Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 529070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #3390 dnia: 16 Marca 2012, 08:50 »
dzięki za opinie :)
ja jeszcze wózka nie wybrałam ale myślę nad x-landerem, może znajdę do niego dostawkę

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3391 dnia: 16 Marca 2012, 10:52 »
Czy ktoś ma x-landera xs? Jakieś opinie o nim? Wiem że miała go MagdaM ale zniknęła z forum, jej wątku też już nie ma.
On 2011
Ona 2013

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #3392 dnia: 16 Marca 2012, 15:35 »
Ja też chciała taką podstawkę, ale okazało się, że do naszego wózka nie da się zamontować więc sprawdż czy Twój wózek będzie kompatybilny. Na stronie producenta tych podstawek jest wykaz wózków, do których pasują.

Ooo nam tez sie przyda taki podstawek a jaki jest producent? Bo ja jeszcze zielona w tym temacie? My mamy maxi cosi ....
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3393 dnia: 16 Marca 2012, 15:41 »

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #3394 dnia: 16 Marca 2012, 16:18 »
Producentem jest firma Lascal. Tu masz wykaz wózków, do których podstawka pasuje: http://www.buggyboard.info/list.php

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #3395 dnia: 21 Marca 2012, 14:38 »
Czy ktoś ma x-landera xs? Jakieś opinie o nim? Wiem że miała go MagdaM ale zniknęła z forum, jej wątku też już nie ma.

JoannaM - ja mam xs i stronę wcześniej pisałam swoją opinię o nim;)

Offline joannaM
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3396 dnia: 21 Marca 2012, 20:20 »
evelaz dzięki, ale już kupiliśmy espiro magic
On 2011
Ona 2013

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #3397 dnia: 27 Marca 2012, 11:16 »
My mamy x-landersa xs ogólnie w porządku lekki,dobrze się prowadzi , jedyne co mnie denerwuje to ten pałąk za którego mam wrazenie że dziecko mało widzi...

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #3398 dnia: 27 Marca 2012, 18:21 »
madziulka jak mały będzie miał 2 latka to pałąk będzie akurat w dobrym miejscu :) u nas było to samo

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3399 dnia: 29 Marca 2012, 20:09 »
dziewczyny jest jakaś spacerówka, która spisywała się na wiejskich bezdrożach bez asfaltu?
bo głównie takimi drogami spacerujemy, no i drogą w lesie  8)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #3400 dnia: 31 Marca 2012, 11:29 »
Ja się przez lasy przedzieram maclarenem ale nie polecam bo koła małe, piankowe i męcze się troche a mały ma trzęsiawkę  ;D.
Poszukuję pilnie pałąka do maclarena, mały siedzi i trzyma się za rurki przy pupie więc potrzebuje pałąka. Ale te oryginalne kosztują 100zł  :o i nawet nie wiem czy będzie taki pasował bo nie wymienaiją mojego modelu w tych, do których pasuje...są też takie po 59 ale owinięte folią. I się zastanawiam czy zammówić czy nie, wolałabym przymierzyć w sklepie.. Ma któraś z Was taki pałąk dokupiony do wózka?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3401 dnia: 31 Marca 2012, 11:51 »
Ja miałam kiedyś graco ale taki starszy model i dawał rade na wszystkie dziury , kamienie a nawet piasek na plaży :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #3402 dnia: 18 Kwietnia 2012, 16:51 »
Dziubasku pytanie kieruje do Ciebie, bo wiem ze masz Walkera Baby Design : ) Jak regulowane jest oparcie? Paskowe czy na dzwignie i stopniowane? Bo nigdzie nie doczytalam :)  Bede wdzieczna za odp :)

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3403 dnia: 28 Kwietnia 2012, 22:34 »
A my właśnie przesiedliśmy się z Easy Go Loop-a na Baby Design Walker.. Nie bez znaczenia były Wasze (Dziubaska głównie) dobre opinie. Krótko mówiąc - niebo a ziemia! Świetnie sie prowadzi i sporo miejsca dla malucha. Wygląd też przyjemny, wybraliśmy z kolekcji 2012:

Ziomeleczko, pozwole sobie odpowiedziec, oparcie jest stopniowane :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3404 dnia: 29 Kwietnia 2012, 20:06 »
julenka dzięki :)

My też mamy już naszego Walkera w domu :) Też kolekcja 2012, kolorek fioletowy (wahałam się właśnie między niebieskim a fioletem) :)

Jest rewelacyjny! Polecam jeszcze niezdecydowanym :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #3405 dnia: 30 Kwietnia 2012, 15:08 »
I ja potrzebuję Waszej pomocy/opinii/ porady...

