Autor Wątek: znalazłam ideał  (Przeczytany 15114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« dnia: 16 Grudnia 2006, 11:04 »
znalazłam idealną suknię
http://www.eddyk.com/scelta.asp?id=3
tu jest jej fotka
załamała mnie cena
4200 za wypożyczenie
piszę o tym, bo może któraś z was widziała ją jeszcze gdzieś (ja byłam w chwalęcicach)
i była inna cena?
W pierwszej chwili od razu zrezygnowałam, ale obejrzawszy ją ponownie w internecie
nie mam wątpliwości to jest ta jedyna, w której
będzie mi dobrze.
Jednak wiem, że nie będzie mnie stać na 4200. 3000 to juz moje maximum.
Pomóżcie proszę

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:00 »
a może poszukasz krawcowej, która ci uszyje podobną kieckę?no i za mniejsze pieniądze??

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:12 »
powiem ci, że może tego na fotkach nie widać, ale wydaje mi się, że nie sposób jej uszyć. Ma strasznie skomplikowany tren i gorset. Poza tym nie znam żadnej krawcowej. U nas takich nie ma. Może w szczecinie są? Nie wiesz przypadkiem?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
znalazłam ideał
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:16 »
Mam nadzieje, że się nie obrazisz...ale zamierzasz w takiej kiecce do kościoła iść?? moim zdaniem zbyt frywolna...

• Global Moderator
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:16 »
el, sukna jest rzeczywiście bardzo strojna - słuchaj - dziewczyny polecają CMŚ w Szczecinie; moze powinnaś tam pojechać i pogadać czy jest możliwe uszycie tej kieckie

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
znalazłam ideał
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:18 »
Cytat: "dziubasek"
Mam nadzieje, że się nie obrazisz...ale zamierzasz w takiej kiecce do kościoła iść?? moim zdaniem zbyt frywolna...

to samo mi na myśl przyszło

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:24 »
Cytat: "dziubasek"

dziubasku po nałożeniu Bolerka nic nie widać. Wczoraj ja mierzyłam :)

Cytat: "Anusia-szczecin"
el, sukna jest rzeczywiście bardzo strojna - słuchaj - dziewczyny polecają CMŚ w Szczecinie; moze powinnaś tam pojechać i pogadać czy jest możliwe uszycie tej kieckie

Pojadę tam w styczniu.
Nie znam szczecina CMS jest... znasz może adres?
Dziewczyny dziękuję za reakcję.
Suknia jest faktycznie ekstrawagancka, ale ja mam 180 wzrostu i w długa jest problem, bo wszystkie są za krótkie, a po przedłużeniu tracą fason.
Anaprawdę, jak sie założy bolerko albo taki niby korzuszek, to zakrywa to, co powinien zakryć, a jak sie stoi normalnie, to nogi też nie widać, dopiero przy "większych" ruchach się odkrywa

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
znalazłam ideał
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:29 »
myślę,ze musiałaby ja zobaczyc monika nowakowska z CMŚ.. ona juz różne dziwy robiła .. moze podjęłaby się zrobienia czegoś takiego..  :roll:

namiary na centrum mody slubnej znajdziesz w bazie e-wesele
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:34 »
Moniu dziękuję. Wysłałam do nich maila z linkiem do zdjęcia. Może mi odpowiedzą.
Jeszcze żyję nadzieją :) wiecie to okropne uczucie znaleźć cos idealnego i mieć świadomość, że nie można tego mieć

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:45 »
znalazłam adres na mapie szczecina. Całe szczęście, ze toblisko dworca. Pojadę tam napewno. Mamm nadzieję, że odpowiedzą mi  na maila. Bo szkoda by było, gdyby okazało się, że nie ma możliwości uszycia jej :(

Offline groszek
  • maniak
znalazłam ideał
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Grudnia 2006, 13:37 »
A możecie wkleić jej zdjęcie? Co to za frywolne cudo?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Grudnia 2006, 13:56 »

