Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 529198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3420 dnia: 1 Maja 2012, 09:00 »
W porownaniu z innymi modelami gondola jest mala w XA wg mnie. Anusia miala ponad 4kg po urodzeniu i dziekowalam Panu ze nie musze jej zima wozic w gondoli... Na lato i dla mniejszych szkrabow sie nadaje WG MNIE ;) Jak Anusia dotykala niemalze glowka do konca gondoli to trzeba bylo sie przesiasc do spacerowki bo bylo to malo komfortowe dla niej... Nawet pieciu miesiecy nie jezdzila w gondoli... Takze nie ma reguly :)

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3421 dnia: 3 Maja 2012, 23:25 »
Zawrotu głowy można w tym wątku dostać... ::) A przewertować wszystkie strony niemożliwe...

Po pierwsze mam pytanie. Czy któraś użytkuje wózek espiro magic? Jakieś opinie?

A po drugie przy okazji chciałabym wyrazić swoją opinię o wózku Jedo Fyn 4DS, którego jestem posiadaczką. Wózek z czystym sumieniem polecam! Gondola jest duża i mój Bartek mając 8 miesięcy mógłby spokojnie jeszcze w niej jeździć (przesadziliśmy go do spacerówki ze względu na temperatury w zasadzie). Podnoszone w gondoli oparcie jest fantastycznym rozwiązaniem. Jest chyba 6 pozycji ułożenia. I jak Młody nie spał a już nauczył się siedzieć, to sobie właśnie siedział i oglądał świat.
Spacerówka poza małym mankamentem w postaci nie do końca przemyślanej budy (przekładanej z gondoli), też jest fajna. Duża, Bartek jak na razie w niej "tonie".
Koła są duże, pompowane i dają radę na każdej powierzchni. Śnieg również im niestraszny. Przednie skrętne, bardzo łatwo w razie potrzeby się blokują. Wózek prowadzi się bardzo lekko.
Posłuży nam więc na pewno jeszcze dłuuuugo, bo go uwielbiam. ;)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #3422 dnia: 4 Maja 2012, 06:23 »
A ja mam jedo bartatinę i potwierdzam, że na bezdroża świetnie się nadaje. Z racji, że mieszkam na wsi i głównym celem spacerów są polne dróżki też zależało mi na wózku, któremu wertepy nie straszne, a dzieciom nie odpadną główki od wstrząsów. Użytkuję już przy drugim dziecku a wózek nadal sprawuje się rewelacyjnie. Jedynym minusem był u nas kosz, który tak się rozciągnął, że zaczął szorować po ziemi, ale podszyłam go i teraz jest już o.k., oraz hamulce od których wyłamały nam się wszystkie ząbki (nie wiem jak to zrobiliśmy), ale to wymieniliśmy za darmo w sklepie, w którym kupiliśmy wózek.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3423 dnia: 4 Maja 2012, 09:05 »
agairish czytałam o espiro magic na innym forum i tam były same pozytywne opinie- szczególnie, ze mimo, iż to nie jets typowa parasolka to da sie go złożyć w "paczkę" i zajmuje bardzo mało miejsca w bagazniku. To jest chyba mozliwe przez ten układ kół:) Jest podobno dużo miejsca nawet dla 3,5 latka. No, to sie podzieliłam:):) 8)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3424 dnia: 4 Maja 2012, 09:34 »
Ja mam magica i x-landera xa. Magic jest na wycieczki, leży cały czas w aucie. Na co dzień bym go nie chciała (kocham xa).
Plusy: jest mały, lekki, mało miejsca zajmuje w bagażniku (dla nas to było najważniejsze), łatwo się składa
Minusy: nie rozkłada się na płasko, mały kosz i ciężko dostępny, dla mnie kiepsko się "podbija"
Ja porównuje do xa, który jest dla mnie mega wygodny
Co chcesz jeszcze wiedzieć?
On 2011
Ona 2013

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #3425 dnia: 5 Maja 2012, 11:45 »

Kurcze bardzo cenne to co piszecie... Widzę, że panuję na forum x-lander. Dla mnie na chwilę obecną zostaje Jedo Bartatina (na paskach jest :P), Bebetto Solaris (fajnie się "buja" na tych amortyzatorach) no i ten Navington. X-lander mnie ceną powalił i zostawiam go na razie na końcu kolejki. A Tako chyba jednak nie, bo nie montuje się gondoli na klik tylko na wsuwanie... Tyle... Mętlik w  głowie ciągle mam.. Muszę jeszcze w sklepie tę Bartatinę zobaczyć...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #3426 dnia: 5 Maja 2012, 13:29 »
Jakby któraś z Was była zainteresowana kupnem x-landera 3-kołowego w zestawie z fotelikiem Maxi Cosi i bodajże wszystkimi akcesoriami to moja szwagierka sprzedaje. Jakby ktoś był zainteresowany to proszę na priv.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3427 dnia: 5 Maja 2012, 18:51 »
Madziatko - ja kupilam xlandera xa w cenie tako. Kwestia dobrze poszukac w necie.

