Autor Wątek: 02.06.2007 - Elcik i R. - i żyli długo i szczęśliwie  (Przeczytany 17736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Odp: 02.06.2007 - Elcik i R. - i żyli długo i szczęśliwie
« Odpowiedź #210 dnia: 28 Maja 2007, 14:24 »
powiedz-denerwujesz się już???
Chyba mi się udziela. Wczoraj jeszcze luzik bluzik, gadka z tatą i babcią o szczegółach itd... a tu dziś lekki nerwik się pokazał, czy zdążymy ze wszystkim.... ale coooo tam: my nie damy rady??? Myyyy?  :Najlepszy:

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #211 dnia: 29 Maja 2007, 09:11 »
Wasze kciuki się przydały bardzo bardzo  :Najlepszy: :brawo_2:.

Pojechaliśmy wczoraj na ostateczne ustalenia w sprawe menu, dekoracji i pokoi. W piątkowej rozmowie telefonicznej Pani dała nam do zrozumienia, że:
- po primo dostaniemy 9 pokoi a nie jak rezerwowaliśmy 10  :ckm:;
- po secundo: "To Pani chciała pokoje ze śniadaniami??" takie coś usłyszałam, a ja no oczywiście (w niedziele poplanowała sobie komunie i strasznie jej to było w niesmak")  :boks:;
- po tercjo: jest tak, że jak bawi się min. 60 osób to impreza jest na dwóch salach i tak chcieliśmy od początku. Pani się wstępnie wywiedziała ile osób ma byc (60) no i zaczęła kręcić nosem na 2 sale..... bo może coś się zmieni, ktoś się wykruszy - już kombinowała jak by tu dać nam jedną salę coby nie musieć drugiej szykować w niedziele na komunie  :boks1:.

Szlismy więc wczoraj bojowo nastawieni do walki o swoje i o nasze ustalenia. Najgorsze było to, że nie mieliśmy tego na piśmie, bo wszystko sobie notowali w kapowniku i na kalendarzu i wszystko miało być tip top. Po południu zadzwoniła kobitka, że jej się dziś bardzo śpieszy i tylko do 19 będzie na miejscu. No to mój R. w te pędy leciał po mnie z Gdyni (kończąc pracę o 17.00) i na 18 bylismy na sali. Mówiłam sobie w myślach: "Niech no tylko próbuje mnie popędzać/ponaglać/zbywać itd". Usiedliśmy łaaadnie, pitu pitu, no i ja wyciągam swoją listę pytań, coby o niczym nie zapomnieć.
Kwestia 2 sal przeszła bez żadnego ale. Menu poszło gładko (będzie rosołek i 2 danie - 5 mięs do wyboru, ryż, fryteczki, ziemniaczki i suróweczki; potem zimne zakąski , wiatrak z chleba z wędlinami, kawa/herbata do wyboru cały czas dostepna na sali, ciacha 5 rodzajów - też na osobnym stoliku, torcik czekoladowo z wisienkami - truskawkowo - waniliowy, potrawka chińska na ciepło po oczepinach i barszczyk ok. 3 nad ranem). Fajnie jest, bo na sali mamy swoją lodówkę i można tam wkładać bez problemów, wykładać, dokładać :D Świadek nie będzie musiał daleko biegać.  :bieznia:. Dekorację będziemy mieć bordo - złota.
Przeszliśmy do pokoi: Pani że ktoś jej wpisał po naszym potwierdzeniu, że bierzemy 9 pokoi, a my na to, że niestety ale mieliśmy rezerwacje na 10. Mo i od razu listę bach na stół z listą kto z kim w jakim pokoju. No to juz nie miała wyjścia i przekazała jej osobie od pokoi :). Śniadanie...... przeszło, ale goście do 9 muszą je wsiamać, będzie w pomieszczeniu albo na dworzu, byle do 9, no to my że czemu nie :D już niech jej będzie. Potem goście mogą iść do pokojów i jeszcze sobie dokimać  i porobić inne rzeczy :prysznic:

Tymże sposobem wszystko potoczyło sie po naszej myśli  :lol:. Dodatkowo napoje i wódeczkę mozemy już od 11 w piątek zwozić, bo imprezka jaka miała być w piątek została przeniesiona na przyszły tydzień  :hopsa:. W piątek też będą już ustawione stoły, także winietki możemy sami spokojnie poustawiać (pierwotnie miały być ustawione dopiero w sobotę i czynność ta miała być zcedowana na mojego brata wg rysunku i rozpiski). Jest dobrze  :Najlepszy:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #212 dnia: 29 Maja 2007, 18:41 »
 :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:Elcik super że z salą wszystko załatwione.kolejna rzecz na plusiku.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #213 dnia: 29 Maja 2007, 23:10 »
Nom też się cieszymy :)

