Autor Wątek: Oficjalne zaręczyny  (Przeczytany 21319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Stycznia 2007, 18:08 »
U nas najpierw było "między nami" a w drugi dzień świąt oficjelnie , przy rodzicach :)

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Stycznia 2007, 22:28 »
A nasi rodzice jakoś tak wiedzieli, że to musi się w końcu stać :D

A odbyło się wszystko w domu, 21.10.06. Naszym Najwspanialszym dniu, od którego również jesteśmy ze sobą (21.10.03), a suma cyfr z daty 30.08.2008 też daje w sumie 21 :)

Gdyby było poza domem, na pewno bym się tego spodziewała, a tak, to było zupełnie nieoczekiwanie :)

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #32 dnia: 4 Lutego 2007, 01:58 »
mój maz oswiadczył mi sie miesiac po naszym poznaniu dostałam piekny pierscionek po jego mamie ale ze moi rodzice go nie akceptowali na poczatku wiec nie chcialam im nic mowic bo to za szybko potem po dwuch latach gdy wszystko sie ukladalo dobrze on poszedl do mojego taty jak bylam w pracy poprosic o moja reke potem poszedl do mamy do pracy i na koniec napisal mi sms " kochanie w sobote robimy zareczyny!nie pytam cie o zdanie bo odpowiedzialas mi juz dwa lata temu szykuj sie" i tak w sobote zaprosilismy rodzine i na powietrzu na dzialkach zrobilismy zareczyny byly kwiaty dla mnie i mamy i nastepny pierscionek i bylo cudownie jak klekal przedemna ah..

Offline marbenia
  • bywalec
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Marca 2007, 15:13 »
Ja jestem szczęśliwą narzeczoną już od ponad 4,5 roku. Mój Niedźwiadek oświedczył mi się w dniu moich 18 urodzin, po roku znajomości. Był to najwspanialszy prezent i dobre proroctwo na rozpoczynajace sie "dorosłe życie" :) Jednak o tym wydarzeniu nikomu z rodziców i rodziny nic nie powiedzieliśy, pewnie dlatego, że nie wzieliby tego na powaznie, po drugie dlatego, że między Miśkiem a moją mama nie najlepiej sie wtedy wiodło, po trzecie wiedzieliśmy, że pobierzemy się pod koniec moich studiów bo w przeciwnym razie młode małżeństwo musiałoby żyć osobno (ja studiowałabym w Poznaniu, a Grzesiu pracowałby w naszym rodzinnym mieście).

Data ślubu od dawna jest wybrana. W domu coraz częsciej słychać cos o moim zamąż pójściu, dlatego zadecydowaliśmy, że w Wielkanoc wszystkim oznajmimy że sie pobieramy. Jednak na oficjalne zaręczyny sie nie zdecydujemy, chociażby daltego, że oboje jesteśmy zgodni, ze zaręczyny powinny być tylko nasze, a po drugie za wiele różni naszych rodziców.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Marca 2007, 22:15 »
Cytat: "marbenia"
Mój Niedźwiadek oświedczył mi się w dniu moich 18 urodzin

Jak się później dowiedziałam, moje Kochanie miało taki sam zamiar, ale że moja kochana babcia rozgadywała całej rodzince, że w moją 18-stkę będą także zaręczyny -a pojęcia o tym nie miała, tak naprawdę - zdecydował, że nie byłaby to żadna niespodzianka i pierścionek dostałam w dniu naszej 5-tej rocznicy, a że ślub po skończeniu przeze mnie studiów, to był pewniak. Ale Kochanie się postarało naprawdę :taktak:

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Marca 2007, 14:51 »
Witam.Ja jestem osobą która nie jest za tymi tradycyjnymi zaręczynami bo uważam że jest to odstawianie jakiejś szopki śmiesznej.On pyta moich rodziców czy się zgodzą żebym została jego żona-śmieszne.to chyba ja ma zdecydować czy chce czy nie.Nasze zaręczyny były w górach w Wiśle3 lutego w rocznice 5 latek bycia razem tylko we dwoje-było bardzo romantycznie i cudownie i nie musieliśmy się jeszcze stresować całymi tymi przygotowaniami do nich i tym całym zamieszaniem.zresztą każdy ma własne zdanie na ten temat i upatrzoną wizję swoich zaręczyn i ja to szanuję :skacza: A zapoznanie rodziców zrobi sie kiedyś-a zresztą nasi rodzice już sie znają więc jak sie spotkają to będzie to tylko normalne spotkanie i małą pogawędka o ślubie :brawo_2:

Offline madziares1
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Marca 2007, 10:06 »
dorka_9 ja myślę tak samo. Dla mnie zaręczyny są taką intymną chwilą i chciałabym ją spędzić we dwoje, bez zbędnej szopki ( nie chce tu nikogo urazić) typu czy mogę wziąć Pana/Pani córkę za żonę itp.

