Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...  (Przeczytany 560103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Odp: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...
« Odpowiedź #3030 dnia: 26 Października 2007, 17:59 »
Aguś-sc gratuluję zaszczytnego tytułu naukowego Pani MaGazynieR!!! :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy:

to jest dobre  :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: dziękuje nadania mi nowego tytułu  ;D ;D bardzo mi przypadł do gustu

a co do snów to mi sie już kilka razy śniły jakieś koszmary związane ze ślubem
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #3031 dnia: 26 Października 2007, 18:29 »
to ja jakas niewzruszona chyba bylam ;D

Ah Karola bo Ty twarda bestia jesteś  ;)

A mnie korci kolejna pierdółka:

szerokość 1,3 cm

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #3032 dnia: 26 Października 2007, 20:22 »
katarzyna_84 sliczna ta wstążeczka na kieliszku....... ciekawe gdzie można taka kupić.... w ogole powiem wam że bardzo mi sie podobaja kieliszki na wysokich cieniutkich nózkach .... sa takie wykwintiejsze...jesli oczywiscie mozna mowic o wykwintnosci w sosunku do kieliszkow do wodki :P

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3033 dnia: 26 Października 2007, 20:30 »
u nas takie byly ;D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #3034 dnia: 26 Października 2007, 20:43 »
a jaki alkohol bedziecie pic na poczatku wesela? Wode i wodke/czy szampana?
ja bym wolalam szampana w takich ladnych kieliszkach wlasnie, ktore.. mozna potem roztłóc :P

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #3035 dnia: 26 Października 2007, 20:59 »
Natulinek tą wstążeczkę można kupić na allegro (linki na priv :?:), wymyśliłam, że nią mogłyby być powiązane nóżki kieliszków na kokardki a góra kieliszków ozdobiona złotymi kwiatuszkami.
Tą wstążkę można zamówić sobie też w wersji z imionami.

Mnie się nie podobają takie długie kieliszki, gdzie do samego dołu kieliszka wlewa się szampana, zdecydowanie wolę mniejsze coś tego typu:

kawaii2 a wiesz, że się nie zastanawiałam jak u nas w lokalu to organizują, wolałabym chyba samego szampana po chlebku i soli bez wódki chyba.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3036 dnia: 26 Października 2007, 21:29 »
Bardzo łądne te kieliszki wklejone przez katarzyna_84. takie szmpanóki na cienkiej nóżce sa bardzo eleganckie i mnie sie baaardzo podobają.
U nas jest na przywitanie chleb, sól i wódka/woda w malutkich kieliszkach ( ale symboliczna ilosc, bo mieszanie trunków może sie źle skończyć ;))
potem jest przywitanie Pary Młodej i gosci przez dj`a i pierwszy, wspólny toast szmpanem. I włąsnie do szmpana chcemy mieć takie związane kieliszki- wstązeczka z imionami jest fajnym pomysłęm, ale podoba mi sie tez taka własnei dekoracja, jak wkleiła katarzyna_84.

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #3037 dnia: 26 Października 2007, 21:48 »
teraz  mozna bardzo ladne kieliszki na taka okazje kupic,jest w czym wybierac.A u mnie wiem ze bedzie szampan na powitanie,nie wódka

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #3038 dnia: 26 Października 2007, 22:57 »
Ja też dziewczyny miałam sny koszmarne związane ze ślubem ale minęło mi po około 2 tygodniach jak się wszystko uspokoiło w mojej główce  :skacza:
A co do przesądów to też uważam że nie trzeba brać poważnie ich ale ja na pewno do niektórych się zastosuje-podwiązek niebieska będę mieć,coś pożyczonego też itd.A co do miesięcy które nie maja literki "r" to słyszałam że dzieci później mogą sobie plenić i nie wypowiadać literki "r"  :mdleje: :glupek: ale w to nie wierze chociaż sama bym nie wzięła ślubu w takim miesiącu bez "r".
katarzyna_84 piękne te kieliszeczki-one będą na stłuczenie?Bo aż żal.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #3039 dnia: 26 Października 2007, 23:53 »
Kasiu, super ta wstążeczka  :Serduszka:

Nie byłam jeszcze Aduś choróbsko mnie rozłożyło, dlatego też się nie odezwałam co do pon. chcę o to zapytać przy okazji jak zaciągnę tam przyjaciółkę, też przyszłoroczną sierpniówkę.

Kasiuniu to wracaj do zdrówka kochana i znów wyskoczymy na jakąś kawkę  :kawa:

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3040 dnia: 27 Października 2007, 10:19 »
Bardzo łądne te kieliszki wklejone przez katarzyna_84. takie szmpanóki na cienkiej nóżce sa bardzo eleganckie i mnie sie baaardzo podobają.
U nas jest na przywitanie chleb, sól i wódka/woda w malutkich kieliszkach ( ale symboliczna ilosc, bo mieszanie trunków może sie źle skończyć ;))
potem jest przywitanie Pary Młodej i gosci przez dj`a i pierwszy, wspólny toast szmpanem. I włąsnie do szmpana chcemy mieć takie związane kieliszki- wstązeczka z imionami jest fajnym pomysłęm, ale podoba mi sie tez taka własnei dekoracja, jak wkleiła katarzyna_84.