Miałam trochę fociaków wkleić, ale dopiero co mi oddali neta po burzy i już nie mam siły. Ale zaaa to korzystając z braku neta usadziłam wstępnie gości przy stole  :skacza:

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Maja 2007, 08:45 »
A kogo posadzilas przy was? Rodzicow czy swiadkow???

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 30 Maja 2007, 12:56 »
A kogo posadzilas przy was? Rodzicow czy swiadkow???
Świadków, koło nich rodziców, dalej odpowiednie koło nich rodzinki i na końcu za obiema rodzinkami znajomych. Stół jest w kształcie I_I. Chyba dobrze co  :drapanie:

Offline ainka
  • forumowicz
« Odpowiedź #216 dnia: 30 Maja 2007, 14:13 »
Elcik chyba zrobie podobnie :)
I jestesmy razem ;-)

[img]https://e-wesele.pl/forum/co

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 1 Czerwca 2007, 10:29 »
Brak czasu na forum, brak czasu na forum.... dobra rada kobitki: jak nie miałyscie niegdy tipsow zróbcie je ok tygodnia przed slubem, zeby sie nauczyc w nich zyc :). Ja mam od wczoraj i próbuje dobrze funkcjonowac  :hopsa: :Olaboga:. Lece prasowanko zrobic, moze jeszcze zajrze i wrzuce troche fociakow...

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 1 Czerwca 2007, 16:06 »
Leca ostatnie foty przed:
Komplecik na nocke po :)

Pończoszki samonośne:

Winietki:

Balonik, ktory dostałam od mojego misia podczas sesji z kamerzystą :)

Musznik i spineczki:

Nastepne fociaki to już chyba po  :skacza: :serce: :serce: :serce: Juz sie nie mogę poczekac, jak na razie jestem oazą spokoju. Dziejsza spowiedź poszła całkiem sprawnie  :klnie:

Ps. I nie przejmuję się nic a nic tym, że dziś nam kolejne 2 osoby odmówiły....
« Ostatnia zmiana: 1 Czerwca 2007, 16:09 wysłana przez Elcik »

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #219 dnia: 1 Czerwca 2007, 16:12 »
Odmowic Wam na dzien przed slubem!!! Nie ladnie, nie ladnie.
Noc poslubna zapowiada sie ciekawie :brewki:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #220 dnia: 1 Czerwca 2007, 18:19 »
elcik To już jutro. Trzymam kciuki zeby bylo tak jeak tego chcecie. :przytul: :przytul: :przytul:

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #221 dnia: 1 Czerwca 2007, 19:28 »
troche nerwow mieliscie przed slubem to na slubie iw eselu powinno isc gladko;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 1 Czerwca 2007, 22:07 »
Bardzo dziekuję kobitki, własnie popijamy drineczki z teściami i ide teraz spakować torebkę, bo jutro o 7 pobudka :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #223 dnia: 3 Czerwca 2007, 11:32 »

GRATULACJE!!!!!!! ŻYJCIE DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE!!!!!!!!  ;D

Elcik??koniecznie sie odezwij jak bedziesz miala chwile i napisz co tam slychać u Was??!!  ;D
Bo my tu z ciekawości jak zwykle tupiemy i prosimy o relacje!!  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot:

Offline kita349
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #224 dnia: 3 Czerwca 2007, 11:51 »
Gratulacje Szczęśliwego i długiego pożycia na nowej drode życia! :serce: :list_milosny: :list_milosny:

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Czerwca 2007, 07:41 »
Niniejszym chciałam zakończyć wątek odliczeniowy jedną malutką fotką:

Bardzo dziękuję za życzonka i wszystkim, którzy mi kibicowali choć troszkę w tym dniu :). Wróciliśmy we wtorek z Rzymu (bosssko :D), jak tylko doprowadzimy się do ładu i składu zajmę się relacją  ;D

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Czerwca 2007, 14:16 »
Elu!
Ależ mi ochoty narobiłaś na resztą fotek :D

Pięknie, pięknie, pięknie!