Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 544536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #4260 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:21 »
Gondola ma długość tak 77 cm. To jest ta co linka dałam w ostatnim poście. My te same kupujemy. Teutonia Be You.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4261 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:26 »
Dziewczyny bez urazy miało znaczyć że na prawdę nie chciałam nikogo urazić :) Nie było to ani trochę ironiczne a jak pozniej przeczytałam sama siebie tak mogłyście to odebrać. Więc przepraszam :) Wiadomo każdy wybiera według własnych potrzeb i możliwości.

Katrinka to dokładnie ta:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1790&%3CosCsid%3E

Nie jest przesądzone że padnie na nią ale wyleczyłam się z bugaboo ( strasznie nisko osadzona gondola, pieluche na spacerze to na klęcząco bym zmieniała) i z joolza ( strasznie mała buda). Na decyzje jest jeszcze z 3-4 m-ce a ja jako maniaczka wózkowa na pewno jeszcze będę przeglądać :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4262 dnia: 12 Stycznia 2014, 15:28 »
a te kola w teutonii są piankowe???

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4263 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:30 »
Nam pokazywał Pan w sklepie, że materacyk z Tako mieści się w Navingtonie chociaż wydawała się gondolka dużo mniejsza, więc chyba warto mierzyć środek,a nie na zewnątrz ;)

Ja powiem szczerze, że mi się trochę płakać już chce, bo nie ma wózka idealnego...Im więcej czytam, tym większy mam mętlik i trochę żałuje, że tak wyszło. Każdy wózek ma wady i chyba muszę pozwolić sobie na własne błędy przy jego wyborze ;)

Wyczytałam co trzeba w wątku i patrzyliśmy obok rozmiaru i łatwości składania na to czy:
- spacerówka jest dwie strony
- spacerówka rozkłada się do pozycji w pełni leżącej (tylko wciąż nie wiem czemu to istotne)
- nity były solidne (pokazywał pan plastiki i solidniejsze i tłumaczył o amortyzacji)
- skrętne koła - bo mi się podobają, choć 4 kołowce całkiem dobrze się prowadzi
- amortyzacja
- solidna konstrukcja
- duży bagażnik na dole
- cena w granicach 1500-1800zł

Napiszę może to co widzieliśmy i czujemy, może komuś się przyda. Podstawowa sprawa u nas to mały bagażnik auta (skoda Fabia), do którego nie mieści się w całości prawie żaden wózek, a jeśli coś się mieści (ze zdejmowanymi kołami) to i tak zajmuje 2/3 jego pojemności :D

Navington Cadet
to jedyny wózek, który nie dość się, że się mieści w całości to jeszcze zajmuje tylko pół bagażnika więc jest  nadzieja na podróże ;) Łatwo się składa, jest bardzo lekki (coś ok 11,5kg z gondolą), ma skrętne koła, łatwo się prowadzi, spoko bagażnik, fajna spacerówka przekładana w dwie strony.
Minusy: wózek miejski zatem niespecjalnie na wertepy, brak amortyzacji i wada dla niektórych- spacerówka składa się do pozycji pół leżącej, taki kąt 15-20 stopni, a nie w pełni leżącej i chyba ta niełamana rączka bo to się wydaje fajna sprawa w reszcie wózków...

Z Navingtonów mierzyliśmy Galeona, trzeba zdjąć 4 koła, ale wózek wydał mi się bardzo solidny, Pan bardzo chwalił zawieszenie.
Navington Corvet  albo Caravel ma dla mnie zbyt mały wręcz mikro bagażnik na dole.

Bebetto Nico Plus mieści się nam bez jednego koła, poza tym wszystkie cechy ok, ale na necie piszą, ze pasy w spacerówce za małe. Dość dobra amortyzacja (pośrednia między Navington Cadet a Babyactive Lupo), wszystkie cechy standardowe, których szukaliśmy.
Dość trudno się składa do auta

Babyactive Lupo - jest moim typem, bardzo solidny wózek, świetne składanie, super amortyzacja, wielki kosz, dodatkowo poręczna torba, solidna spacerówka etc. Jedyny dla nas mankament - wielkość i musielibyśmy zdejmować aż dwa koła...

Tako CityMove podobnie jak Lupo - identyczne opcje - trzeba zdjąć koła, ale szybko się składa i ma solidny stelaż. Spacerówka i wszystkie funkcje standard. Ponoć prawie że identyczny jak Tako Captiva, który był moim typem.

Teutonia BeYou jest rewelacja Kasiu i Marcysiu i chyba by nam się zmieściła, ale cena dla mnie powalająca i nie do przeskoczenia...

