Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3720 dnia: 13 Stycznia 2013, 23:03 »
Też bym kupiłam drugi raz XA. Spisuje się znakomicie. Minus tego wózka jak dla mnie to waga, ale ja nie musiałam go nosić, więc nie pływało to na moją wózkową decyzję. Widziałam te movy i to takie połączenie XA i XQ - świetne, ale cena powala

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #3721 dnia: 13 Stycznia 2013, 23:10 »
Nika, tu jest jeszcze jedna stronka, ale nie wiem czy to nie na Szwecje, bo wcale nie znam tych firm, nie widzialam ich u nas w miescie

http://www.barnevogner.org/ pewnie jakby co to by sie dalo sprowadzic, ale tez bez ogladania na zywo, to juz wole z Polski, przynajmniej moge sie Was podpytac.

Też bym kupiłam drugi raz XA. Spisuje się znakomicie. Minus tego wózka jak dla mnie to waga, ale ja nie musiałam go nosić, więc nie pływało to na moją wózkową decyzję. Widziałam te movy i to takie połączenie XA i XQ - świetne, ale cena powala

Ja tez nosic nie bede, tylko pchac  ;D

A jak z gondolka w nim? W miare duza? Bo z tego co suprynka pisze to spacerowka spora, zwlaszcza wiem jaka Twoja corcia juz duza Karolciu :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3722 dnia: 13 Stycznia 2013, 23:13 »
Mój Szymek urodzony w kwietniu do spacerówki wsiadł w połowie listopada. Wszystko zależy jak duże dziecko, ale gondola do małych nie należy.
W tych jedo właśnie spacerówka wydaje mi się mikroskopijna- mega krótkie oparcie.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3723 dnia: 13 Stycznia 2013, 23:17 »
Czyli spoko jezeli malybedzie normalnej wielkosci ::) znam trzymiesieczniaka, ktory juz wazy 10 kilo i nosi ciuszki na 72 ;D juz im z fotelika prawie wyrosl, nozki mu wystaja :P a glowy jeszcze nie trzyma

Fajny ten xmove tez, ale faktycznie cena juz wyzsza, a roznica nie wydaje mi sie tak wielka.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3724 dnia: 13 Stycznia 2013, 23:32 »
Adaś z października i do małych też nie należał, a do kwietnia w gondoli jeździł. Więc mała nie jest. Spacerówka jest duża. Adaś teraz nosi ciuszki na 86, a w sparecówce na tak dużego nie wygląda.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3725 dnia: 14 Stycznia 2013, 07:55 »
ja zanim zdecydowałam się na konkretny wózek, wybrałam się do sklepu z dostępnym całym asortymentem wózkowym i każdym się po sklepie przejechałam, wytrzęsłam w każdą stronę, podniosłam coby się przekonać odnośnie wagi. spędziłam w tym sklepie ponad 4 godziny ;) dodatkowo poprosiłam pana żeby dał mi coś w miarę ciężkiego, co mogę włożyć do środka bo jazda bez obciążenia to nie to samo ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3726 dnia: 14 Stycznia 2013, 08:53 »
Ja co prawda nie mam x-landera XA i ale mam XQ i drugi raz wybrałabym ten sam albo XA gdyby był lżejszy -bo ja go czasami wnosze na 4 pietro  ;)
Mam możliwość wpięcia spacerówki przód- tył, ale szczerze ja mało z tego korzystałam, moja mama lubiła Karola miec pzred sobą na początku

co do amortyzacji - moim zdaniem mają bardzo dobrą
Dziewczynom chyba chodzi że nie da się ich bujać ..... jak dla mnie zbędne, po co dziecko uczyć bujania  ::)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3727 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:00 »
ja zanim zdecydowałam się na konkretny wózek, wybrałam się do sklepu z dostępnym całym asortymentem wózkowym i każdym się po sklepie przejechałam, wytrzęsłam w każdą stronę, podniosłam coby się przekonać odnośnie wagi. spędziłam w tym sklepie ponad 4 godziny ;) dodatkowo poprosiłam pana żeby dał mi coś w miarę ciężkiego, co mogę włożyć do środka bo jazda bez obciążenia to nie to samo ;)

Gdyby to bylo mozliwe... Chcialam sie udac na takie ogladanie podczas pobytu w Polsce, ale miedzy swietami wszystkie sklepy mialy remamenty, a potem to juz bylam w szpitalu z racji okropnej grypy, wiec fizycznie sie nie dalo. Dlatego licze na forum ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3728 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:12 »
nie chodzi o to żeby dziecko bujać, chodzi o to, że jest twardy, nie ugina się pod naciskiem, a przez to był dla mnie nie wygodny do prowadzenia, rodzice mieszkają praktycznie w lesie, więc na spacery do nich muszę mieć dosyć "miękki" wózek. no każdy lubi i pasuje mu co innego. poza tym jest cięższy niż mój, a dla mnie to ważne, bo muszę wózek na półpiętro wtachać...
marta a będziesz jeszcze w PL?

