Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3630 dnia: 27 Sierpnia 2012, 13:37 »
Ja miałam stelaż Urban rider i też miałam koła pompowane. A amortyzację ten wózek posiada jakby w stelażu, ugina się ukośna część ramy względem dolnej części wózka a nie cały wózek na kołach.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3631 dnia: 27 Sierpnia 2012, 14:06 »
można miec piankowe albo pompowane koła

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #3632 dnia: 27 Sierpnia 2012, 14:07 »
anio0lek wejdź na stronie w akcesoria i masz tam koła pompowane do transportera

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #3633 dnia: 5 Września 2012, 21:50 »
dziewczyny potrzebuje waszej rady - jakie kola najlepiej sie sprawdzaja i w jakim terenie?

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3634 dnia: 5 Września 2012, 22:56 »
Jak dla mnie to pompowane są najlepsze na każdy teren. 

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #3635 dnia: 6 Września 2012, 00:04 »
Jeżeli nie ma dla Ciebie aż tak dużego znaczenia waga wózka to oczywiście pompowane.

Okazuje się, że poza wszystkimi wymienionymi w tym wątku aspektami, które trzeba wziąć pod uwagę przy wyborze wózka, czasem zdarzy się, że np. psikusa może zrobić rozstaw kół, które się nie mieszczą na podjazd dla wózków! Mojej Sąsiadki Córka ma właśnie taki wózek (nawet nie wiem jaki to jest, bo nigdzie nie widziałam nazwy), który na szerokość nie pasuje ani na podjazd, ani przez skrzydło drzwi na klatkę (mamy dwie pary podwójnych drzwi, więc każde musi za każdym razem otwierać). Ja wybierając wózek nawet o tym nie pomyślałam.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3636 dnia: 6 Września 2012, 00:25 »
Gdyby któraś z was potrzebowała to mam do sprzedania gondolę do mutsy
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #3637 dnia: 6 Września 2012, 00:43 »
Bożenka, gdybyś została w Anglii gdzie jak wiesz chodniki proste to można sobie pozwolić a koła piankowe (choć mogłam wybrać jedne lub drugie)  ;D
wróciłaś z emigracji tak więc proszę zastosować się do rady agairish, koleżanka dobrze prawi :-)

gagatka a to zależy kto jak się przemieszcza, moim jednym z pierwszych kryterium przy wyborze wózka była właśnie jego szerokość bo miałam świadomość, że muszę się zmieścić do każdego londyńskiego autobusu a to wbrew pozorom nie tylko piętrusy

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #3638 dnia: 7 Września 2012, 08:55 »
gagatka a to zależy kto jak się przemieszcza, moim jednym z pierwszych kryterium przy wyborze wózka była właśnie jego szerokość bo miałam świadomość, że muszę się zmieścić do każdego londyńskiego autobusu a to wbrew pozorom nie tylko piętrusy
To fakt, ja z dziećmi z wózkiem nigdy nie jeździłam komunikacją miejską, stąd może nie zwracałam na to uwagi, ale żeby się pojedynczy wózek na podjazd, bądź co bądź SPECJALNIE dla wózków stworzony, nie mieścił?!
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3639 dnia: 7 Września 2012, 09:00 »
bo szczecińska komunikacja miejska i wózek zupełnie nie idą w parze....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3640 dnia: 7 Września 2012, 09:21 »
bo szczecińska komunikacja miejska i wózek zupełnie nie idą w parze....
śmiem przypuszczać, że  nie tylko szczecińska ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3641 dnia: 7 Września 2012, 09:57 »
no właśnie, ale tek kółka pompowane są:
1. Cięższe od piankowych,
2. W/g uwagi mojego m - będą zajmowały więcej miejsca w bagażniku.

Tak w ogóle to trochę się rozczarowałam że mutsy i tak zajmuje dużo miejsca po złożeniu.
W maju planujemy wyjazd do uk, no i tak mój m już patrzy co mu się zmieści do bagażnika, no i pomimo ze nasz samochód jest spory, to wózek zajmie większą część...

Pani w sklepie mówiła że mamy są "przewrażliwione" i może dla tego wolą kółka pompowane, bo wg jej amortyzacja nie jest w kołach ale pod gondolką (czy jakoś tak u góry)... chmmm... nie wiem co myśleć, jestem zielona w tych sprawach  ::)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #3642 dnia: 7 Września 2012, 10:11 »
Ale koła pompowane też lżej się pcha. No lepiej idą po terenie. Można miec mocno napompowane lub lżej.