Nie ruszaliśmy nawet X-landerów, ponieważ X-move odradzacie, a XA jest za duży po złożeniu...

Mutsy są duże, żaden nie zmieści nam się do auta, a poza tym nie podobają mi się jakoś wizualnie, tak samo jak Graco.

Ponieważ wiem już, że muszę szukać szerokości a nie długości znalazłam wózki Coletto ale te co mają super opinie i to jako jedne z niewielu nie mają adapterów do Maxi Cosi a my mamy całkiem nowy fotelik , to się nazywa pech :buu:

I najmniejszy wózek jaki znalazłam to Elea Maxi Cosi ale nie w moich granicach cenowych (składa się wręcz do mini rozmiarów..). Ma świetne opinie, może ktoś będzie szukał...

Summa Summarum
albo weźmiemy wózek BabyDesign Lupo lub Tako Captive (choć jego w żadnym sklepie nie było)- bo obydwa mają wszystkie cechy które powinien mieć dla mnie wózek, o których pisałyście, mają solidne zawieszenia, łatwo się prowadzi, leżąca i przekładana spacerówka etc. - ale będziemy męczyć się z kołami...no i z niewielką ilością miejsca w bagażniku

albo weźmiemy Navingtona Cadet'a licząc na to, że zawieszenie podoła spacerom, a dziecko będzie spało na 15 stopniach a nie w pełni leżąco, ale przynajmniej da się podróżować z dzieckiem i robić zakupy :D a wózek wygląda całkiem ładnie i przede wszystkim jest mega lekki...

I nie wiem babeczki co teraz, już mi się śnią te wózki  ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4264 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:37 »
BabyDesign Lupo, ma męża bratowa i są bardzo zadowoleni (póki co korzystają tylko z gondoli, a Kornelia urodzona 31.05)
Miałam okazję prowadzić ten wózek z dzieckiem po różnych nawierzchniach i radził sobie świetnie :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4265 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:44 »
Ciriness a używany teutonia cosmo? Do 2000 spokojnie dostaniesz. Poszukaj na tablicy i na allegro, trochę ich jest a w Poznaniu pewnie więcej niż w Szczecinie.
O plusach nie będę pisała bo to już było ale napisze jedną rzecz która nie była brana przez Was pod uwagę- wartość wózka. Teraz za używkę wydasz ok 2000zł ( jak kilkuletni to nawet 1300) i przez ok dwa lata użytkowania wózek ten niewiele straci na wartości bo są to dobre wózki które nawet po 3 dzieci spisują się nieźle. Taki tako czy babyactive są to polskie wózki z niższej półki i za dwa lata dostaniesz za nie 1/3 wartości bo zwyczajnie będzie widać ich zużycie.
To tak jak kupowanie samochodu- nowy daewoo albo używane audi :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4266 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:49 »
Kasia, prowadziłaś bugaboo? Miałam wczoraj okazję i szczerze dupska nie urywa.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4267 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:56 »
Martyna z pakunkiem w środku nie. Tylko tyle co po sklepie. Ale jak tak sobie to przemyśle to najbardziej w tym wózku kręci mnie design, to że jest inny niż wszystki i to że jest to bugaboo ;D odpuszczam go sobie :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4268 dnia: 12 Stycznia 2014, 19:58 »
Kasia u nas w ogóle jakaś posucha z wózkami używanymi, różne szukałam ale wybór kiepski, albo szybko idą albo ja nie wiem, ale Teutonia Cosmo chyba nie taka fajna jak Beyou no i te 5cm szersza więc już się nie zmieści...A BeYou to chyba najnowsza wersja? Bo nigdzie nie widać używek :D
Cosmo w Poznaniu nie ma ::)
Skoro mam się już męczyć z kołami to szukam nieco tańszego wózka, bo wolę mieć wózek za 1500zł a nie za 2500zł np. pobrać dziecku komórki macierzyste ;) Na wszystko nie dam rady więc trzeba jakoś rozsądniej podejść do tego ehhh...Wiem, ze potem taki wózek za grosze pójdzie...
Ehh sama nie wiem ;D Też już trochę za późno na szukanie okazji :D

Kiedyś były prosto- wózki od babci do wnuczki i nie było takiego problemu hehe ;)

Swoją drogą myślicie, że kolor fiolet czy czerwień to można dla chłopca?

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4269 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:00 »
Rozumiem:) teraz spojrzałam ile kosztuje i naprawdę za tą cenę wolałabym 2 inne. I ja np nie potrafiłam jedną ręką wypiąć gondoli ani rozłożyć stelaża...