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3729 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:14 »
AnioOlek jako 4 miesięczna użytkowniczka XA nie zgodze się z Tobą. Wózek prowadzi się świetnie i moim zdaniem lekko na wertepach.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3730 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:15 »
no widzisz takie masz odczucie, ale ja porównując go z innymi wózkami m.in. z moim stwierdziłam co innego ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3731 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:16 »
*14 miesięczna

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3732 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:18 »

Gdyby to bylo mozliwe... Chcialam sie udac na takie ogladanie podczas pobytu w Polsce, ale miedzy swietami wszystkie sklepy mialy remamenty, a potem to juz bylam w szpitalu z racji okropnej grypy, wiec fizycznie sie nie dalo. Dlatego licze na forum ;)
no to rzeczywiście kiepsko....bierz poprawkę na to, że to co jest dobre dla kogoś niekoniecznie będzie dobre dla Ciebie ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3733 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:21 »
dokładnie... monka ma rację..
a w ogóle to już kupiłaś swoje Elipso??? ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3734 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:26 »
dokładnie... monka ma rację..
a w ogóle to już kupiłaś swoje Elipso??? ;D
oczywiście, że tak ;D tyle, że w końcu wzięłam model El Nino a nie Elipso bo jest 3 cm niższy i jak dla mnie wygodniej się prowadzi bo można sobie lepiej wyregulować rączkę ;) taki szczegół a zaważył na decyzji ;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3735 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:28 »
Biore, biore, ale ten wozek mi sie podoba, opinie pozytywne w internecie, decyzja zapadla, co bedzie to bedzie. Najwyzej sprzedamy i kupimy inny.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3736 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:29 »
aaaa też się zastanawiałam nad elnino, ale jednak Elipso wygrał, a ile masz wzrostu?
dla mnie niektóre wózki właśnie były za niskie i żeby się dostać do dziecka musiałam się nieźle schylić, mam 168cm

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3737 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:30 »
aaaa też się zastanawiałam nad elnino, ale jednak Elipso wygrał, a ile masz wzrostu?
dla mnie niektóre wózki właśnie były za niskie i żeby się dostać do dziecka musiałam się nieźle schylić, mam 168cm
ja mam prawie 180 :-\

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3738 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:32 »
ha! no coś Ty?! ;D to ja malutka jestem przy Tobie ;)
no widzisz każdemu co innego pasuje :D to jest tego potwierdzenie ;D

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3739 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:34 »
ha! no coś Ty?! ;D to ja malutka jestem przy Tobie ;)
no widzisz każdemu co innego pasuje :D to jest tego potwierdzenie ;D
dokładnie tak ;)
ale wózio prezentuje się superaśnie ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3740 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:40 »
a kolorek jaki wybraliście? bo tam też były fajne do wyboru :)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3741 dnia: 14 Stycznia 2013, 09:42 »
a kolorek jaki wybraliście? bo tam też były fajne do wyboru :)
czerwony ;D od początku było takie założenie ;)
tak się prezentuje w domu ;D

Offline beta80
  • maniak
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #3742 dnia: 14 Stycznia 2013, 10:16 »
Biore, biore, ale ten wozek mi sie podoba, opinie pozytywne w internecie, decyzja zapadla, co bedzie to bedzie. Najwyzej sprzedamy i kupimy inny.

My sie wlaśnie zdecydowaliśmy na xlander xmove (Europe), ale niestety nie wypowiem się co do tego jak sie go użytkuje. Dopiero w kwietniu będę miała okazję to sprawdzic :) naczytaliśmy się bardzo dobrych opinii w internecie na temat tego wózka, w sklepie obejrzeliśmy go z każdej strony. Byliśmy tez z kimś kto już ma dziecko żeby zwrócił uwagę na wszystkie detale, zwłaszcza te, które przeszkadzają mu w wózku jego córeczki no i też był zachwycony.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3743 dnia: 14 Stycznia 2013, 10:18 »
no no elegancki ;D

Offline kot_ethne

• "Bez miłości człowiek jest jak nieboszczyk na wakacjach..."
  • forumowicz
  • "Cierpliwość - to połowa sukcesu w miłości..."
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #3744 dnia: 22 Stycznia 2013, 13:12 »
Również posiadam XA i jestem bardzo z niego zadowolona, szczególnie ze spacerówki. Z tą twardością to mogłabym się zgodzić jeśli chodzi o gondolę, bo czasem na wertepach mała mi nieźle trząsało. Ale spacerówka jest, jakby to powiedzieć, "luźna". Tzn. nie jest na jakimś stelażu i ładnie buja jak są wertepy. I ogromnym plusem jest to, że duża i łatwa do regulacji. Można ustawić zupełnie na płasko siedzenie. Ja tylko chciałabym żeby była możliwość przełożenia rączki, ale nie można mieć wszystkiego :)

