji kupuję w sklepie, tam mam rabat ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6456 dnia: 16 Czerwca 2016, 22:08 »
Mikoala jakim teraz jezdzisz?
Jakie testowalas?

Katrinka a Ty?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6457 dnia: 16 Czerwca 2016, 23:17 »
Ja tej wagi w ogole nie czuje. Mieszkam na parterze wiec nie muszę mieć mega lekkiego wozka.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6458 dnia: 17 Czerwca 2016, 09:12 »
Obecnie mam Murę,ale w domu stoi. Jeździmy najczęściej baby Joggerem CM GT. Mam też parasolkę Delti Liv. (tą mam bo nie opłaca się sprzedawać, kupiłam ją za 100 zł nówkę  ;) )
A testowałam sporo m inn. Jolie litetrax 4, valco, mutsy, jogger CM double, maclaren, cybex itd.. ;D z pl espiro, baby design
Teraz czaję się na pp pliko mini :)

Ania ja w domu mieszkam i też na parterze mam wózek ale jak wyciągam z bagażnika to jest różnica z 7kg delti..
Tylko dziecko ma większą amortyzację i komfort na tych kołach niż w parasolce. I to dla mnie jest ważne. I to, że radzi sobie w górach na ścieżkach

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6459 dnia: 17 Czerwca 2016, 11:09 »
W tej chwili w domu mam maclarena xlr, maclarena questa, delti dot-a, z tych trzech teraz najlepszym dla mnie jest i tu sie zdziwicie maclaren quest,
Xlr jest świetny w prowadzeniu dla mnie i z tym ze dziecko leży prawie idealnie na płasko ale trochę duży nieporęczny mi do auta kiedy do przedszkola potrzebuje szybko wyciagnac wózek jedna ręka rozlozyc przypiąć córkę iśc po syna żeby Młoda mi w tym czasie w wózku siedziała. W XLR lubie tez to że sidzenie po złożeniu tworzy kąt 90 stopni, nie wiem czy zrozumiecie mi o co chodzi. Delti dot za to jest zabudowany gdy jest zimniej jest super, po rozłożeniu budki i złożeniu osłonki na nogi dziecko jest cale osłonięte.
Delti miałam przy synu i sprzedałam a córci kupiłam wersje różowo szarą (to z bieżących wózków). Nie kupuję też najnowszych modeli które przewijają sie tu przez wątek, bo mnie na nie nie stać.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #6460 dnia: 17 Czerwca 2016, 11:37 »
Dziewczyny, jaki wózek najlepiej 3w1 byście polecały na sam początek? Jedyne kryterium w zasadzie, to musi być na prawdę lekki, bo mieszkamy na 4 piętrze bez windy :-(

Wózków na rynku jest tak dużo, że za każdym razem jak kogoś z wózkiem widzę, to się zastanawiam - jakim cudem podjęli decyzję
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #6461 dnia: 17 Czerwca 2016, 11:50 »
Lara, ja niezbyt znam rynek w pl, ale moja kuzynka zadowolona jest bardzo z Adamexa. A jak widzisz chociazby po wypowiedziach ostatnich, kazdy zwraca uwage na cos innego

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6462 dnia: 17 Czerwca 2016, 12:23 »
Lara mega lekki jest Bugaboo Cameleon. Intensywnie nad nim myslałam, ale design mi sie nie podobał.

Mam Joolza. Też nie jest cieżki. Ja mieszkam na 3 pietrze.
Gondole znosiłam w jednej ręce z Tyciem bo ma fajny pałąk + stelaż w drugiej.
Spacerowke znoszę sama ale bez Tycia w środku.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #6463 dnia: 17 Czerwca 2016, 12:37 »
Bugaboo Cameleon waży 9 kg i to jest bardzo mało.
Jak coś tańszego to jest jeszcze taki http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/1385/cadet-3w1-x-car-navington.html
Loona go miała i ja go miałam tylko w wersji angielskiej, tylko w linku jest zła waga podana bo on waży coś koło 10kg.
To chyba tyle, nic lżejszego raczej nie ma.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6464 dnia: 17 Czerwca 2016, 13:01 »
mi się widziały bugaboo ,ale pomimo tego,że jest lekki, to wózek dla strasznie niskich osób;-))) wysoka osoba nie ma szans z tym wózkiem, bo jest strasznie nisko osadzony;-) zresztą nie wiem jak w Polsce, ale tu są one dość drogie - koło 1000 e... :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #6465 dnia: 17 Czerwca 2016, 13:19 »
Lara lekki głęboki wózek = brak amortyzacji. Kupo cos uzywanego taniego i zostawiaj na klatce na dole ( np jedo fyn- sporo tego na olx) Pozniej kupisz lekka spacerowke.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6466 dnia: 17 Czerwca 2016, 13:31 »
Ja stelaż będę mieć w samochodzie ,a schodzić będę z sama gondola, tak jak z Karolem.
Moi sąsiedzi trzymali wózek na parterze i przypinali do rury taka blokada jak rowery się przypina  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6467 dnia: 17 Czerwca 2016, 14:23 »
Jezeli chcecie bugaboo to radze podbijac po sklepie i zwrocic uwage na latajaca raczke.Innym moze to nie przeszkadzac a innym bardzo.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6468 dnia: 17 Czerwca 2016, 14:25 »
My trzymamy wózek w wózkowni :)
Nie macie takich wynalazków? :)

