Autor Wątek: znalazłam ideał  (Przeczytany 15137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
znalazłam ideał
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:46 »
el, no to superowo :D Ciesze się, że znalazłaś kogos kto dałbny radę uszyć Ci ta kieckę :D A Pani monika ma fach w ręku, jest świetna i wie co mówi...Będziesz wyglądałą jak marzenie :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Grudnia 2006, 07:03 »
mam nadzieję, że wszstko będzie po mojej myśli. Póki co układa się. dzięki dziewczyny za zainteresowanie i wsparcie. W styczniu będę coś więcej wiedzieć, może jakieś fotki będą :) pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Stycznia 2007, 21:56 »
el, suknia jest boska! Naprawdę, siebie też bym w niej widziała :) Zaparła mi dech w piersi. Z pewnością wyglądasz w niej powalająco. Jest jednak "ale" Czy aby nie przytłoczysz swojego mężczyzny tą ilością falbanek? Będziesz w tej sukni "większa" Nie proponuję Ci klasycznych "bez" tylko coś skromniejszego, by nie zakryć pana młodego :)

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Stycznia 2007, 07:58 »
Ninka, nie przytłoczę go. Wbrew pozorom zajmuje ona mniej miejsca naokoło mnie nizpozostałe mierzone siecki :) no i jak pisałam wcześniej, nawet, gdybym chciała, ciężko będzie mi znaleźć jakiś zamiennik :) poszukiwania trwają :) ;) odezwę się po targach w Szczecinie, już nie mogę się ich doczekać :) robimy wyprawę :)

Offline jo-all
  • użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Stycznia 2007, 10:36 »
witam!!Czy ktoś kupował sukienke w salonie ślubnym AGNES w Swidwinie??Prosze o informacje jakie są koszta sukienek i dodatków,bo nie wiem czy mam tam jechać.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
znalazłam ideał
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Stycznia 2007, 20:30 »
Uh pani Monika tworzy cuda :D Badz dobrej mysli :D
Agata

Offline Marta kubielska
  • nowicjusz
  • *
znalazłam ideał
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:56 »
Suknia jest rewelacyjna,ale cena kosmiczna.Zastanow sie nad uszyciem takiej sukni ,ja niedawno odebrałam moją od krawcowej i jestem zachwycona,suknia jest taka jak sobie wymarzyłam a zapłaciłam połowe tego co w sklepie .Pozdrawiam

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Stycznia 2007, 20:33 »
jo-all, witaj Kochana, czy TY to TY???

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Stycznia 2007, 07:48 »
dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa :) juz niedługo jadę :) zobaczymy co to będzie...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Stycznia 2007, 11:42 »
No, bardzo jestem ciekawa, co z tego wyniknie. Trzymam kciuki i czekam na info!!!

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Stycznia 2007, 21:51 »
Cytat: "Ninka"
Trzymam kciuki i czekam na info!!!

Przyłączam się do Ninki  :wink:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Stycznia 2007, 09:39 »
w niedzielę jadymy  :skacza: jadymy do Szczecina  :skacza:  na galę :skacza:
ale jestem podekscytowana  :tupot:  na piechotę bym poszła :) bo może sie okaże, że tam będzie ona... a może jakaś podobna... oj nie mogę się doczekać gali...
A do Pani Moniki to raczej na początku lutego pojadędopiero, ale też strasznie ciekawi mnie spotkanie z nią :) :) :) :) tyle superlatyw o niej tutaj  :gazeta:  :brewki:

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:51 »
no to moze wybierzesz sie na spotkanie forumkowe po Gali?idziemy najprawdopodobniej do Chaty, 5 minut spacerkiem od Galaxy
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Stycznia 2007, 11:02 »
irishania, zobaczymy, jadę z moim lubym i koleżanką z jej narzeczonym, na dodatek ich autem, więc dostosuję się do ich upodobań. Sama bardzo chętnie bym zawitała do was :)
pierwszy raz będę na takiej imprezie, bardzom ciekawa :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Stycznia 2007, 23:26 »
Byłam na targach i znalazłam stoisko sklepu, na którym była wystawiona Twoja wymarzona :) Sklep jest w Gorzowie. Jeśli chcesz wyślę namiary na priv. Ceny panie nie podały. Powiedziały, że o tym tylko poza targami.

