Dostałam prośbę o opinie na temat mojego wózka tj. (Roan) BEBE BENI 4RUNNER i postanowiłam ją tutaj wyrazic. Może się przyda większej ilości osób.
Przy wyborze wózka ważna była dla mnie jego waga ponieważ mieszkamy na 2 piętrze i sama muszę ten wózek znieśc i wynieśc.
No więc ja z wózka jestem bardzo zadowolona. Jest lekki bo cały z aluminium. Koła ma pompowane. Składa się do niewielkich rozmiarów co też było ważne bo mamy małe autko. Ja sama jestem w stanie włożyc go do auta bez odpinania kół. (Koleżanka ma SOJAN X6 i musiałysmy go we dwie wkładac bo sama nie dałam rady.) Koła odpinają się ekspresowo i wpinają na "klik".
Co do gondoli jest dosyc duża i składa się na płasko bo jest na takim jakby stelażu. Budka nie ma regulacji. Albo jest postawiona albo całkiem płasko złozona. Dla mnie nie ma to znaczenia. Wkładkę i obewłoczkę materacyka można wyciągac i prac.
Bardzo ważne dla mnie: Gondola, fotelik, spacerówka jest wpinana ekspresowo na "klik". Wyciąga się również bardzo szybko. Ja nie chciałam takiego montowania jak np. w TAKO. Dla mnie trochę nie poręczne są te 4 guziczki.
Spacerówki nie używałam jeszcze ale po przymiarce do stelaża sądzę, że jest przestronna. i rozkladana na trzy poziomy co też było ważne, bo nie chciałam takiej "skorupki" co sie tylko odchyla w tył a nogi idą w górę.
Prowadzi się lekko, jest bardzo zwrotny. Koła skretne z blokadą. Hamulec taki na "klapkę" czyli chyba ten nowoczesny.
No i ma taki "inny" wygląd, wyróżnia się spośród innych wózków. No i nie ma ich bardzo dużo na ulicach bo nie spotkałam się jeszcze z inną właścicielką.
Wysokośc raczki reguluje się na 3 poziomy wysuwając ją do góry.
Minusy: rączka jest w kształcie prostokąta i trzeba się do niej przyzwyczaic.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona

Mam kolor FUHSIA ROUGE.
Fotelik mamy ten co był w komplecie. Nie mam do niego uwag.
No i kosz na zakupy: ogromny