Solarisa odradzam - maja moi znajomi i jest mocno nietrwaly. Po 4 miesiacach juz byla poprzecierana dolna torba i trzeb bylo na szybkozlaczki podpierac. A zakupow to oni tym wozkiem nie robili...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3428 dnia: 5 Maja 2012, 18:52 »
Magda tylko madziątko mówi o x landerze x move - tym nowym, a on jest sporo droższy od xa czy xq  ;)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #3429 dnia: 5 Maja 2012, 21:22 »
Babka w sklepie nam x-move polecała.. także nad tym się zastanawialiśmy. Ja na stronie jeszcze zwróciłam uwagę na x-1 i właśnie x-a... Sama nie wiem...

To Solaris chyba sobie też podarujemy. Jednak lepiej jakby nie był na chwilę...

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3430 dnia: 6 Maja 2012, 00:59 »
No i wózek został zakupiony. Tyle, że Coletto Aveo. To taki kompromis. Składa się do w miarę małych rozmiarów (choć nie tak małych jak Magic, ale jego to żaden chyba wózek nie przebije), ale za to ma nieco większe koła no i przede wszystkim duuuzo lepszy dostęp do sporego kosza. No i buda wydaje się być na tyle duża i mocno oslaniajaca, że parasolka raczej nie będzie potrzebna.
Za jakiś czas zapewne napiszę szerszą opinię odnośnie użytkowania ;)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #3431 dnia: 6 Maja 2012, 11:02 »
Aga, moim zdaniem to lepszy wybór :) opinie o magic, które ja znalazłam nie były pochlebne.
też zwróciłam uwagę na ten wózek w bobolandzie. jak kolor macie?

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3432 dnia: 6 Maja 2012, 17:09 »
W bede clubie był tylko beżowy i ten wzięliśmy. Zresztą niestety dużego wyboru w kolorach tych wózków nie ma (chyba w sumie są tylko 4).

Po dzisiejszym spacerze mam jeden wniosek- kółka zbierają wszelkie możliwe błoto... Wszystkie piankowe tak mają?

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #3433 dnia: 16 Maja 2012, 13:57 »
My chyba zdecydujemy sie na Per perego vela easy drive, jak złapałam w ręce to wypuscic nie chciałam...
a jak nie to espiro magic?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3434 dnia: 16 Maja 2012, 14:19 »
Jolanga, Wiko kocha ten wózek (tak mi się wydaje). Za każdym razem jak pytam "gdzie jest wózek? idziemy?" raczkuje od razu do drzwi i prawie się wspina na niego.
Prowadzi się rewelacyjne - lekko, bo waży jakoś 7,8 ze wszystkim. Kosz jest wielki, jest świetne rozwiązanie z odhaczanymi pasami przy oparciu (pewnie widziałaś), głębokie siedzisko, no i taca na napoje/chrupy jest na plus!
Ma dwa minusy - brak podnoszonego podnóżka i czasem blokują się przednie koła na wertepach.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #3435 dnia: 18 Maja 2012, 09:31 »
Pytanie do uzytkowniczek quinny buzz i gondoli dreami.
Czy u was gondola zamontowana na ramie lekko bujala sie w przod i tyl?
U nas sie buja i nie wiem co o tym myslec, bo rama jest ok sztywna. Czy to wina adapterow? Zamontowany fotelik na tych samych adapterach sie nie buja. Nie wiem czy jak bedzie maluch w srodku to nie bedzie sie bujac?

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3436 dnia: 19 Maja 2012, 10:35 »
Dziewczyny na pilnie potrzebuję Waszych podpowiedzi. Chcemy kupic dla Małych dwa wózki, lekkie, mieszczące się w aucie, na spacery typowo,a le jakieś sensowne do prowadzenia. Potrzebujemy na letnie wyjazdy, a zawsze jedziemy w 2, wieć zdecydowaliśmy, że peg pergero poczeka na jesien (nadal mieszcimy się w emmaljundze :P) Jakie polecacie? Chodzi tez o cenę, nie chcę wywalić 1000zł na jeden wózek.

Pomóżcie pliiiiis!