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:34 »
ninka dziękuję, mam namiary, to jedyny salon, który sprowadził tą suknię :) cena jest taka, jak pisałąm na początku tematu :( porażka...ale ja 29 stycznia wyruszam na podbój okolicy...może cos znajdę. Na targi nie dotarłam, bo wzięłam psiaka ze schroniska i nie miałam jak takiego 8 tygodniowego malucha zostawić, a mieszkamy sami.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:21 »
el, Najpierw o piesku. Masz u mnie mega + za to , że przygarnęłaś takie maleństwo z miejsca w którym czekałoby go tylko jedno.

A druga sprawa, dotycząca sukni. Takiego miałam czuja, że to ten sam salon, kiedy Pani  :szczeka: powiedziała, że nie poda ceny. Mogło to wróżyć tylko kosmiczne pieniądze :szczeka:  :szczeka:

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:43 »
Sukienka super!!!!!  :brawo_2:  Rewelacja uwielbiam tak odawzne sukienki :) a cena ... co tam jak dla mnie wesele ma sie raz w zyciu Także powodzenia!!!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline BlackCat
  • użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:49 »
ja nie wyobrażam siebie w takiej sukni. poprostu prawie torsii dostałam. Nie lubie tysiaca falban. Ale jesli jest twym marzeniem to jak najbardziej tak :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:09 »
Fakt każdy lubi cos innego, ma do tego prawo  i całe szczeście bo inaczej każda Panna Mloda wyglądała by tak samo :) Ja osobiście nie przpradam za tradycyjnymi sukniami Dlatego ta jest dla mnie bombowa Wiem jedno nie warto rezygnować z marzeń Ja za swoja suknią objechałam prawie całą Polskie i po pół roku miałam tą wymarzoną :) A w dniu ślubu czułam sie najwspanialszą Panna Młodą :skacza:

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:52 »
Ja po swoją suknie tez jade przez kawałek kraju ale uważam ze ten dzien jest tego wart! I powiedzmy sobie szczerze piękne czesto zagraniczne suknie maja materiały nie do podrobienia dlatego uwazam ze ten jedyny dzien i ta jedyna w swoim rodzaju suknia warta jest tak olbrzymiego czasem wydatku!!

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Stycznia 2007, 07:42 »
Tak nie na temat, ale

el, Najpierw o piesku. Masz u mnie mega + za to , że przygarnęłaś takie maleństwo z miejsca w którym czekałoby go tylko jedno.

:hahahaha: dzięki :)

a za suknią jeszcze pojeżdżę :) wiem, że marzenia są warte każdych pieniędzy, ale ja po prostu nie mam takiej kwoty na suknię :(  :dno: będę szukała...a może Panie powiedzą, że juz ktoś ja bierze przede mna i będzie kosztowała 3200? zobaczymy w poniedziałek co zdziałam :)[/quote]

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
znalazłam ideał
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Stycznia 2007, 07:46 »
Cytat: "Anogete"
a cena ... co tam jak dla mnie wesele ma sie raz w zyciu

no pewnie, ale wydac tyle kasy na sukienke?? kurcze, przeciez sa wazniejsze rzeczy , niz sukienka za np: 5000,00 zł. W zyciu bym tyle nie dala za sukienke, ktora założe raz w zyciu. Ale jesli to ma byc tylko ta.. i zadna inna...... no coz, to nie masz innego wyjscia, jak wydac TAKA fortune na kiecke.

Cytat: "Agata1982"
ze ten jedyny dzien i ta jedyna w swoim rodzaju suknia warta jest tak olbrzymiego czasem wydatku
dla mnie duzym wydatkiem jest sukienka za 3000.00 !No chyba, ze ktos zarazbia wielkie pieniazki i stac go na to. ale jak dla mnie przecietnego czlowieka nie stac na 5000.00-ny wydatek na sukienke.