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Grudnia 2006, 14:21 »
no no suknia cudowna, gratuluje wyboru :mrgreen:   :brawo:    :mdleje:    :ok:  
wreszcie cos innego na tym forum
Sluchaj w Szczecinie salon Nikol ma kolekcje Eddiego K,moze zadzwon do nich i podaj model sukni, ciekawe ile u nich wypozyczenie(w wiekszych miastach, wieksza konkurencja to ceny tez mniejsze)
a do pani Moniki tez zadzwon, bo jak mi sie przyznala ona zadko sprawdza poczte i nie chetnie wybiera ta forme kontaktu, po co masz jechac w ciemno :mrgreen:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Grudnia 2006, 14:24 »
No no ładniutka ale i odważna. :lol:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Grudnia 2006, 14:39 »
na stronie Eddiego K, jest lista sklepow gdzie sa dostepni, ja bym obdzwonila wszystkie, przynajmniej w okolicy, jest Poznan,Zielona gora, Gorzow wlk,
ja tez skontaktowalabym sie z salonem na slowacji,moja znajoma Slowaczka wychodzi za maz i z tego co mowi u nich cenowo jest duzo taniej z sukniami,jak to ta i zadna inna to porusz niebo i ziemie zeby ja dostac, za rozsadna cene  :wink: i sprobuj tez Berlin
[/url]

Offline kitki82

• uzależniony
znalazłam ideał
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Grudnia 2006, 16:22 »
el suknia superowa, zupełnie inna niż wszystkie  :mrgreen:
ja chyba bym sie nie odwazyła ale znam to jak jest sie wysokim choć ja znalazłam w sumie taką która podoba mi sie i jestem nia oczarowana, nawet jak jest dłuzsza to nie traci swojego uroku.

Offline Aniutek83
  • maniak
znalazłam ideał
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Grudnia 2006, 16:47 »
wow super! odważna ale jakas taka fajna! ja bym nie założyła bo bym wyg;ądała smiesznie przy moim 160! Ale fakt cudna jest ale cena tez powalajaca! I to mówie ja- ta która nie lubi falbanek!

Offline groszek
  • maniak
znalazłam ideał
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Grudnia 2006, 10:45 »
A mnie nie zachwyciła... może na estradę dla artystki, ale jako propozycja na ślub do mnie nie przemawia...  :roll:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
znalazłam ideał
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Grudnia 2006, 11:15 »
a mnie się podoba.. tylko ciotki by mnie zadziobały gdyby mnie w czyms takim na wlasnym slubie zobaczyły...

ale co tam.. slub jest raz w życiu.. wybierasz to w czym sie czujesz najnajnajlepiej  :mrgreen:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline merkunek

• Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Grudnia 2006, 11:24 »
Suknia niesamowita według mnie, może i z deczka frywolna i kojarzy się z kankanem, ale jesli Ci się podoba, a bolerko faktycznie zasłania to i owo, to czemu nie?! :-)

Offline akto
  • bywalec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Grudnia 2006, 12:48 »
(moim zdaniem) suknia fajna, ale nie powala na kolana... Świetnie nadaje się dla tancerki estradowej kankana, ale średnio na jeża widzę ja w kościele na pannie mlodej... Ale szczerze to podniosło mnie to na duchu, bo moja suknia w porównaniu do tej to oaza spokoju... :D

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Grudnia 2006, 13:20 »
dzwoniłam do Szczecina do Nikol. Panie jeszcze nie wiedzą w jakiej cenie, ale powinny ją mieć w styczniu :) może faktycznie trochę niższą cenę zaoferują.
Tak a propos opinii. Bardzo wam dziękuję dziewczyny.
Ja jestem właśnie taka osoba, że nie nadaję się do spokojnych sukienek.
Zwłaszcza, że przy 180cm wzrostu (179 dokładnie) to wszystko na mnie jest krótkie, a przy tym za szerokie, a jak juz jakoś leży, to wyglądam jak wielka beza.
Niestety mój przyszły niedoszły ma tylko 176 wzrostu i jak ja bym ubrała wielką długą suknię, buty i kok do tego, to wyglądalibyśmy, jak flip i flap.
A do tego wszystkiego to on jest taki chudy jak ja. Więc te też nie jest tak do końca, że uparłam się na krótką, bo jestem taka odważna.
Fakt faktem jak ja ubrałam w wypożyczalni, to cztery Panie i moje dwie koleżanki zaniemówiły z wrażenia a mi szczęka opadłą jak się odwróciła do lustra.
Mierzyłam chyba z 20 sukienek.
Większyść była sporo za krótka, kilka dałoby sie dopasować, ale były niezbyt ładne, takie dla starszych raczej, jedna była nawet ładna, ale była długa i kosztowała 3600 więc niewielka różnica a bez porównania.
Mówię wam strasznie było tam.
Ja sie załamałam
Mam 180cm, ważę 59 kg, więc łatwo sobie wyobrazić, jak wyglądam, na dodatek mam małe piersi.
a jak juz cos okazało sie leżeć idealnie to zena jest zabójcza :(
A Frywolne jest.