Byliśmy ostatnio w sklepie z wózkami.. Chcemy od razu komplet kupić, gondola, spacerówka i dopasować do tego fotelik. Najważniejsze, żeby wózek sprawdzał się na polach, lasach i wszelakich bezdrożach, gdzie zapomnieć można o asfalcie. Dodatkowo chciałabym, żebym mogła spacerówkę montować na dwie strony.. I żeby się zakładało poszczególne elementy w miarę łatwo (wolałabym na klik niż na wsuwanie)... No i ja niska i mała jestem, więc fajnie jakby wózek też najcięższy nie był... Mam nadzieję, że nie za dużo wymagań.. Dodam, że dziecko się w październiku ma urodzić, także gondola na sezon zimowy potrzebna będzie...

Pani w sklepie poleciła nam takie modele..
 - X-lander X-move
 - tako Laret
 - Navingeton Cadet
 - Bebetti Solaris
Użytkowała któraś z Was powyższe modele?

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3406 dnia: 30 Kwietnia 2012, 16:52 »
madziatko wybór wózka dopiero przed nami, niestety nie pomogę, ale oglądałam wspomniane modele na allegro i chyba najmniej podoba mi sie navington- przednie kółka ma takie jakieś, malutkie ::)  Gdzie oglądaliście wózki, w sklepie Bociek w Zabrzu- podobno mają bardzo duży wybór  i mnóstow akcesoriów dla dzieci?

Ja mam inne pytanie- orientujecie się może, do jakich wózkó oprócz Quinny i Mutsy pasuje fotelik Maxi Cosi Citi? może być bezpośrednio, ale też z adapterem.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3407 dnia: 30 Kwietnia 2012, 16:58 »
Właśnie w Boćku oglądaliśmy wózki. Wybór naprawdę gigantyczny. Miałam ogromną głowę, gdy stamtąd wychodziliśmy. Pani Aneta mówiła rzeczowo i przystępnie, ale i tak nie wiemy co i jak do końcu.

Mi się właśnie ten Cadet podoba... Tak wizualnie to najmniej do mnie tako Laret przemawia...

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #3408 dnia: 30 Kwietnia 2012, 17:53 »
miałam wyrazić opinię na temat spacerówki tako captiva

- jest super, Lence w niej wygodnie, podobnie jak do gondoli nie ma żadnych minusów poza dostępem do kosza na zakupy, ale to się da przezyć

ogólnie tako captiva super, a gondola na zimę rewelacyjna

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #3409 dnia: 30 Kwietnia 2012, 20:51 »
ja miałam Tako Warrior i nie znam powyższych modeli, więc nie bardzo pomogę
napiszę tylko że jeśli nie będziesz musiała wózka nosić, to zwróć większą uwagę na to jak jeździ

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3410 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:00 »
iza22 dzięki :-* opinia niestety już dla sis niepotrzebna, bo wzięła JEDO Fynn :)
Przy takiej ilości zakupów jaką robi niemalże codziennie dostęp do wózka był jednym z głównych cech branych pod uwagę przy wyborze wózka. Captiva odpadła...

madziatko
patrz na duże gondole, bo dziecko już w sumie jesienno-zimowe będzie.
X-landera mam ale XA i jestem strasznie zadowolona :) Gondola jest w sumie mała (ale moja Anula majowa...) a nie wiem jak to wygląda w MOVE... Tako jak już wyżej pisałam ma słaby dostęp do kosza na zakupy...
Bebetto i Navingtona nie znam, bo nikt z mojego otoczenia nie miał...
Ja bym brała X-landera jeszcze raz jakbym miała wybierać :) Porównaj wielkość gondoli i może nie wypadnie tak słabo :)

P.S. Obejrzyj sobie jeszcze właśnie wózki JEDO - jak dla mnie rewelacja za dobrą kasę :) Siostra wzięła dla drugiego synka :) Przy drugim dziecku człowiek wie czego mu potrzeba, no i gondola jest spora :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3411 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:15 »
ejotek Do mieszkania będziemy windą wjeżdżać, a na parterze dodatkowo mamy wózkownię.. także teoretycznie wnosić go nie będziemy.. jednak mimo to najcięższego bym nie chciała..

ziomaleczka Właśnie przy drugim łatwiej, bo wiadomo czego potrzeba konkretnie i na co zwracać uwagę.. te Jedo oglądam właśnie.. Muszę spytać czy u nas w sklepie mają, żeby na żywo zobaczyć.. X-lander najdroższy i się właśnie zastanawiam czy faktycznie tak odbiega od tych pozostałych tańszych..