A co do wielkości to nie uwazam, aby koła pompowane znacząco były większe. Są napewno cięższe.
A poza tym to ja jak chce aby wózek zajmował mniej miejsca to koła odpinam od ramy.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3643 dnia: 7 Września 2012, 10:19 »
ja wybrałam koła pompowane mimo wszystko lepiej mi się prowadzi wózek z takimi kołami i na moje drogi i tereny będą w sam raz :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #3644 dnia: 8 Września 2012, 10:36 »
Ja miałam przednie piankowe, tylne pompowane i było wszystko z nimi ok i dobrze się tymi kołami jeździło, w zimie też. Problem był niestety w skrętności i mobilności mechanizmu na którym były zamocowane koła- no ale to kwestia wózka, nie samego tworzywa kół.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3645 dnia: 10 Września 2012, 11:17 »
ja wybrałam koła pompowane mimo wszystko lepiej mi się prowadzi wózek z takimi kołami i na moje drogi i tereny będą w sam raz :)
u nas też będą pompowane, bo wiadomo- chodniki do równych nie należą, dodatkowo las na spacery...więc stanęło na pompowanych

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3646 dnia: 10 Września 2012, 11:19 »
monka te same argumenty do mnie przemawiają ;D moi rodzice mieszkają na wsi więc ciężko byłoby tam poruszać się piankowymi, tzn dla chcącego nic trudnego pewnie, ale wolę piankowe i tak hehe :p

jakiś typ już masz?

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3647 dnia: 10 Września 2012, 11:24 »
jakiś typ już masz?
no tak jak wcześniej pisałam El Nino lub Elipso są moimi nr 1 ze względu na wagę- bo mieszkam na 3 piętrze bez windy i to ja najczęściej będę z tym wózkiem się mocować. Z tydzień temu byłam w sklepie i je oglądałam w realu i rzeczywiście różnica 3 czy 5 kilogramów to spora różnica (bynajmniej dla mnie) zwłaszcza że dziecko będzie przybierało na wadze

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3648 dnia: 10 Września 2012, 11:27 »
ja kupuję Elipso jeśli nic lepszego nie wyjdzie ;D ;D ;D czarno-turkusowy, bo kocham turkus  :brewki:

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3649 dnia: 10 Września 2012, 11:30 »
my na razie skłaniamy się ku czerwonemu ;)ale jeszcze się może odmienić ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #3650 dnia: 12 Września 2012, 23:17 »
Laski pomocy!
potrzebuje na 'wczoraj" kupic spacerówe,w ,miare lekką(ale nie typową spacerówke),skrętną z regul.pozycja spania i zmiany kierunku jazdy:)
prowadzilam ostatnio Loole,BebeComfort i mam chęć na nią wielką..co sądzicie?jakie macie doswiadczenia z nią?

typową"parasolke " mialo byc :P
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #3651 dnia: 13 Września 2012, 23:24 »
Ja miałam loole i była okropna!!!!!! Nie rozkłada się na płasko ani dziecko nie może siedzieć zupełnie w pionie co strasznie denerwowało naszą małą... Zdecydowanie nie polecam!!!!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3652 dnia: 14 Września 2012, 18:24 »
Podłączam się pod pytanie tete.

Wózek spacerowy- składany do wersji mini mini
lekki
najlepiej z pełną rączką
wysokość do rączki min 101 cm
łatwe składanie
siedzisko z pozycją do leżącej
cena do 400zł

Pomożecie?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3653 dnia: 14 Września 2012, 19:38 »
ja się jeszcze odniosę do pomopowanych/piankowych kół- dziewczyny, tak z ręką na sercu ile z Was miało okazję użytkować (nie mówię o przejechaniu się) wózki na jednych i drugich kołach? Oczywiste jest, że każda chwali swój wybór... W sumie miałam 5 wózków i wierzcie mi, że koła piankowe są równie fajne i dobre w użytkowaniu jak te pompowane, a waga wózka, nawet jak nie trzeba go nigdzie wtaszczać nawet przy prowadzeniu wózka ma duże znaczenie. Miałam Mutsy na pompowanych kołach i nie podzielam zachwytu nad tym wózkiem, niestety... Mimo pompowanych kół jest twardy i dość ciężki w prowadzeniu (porównuje do innych które miałam). Implast volant (już nieprodukowany) miał O NIEBO lepszy stelaż, łatwiejszy i bardziej miękki przy prowadzeniu, mimo, że przednie koła były malutkie...Już nawet podwójny wózek Kees Tandem Deluxe się lepiej... no może bardzo podobnie prowadził mimo PIANKOWYCH kół i dużo większych gabarytów...Poza tym co mnie denerwowało w mutsy to fakt, że przy rozkładaniu siedziska spacerówki (które NIE kładzie się na płasko) po bokach robiły się dziury, wolne przestrzenie, przez które zgubiliśmy kilka smoczków... drobiazg? może, ale wkurzający. Kosz na zakupy to już w ogóle jakaś ściema... musiała dokupić dodatkowy (cena ok 200zł).
Nina już Ci prywatnie podpowiedziałam, że za tą kwotę polecam Baby Design Walkera- bardzo fajny, zwrotny i dość lekki wózek, ale nie składa się do rozmiaru parasolki- pełna rączka to uniemożliwia, ale wg mnie rozmiar nie jest duży, a komfort prowadzenia naprawdę bardzo, bardzo dobry. Do tej pory najlepszy wózek jaki mieliśmy ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3654 dnia: 14 Września 2012, 20:36 »
Ania, kupiony. dzięki.