Offline okruszek

• maniak
znalazłam ideał
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Grudnia 2006, 14:57 »
a Misia podobna ma do sprzedania - PODOBNĄ ale to nie ta sama ...
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Grudnia 2006, 14:58 »
wiem, umowiłam się, że jak  nie znajdę tej, albo nie nazbieram tych 4200zł to spotkamy sie na przymiarkę :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Grudnia 2006, 15:26 »
Suknia suknią , zastanawiam sie tylko czy jak pokazesz tak swoje dlugie pewnie nozki to wizualnie nie bedziesze jszcze wyzsza ?

• Global Moderator
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Grudnia 2006, 15:49 »
el, a może przymierz ta kieckę od misi - może w tej się zakochasz i troche kasy zostanie w portfelu ??

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Grudnia 2006, 07:09 »
el, a może przymierz ta kieckę od misi - może w tej się zakochasz i troche kasy zostanie w portfelu ??

Anusia ja mierzyłam ten model, który ona ma. Co prawda za duży i źle wyglądał i Misia pisała, że trochę pozmieniała w niej, ale wiesz, ja sie uparłam na tą i póki jest jakas szansa to próbuję ją zdobyć. W Szczecinie mam próbować w styczniu. Potem pojadę jeszcze raz do gorzowa i dowiem się, jak wygląda sytuacja, bo jeśli ktoś ją przede mną wypożyczy, będzie kosztowała 3200, a to duża różnica. Ale umówiłam się z Misią, że jak nie wypali, to będę się z nią kontaktowała.

[ Dodano: 19-12-06, 11:54 am ]
dzwoniłam do tej Pani Moniki!!! do Szczecina do CMŚ!!! :D powiedziała, że zdjęciazobaczy w domu, ale nie ma problemu, szyła coś podobnego już dwa razy i napewno damy radę!! jestem taka szczęśliwa, że mogłabym podskakiwać
gdyby ne to, że szef siedzi obok :) w styczniu jade do Szczecina i będziemy kombinować. No i cena o około 1500zł mniej niż tam za wypożyczenie i suknia będzie moja, będzie uszyta na mnie i będzie można dopasować ja tak, żeby ukryć to co trzeba a pokazać to co sie chce :) :) :) :) :) :) :D :D normalnie już się nie moge doczekać!!!!!!!!

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Grudnia 2006, 13:01 »
no widzisz, mowilam ze sie ulozy :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
[/url]

• Global Moderator
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Grudnia 2006, 13:38 »
el, to super!!czekam niecierpliwie na dasze relacje z przymiarki.

pozdrawiam

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Grudnia 2006, 13:47 »
oj z pewnością będą. Mam nadzieję, że będe mogła robić fotki. W Chwalęcicach nie pozwoliły :(

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
znalazłam ideał
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:46 »
el, no to superowo :D Ciesze się, że znalazłaś kogos kto dałbny radę uszyć Ci ta kieckę :D A Pani monika ma fach w ręku, jest świetna i wie co mówi...Będziesz wyglądałą jak marzenie :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Grudnia 2006, 07:03 »
mam nadzieję, że wszstko będzie po mojej myśli. Póki co układa się. dzięki dziewczyny za zainteresowanie i wsparcie. W styczniu będę coś więcej wiedzieć, może jakieś fotki będą :) pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Stycznia 2007, 21:56 »
el, suknia jest boska! Naprawdę, siebie też bym w niej widziała :) Zaparła mi dech w piersi. Z pewnością wyglądasz w niej powalająco. Jest jednak "ale" Czy aby nie przytłoczysz swojego mężczyzny tą ilością falbanek? Będziesz w tej sukni "większa" Nie proponuję Ci klasycznych "bez" tylko coś skromniejszego, by nie zakryć pana młodego :)