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #3745 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:14 »
W wózku nasze dziecko trochę czasu spędzi , powinno być duże i wygodne co do gondoli :) ja mam kilka swoich typów jaki bym zakupiła mojemu maluszkowi

Z dużymi kołami http://yfrog.com/gv14919347j

ten mi się podoba od zawsze http://yfrog.com/16647051733j

ten ostatnio mi się spodobał http://yfrog.com/f72178508299j

ten dzisiaj wypatrzyłam http://yfrog.com/15be2374f0ec85d4fa86bb526j

ten też dziś zczaiłam podoba nam się kolor fioletowy http://yfrog.com/0rluckykol0313j

ten też niczego sobie http://yfrog.com/f3eliza1j

a taki ma moja znajoma i jest zadowolona http://yfrog.com/13twister8j

co sądzicie?

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3746 dnia: 25 Stycznia 2013, 22:28 »
Sabineczka a Ty to w ciąży jesteś, że już wózki wybierasz?? Trochę dziwne...

Ja będę zawsze polecać swoje/ Bartka Jedo :) Fajowy wózek i całkiem rozsądna cena ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #3747 dnia: 26 Stycznia 2013, 12:08 »
Ja co prawda nie mam x-landera XA i ale mam XQ i drugi raz wybrałabym ten sam albo XA gdyby był lżejszy -bo ja go czasami wnosze na 4 pietro  ;)
Mam możliwość wpięcia spacerówki przód- tył, ale szczerze ja mało z tego korzystałam, moja mama lubiła Karola miec pzred sobą na początku

co do amortyzacji - moim zdaniem mają bardzo dobrą
Dziewczynom chyba chodzi że nie da się ich bujać ..... jak dla mnie zbędne, po co dziecko uczyć bujania  ::)
Ja też mam xq, między innymi dzięki Twojej pomocy Justynko :) jestem zadowolona, nie uważam, żeby zawieszenie było zbyt twarde. Owszem, w porównaniu do amortyzacji "paskowych" różnica jest zasadnicza, ale to nie znaczy, że w xlanderze dziecku będzie zbyt twardo w czasie jazdy. Gondola jest spora, twarda, bardzo byłam z niej zadowolona, fajnie, że można sobie podnieść oparcie. Majka jeździła w niej przez 7 miesięcy i przesadziłam ją do spacerówki tylko dlatego, że we wrześniu było już deszczowo i buda od gondoli mi przemakała. Sądziłam, że folia, która jest dołączona pasuje do spacerówki, ale okazało się później, że ona była właśnie do gondoli... No cóż, jestem blondynką  :D
Spacerówka jest super wygodna, fajnie, że ma śpiwór. Wprawdzie nie mam doświadczenia w wózkach, ale wydaje mi się, że w xlanderach wszystko jest takie dopieszczone, dopracowane. U nas montowanie spacerówy w obu kierunkach akurat się trochę przydało, szczególnie na początku, co jednak mnie trochę wkurzało, to to, że jak dziecko jedzie tyłem to zupełnie zmienia się środek ciężkości wózka i gorzej się go prowadzi i podbija.
Jeden mankament dla mnie to zbyt małe kółka z przodu jednak. Wprawdze po kaszubskich lasach jeździ nam się w miarę dobrze, ale już po kocich łbach czy większych wertepach za bardzo rzuca, czasem koła po prostu się blokują i wózek nie chce jechać, więc wtedy zwykle jadę na tylnich ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3748 dnia: 26 Stycznia 2013, 13:21 »
hehe no widzisz
dlatego przez te małe kółka gdyby nie waga XA wzięłabym XA teraz  ;)
ale może przy drugim nie będe musiała nosic wózka to weźmiemy XA  ;D

Ja tą folie nakładałam i na gondole i na spacerówkę  ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #3749 dnia: 26 Stycznia 2013, 21:22 »
A u mnie xa odpadło ze wzgl na brak możliwości przekładania spacerówki. Poza tym, przypomniało mi się, że jakiś czas temu jedno kółko zaczęło mi się zacinać, to z przodu, nie chciało się obracać na zakrętach, ale nie chodzi mi o samo koło tylko ten patent co pozwala na skrętność, nie wiem jak to nazwać fachowo :P zdjęłam je i wysypały się takie małe łożyska  ::) ale zaczęło działać, widocznie one jak powpadały gdzieś to blokowały obracanie. zamierzam zareklamować na koniec okresu gwarancji dopiero ;) u Ciebie też się tak zdarzyło? Co ciekawe, moja koleżanka też miała to samo w xq, jeździmy mniej więcej tyle samo, bo obie dziewczyny są z jednego miesiąca. I też prawe koło, nie wiem czy to przypadek czy jakaś wada  ???