U nas jest tak samo tyle,ze orkiestra bedzie a nie dj  :)

katarzyna_84 moge prosic link na prv??

A ja dzisiaj mialam koszmar slubne ;D

Snilo mi sie,ze jechalismy na plener i jak sie okazalo- plener mial byc w ogrodzie i wnetrzach mojej obecnej pracy ale.... pani fotograf zajela sie czyms innym tj przetykaniem komina i chodzeniem po dachu a my z W. wymyslalismy sobie jak i gdzie chcemy sie sfotografowac; w ogole suknia byla inna niz ta,ktora mi sie marzy a  wsiadajac do auta zeby pojechac na plener minelismy jedna forumke z naszego forum :D

Jednym slowem koszmar a nie sen- a potrafie sama wyczytac z niego o co chodzilo bo ostatnio duzo mysle co to bedzie z moja praca, czy przedluza mi umowe bo od tego tez zalezy w pewnym stopniu to, czy uzbieram wiecej pieniazkow na "male" wydatki slubne ::)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #3041 dnia: 27 Października 2007, 11:26 »
kkotek no to niezle zamieszany ten sen! Mnie jak na razie śnią się po nocach tylko suknie ślubne, bo już od dłuższego czasu wybieram.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #3042 dnia: 27 Października 2007, 13:18 »
Aduś dzięki, no mam nadzieję, że w najbliższym czasie jeszcze dobrą kawkę wypijemy :!:

kkotek namiary poszły na priv, sen rzeczywiście zakręcony  :o

katarzyna_84 piękne te kieliszeczki-one będą na stłuczenie?Bo aż żal.

Te kieliszki to tylko dla pokazania o jaki typ mi chodzi wkleiłam, a nie chodziło mi konkretnie o przystrojenie, choć mam je zapisane w folderze z dekoracjami :D Takich by mi nie było szkoda, natomiast przed ślubem kupimy sobie grawerowane na pamiątkę i tych napewno nie stłuczemy, coś w tym typie:

Wszytsko się samemu wybiera, tekst, czcionkę, grafikę i na kieliszki i na skrzynkę, typ kieliszków. Kupiliśmy taki prezent niedwano na wesele, młodzi byli zaskoczeni i na poprawinach się nimi chwalili. Myślę, że to miła pamiątka, a wykonanie było super. W przyszłym roku kupimy sobie i pewnie na jakieś wesele też.

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #3043 dnia: 27 Października 2007, 13:25 »
piekne sa :) jesli bedzie sie pic wodeczke

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #3044 dnia: 27 Października 2007, 13:40 »
katarzyna_84 dziekuje linka :D
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #3045 dnia: 27 Października 2007, 13:49 »

Ale to nie są kieliszki do wódki, tak może wyszłyna zdjęciu, ale to normalne duże kieliszki do wina, mogą być w kilku wersjach i do wina i do szampana.

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #3046 dnia: 27 Października 2007, 14:03 »

Ale to nie są kieliszki do wódki, tak może wyszłyna zdjęciu, ale to normalne duże kieliszki do wina, mogą być w kilku wersjach i do wina i do szampana.
aaaaaaaaaaaaa a ja myslalam ze dow doki bo tak jakos wyszly ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #3047 dnia: 27 Października 2007, 14:14 »

aaaaaaaaaaaaa a ja myslalam ze dow doki bo tak jakos wyszly ;D

W sumie tak ze zdjęcia można było wywnioskować  ;) Ta skrzynka jest dzielona na pół wzdłuż i w jednej części jest miejsce na butelkę, a w drugiej na kieliszki ułożone jeden nad drugin i wysłane w środku takim speudo 'siankiem'.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
« Odpowiedź #3048 dnia: 27 Października 2007, 19:26 »
katarzyna_84 poprosze lineczka :) z gory bardzo dziekuje :*

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3049 dnia: 27 Października 2007, 20:30 »
A co do miesięcy które nie maja literki "r" to słyszałam że dzieci później mogą sobie plenić i nie wypowiadać literki "r"    ale w to nie wierze chociaż sama bym nie wzięła ślubu w takim miesiącu bez "r".
Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, XXI wiek, cywilizowana Europa, lud wykształcony a tu takie kfiatki :pogrzeb: :luzak:
A już zupełnie mnie rozwaliło to "seplenienie" połączone z reraniem >:( :blagam: dobrze, że przeszłam logopedię z wynikiem bardzo dobrym- przynajmniej na jedyn specjaliście dla dzieci własnych zaoszczędzę ;)

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #3050 dnia: 27 Października 2007, 22:12 »
Kobietka czyżbym wyczuwała nutkę ironii?  ???