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #33 dnia: 2 Stycznia 2007, 07:58 »
Ninka, nie przytłoczę go. Wbrew pozorom zajmuje ona mniej miejsca naokoło mnie nizpozostałe mierzone siecki :) no i jak pisałam wcześniej, nawet, gdybym chciała, ciężko będzie mi znaleźć jakiś zamiennik :) poszukiwania trwają :) ;) odezwę się po targach w Szczecinie, już nie mogę się ich doczekać :) robimy wyprawę :)

Offline jo-all
  • użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #34 dnia: 2 Stycznia 2007, 10:36 »
witam!!Czy ktoś kupował sukienke w salonie ślubnym AGNES w Swidwinie??Prosze o informacje jakie są koszta sukienek i dodatków,bo nie wiem czy mam tam jechać.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
znalazłam ideał
« Odpowiedź #35 dnia: 2 Stycznia 2007, 20:30 »
Uh pani Monika tworzy cuda :D Badz dobrej mysli :D
Agata

Offline Marta kubielska
  • nowicjusz
  • *
znalazłam ideał
« Odpowiedź #36 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:56 »
Suknia jest rewelacyjna,ale cena kosmiczna.Zastanow sie nad uszyciem takiej sukni ,ja niedawno odebrałam moją od krawcowej i jestem zachwycona,suknia jest taka jak sobie wymarzyłam a zapłaciłam połowe tego co w sklepie .Pozdrawiam

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Stycznia 2007, 20:33 »
jo-all, witaj Kochana, czy TY to TY???

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Stycznia 2007, 07:48 »
dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa :) juz niedługo jadę :) zobaczymy co to będzie...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Stycznia 2007, 11:42 »
No, bardzo jestem ciekawa, co z tego wyniknie. Trzymam kciuki i czekam na info!!!

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Stycznia 2007, 21:51 »
Cytat: "Ninka"
Trzymam kciuki i czekam na info!!!

Przyłączam się do Ninki  :wink:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Stycznia 2007, 09:39 »
w niedzielę jadymy  :skacza: jadymy do Szczecina  :skacza:  na galę :skacza:
ale jestem podekscytowana  :tupot:  na piechotę bym poszła :) bo może sie okaże, że tam będzie ona... a może jakaś podobna... oj nie mogę się doczekać gali...
A do Pani Moniki to raczej na początku lutego pojadędopiero, ale też strasznie ciekawi mnie spotkanie z nią :) :) :) :) tyle superlatyw o niej tutaj  :gazeta:  :brewki:

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Stycznia 2007, 10:51 »
no to moze wybierzesz sie na spotkanie forumkowe po Gali?idziemy najprawdopodobniej do Chaty, 5 minut spacerkiem od Galaxy
[/url]

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Stycznia 2007, 11:02 »
irishania, zobaczymy, jadę z moim lubym i koleżanką z jej narzeczonym, na dodatek ich autem, więc dostosuję się do ich upodobań. Sama bardzo chętnie bym zawitała do was :)
pierwszy raz będę na takiej imprezie, bardzom ciekawa :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Stycznia 2007, 23:26 »
Byłam na targach i znalazłam stoisko sklepu, na którym była wystawiona Twoja wymarzona :) Sklep jest w Gorzowie. Jeśli chcesz wyślę namiary na priv. Ceny panie nie podały. Powiedziały, że o tym tylko poza targami.