nie wyobrażam sobie nosić wózka i dziecka na 4 p ( bo tak mieszkam) kręgoslup mi wysiada i bez tego ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6469 dnia: 17 Czerwca 2016, 14:29 »
Niestety nie mamy

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #6470 dnia: 17 Czerwca 2016, 14:51 »
U mnie jest krawcowa ;D

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6471 dnia: 17 Czerwca 2016, 15:39 »
Myślałam, że to w każdym bloku musi być ;) może napiszcie pismo do spółdzielni, że jest takie zapotrzebowanie?

U nas tez niby nie było bo sąsiad trzymał tam jakieś graty ale zrobiłam afere w spółdzielni i kazali mu się wynieść stamtąd. I nagle się okazuje, że jeszcze kilka rodzin ma zapotrzebowanie na takie miejsce na wózki ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6472 dnia: 17 Czerwca 2016, 16:05 »
U moich rodziców w bloku też jest, ale jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności dwie pary sanek nam zniknęły , jak Alan jeszcze podróżował z wózkiem, trzymałam go w piwnicy u rodziców ,ale to i tak zawsze musiały dwie osoby schodzić z 4 piętra, bo jedna osoba trzymała dziecko, a druga otwierała piwnicę i brała wózek....
Nie ma to jak mieszkanie w domku, blok gdzie nie ma windy to musi być męczarnia dla matki.....

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6473 dnia: 17 Czerwca 2016, 16:34 »
Vivka u mnie musieli by chyba jakąś dobudowke zrobić  ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6474 dnia: 17 Czerwca 2016, 16:54 »

nie wyobrażam sobie nosić wózka i dziecka na 4 p ( bo tak mieszkam) kręgoslup mi wysiada i bez tego ;)

ja tak miałam...jak trzeba dać radę to się da ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6475 dnia: 17 Czerwca 2016, 21:56 »
U nas też nie ma wózkowni.
Też trzymałam stelaż w samochodzie ale przy spacerówce w moim przypadku okazało się juz to mało wygodne.
Męzu wnosi wózek na góre.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #6476 dnia: 17 Czerwca 2016, 22:02 »
U nas przez pierwsze 3-4 tygodnie wózek nocował w wózkowni, natomiast potem na klatce schodowej , zaraz przy wejściu do klatki i przez ponad rok nikt niczego nie ruszył, nie ukradł. A z reguły stał od godz 15-16 do 11 dnia następnego. Mało tego - stał blokując wejście do piwnicy. Nikt nam na to uwagi nawet nie zwrócił.
Jak ktos miał potrzebę, odjechał wózkiem, wszedł do piwnicy, potem wózek postawił na miejsce. Przyznać trzeba, że mamy fajnych, kulturalnych sąsiadów  :-*
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2016, 22:08 wysłana przez loona »

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #6477 dnia: 17 Czerwca 2016, 22:52 »
Ja mam podobnie jak loona, na szczęście sąsiedzi są w porządku i nie przeszkadzają im wózki, bo teraz koło wejścia do piwnicy stoi moja spacerówka i złożony stelaz od wózka sąsiadki, zazwyczaj trzeba to odstawić aby moc wejść do piwnicy np z rowerem, ale na szczęście sąsiedzi nie maja z tym kłopotu.  A od sierpnia zamiast spacerówki bedzie stać tez i nasz stelaż, a ja będę schodzić z dzieciakami, z gondola pod pacha i z Lena za rękę :)
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2016, 22:54 wysłana przez lebara »
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #6478 dnia: 17 Czerwca 2016, 23:12 »
Chicco Urban też jest lekki nawet go rozwazalam ale czytałam że to typowo miejski wózek na równe chodniki

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #6479 dnia: 18 Czerwca 2016, 06:38 »
U nas wózkowni nie ma...korytarzyk tak mały że nie ma jak postawić wózka...