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4270 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:10 »
ja brałam pod uwagę tylko używkę. Nie dałabym 4tys za wózek bez żadnych dodatków  :) Np. na tablicy jest używka za 1800 i takie rozwiązanie wchodziło w grę.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4271 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:13 »

♡ Szymon & Leon ♡

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4272 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:15 »
Jedno Wrocław, drugie Łomianki  ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4273 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:28 »
ale mozaesz poprosic o mega dokładne zdjęcie- bieżnika opon, ramy z każdej strony itp. Nasza chiquita tak kupowała i w aukcji były bardzo dokładne zdjęcia- zobacz w jej wątku gdzies jest link. To jest model z 2013r więc musi być w dobrym stanie :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4274 dnia: 12 Stycznia 2014, 20:32 »
Jeśli będziesz wybierać Gosiu między navington to już lepiej galeon bo ma lepszą amortyzację..

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4275 dnia: 12 Stycznia 2014, 21:22 »
To prawa, ciężko jest znaleźć wózek idealny.
Dziewczyny, a zastanawiałyście się, aby najpierw kupić sam stelaż+gondolę, a potem szukać wypasionej spacerówki? W gondoli dziecko pojeździ kilka miesięcy, a potem będzie jeździć tylko w spacerówce.
Przy opcji z gondolą ważna jest amortyzacja, duże koła (niekoniecznie skrętne). Dziecko musi tylko leżeć w dobrych warunkach 8)
Przy opcji 3w1 zawsze będzie nam coś nie pasowało.

Kiedyś dziubasek o tym pisała i my właśnie najpierw kupiliśmy samą ramę+gondolę, a potem chcieliśmy albo dokupić wersję spacerową do ramy albo kupić zupełnie inny wózek. Wybraliśmy drugą opcję, bo wersja spacerowa była ciasna, budka słabo zakrywała, nie było "blacika" z miejscem na picie/przekąskę (co w naszej spacerówce okazało się wielkim hitem).

Zaraz poszukam postów dziubaska...

Mam!
Wystarczy spojrzeć nawet na ten wątek- większość z nas napisała ochy i achy o swoich wózkach zaraz po miesiącu-góra trzech użytkowania SAMYCH gondoli, a po roku okazuje się, że każda zmienia wózek na jakiś inny... bo spacerówka okazała się kaszaną.
Moja rada- przy wyborze wózka oglądajcie przede wszystkim SPACERÓWKI bo to nimi będziecie najwięcej jeździć. Patrzcie na ich funkcjonalność, jakość wykonania, a już najlepiej na oglądanie zaproście mamę z ok rocznym maluchem, aby go wsadzić do wózka... w tym momencie okaże się, że spacerówka jest mała, wąska, pałąk jest na wysokości oczu dziecka, oparcie tylko półleżące... i inne tego typu podobne "kffiatki", które na oko dla przyszłych rodziców są w ogóle niezauważalne.
Teraz to jestem mądra...

Znalazłam jeszcze post oponki
Ja teraz też mądrzejsza kipiłabym cokolwiek co miałoby dobrą gondolę i stelaż a potem sprzedała i za te pieniądze kupiła parasolkę. Ja kupiłam parasolkę ze sprzedaży np nosidełka i różnych rzeczy z których mały wyrósł. I jestem maksymalnie z niej zadowolona. Zwrotna, lekka, SUPER jeździ po nierównościach, ma podnoszony podnóżek, bardzo ciepłe okrycie na nóżki, folię przeciwdeszczową, pakowny kosz, uchwyt na buletkę, rozkłada się na płasko, ma wygodny nisko przypinany pałąk który można sobie zupełnie odpiąć i jest bardzo duży, wysoki i szeroki bez zbędnych otuleń, po złożeniu ma blokadę i uchwyt co naprawdę się przydaje i zdejmowane koła. Dla mnie rewelacja a pół roku już go użytkuje.

Polecam takie rozwiązanie. Można spełnić wszystkie swoje oczekiwania co do wózka głębokiego - kupić świetny wózek, nawet używany, potem odsprzedać i kupić wypasioną spacerówkę.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #4276 dnia: 12 Stycznia 2014, 21:33 »
Dziewczyny a widziałyście nowe modele x-landera?