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Stycznia 2007, 07:34 »
ninka dziękuję, mam namiary, to jedyny salon, który sprowadził tą suknię :) cena jest taka, jak pisałąm na początku tematu :( porażka...ale ja 29 stycznia wyruszam na podbój okolicy...może cos znajdę. Na targi nie dotarłam, bo wzięłam psiaka ze schroniska i nie miałam jak takiego 8 tygodniowego malucha zostawić, a mieszkamy sami.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:21 »
el, Najpierw o piesku. Masz u mnie mega + za to , że przygarnęłaś takie maleństwo z miejsca w którym czekałoby go tylko jedno.

A druga sprawa, dotycząca sukni. Takiego miałam czuja, że to ten sam salon, kiedy Pani  :szczeka: powiedziała, że nie poda ceny. Mogło to wróżyć tylko kosmiczne pieniądze :szczeka:  :szczeka:

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:43 »
Sukienka super!!!!!  :brawo_2:  Rewelacja uwielbiam tak odawzne sukienki :) a cena ... co tam jak dla mnie wesele ma sie raz w zyciu Także powodzenia!!!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline BlackCat
  • użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Stycznia 2007, 14:49 »
ja nie wyobrażam siebie w takiej sukni. poprostu prawie torsii dostałam. Nie lubie tysiaca falban. Ale jesli jest twym marzeniem to jak najbardziej tak :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:09 »
Fakt każdy lubi cos innego, ma do tego prawo  i całe szczeście bo inaczej każda Panna Mloda wyglądała by tak samo :) Ja osobiście nie przpradam za tradycyjnymi sukniami Dlatego ta jest dla mnie bombowa Wiem jedno nie warto rezygnować z marzeń Ja za swoja suknią objechałam prawie całą Polskie i po pół roku miałam tą wymarzoną :) A w dniu ślubu czułam sie najwspanialszą Panna Młodą :skacza:

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #50 dnia: 24 Stycznia 2007, 15:52 »
Ja po swoją suknie tez jade przez kawałek kraju ale uważam ze ten dzien jest tego wart! I powiedzmy sobie szczerze piękne czesto zagraniczne suknie maja materiały nie do podrobienia dlatego uwazam ze ten jedyny dzien i ta jedyna w swoim rodzaju suknia warta jest tak olbrzymiego czasem wydatku!!

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Stycznia 2007, 07:42 »
Tak nie na temat, ale

el, Najpierw o piesku. Masz u mnie mega + za to , że przygarnęłaś takie maleństwo z miejsca w którym czekałoby go tylko jedno.

:hahahaha: dzięki :)

a za suknią jeszcze pojeżdżę :) wiem, że marzenia są warte każdych pieniędzy, ale ja po prostu nie mam takiej kwoty na suknię :(  :dno: będę szukała...a może Panie powiedzą, że juz ktoś ja bierze przede mna i będzie kosztowała 3200? zobaczymy w poniedziałek co zdziałam :)[/quote]

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
znalazłam ideał
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Stycznia 2007, 07:46 »
Cytat: "Anogete"
a cena ... co tam jak dla mnie wesele ma sie raz w zyciu

no pewnie, ale wydac tyle kasy na sukienke?? kurcze, przeciez sa wazniejsze rzeczy , niz sukienka za np: 5000,00 zł. W zyciu bym tyle nie dala za sukienke, ktora założe raz w zyciu. Ale jesli to ma byc tylko ta.. i zadna inna...... no coz, to nie masz innego wyjscia, jak wydac TAKA fortune na kiecke.

Cytat: "Agata1982"
ze ten jedyny dzien i ta jedyna w swoim rodzaju suknia warta jest tak olbrzymiego czasem wydatku
dla mnie duzym wydatkiem jest sukienka za 3000.00 !No chyba, ze ktos zarazbia wielkie pieniazki i stac go na to. ale jak dla mnie przecietnego czlowieka nie stac na 5000.00-ny wydatek na sukienke.