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Stycznia 2007, 08:30 »
Fakt 5000.00 to duzo i napewno nnie wszystkich na to stac (niestety)Ja odkładałam przez dłuższy czas na to by w tym dniu na niczym nieoszczedzac!!!! by było tak jak sobie to wymarzyłam I tak było jestem z tego powodu bardzo szczesliwa bo spełniło sie moje marzenia Nie ma chyba nic gorszego niz niezadowlolona w dniu swojego ślubu Panna Młoda.
Wydaje mi sie ze napewno znajdziesz to swoją jedyna na którą bedziesz mogła sobie pozwolić Napewno nie rezygnuj z marzeń szukaj a znajdziesz Czesto jest tak ze ktos przed taoba ja kupi lub wypożyczy i wtedy jej wartość znacznie spadnie Musisz poprostu troche pojeżdzić :) Powodzenia  :przytul:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Stycznia 2007, 17:42 »
el ja ci proponuje szukac krawcowej która podejmie sie szycia wymarzonej sukni a cena bedzie bez porowniania. Zreszta na poczatku tego wątku pisalaś o kimś kto byłby w stanie wyczarowac to cudo. Ja szukałam rónież niebanalnej i innej sukienki w salonach z marnym skutkiem. Nawet przymierzalam własnie ta przez ciebie wybraną w Olsztynie i jeszcze jedna bardzo podobną w Gdyni w salonie farage. Ale ceny kosmiczne  :mdleje:  
Jestem po spotkaniu z projektanką która podjęła sie z wielką checia uszycia sukienki w tym stylu (falbany, rozcięcie z przodu) a nawet jeszcze bardziej wymyślnej, bedą wstawione delikatne koronki., może jakis delikatny kolor.Stwierdziła ze suknia nie jest trudna do uszycia a jesli chodzi o materiał to są w Polsce 3 czy 4 hurtownie materiałów -Łódz, Warszawa, Poznań i bodajże Kraków - gdzie kupisz dosłownie każdy materiał. Sukienka ktora wybrałaś ma gorset wiem ze w Spocie ( i pewnie nie tylko tam) jest super gorseciarka która tworzy cuda! więc z tym tez by nie było problemu. Kwestia trafienia na odpowiednia krawcową i suknie bedziesz miala jak ze snu bez wydawania majatku. Więc warto, bo czasu masz wystarczająco. Ja tak zrobiłam, by w dniu ślubu nie żalowć mając na sobie inna sukienkę, że sie zrezygnowało z tej wymarzonej. Także powodzenia trzymam mocno kciuki!

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Stycznia 2007, 08:33 »
Trzeba dobrze przemyślec i przeliczyc ile tak naparwde taniej wyniesie uszycie sukienki! i czy aby napewno to sie opłaca!!! Gdyby wszystko bylo na miejscu tzn. krawcowa, materiały, projektanktka/ gorseciarka/ itp. To napewno tak Ale wydaje mi sie gdyby miało sie jeżdzic za każdą zeczą i na przymiarki w tak odległe miejsca To niewiem czy ten stres i czas jest tego warty Tymabrdziej ze do konca niejestes pewna czy to co ci uszyją bedzie spełaniało Twoje oczekiwania Wiem jedno napewno nikt nie jest w stanie podrobic orginału (chociażby materiał) a wiem jedno inny materiał i suknia całkiem leży inaczej i inaczej wygląda. Moze i jest podobna ale czy aby napewno będziesz sie w niej dobrze czuła!!!!! Zastanów sie poważanie i jeszcze toroche poszukaj zanim podejmiesz sie szycia! Widziałam juz niejedna Panne Młodą rozczarowana po uszyciu sukienki!! najlepiej dowiedz sie dokładnie ile uszycie bedzie kosztowac i porównja sobie Powodzenia :)

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Stycznia 2007, 06:26 »
a ja ci mowie jedz do pani Moniki do Cms, ona na falbankach sie dobrze zna, szyc sie uczyla w hiszpani i flamenko tez wczesniej tanczyla kiecki sobie sama szyla
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Stycznia 2007, 08:45 »
kompletna zmiana planów!!!!
Byłam w Gorzowie...moja sukienka jest juz dwea razy wypożyczona przede mna i teraz kosztuje 2500zł :) :) :) napaliłam się więc i wskoczyłam w nia ponownie, ale jak zaczęłam próbować się ruszać, to już było gorzej...strasznie ciężka jest i niewygodna...
ale....
znalazłam inną
sama byłam w szoku, ale jak juz tam byłam chciałam przymierzyć jeszcze kilka modeli, bo ta jest bardzo ciężka i boję się, że nie dam naprawdę  rady
no i znalazłam świetną... też ekstrawagancką (ma koronkowy przeźroczysty gorset) ale jest mniej odważna od tamtej i kosztuje mnie na dzień dzisiejszy 2000zł, a jak ktoś ją weźmie przede mna to 1400zł :) :) :) no i zaraz poszukam fotki i postaram się wkleić
to model 2715 agora libia
wbrew pozorom była na mnie wręcz za długa  :skacza:
no i ten lekki gorsecik i lekki materiał na spódnicy dał efekt, że mimo, że ona jest dość duża, jest zwiewna i nie wyglądam w niej jak wielka baba.

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:00 »
To super!!!!! Tylko koniecznie czekamy na zdjęcia!!!!!! :skacza:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:07 »
nie mogę znaleźć :( szukam ii szukam i sa wszystkie naokoło tego numeru, a tego jak na złość nie ma :(