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3412 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:28 »
madziatko X-lander (jak dla mnie) jest zrobiony ze świetnej jakości materiałów i ciężko go zniszczyć :)
Mój przez rok użytkowania jest praktycznie jak nowy :) Może ja nie dobijam wózków albo nie wiem co, ale stan jest idealny, a przejeździł już swoje.
Na roczek dostaliśmy wybranego przez nas Walkera :) A iks czeka na zimę :) tzn. spacerówka czeka, bo przez śniegi dobrze jej szło :)

Jeszcze odnośnie iksów... Teraz bardziej się cenią, bo z pewnością dopłaca się za znaną markę i reklamę z Morozowską...
Faktem jest, że to bdb wózki, ale cena tej nowej kolekcji mnie trochę powaliła na kolana... Bogu dziękuję, że kupowałam w zeszłym roku za cenę duuuuużo niższą :)

Także popatrz sobie na te JEDO i pomyśl może nad iksem, ale z poprzedniej kolekcji może...
Jak dla mnie iksy sprzed roku mają dwa mankamenty: paskową regulację oparcia w spacerówce i brak możliwości regulacji kąta oparcia w gondoli :) Bo to, że nie ma przód/tył do kierunku jazdy w spacerówce nie było dla mnie żadnym wyznacznikiem :)

Się rozpisałam... Chaos chaos i jeszcze raz chaos... Jak się madziatko "rozczytasz" i wydedukujesz o co mi chodziło to należy Ci się medal ;D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3413 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:37 »
To medal poproszę :)

Hmm patrzę na Jedo Bartatinę. Najlepiej jednak zobaczysz i poczuć...

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3414 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:50 »
Bartatinę ma vonka i może ona Ci podpowie co nieco :)

Ode mnie -  Fynn ma:
*świetny i pojemny kosz na zakupy,
*regulowane oparcie w dużej gondoli,
*stopniowane na dźwignię oparcie w spacerówce (a nie paskowe..),
*spacerówkę tył/przód,
*dobrze spasowany podnóżek w spacerówce,
*dużą budkę,
*eko-skórzaną rączkę,
*ładną kolorystykę i dobry jakościowo materiał (solidne wykonanie),
*nie waży za dużo jak na wielofunkcyjny (niestety są ciężkie z reguły...),
*szybko i łatwo się montuje zarówno gondola jak i spacerówka....

I pewnie kilka udogodnień oraz wad ;) , o których zapomniałam :)

Sis ma go już w domku, a wybierałam wraz z nią i kupowałam :) Także to był tak myślę dobry zakup...
Okaże się jeszcze "w praniu", ale JEDO nawet w kilku sprawach jest bardziej funkcjonalny od mojego iksa... Kolorystyka i design na pewno lepsze w iksach, ale.... CENA.... dla mnie ten rok to jakaś masakra.

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3415 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:56 »
A jak na wertepy reaguje? Bo obawiam się, że to będzie nasze główne miejsce spacerów... Las, pola i bezdroża..

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3416 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:01 »
Z tego co zauważyłam to Fynn ma fajne amortyzatory i nie powinno być tragedii na bezdrożach ;) Ładnie się buja i tłumi wertepy (sprawdzone na wyboistym ogrodzie... heh)

vonka ma Bartatinę i śmiga właśnie po takich nawierzchniach :) Porządnego chodnika raczej w jej okolicy nie ma, bo kiedyś pisała, że potrzebuje wózka na polne ścieżki.... Także JEDO w tych warunkach się sprawdza :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3417 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:20 »
Ja mam x- landera XQ i też polecam  ;) gondola ma 74 cm, mój Karol jeździł w niej przez 7 miesięcy. Teraz użytkujemy spacerówkę, oparcie w niej nie jest stopniowane na pasku, można obrócić tył ,przód.

Znajomi maja navingtona cadeti i tutaj producent jest ten sam co x lander, Mi cadet nie podobał się wizualnie, ta gondola jakaś taka mega wielka, ale na pewno jest lżejszy od x landera

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #3418 dnia: 1 Maja 2012, 00:00 »
Tak jak pisze Justyś - x-lander to ten sam producent co navington. My mieliśmy navingtona ale model corvet. Szczerzę polecam. Mieliśmy samą gondolę, w której Wiko jeździł aż do 9 miesiąca (oparcie regulowane zatem pod koniec 9 miesiąca siedział w kombinezonie). Świetnie się prowadził, 4 pompowane koła, syn raczej się dobrze czuł, chociaż spacery go nudziły bo zasypiał zanim weszliśmy w zakręt :)
Ja polecam zakupić najpierw samą gondolę na pompowanych dużych kołach, a potem jak dziecko podrośnie, albo dokupić siedzisko do stelaża albo w ogóle zmienić wózek na lżejszy. Tak zrobiłam i nie żałuję. Teraz mamy świetną spacerówkę, baaardzo lekką, głębokie siedzisko. Gondola poszła dalej... :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #3419 dnia: 1 Maja 2012, 00:02 »
X-landera mam ale XA i jestem strasznie zadowolona :) Gondola jest w sumie mała (ale moja Anula majowa...) a nie wiem jak to wygląda w MOVE...

Nie zgadzam się, że mała. Adaś październikowy i duży już chłop, a dopiero od 3 dni jeździ w spacerówce. Gondola spokojnie dawała radę. XA polecam również z czystym sumieniem. U mnie jest kostka brukowa i dobrze się na niej spisuje.