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Stycznia 2007, 08:30 »
Fakt 5000.00 to duzo i napewno nnie wszystkich na to stac (niestety)Ja odkładałam przez dłuższy czas na to by w tym dniu na niczym nieoszczedzac!!!! by było tak jak sobie to wymarzyłam I tak było jestem z tego powodu bardzo szczesliwa bo spełniło sie moje marzenia Nie ma chyba nic gorszego niz niezadowlolona w dniu swojego ślubu Panna Młoda.
Wydaje mi sie ze napewno znajdziesz to swoją jedyna na którą bedziesz mogła sobie pozwolić Napewno nie rezygnuj z marzeń szukaj a znajdziesz Czesto jest tak ze ktos przed taoba ja kupi lub wypożyczy i wtedy jej wartość znacznie spadnie Musisz poprostu troche pojeżdzić :) Powodzenia  :przytul:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
znalazłam ideał
« Odpowiedź #54 dnia: 25 Stycznia 2007, 17:42 »
el ja ci proponuje szukac krawcowej która podejmie sie szycia wymarzonej sukni a cena bedzie bez porowniania. Zreszta na poczatku tego wątku pisalaś o kimś kto byłby w stanie wyczarowac to cudo. Ja szukałam rónież niebanalnej i innej sukienki w salonach z marnym skutkiem. Nawet przymierzalam własnie ta przez ciebie wybraną w Olsztynie i jeszcze jedna bardzo podobną w Gdyni w salonie farage. Ale ceny kosmiczne  :mdleje:  
Jestem po spotkaniu z projektanką która podjęła sie z wielką checia uszycia sukienki w tym stylu (falbany, rozcięcie z przodu) a nawet jeszcze bardziej wymyślnej, bedą wstawione delikatne koronki., może jakis delikatny kolor.Stwierdziła ze suknia nie jest trudna do uszycia a jesli chodzi o materiał to są w Polsce 3 czy 4 hurtownie materiałów -Łódz, Warszawa, Poznań i bodajże Kraków - gdzie kupisz dosłownie każdy materiał. Sukienka ktora wybrałaś ma gorset wiem ze w Spocie ( i pewnie nie tylko tam) jest super gorseciarka która tworzy cuda! więc z tym tez by nie było problemu. Kwestia trafienia na odpowiednia krawcową i suknie bedziesz miala jak ze snu bez wydawania majatku. Więc warto, bo czasu masz wystarczająco. Ja tak zrobiłam, by w dniu ślubu nie żalowć mając na sobie inna sukienkę, że sie zrezygnowało z tej wymarzonej. Także powodzenia trzymam mocno kciuki!

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Stycznia 2007, 08:33 »
Trzeba dobrze przemyślec i przeliczyc ile tak naparwde taniej wyniesie uszycie sukienki! i czy aby napewno to sie opłaca!!! Gdyby wszystko bylo na miejscu tzn. krawcowa, materiały, projektanktka/ gorseciarka/ itp. To napewno tak Ale wydaje mi sie gdyby miało sie jeżdzic za każdą zeczą i na przymiarki w tak odległe miejsca To niewiem czy ten stres i czas jest tego warty Tymabrdziej ze do konca niejestes pewna czy to co ci uszyją bedzie spełaniało Twoje oczekiwania Wiem jedno napewno nikt nie jest w stanie podrobic orginału (chociażby materiał) a wiem jedno inny materiał i suknia całkiem leży inaczej i inaczej wygląda. Moze i jest podobna ale czy aby napewno będziesz sie w niej dobrze czuła!!!!! Zastanów sie poważanie i jeszcze toroche poszukaj zanim podejmiesz sie szycia! Widziałam juz niejedna Panne Młodą rozczarowana po uszyciu sukienki!! najlepiej dowiedz sie dokładnie ile uszycie bedzie kosztowac i porównja sobie Powodzenia :)

Offline irishania

• entuzjasta
znalazłam ideał
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Stycznia 2007, 06:26 »
a ja ci mowie jedz do pani Moniki do Cms, ona na falbankach sie dobrze zna, szyc sie uczyla w hiszpani i flamenko tez wczesniej tanczyla kiecki sobie sama szyla
[/url]