PS. Gdzieś czytałam o jakiś zaczepach, żeby dwa wózki spiąc, jak dla bliźniaków np, ale nie mogę znaleźć, orientuje się któraś?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3437 dnia: 19 Maja 2012, 11:14 »
Co do łącznika to pewnie chodzi o taki -> Łącznik
Dobre rozwiązanie, bo w razie czego można rozpiąć i prowadzić we dwójkę po jednym - lżej ;D W takim przypadku szukałabym tanich parasolek z dobrymi opiniami.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #3438 dnia: 21 Maja 2012, 11:56 »
Dziewczyny, posiadaczki xlandera xa- czy ta wkładka musi tak "fruwac"? Czy ją jakos sie przymocowuje, a ja o tym nie wiem  ???

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3439 dnia: 21 Maja 2012, 12:05 »
Czy któraś z Was ma doświadczenie z wózkami polskiej firmy Mikado model Aston? Opis i wygląd podobny do tako, chcielibyśmy napewno kupić fotelik Maxi Cosi Citi do niego.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3440 dnia: 21 Maja 2012, 17:51 »
czy któraś z was korzystała z wózka- spacerówki od urodzenia? myślę nad zakupem takiej spacerówki z myślą o lecie...ciągle jeżdżę, wyjmuję wózek - chowam - wyjmuję - chowam... a z krową mutsiakiem z lekka mi ciężko...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3441 dnia: 21 Maja 2012, 21:12 »
Dziewczyny,mam problem.
Czas zaczyna mnie gonić a i kiepskie samopoczucie uniemożliwia długie siedzenie przy kompie  :-\ więc nie jestem w stanie przewertować całego wątku a szybko muszę znaleźć wózek.Pomożecie?

Od dłuższego czasu miałam zapowiedziane,żebym nie kupowała wózka,bo dostanę "w spadku" głęboko-spacerowego Tako City Voyager'a.No to ok,czekałam tylko na dostawę,bo wózek był daleko ode mnie.
W między czasie oczywiście dopytywałam o jego stan i mowa była o tym,że wszystko jest (fakt,technicznie jest bez zarzutu :) ),miałam tylko info,że będę musiała zamówić sobie u producenta nosidełko-gondolkę,bo ta gdzieś zaginęła oraz torbę.Dzwoniłam wcześniej w tej sprawie do firmy i za groszę można te elementy zamówić.
Niestety okazało się,że brakuje więcej elementów tapicerki i jeśli chciałabym wszystko uzupełnić to zapłaciłabym tyle,ile za kompletny używany wózek....I tak sobie pomyślałam,że może Tako zosatwię sobie na później,jako dodatkową spacerówkę a teraz kupiłabym inną używkę i zrobiła sobie "dobrze" ;) wybierając jakiś lżejszy model.Tako z gondolką waży 21kg  ::) a ja mieszkam na 3 piętrze wysokiej kamienicy i niestety nie mam na kogo liczyć przy wnoszeniu i znoszeniu tego kolosa a wózkowni u nas nie ma.....
Czy mogłybyście mi doradzić jakiś wózek 2w1,który spełniałby moje wymagania?  8)
Chciałabym aby miał pompowane koła,przednie skrętne i sporą gondolkę.Byłoby super,gdyby miał zawieszenie na sprężynach.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3442 dnia: 21 Maja 2012, 22:09 »
fajny lekki jest jane unlimit reverse. Inne modele ten producent też ma ciekawe. Ale jeśli chcesz miękkie zawieszenie to raczej nie idzie w parze z lekką wagą.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3444 dnia: 21 Maja 2012, 22:44 »
Ela ja widywałam mnóstwo noworodków w maclarenach. Najważniejsze żeby rozkładał się na płasko. Według mnie dodatkowo żeby był odwracane bo póki dzieciaczek jest maleńki lepiej mieć oko na niego.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3445 dnia: 21 Maja 2012, 22:58 »
Dziękuję,zaraz bliżej się z nimi zapoznam. :) Takich dotąd nie brałam pod uwagę,ale wydaja się być ciekawe.

A znacie może coś w tym stylu: http://www.coneco.pl/pl,toledo.html ? Miałam okazję chwilę go prowadzić i wydawał się całkiem fajny,mimo twardego zawieszenia.I ogólnie spełniałby moje wymagania,gdyby nie waga.  8)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3446 dnia: 22 Maja 2012, 08:09 »
Ela ja widywałam mnóstwo noworodków w maclarenach.

mi też maclaren przyszedł na myśl...
XLR który mam rozkłada sie na płasko...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #3447 dnia: 22 Maja 2012, 09:06 »
I można dokupić miękką gondolę. Jak na mobilne poruszanie się, małą ilość spacerów w lesie po dziurach-fajne rozwiązanie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3448 dnia: 22 Maja 2012, 09:20 »
dodatkowych wydatków to mi sie akurat nie chce generować...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #3449 dnia: 22 Maja 2012, 09:23 »
Osobiście nie wyobrażam sobie wożenia noworodka w spacerówce, jakakolwiek by ona była.