A wiec tak
Ja i Maciek bylismy wczoraj na USG u gina! Wszystko niby mialo byc dobrze ale jednak zawsze co musi byc cos nie tak

Strasznie dlugo mialam te USG wczoraj. Obecnie jestem w 13 tygodniu ciazy, lekarz na wstepie mi powiedzial ze dzidzia jest jak na ten tydzien mala i rowna sie 10temu tygodniowi

Bylam w szoku kiedy to uslyszalam. Powiedzial mi ze nie moze wykryc nozek dzidzi i dlatego jego proporcje na USG sa takie a nie inne. Komory mozgowe sa za szerokie jak na ten wzrost malenstwa w tym okresie ciazy czyli 10 tego tygodnia. najgorsze bylo to ze nie mogl wykryc nozek malenstwa

Powiedzial mi gin ze mam przyjsc za 2 tygodnie na nastepne USG aby zobaczyc czy moze dzidzia pokaze nozki bo mozliwe jest tak ze ono poprostu podkulo nunie i nie mogl ich wypatrzec. A jezeli za 2 tygodnie bedzie taka sama sytuacja wysle mnie do swojego kolegi na USG 3D zeby mogl ta dzidzie obrucic i zobaczyc z drugiej strony czy ma nozki bo jezeli nie ma

hlip hlip za moja zgoda beda mi robic badanie genetyczne. To sie wprowadza do jamy macicy taka bardzooo cienka rurke i pobiera wody plodowe. Tylko ze jest od 1% do 2% poronienia po tym

Jejku dziewczyny jestem zalamana

Mam nadzieje ze moje malenstwa podkurczylo jednak te nunie swoje

Wiecie 2 tygodnie temu jak mocno plamilam bylam w szpitalu i lekarz w szpitalu mowil ze dzidzia sie dobrze rozwija preawidlowo jest wszytsko a ja na wlasne oczy widzialam jak tymi nozkami wywijal na prawo i lewo

Ale jestem wdzieczna losowi ze mam takie doskonalego lekarza jak moj gin

Niektorzy lekarza to odrazu by pewnie pomysleli ze podkurczyl nogi a moj gin wszystkie z i przeciw postawil

Ale boje sie strasznie o moje malenstwo i juz strasznie nie moge sie doczekac kiedy zobacze go z nuszkami na monitorze USG
Nastepna wizyte mam wiec w poniedzialek 5 lutego na 17ta
Pozdrawiam :*