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Stycznia 2007, 08:45 »
kompletna zmiana planów!!!!
Byłam w Gorzowie...moja sukienka jest juz dwea razy wypożyczona przede mna i teraz kosztuje 2500zł :) :) :) napaliłam się więc i wskoczyłam w nia ponownie, ale jak zaczęłam próbować się ruszać, to już było gorzej...strasznie ciężka jest i niewygodna...
ale....
znalazłam inną
sama byłam w szoku, ale jak juz tam byłam chciałam przymierzyć jeszcze kilka modeli, bo ta jest bardzo ciężka i boję się, że nie dam naprawdę  rady
no i znalazłam świetną... też ekstrawagancką (ma koronkowy przeźroczysty gorset) ale jest mniej odważna od tamtej i kosztuje mnie na dzień dzisiejszy 2000zł, a jak ktoś ją weźmie przede mna to 1400zł :) :) :) no i zaraz poszukam fotki i postaram się wkleić
to model 2715 agora libia
wbrew pozorom była na mnie wręcz za długa  :skacza:
no i ten lekki gorsecik i lekki materiał na spódnicy dał efekt, że mimo, że ona jest dość duża, jest zwiewna i nie wyglądam w niej jak wielka baba.

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:00 »
To super!!!!! Tylko koniecznie czekamy na zdjęcia!!!!!! :skacza:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:07 »
nie mogę znaleźć :( szukam ii szukam i sa wszystkie naokoło tego numeru, a tego jak na złość nie ma :(

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
znalazłam ideał
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:27 »
To model z kolekcji 2007 dlatego trudno będzie znaleźć fotkę  :drapanie:

Ten model jest trochę podobny do 27-14, tylko dekold nieco skromniejszy i inne upięcie w dole suknikolekcja AGORA 2007

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:52 »
Dokładnie Maju :) Tylko jak patrzyłam na żywo na nie obe, to ten 2714 był beznadziejny, tak podobny, a jednak zupełnije inaczej się prezentował. Na fotkach zresztą nie widać, jak ten cały gorset się mieni i świeci :) cały jest z koronki i naszywany cyrkoniami i jakimiś świecącymi niteczkami :) ale juz sprawdziłam wszędzie i nie ma tego modelu :( trudno
ona zresztą jest ecru, a to też zupełne inaczej wygląda.
Ale jest śliczna :) bardzo sie cieszę, że skończyło się w ten sposób, bo ja jestem strasznie zapracowana i jeżdżenie do Szczecina, żeby ja uszyć byłoby naprawdę problemem...a jak cos mi sie odwidzi, to zawsze mogę zmienić na tamtą, bo juz kosztuje tylko 2500zł.

Hehe kobieta zmienną  jest :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:05 »
Wiedziałam ze wszystko skończy sie dobrze  :brawo_2:  Teraz mozesz juz bez nerwow szykowac sie to tego waznego dnia :) Tylko koniecznie zdjęcia z sukienką na Tobie Jestem bardzo ciekawa jak ona wyglada  :drapanie:

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #63 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:07 »
ja tez miała gorset z koronki prześwitujący  :skacza:

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #64 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:12 »
jeśli mogę to chętnie wkleje swoje zdjęcie  :drapanie:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
znalazłam ideał
« Odpowiedź #65 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:19 »
el, superowa wiadomosć

jeśli kiecka 27-14 jest beznadziena  (mi sie podoba  :afro:  ) - to już sie nie moge doczekać twojej wybranej  :skacza:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #66 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:13 »
Anusia to nie tak, że ona hest beznadziejna, pozornie różnice między mini są znikome :) po prostu na mnie bez porównania lepiej wygląda ta 2715, ma nieco inną spódnicę i gorset z dwoma takimi wichajstrami do góry, a dołem ścinany na bok.
Anogete bardzo proszę wklejaj :) ja chętnie popatrzę :)
też strasznue się cieszę,że wszystko dobrze sie skończyło

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #67 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:30 »

a na górę miałam takie bolerko

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #68 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:35 »
eeej no fajna :0 Idealnie pasowała do Ciebie :) Jak sądzę jesteś tak samo charakterna jak ta kiecka :) a Twój luby ma świetne włosy :) Mój jest fryzjerem :) podobałyby mu się :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:44 »
:skacza:  :skacza: DZIEKUJE!!! ah te włosy :) sama je uwielbiam  :hahahaha:  nawet niewiesz jaki miała problem by znależc ta odpowiednia co by pasowała ... sama wiesz ale wkońcu sie udało chodz było bardzo cieszko