Mutsy 4rider wg mnie jest zwrotny, stabilny i miękki, ma jednak swoje "ale" WW kosz na zakupy, małą gondolkę, bez podnoszonego oparcia. Przy drugim dziecku łożyska się wyrobiły i wymieniałam przednie kola. Poluzował się nit na rączce do prowadzenia. I teraz odkryta wada to już wspomniany kosz jest niemożliwy do użycia, przy spacerówce zamontowanej tyłem do kierunku jazdy.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #3655 dnia: 14 Września 2012, 20:57 »
Poza tym co mnie denerwowało w mutsy to fakt, że przy rozkładaniu siedziska spacerówki (które NIE kładzie się na płasko) po bokach robiły się dziury, wolne przestrzenie, przez które zgubiliśmy kilka smoczków... drobiazg? może, ale wkurzający.
Wg mnie nie taki drobiazg, moja mała bez smoczka potrafi sie nieźle wściec ;)

Ja niestety nie pomogę, jesteśmy na etapie zwykłej spacerówki x-lander xq, która moim zdaniem też nie jest idealna. Fajnie, że można ją montować w obu kierunkach, ale np. buda jest beznadziejna, na środku ma folię z siatką nie wiadomo po co, bo znajduje sie w takim miejscu, że dziecka i tak przez nią nie widać, a za to jak słońce świeci pod odpowiednim kontem to prosto dziecku na twarz....no i brak folii przeciwdeszczowej w komplecie, przynajmniej u nas. Była jakaś, która okazała sie folią na gondolę, dowiedziałam się jak przestałam jej używać ;)

Parasolkę dostaliśmy w spadku chicco, zapowiada się całkiem spoko, ma regulacje oparcia od pionu do poziomu na szczęście, ale za to ma podwójne pompowane koła. Ale cóż, darowanemu koniowi...  ;)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3656 dnia: 14 Września 2012, 21:11 »
No ja miałam okazję użytkować i pompowane i piankowe koła. I faktycznie spacerówkę na piankowych prowadzi się dużo lżej. Jednak jakoś nie wyobrażam jej sobie pokonującej śnieg. Po piasku jest tragicznie jeździć. Natomiast przy gondoli uważam, że powinny być/ lepiej jest mieć pompowane koła gdyż dziecko jedzie jakoś tak bardziej miękko i nie telepie tak nim. Chodziłam na spacery z koleżanką, której wózek (gondola) miał właśnie koła piankowe i jakoś tak było mi szkoda jej dziecka, że czuje każdą nierówność.
Ja mam Jedo Fyn4DS i kosz w nim jest rewelacyjny, dostępny w każdej pozycji siedziska (rozkładanego na płasko i do pionu) a w gondoli jest podnoszone oparcie. Teraz Bartek jeździ na co dzień spacerówką Coletto Aveo i też jest fajnie. Kosz ma nośność 4kg (co jest rzadko spotykane) i jest do niego dobry dostęp z każdej strony, również wtedy, gdy oparcie jest rozłożone na płasko.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3657 dnia: 14 Września 2012, 21:54 »
Muszę obronić choć trochę mutsy - ja mam urbana i wg mnie o wiele lepiej się go prowadzi niż 4ridera którego Nina i dziubasek użytkowały. A kosz - owszem niewygodny gdy siedzisko jest tyłem ale sam w sobie szalenie mi się podoba - zwłaszcza to że można go wyjąć i swobodnie w nim zabrać zakupy do domu (jeśli wózek zostaje w samochodzie)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline BOZENA28

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3658 dnia: 15 Września 2012, 08:35 »
dobrze ze mamy jeszcze troche czasu do zakupu wozka, bo niezly metlik wprowadzacie w glowie juz bardzo zakreconej ciezarnej  :D :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3659 dnia: 15 Września 2012, 09:17 »
Elu, mówisz o tym dodatkowym koszu, który trzeba dokupić do i tak drogiego już wózka...ten "w pakiecie" to nie kosz... a podstawka pod torbę ;)

Tak, miałam 4ridera na pompowanych kołach.