Offline dorka_9

• uzależniony
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Marca 2007, 16:19 »
Fajnie że nie jestem sama w tych moich przekonaniach  :skacza: ale każdy ma prawo mieć inne przekonania.Uważam że we dwójkę jest bardziej romantycznie i tak jak powinno być a przy rodzicach tak sztucznie się wszystko odbywa.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Marca 2007, 16:30 »
Cytat: "dorka_9"
Fajnie że nie jestem sama w tych moich przekonaniach  :

Ja tez tak uwazam niestety ja miałam i takie i takie zaręczyny a powod był atki że najbliższy pryzjaciel mojego R. wygadał się ze mój R. planuje mi się oświadczyć :taktak:  no i skoro ja się już dowiedziałami wszyscu w okolo też wiedzieli to wyznaczyliśmy oficjalne zareczyny.
Ale mój R. zrobil mi niespodziankę i na dwa dni przed zaplanowana uroczystością przyjechal do mnie i pretekstem zwabil mnie do samochodu, zawiązał mi oczka szalem i zawiózł w mejsce naszej pierwszej randki. tam mi się oświadczył. pierścionek miałma na paluszku jakieś 2 godzinki a potem wrócił do pudełeczka i czekał do niedzieli (oficjalnych zareczyn).
Oczywiście nasi rodzice nic nie wiedzą a oficjalne zareczyny to była tylko taka ściema :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Marca 2007, 16:54 »
No to super :skacza: Nasi rodzice dopiero teraz na dniach maja się spotkać na kaweczce i tak sobie pogadać bo w sumie my już sobie załatwiliśmy salę.zespół i kamerzystę brakuję jeszcze fotografa :skacza:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Marca 2007, 21:55 »
dorka_9, A to pierwsze ich spotkanie tak ? To trzymam kciuki. Daj znać jak poszło. :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Marca 2007, 22:20 »
W sumie nasze mamy się już znają tylko ojcowie jeszcze nie :skacza: Ale dzięki-napewno napisze jak było :brawo_2:

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Marca 2007, 00:28 »
u nas były "nasze zaręczyny" tylko we dwoje :) i było cudownie :!:

dopiero po powrocie z Włoch powiedziałam rodzicom, że się zaręczyliśmy i razem z mamą zorganizowałyśmy takie bardziej oficjalne. Dla mnie był to dobry moment żeby nasi rodzice się troszkę lepiej poznali, mieli okazję porozmawiać troche o ślubie.....no i wtedy też ustaliliśmy datę (tzn. MY ustaliliśmy sobie już wcześniej a rodzice tylko zaakceptowali.....i nie mieli innego wyjście :D:D:D )

Offline milenaw
  • Chuck Norris
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Marca 2007, 17:30 »
Cytat: "dorka_9"
W sumie nasze mamy się już znają tylko ojcowie jeszcze nie :skacza: Ale dzięki-napewno napisze jak było :brawo_2:

To nie będzie źle. ważne ze mamy się znają, a olcowie zawsze znajdą jakiś temat do rozmów...spotr, polityka itp.
 :tupot:  :tupot:  :tupot:  Czekam na wieści ze spotkanka

Offline _kasiek_
  • uzależniony
  • data ślubu: 4sierpień2007
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Marca 2007, 23:18 »
i jak poszło spotkanie :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Marca 2007, 06:59 »
My także nie mielismy oficjalnych zareczyn- tez mi ten pomysł jakoś nie przypada do gustu!
W lipcu mina 4 lata od naszych zareczyn_ takich dla nas_ mój luby mi sie oświadczył w moje 20-ste urodziny po pół roku znajomosci! I wcale to nie były żadne romantyczne okolicznosci- bale było fajnie! Bo bylismy razem!
A rok temu w świeta wielkanocne powiedzielismy rodzicom o slubie - w maju nasi rodzice sie spotkali i dogadali!
Znaleźliśmy sale itp.
Ślub juz w sierpniu- po  4 latach i 7 miesiącach bycia razem!

Offline Doniq

• nowicjusz
  • *
Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Marca 2007, 14:15 »
My niedługo będziemy obchodzić rocznicę zaręczyn..1 kwietnia :-) Kiedy napisałam mojej przyjaciółce smsa, że sie zareczyliśmy, to nic nie odpowiedziała...Wieczorem,kiedy rozmawiałyśmy powiedzialam, że jest mi przykro, bo nie zareagowala ani słówkiem na tak ważna dla mnie wiadomość..a Ona zdziwiona pyta: "A to nie był prima aprilis??" :P

Zaręczylismy się sami...potem powiadomiliśmy rodzicow,którze wiedzieli, co sie święci..A potem zorganizowaliśmy wspólne spotkanie, ale raczej poznawcze niż zareczynowe..:-)

Offline anetkadg

• nowicjusz
  • *
  • Kasprzaka CITY
  • data ślubu: 24,05,2008
Odp: Oficjalne zaręczyny
« Odpowiedź #47 dnia: 9 Lipca 2007, 18:04 »
Moje zaręczyny będą 15 lipca 2007 czyli w tą niedziele :-) i napewno będą oficjalne (U mnie w rodzinie jest taka tradycja ) Hmm powiem wam że czuje stress więc napewno będę się śmiała bo już tak mam :-)

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #48 dnia: 9 Lipca 2007, 22:23 »
Dorka_9 jesteśmy dokladnie w takiej samej sytuacji.  Mój narzeczony przygotowal mi romantyczną kolację i nie pozwolił jeść  nie przyjdzie i wszedł z kwiatami i moim wymarzonym pierścionkiem.  Moim rodzicom powiedzieliśmy następnego dnia a jego dowiedzieli się przy okazji hi, hi.  Teraz planujemy kiedy zapoznać naszych rodziców choć tak naprawde już się znają.  termin naszego ślubu tez ustaliliśmy sami wkońcu to nasze święto, nieprawdaż

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Lipca 2007, 23:18 »
U nas zaręczyny odbyły się we dwoje. Ponieważ jesteśmy już ze sobą osiem lat więc kiedyś to musiało nastąpić  ;D ;D ;D
A najbardziej czekali na to nasi rodzice  :) :).
Napomykałam wcześniej mojemu Miśkowi, że chcaiałabym już dostać ten wymarzony pierścionek zaręczynowy, a on cierpliwie czekał na odpowiedni moment. I mnie totalnie zaskoczył i nie domyśliłam się niczego. A oświadczył mi się w samolocie podczas wschodu słońca, gdzieś nad Europą (chyba) 13.02.2007 podczas lotu do Polski. Byłam w siódmym niebie. Popłakałam się ze wzruszenia no i oczywiście powiedziałam TAK.
Moich rodziców poprosił o moją rekę na następny dzień (w Walentynki) podczas kolacji u mnie. I nie mieli wyjścia, musieli sie zgodzić HEHE

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Lipca 2007, 16:20 »
Oj a mnie za 3 dni czekaja oficjalne zaręczyny i bardzo się denerwuje  :( Oficjalne zareczyny zaplanowalismy na dzien urodzin mojego przyszlego meza ;)Tak własciwie to pierścionek mam już rok, bo moj ukochany chciał zrobić mi niespodziankę i oświadczył mi się w miejscu, gdzie poraz pierwszy się pocałowaliśmy ;D Było cudownie, ale teraz nadeszła chwila na to aby rodzice mogli się wreszcie spotkać.  Jestesmy ze sobą ponad 3 lata i najwyższa pora przejść dalej :) Najpiękniejsze w tym wszystkim jest to,że mój Kochany sam postanowił się oświadczyć :D A oficjalne zaręczyny robimy z tradycji ale także aby nasi rodzice mogli sie poznać oraz aby zaplanowac część wesela  :)Trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko wyszło wspaniale  ;D
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline motyleksz23

• forumowicz
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Października 2007, 18:18 »
hej wszystkim, my jesteśmy zaręczeni od ponad 4 latek, moje kochanie poprosiło mnie o rękę w nocy nad jeziorkiem przy świetle księżyca achh co to byla za noc :serce:
W tym roku nareszcie planujemy nasz ślubik i moje kochanie musi oznajmić to moim rodzicom, jego już wiedzą. 
Powiem wam szczerze że nie wiem jak sobie da rade bo mój tatuś jest bardzo surowym i tradycyjnym panem (wojskowy), chociaż już sie chyba spodziewa . . .  po tylu latach ( w styczniu będzie 7) jak sie wkońcu odważy to dam znać trzymajcie kciuki

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Października 2007, 19:12 »
Linttia no i jak się udały zaręczyny?? Mocno się stresowaliście?? ;)
Motylku trzymam kciuczki, żeby wszystko poszło gładko, tym bardziej, że mój Tata też jest byłym wojskowym. ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline motyleksz23

• forumowicz
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Października 2007, 20:16 »
No to ktoś kto mnie rozumie.  Dziękuję gagatka mam nadzieje że będzie ok :D

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Października 2007, 16:26 »
ja pamiętam ze na oficjalnych zareczynach u mnie w domu to sie nie stresowalam ale moj narzeczony to masakra jak sie tym przejął:o) ale wszsytko poszlo dobrze,moja mama dostala ogromny bukiet czerwonych róż a moj tato szampana tez ogromnego  hehe...wypilismy szampana posiedzielismy razem i tyle,jakos przebieglo spokojnie bo juz w sierpniu moi wiedzili o zareczynach bo miedzy nami dwojgiem odbyly sie one nad morzem na wakacjach:o)i wtedy ja juz rodzicow powiadomilam,a jego rodzice..hmm...wsumie nie bylo jakiejsc reakcji,bylo jednym slowem ok.

na pewno kazdy sie jakos obawia tego dnia,ale zawsze potem jest dobrze;o)

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Października 2007, 11:43 »
U nas nie było oficjalnych zaręczyn. Uznaliśmy , że ta chwila jest przede wszystkim dla nas. Zresztą mieszkamy z dala od rodziny , więc nawet nie byłoby okazji tego świętować ( no chyba , że jechalibyśmy 600 km ). Zaręczyliśmy się w WALENTYNKI 2007, może to mało oryginalne , ale ja i tak byłam zaskoczona , bo Piotruś zrobił mi niespodziankę :) O kolacji to wiedziałam , ale o tym "drobnym szczególe" już nie...:)

Nazajutrz wiedzieli już o tym chyba wszyscy...:)  rodzice bardzo się ucieszyli i nie mieli nam niczego za złe , są postępowi i oficjalne zaręczyny nie są dla nich takie ważne ;)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Października 2007, 22:39 »
bo to najwzniejsze dla nas sa zareczyny to nasz niezapomniany dzień

Offline Linttia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.08.2009r.  :D
« Odpowiedź #57 dnia: 5 Grudnia 2007, 19:13 »
Alez mnie dawno tu nie było ::)
Linttia no i jak się udały zaręczyny?? Mocno się stresowaliście?? ;)
Oj było stresująco nawet dla mnie ;) Pewnie dlatego,że nasi rodzice mieli się dopiero poznać i bardzo mi zależało na tym aby wszystko wyszło jak należy. Ale na szczęście udało sie i rodzice bardzo sie polubili!! ;D Ale mój ukochany był tak zdenerwowany że nie pamięta kompletnie co mówił ;)
Bo w Twoje życie weszło moje życie i najpiękniejsze sny

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #58 dnia: 6 Grudnia 2007, 08:48 »
Nasze zaręczyny były najpierw między nami (wkońcu to nasze zaręczyny a nie mamy i taty :)) a potem bylo takie w miarę oficjalne spotkanie naszych rodziców (bo znali się już wcześniej) z kwiatkami itd.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Stycznia 2008, 20:47 »
A mi Darek oświadczył się jak byliśmy na majówce nad morzem, wybraliśmy się wieczorem na spacer i nad samym brzegiem nagle klęknął i się oświadczył;) dobrze, że go fala nie zalała;) w tle dwóch panów grało na trąbce ale to był przypadek, całkiem miły;)
jak tylko wróciliśmy ze spaceru to zadzwoniłam do rodziców żeby się pochwalić to mama była wielce zdziwiona, bo myślała, ze już dawno jesteśmy zaręczeni :o  :D
oficjalnych zaręczyn nie było bo dla wszystkich było to tak oczywiste, że aż praktycznie nie było tematu:)
no i ile stresu mniej:)