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #70 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:48 »

tak wyglądalismy razem :)
Fajne w tej kiecce bylo to ze z tyłu miała długi ciągnący się ogon którego niestety tu niewidac!

bardzo chciałabym zobaczyc Cie w tej Twojej Napeno jest super!!!!!! a przedewszystkim to co lubie Jest oryginalna i odważna :hahahaha:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #71 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:25 »
jak tylko pojadę już po odbiór będę mogła zrobić fotki (teraz panie nie pozwoliły) napewno wkleję fotki, potem też z wesela, ale to jeszcze kupa czasu  :( ale wkleję napewno :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #72 dnia: 30 Stycznia 2007, 13:10 »
kupa czasu.... hehe Zleci nim sie obejrzysz. Strasznie wkurza mnie to ze własnie w niektorych salonach zabraniaja robienia zdjęc!!! Przeciesz przy takiej ilości mierzonych kiecek wszystko sie w głowie przewraca i potem mozna bylo by sobie to wszystko na spokojnie obejrzeeć a tak człowiek jest tak skołowany ze nic nie pamieta! Ja czasmi wchodziłam do jednego salonu po kika razy w tygodniu by przypomnieć i porównać jak wyglądałam w poszczególnych kieckach!!! kosmos :)

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Lutego 2007, 14:35 »
Anogete mam pytanko... Właśnie mój luby zobaczył fotki i spodobał mu się gajerek Twojego męża. Jak możesz daj mi znać , może na priv albo na maila jakies namiary na sklep albo krawca. Mój mail eleonorka5@gazeta.pl z góry dzięki :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #74 dnia: 12 Lutego 2007, 09:17 »
to jeszcze jedno zdjęcie garniturku Moze sie przyda :)

wiecej napisałam Ci na maila Pozdrawiam

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Lutego 2007, 11:03 »
Anogete przepraszam, że tak późno, chorowałam. Ogrooomne dzięki za fotki garnituru, mojemu strasznie sie on podobuje :) chyba, jak nam się nie uda pierwszy plan, będziemy szyli, bo pierwszy plan jest taki, żeby pojechać do Gorzowa do teatru i wypożyczyć smoking, cylinder itd :) też może byc wesoło :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Lutego 2007, 12:23 »
witam! całe szczeście ze juz wrociłas do zdrowia :) A mail doszedł? Teatr!! hmm Moze byc bardzoo wesoło Super świetny i oryginalny pomysł!!! (tylko czy tak w teatrach wypozyczaja Wiesz uszycie jest ok bo zawsze potem będzie miał na inne okazje. :przytul:

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Lutego 2007, 12:33 »
tak wiem, uszyty, zwłaszcza na miarę bardzo się może przydać, ale smokingu ani fraka nie będziemy szyc, bo to potem tylko do trumny może się nadać  :hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha:  a tam sie jeszcze Krzyś nie wybiera  :hahahaha: a on kiedyś pracował przy pokazach mody w tym teatrze ii mówił, że tam wypożyczają, więc pojedziemy spróbować :)

Offline Anogete
  • zapaleniec
znalazłam ideał
« Odpowiedź #78 dnia: 27 Lutego 2007, 12:54 »
pewnie ze warto spróbować!! a Pan Młody w smokingu lub fraku hmm sama słodycz! Super! tymbardziej ze raczej więcej okazji nie bedzie na to by włozyć na siebie taki strój No chyba ze taki o którym pisałaś :mdleje:  ale tego długo długo nie życze!!!!!  :los:
a jak twoja suknia :)?????

Offline el

• użytkownik
  • **
znalazłam ideał
« Odpowiedź #79 dnia: 27 Lutego 2007, 14:35 »
w porządeczku  :skacza: strasznie się cieszę, że mam juz szukanie za sobą :) zaliczka zapłacona i nadal jestem zadowolona z wyboru, a juz prawie miesiąc minął, więc myślę że mi się nie odwidzi :) :hahahaha: