Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3480 dnia: 28 Maja 2012, 22:04 »
tylko spacerówka w bolderze ma baaaaaardzo krótkie oparcie i dzieciak szybko wyrasta
ale tak to wózek super

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #3481 dnia: 29 Maja 2012, 08:13 »
Agata wydaje mi się, że te nowe Boldery mają nieco ulepszoną spacerówkę.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #3482 dnia: 29 Maja 2012, 09:45 »
Drugi typ to Maxi Cosi Mura 4 tylko nie podobają mi się w niej te czarne koła...  ::) ::)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #3483 dnia: 29 Maja 2012, 11:01 »
Faktycznie koszt Musry jest dużo wyższy. Jeśli będziesz brała boldera to raczej kup inny fotelik, niż ten z Implasta, np. Maxi Cosi.

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #3484 dnia: 29 Maja 2012, 11:51 »
Jeśli chodzi o fotelik to będziemy kupować z maxi cosi :) to nie podlega dyskusji  ;)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #3485 dnia: 6 Czerwca 2012, 18:38 »
Dostałam prośbę o opinie na temat mojego wózka tj. (Roan) BEBE BENI 4RUNNER i postanowiłam ją tutaj wyrazic. Może się przyda większej ilości osób.

Przy wyborze wózka ważna była dla mnie jego waga ponieważ mieszkamy na 2 piętrze i sama muszę ten wózek znieśc i wynieśc.

No więc ja z wózka jestem bardzo zadowolona. Jest lekki bo cały z aluminium. Koła ma pompowane. Składa się do niewielkich rozmiarów co też było ważne bo mamy małe autko. Ja sama jestem w stanie włożyc go do auta bez odpinania kół. (Koleżanka ma SOJAN X6 i musiałysmy go we dwie wkładac bo sama nie dałam rady.) Koła odpinają się ekspresowo i wpinają na "klik".
Co do gondoli jest dosyc duża i składa się na płasko bo jest na takim jakby stelażu. Budka nie ma regulacji. Albo jest postawiona albo całkiem płasko złozona. Dla mnie nie ma to znaczenia. Wkładkę i obewłoczkę materacyka można wyciągac i prac.

Bardzo ważne dla mnie: Gondola, fotelik, spacerówka jest wpinana ekspresowo na "klik". Wyciąga się również bardzo szybko. Ja nie chciałam takiego montowania jak np. w TAKO. Dla mnie trochę nie poręczne są te 4 guziczki.

Spacerówki nie używałam jeszcze ale po przymiarce do stelaża sądzę, że jest przestronna. i rozkladana na trzy poziomy co też było ważne, bo nie chciałam takiej "skorupki" co sie tylko odchyla w tył a nogi idą w górę.

Prowadzi się lekko, jest bardzo zwrotny. Koła skretne z blokadą. Hamulec taki na "klapkę" czyli chyba ten nowoczesny.

No i ma taki "inny" wygląd, wyróżnia się spośród innych wózków. No i nie ma ich bardzo dużo na ulicach bo nie spotkałam się jeszcze z inną właścicielką.

Wysokośc raczki reguluje się na 3 poziomy wysuwając ją do góry.

Minusy: rączka jest w kształcie prostokąta i trzeba się do niej przyzwyczaic.

Ogólnie jestem bardzo zadowolona ;D Mam kolor FUHSIA ROUGE.

Fotelik mamy ten co był w komplecie. Nie mam do niego uwag.

No i kosz na zakupy: ogromny ;)

Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3486 dnia: 6 Czerwca 2012, 22:08 »
Dziękuję za opinię, sprzedawczyni bardzo nam polecałą ten wózek ze względu na jego wagę i inne, opisane już przez Ciebie, zalety:)
Zastanawiam się na ile wazne i przydatne jest to, by w gondoli było regulowane oparcie bo w tym modelu się ono nie podnosi, a już w Teo jest regulacja. Ogólnie wózek nam się bardzo podba i cena jest atrakcyjna. Nie ma jeszcze żadnych opinii w necie nt. ich fotelika, ale skoro nie masz uwag...
Wybór wóżka to jakiś koszmar 8)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #3487 dnia: 7 Czerwca 2012, 15:32 »
Co do podnoszenia materacyka w gondolce to mojej koleżance się przydało bo jej mała na koniec zimy jeszcze nie siedziala stabilnie to dopoki wiosna się nie rozkręcila to jej troche podnosili ale nadal była w gondoli. Ja myślę, że nie jest to konieczne. Taki sobie bajer, zawsze mozna coś włozyc pod materacyk i bedzie wyzej.

Dzisiaj jezdziliśmy wózkiem po plaży i dawał rade ;D ;D ;D
Co do fotelika to patrzcie na producenta a nie nazwe.
Sojan i Roan mają jedną "skorupe", a producent wózka daje tylko tapicerke.
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3488 dnia: 8 Czerwca 2012, 00:04 »
U nas podnoszone oparcie w gondoli bardzo się przydało. Bartek jeździł w niej do prawie skonczonego 8 miesiąca i podczas spacerów jak nie spał to koniecznie chciał się podnosić, żeby widzieć co się dzieje dookoła. W tej gondoli nauczył się siadać dzięki temu oparciu.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3489 dnia: 8 Czerwca 2012, 09:11 »
A my nie mielismy i w sumie nie bylo nam potrzebne. Akurat jak Adas zaczal sie nudzic w gondoli przelozylismy go do spacerowki. Mial 6 miesiecy

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3490 dnia: 8 Czerwca 2012, 21:09 »
My w naszym BebeCar-ze Ip-Op At mielismy w gondolce podnoszone oparcie ale nic a nic nam sie nie przydalo. Michas w gondolce jezdzil ponad 7 miesiecy. W spacerowce jezdzi do dzis i ma jeszcze sporo miejsca. Polecam ten wozek bardzoo choc ma jeden minus- plowieje

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3491 dnia: 8 Czerwca 2012, 21:15 »
Też sobie myślę, że brak regulowanego oparcia mozna rozwiązqć przez podłozenie poduszki lub jakiegoś kocyka pod spód gondoli, dziecku to pewnie nie robi różnicy:) Koleżanka ma do sprzedania wózek baby wrold v-cross   czterokołowy, nie słyszałam nigdy o tym pojeździe chociaz wygląda on całkiem fajnie:) my jednak mamy niezły mętlik, faworytem jest roan 4 runner pote bebetto solaris, mikado aston... do wrzesnia jeszcze mnóóóóóóstwo czasu ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3492 dnia: 8 Czerwca 2012, 22:07 »
Powiem Wam, że takie wybory-kolory wózka to się robi TYLKO przy pierwszym dziecku...
Przy Ewce w sklepach z wózkami byłam lekko licząc z 10 razy...
allegro i inne sklepy internetowe z wózkami wertowałam codziennie...

Przy drugim po prostu pojechałam i kupiłam wózek...bez cudowania...

No ale wszystko trzeba przeżyć  ;D wszystko ma swój urok  ;)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #3493 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:01 »
Dla mnie kolor nie miał kompletnie znaczenia, szukałam wózka, który spełni moje absolutnie wszystkie oczekiwania. Wertowałam strony internetowe od około 20 tyg i zgodzę się z kobietką, że wybór wózka to z lekka horror ale byłam uparta. Znalazłam mimo, że w głowie miałam opinię z naszego forum, że nie ma wózków idealnych. Są, znalazłam, jest idealny i nie uważam poświęconego na szukanie czasu za stracony. Zdać trzeba sobie jedynie sprawę z tego, że każdy od wózka oczekuje czegoś innego.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3494 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:06 »
a który to ten ideał...
dawaj znajdziemy mu wady... ;D ;D

nie ma idealnych...a szkoda....sa tylko mniej lub bardziej dostosowane do potrzeb
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3495 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:08 »
Dla mnie kolor wózka jest sprawą drugorzędną, ma dobrze spełniac określone funkcje i tyle. Jeśli mam watpliwosci (np. to podnoszenie w gondoli, fajny bajer, ale konieczny??) to pytamdoświadczone mamy i uzytkowniczki. Nie ukrywam, że cana też ma dla mnie znaczenie i jak bylismy ostatnio w sklepie, a tam stały bryki za 2500 to omijaliśmy szerokim łukiem, pomimo nalegań sprzedawczyni by obejrzeć ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3496 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:18 »
jak to było? szukajcie a znajdziecie  ;D
wózek jest produkcji UK ale chyba, jak dobrze kojarzę ma swojego niedopracowanego klona w PL
pozwolę sobie wrzucić linka nie po polsku ale jak by co dopowiem na każde pytanie  ;D
http://www.babystyle.co.uk/Oyster%20CCCP.html

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3497 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:27 »
ten pomarańcz wymiata  ;D
funkcjonalność ma podobna jak moja mura...
a to był fajny wózio...
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3498 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:33 »
Taki  wybór kolorów, że trudno się zdecydować więc zostałam przy czarnym  ;D ;D ale już sobie obiecałam, że jak zamienię gondolę na spacerówkę to już jakiś kolor będzie.
Pamiętam, że u Ciebie była mura i u mnie przez bardzo długi czas była ona na tapecie jednak dla mnie najważniejsza była waga wózka, chyba nawet od ego zaczęłam poszukiwania.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3499 dnia: 8 Czerwca 2012, 23:42 »
ale ten tez za lekki nie jest...
a porównywać nie mam siły... zasypiam na siedząco :mdleje:
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3500 dnia: 9 Czerwca 2012, 00:05 »
Poproś synka co by matce dał odpocząć  ;D
przy poszukiwaniach zauważyłam, że wózki w PL to około 15kg, nie ma lekko  :???:

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #3501 dnia: 9 Czerwca 2012, 11:17 »
Dla mnie pierwsze czy piate dziecko, wybor wozka zawsze bedzie dobra zabawa. Choc mysle ze i tak bedzie to xlander xmove. Wczoraj go mialam przyjemnosc prowadzic i jest super.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3502 dnia: 9 Czerwca 2012, 19:05 »
anulla_p nie aby  Delti Emu jest tym klonem twojego wozka? Ja  sie nad nim  zastanawialam ale mial bardzo niziutko gondolke. Znajoma ze sklepu mowila mi ze mowia na niego wozek dla lalek.
Ja w Bebecarze zakochalam sie  rok przed ciaza. Zawsze gdzies tamw  glowie go mialam. Tez dlugo wertowalam i wybieralami szukalam czegos tanszego  ale  stwierdzilam ze wozkiem dlugo bede jezdzic  i mam byc zadowolona i zaszalelismy. Moge teraz powiedziec ze dobrze zrobilam.Z wozka bardzo jestem  zadowolona. Gdybym miala  znow wybieraqc z wozkow dostepnych 2 lata temui ten sam bym wybrala.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3503 dnia: 9 Czerwca 2012, 19:13 »
netula ja miałam tak z Mutsy, zakochałam się w czerwonym i tak zostało ;) nie było szans na innny.. ;) My byliśmy b. zadowoleni, sprzedaliśmy bo siostra musiała kupić Twin ;D teraz mąż żałuje...bo mógł zostać dla drugiego maluszka (w planach ;))

lillian gratuluję ślicznego synusia!! kochane fotki córci z braciszkiem, takie słodkie!
Jaki młody ma pojazd? pamiętam, że wcześniej miałaś Murę  ;)

Zauważyłam, ze pojawiły się nowe x-landery ale ceny... teraz coraz bardziej żałujemy, że sprzedaliśmy mutsiaka..

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3504 dnia: 9 Czerwca 2012, 19:15 »
mi sie wlasnie ten nowy x-lander spodobal...no ale  wozka juz kupowac nie ebde chyba ze dla wnuka

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3505 dnia: 9 Czerwca 2012, 19:38 »
lillian gratuluję ślicznego synusia!! kochane fotki córci z braciszkiem, takie słodkie!
Jaki młody ma pojazd? pamiętam, że wcześniej miałaś Murę  ;)
... teraz coraz bardziej żałujemy, że sprzedaliśmy mutsiaka..

dzięki za gratulacje...

młody ma mutsiaka...

anulla_p nie aby  Delti Emu jest tym klonem twojego wozka? Ja  sie nad nim  zastanawialam ale mial bardzo niziutko gondolke.

delti emu i navington cadet
firma deltim pewnie licencje kupiła; zresztą przy navingtonie piszą, ze onstrukcja ngrodzna w UK

— Richard M. Devos

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3506 dnia: 9 Czerwca 2012, 20:27 »
delti , navington i x-lander to ten sam producent tylko różne linie  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3507 dnia: 9 Czerwca 2012, 20:51 »
wiem...  
DELTIM, toć napisałam powyżej...

dlatego w każdej z tych linii można znaleźć analogiczne modele...
— Richard M. Devos

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3508 dnia: 9 Czerwca 2012, 22:31 »
Netula w stosunku do innych wózków gondola jest faktycznie niżej, jak ktoś chce może dokupić takie specjalne nakładki i wówczas gondola podnosi się o 10cm ale ponieważ ja jestem nie za wysoka więc nic nie zmieniałam. Popatrzałam na te dwa co podała Lilian i faktycznie delti emu to ten klon tylko podobno ktoś zapomniał o amortyzacji w tym wózku i koszmarnie się podbija. Navigation cadet ma zupełnie inną gondolę.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3509 dnia: 9 Czerwca 2012, 22:35 »
tak tak sa  specjalne nakladki zeby wozek byl wyzej ale jak ogladalam ten pojazd po nalozeniu tych nakladek to gondolka sie dosc mocno kolysala i balam sie ze spadnie....ja prawie ze bylam na niego zdecydowana... pisze tu o Emu.,