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4277 dnia: 12 Stycznia 2014, 23:31 »
Ja polecam jeszcze wozek emmaljunga nitro city.  Mam go i bardzo go sobie chwale a uzytkujemy juz dwa lata. W razie pytan, polecam sie

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #4278 dnia: 13 Stycznia 2014, 11:01 »
kjp spoko :) Ja tam się poważnie urażona nie poczułam ;) Chociaż groźnie to zabrzmiało :P

Nika widziałam tylko na necie :) Wyglądają ładnie, ale jak na żywo itd. to nie wiadomo dopóki któraś forumka nie kupi i nie przetestuje :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4279 dnia: 13 Stycznia 2014, 14:20 »
Też widziałam x-landery na necie. W sklepach będą od końca stycznia, najpierw x-move i sukcesywnie pozostałe kolekcje. Ciekawa jestem bo wizualnie dużo lepiej.

kasia_1979 nitro city podoba mię nawet bardziej niż teutonia- jest lżejsza i mniejsza po złożeniu. Ale wizualnie jakaś taka pokraczna... na jakiej wysokości jest gondola? tylko to mi w sumie w niej przeszkadza.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4280 dnia: 13 Stycznia 2014, 16:03 »
Ciri w tym tako co chcecie brc jest ne fajny dostaep do kosza na zakuoy.O wiele fajniejszy ma tako citymove.Zwroc na to uwage bo ja nie patrzalam i teraz mnie wkurza jak nie moge wepchnac czegos wiekszego np puszke mleka lub pampersy.A mam tako laret.A tak ten wozek jest super.

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #4281 dnia: 13 Stycznia 2014, 17:47 »
Kjp83 nie wiem na jakiej wysokosci jest gondola , bo uzytkujemy juz od 1,5 roku spacerowke. Ja jestem wysoka i nie byla jakos bardzo niska juz nizej troche jest spacerowka. Moja corka choc nie ma jeszcze dwoch lat ma juz 90 cm jakos i jeszcze zdarza jej sie zdrzemnac w wozku w ktorym spokojnie sie miesci

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #4282 dnia: 14 Stycznia 2014, 12:18 »
my rowniez polecamy zakup samej gondoli a potem osobno spacerowka.
 nam elipso gondola sprawdzila sie super, spacerowka juz nie. musielismy kupic inna. teraz mamy spacerowke mutsy evo i jest super. Wiem jedno, ze przy kolejnym dziecku na pewno nie bede kupywala gondoli do mutsy tylko poszukam czekos lepszego, bo amortyzacja juz nie bedzie odpowiednia dla maluszka.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4283 dnia: 14 Stycznia 2014, 14:08 »
Ja kupuje 2 w 1 i wcale nie jest powiedziane że zwiąże się ze spacerówką :) Jak mi nie podpasuje to sprzedam i kupię coś co mi będzie odpowiadało. Nie wiążę się z wózkiem na bite 2 lata, no chyba że się pokochamy :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4284 dnia: 15 Stycznia 2014, 09:56 »
Znalazłam jeszcze jedną wadę Teutoni niestety.. w spacerówce w tych najtańszych wersjach boczki spacerówki są odsłonięte... Czytałam pełno opinii i wszyscy bardzo na to narzekali bo dziecku wieje.. Ale teraz w roczniku 2014 już jest możliwość, że te boczki są zasłonięte.. Tylko trzeba uważać, żeby odpowiedni rodzaj kupić.. Tak samo nie we wszystkich rodzajach spacerówki ten daszek przeciwsłoneczny jest... więc trzeba bardzoooooo uważać jak się zamawia..
Ja chciałam kupić osobno gondolę i osobno spacerówkę.. ale jednak zaczęłam szukać wpierw spacerówki takiej jak potrzebuję.. a że gondola mi odpowiada to mam sprawę załatwioną :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4285 dnia: 15 Stycznia 2014, 12:55 »
A czy ktoś może wyrazić opinię na temat wózka Knorr Baby Voletto Sport 2w1?

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #4286 dnia: 15 Stycznia 2014, 13:41 »
To Knorr robi teraz wózki? ;D Żarcik ;)

Nie widziałam nigdy tego wózka na żywo, więc trudno powiedzieć. Rzadki okaz wg mnie :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #4287 dnia: 16 Stycznia 2014, 17:17 »

ale wyleczyłam się z bugaboo ( strasznie nisko osadzona gondola, pieluche na spacerze to na klęcząco bym zmieniała)

ja mam bugaboo tyle że buffalo i tuta gondola jest już wyżej niż w cameleonie

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #4288 dnia: 16 Stycznia 2014, 20:37 »
nadrobiłam cały zeszły rok, ale mądrzejsza nie jestem :P

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4289 dnia: 16 Stycznia 2014, 21:22 »
Widziałam w sklepie ten nowy xlander move i śliczny :) Mogłaby która z Was kupić żebyśmy wiedziały jak jakość ;)