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
« Odpowiedź #3051 dnia: 28 Października 2007, 09:16 »
Jak dla mnie... wybor miesiaca z literka R czy tez bez niej jest BEZ ZNACZENIA..... to tylko zabobony.... u mnie połowa par w rodzinie zawierała związek małżeński jak nie w lipcu to w listopadzie a jeszcze inni w maju i kwietniu.... i co...? I NIC !!!! Wszyscy sie kochają dzieci nie SEPLENIA hahaha :P i wszyscy sobie spokojnie żyją..... Zamiast zastanawiac się nad takimi glupotami jak ślub w miesiącu z literka R czy też bez niej.... lepiej zastanowić się czy facet za którego wychodzimy jest właściwym.....- to tu jest serce udanego związku a nie jakieś dziwaczne zabobony które nie mają żadnego pokrycia w życiu.

..... no to sobie ulżyłam :D

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #3052 dnia: 28 Października 2007, 10:40 »
Jak dla mnie... wybor miesiaca z literka R czy tez bez niej jest BEZ ZNACZENIA..... to tylko zabobony.... u mnie połowa par w rodzinie zawierała związek małżeński jak nie w lipcu to w listopadzie a jeszcze inni w maju i kwietniu.... i co...? I NIC !!!! Wszyscy sie kochają dzieci nie SEPLENIA hahaha :P i wszyscy sobie spokojnie żyją..... Zamiast zastanawiac się nad takimi glupotami jak ślub w miesiącu z literka R czy też bez niej.... lepiej zastanowić się czy facet za którego wychodzimy jest właściwym.....- to tu jest serce udanego związku a nie jakieś dziwaczne zabobony które nie mają żadnego pokrycia w życiu.

Dobrze piszesz  :piwo_2:
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #3053 dnia: 28 Października 2007, 10:47 »
byliśmy w piątek na naukach u Dominikanów :) było bardzo sympatycznie, a przede wszystkim śmiesznie :) 2 godzinki minęły mi jak z bata strzelił. Teraz tak sobie myślę, że mógłby być one częściej, a nie tylko w piątki.

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
« Odpowiedź #3054 dnia: 28 Października 2007, 11:04 »
kkotek dzieki....... :)

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #3055 dnia: 28 Października 2007, 12:32 »

Dobrze piszesz  :piwo_2:
i ja popieram wypowiedzi dziewczyn :brawo_2:
Jesli chodzi o ironię.... faktycznie, dobrze odgadłaś, ale tylko dlatego jej uzyłam, bo ręcę czasem opadają, jak słyszy sie takie teksty. To tak jak na naukach przedmałżeńskich, gdzie ksiądz prowadzący próbował nam wbić do głowy, że od stiosowania pigułek antykoncepcyjnych dzieci rodzą sie ze świńskimi ryjkami i jedym uchem. Koszmaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr!!
Sorki, jesli kogos to dotknęło ::)

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
« Odpowiedź #3056 dnia: 28 Października 2007, 13:40 »
Hahaha..... w takim razie połowa dzieci chodziła by ze świńskimi ryjkami i jednym uchem :P kobietka ja bym chyba ze smiechu padla na twoim miejscu.... ci ksieża to czasem gadaja takie glupoty ze az sie wierzyc nie chce....

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #3057 dnia: 28 Października 2007, 16:11 »
Dziewczyny grunt to nie dać się zwariować z tymi wszystkimi ślubnymi przesądami! :glupek:
To tak jak na naukach przedmałżeńskich, gdzie ksiądz prowadzący próbował nam wbić do głowy, że od stiosowania pigułek antykoncepcyjnych dzieci rodzą sie ze świńskimi ryjkami i jedym uchem. Koszmaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr!!
Hahahaha a to dobre!!! A zawsze uważałam księży za ludzi wykształconych.  ::)

My przy powitaniu mieliśmy "wódkę", a tak naprawdę w obydwu kieliszkach była woda, bo ja bym nie przełknęła wódki bez popicia. :oops: Potem te kieliszki rozbiliśmy, ale to były takie zwykłe, bez ozdób, bo takich ozdobionych było mi szkoda. :P A to nasze kieliszki do wódki, z których piliśmy podczas wesela:

I do szampana na pierwszy toast (teraz stoją sobie w kuchni ;) ):

Ja je kupowałam, ale można oczywiście zrobić samemu, według własnej koncepcji, przy użyciu tasiemki dostępnej w każdej pasmanterii.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline justyska

• bywalec
« Odpowiedź #3058 dnia: 28 Października 2007, 19:19 »
Bardzo ladne kielichy!!!!Ja moze jestem stroswiecka ale chcialabym duze kielichy z grawerem,moze nie taki grawer jak te co na zdieciu ale cos w tym stylu.Na stronce maja o wiele ladniejsze grawery i takie kielonki kosztuja 150zl.

Offline kkotek
  • maniak
« Odpowiedź #3059 dnia: 28 Października 2007, 19:22 »
Hahaha..... w takim razie połowa dzieci chodziła by ze świńskimi ryjkami i jednym uchem :P kobietka ja bym chyba ze smiechu padla na twoim miejscu.... ci ksieża to czasem gadaja takie glupoty ze az sie wierzyc nie chce....

I wlasnie wszyscy obecni na tych naukach (i ja z W. tez tam bylam) parskneli smiechem jak to uslyszeli no i ksiadz sie wkurzyl i nas wyrzucil po 20 min nauk :D
Paulinka ❤️ 19.03.2018