Autor Wątek: Nowicjuszka - zaczelam jakies 3 dni temu  (Przeczytany 7960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
Nowicjuszka - zaczelam jakies 3 dni temu
« dnia: 24 Listopada 2006, 02:31 »
....no i dzieki pomocy moich rodzicow mamy juz SALE ( my obecnie na emigracji, wiec sami nie mozemy wybrac ;)) ...... Jubilat sie nazywa. Slub planowany na pazdziernik. Mielismy zrobic skromna impreze dla przyjacol a wyjdzie z tego weselicho na 80 osob. Sama nie wiem co mam o tym myslec, przeraza mnie troche to wszystko, a poza tym jak tu planowac wesele jesli jest sie 2000 km od domu ????? Poza tym, ja sama nigdy nie przepadalam za weselami, a tu sama bede miec tradycyjne, z suknia, slubem w kosciele, swiadkami, orkiestra itd. Ok, sala moze juz i zalatwiona, ale czy mi sie bedzie podobac to nie wiem, bo nie ma zadnych fotek na stronie ( jak ktos by mial to prosze o cynk. ZAkochalam sie w Cataramanie w Dabrowie Gorniczej ale niestety nie ma juz miejsc na rok 2007 :( hlip hlip....jezu, jeszcze ta suknia slubna ( nawet nie wiem ile kosztuje)...wlasciwie to nic nie wiem :) A moj narzeczony, jak to narzeczony "zdaje sie na moj gust" ( cztaj: nie chce mi sie o tym myslec wole ogladac fury na allegro ;)) Zaczynam powoli wpadac w panike i naprawde nie wiem na co szczegolnie zwracac mam uwage. Prosze, doradzcie, bardzo zagubionej, nieco sfrustrowanej przyszlej Pannie Mlodej ;)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopada 2006, 08:24 »
witaj!nie ma sie co stresowac!
Ja mam wesele w Catamaranie w sierpniu! No to fakt z ta sala sa problemy!ale to tez dziwne ,ze Jubilat ma wolny termin!
Moja kolezanka miala tam wesele- mam mnóstwo fot! ( pamietaj ze nalezy ta sale roizjasnic bo niestety jest tam ciemno) Mój zespól tez czesto grywa w Jubiolacie mam rozeznanie!Kasia_84 z naszego forum tez tam bedzie miec wesele!
A mysmy tez rozwazali Jubilata ale chcielio nam dac mała sale i było tam za ciemno na tej małej! I wybralismy Catamaran!
hmm z sukienkami róznie- zalezy gdzie chcesz szyc - w którym salonie! ja szyje w Dg za 1600 ( mam rabat 200 zeta i welon gratis)
Jakby co to słuze pomocą!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopada 2006, 08:58 »
wrcfanka, nic się nie martw nie ty jedna organizujesz slub i wesele na odległośc  :) Jest wiele formułek ktore z zamorza wszytskiego dopilnowują :) Zapraszamy do zniecierpliownych 2007 :)

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopada 2006, 09:01 »
Dzieki bardzo za odpowiedz. Jakbys mogla to prosze podeslij mi pare fotek z tego wesela w Jubilacie  na adres simari1980@op.pl Bede bardzo wdzieczna. Tak sie wkrecilam w to wszystko ze cala noc nie spalam hehe, a tu jeszcze 11 mcy :) No coz, kto mowil ze bedzie latwo ;) pozdrawiam

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Listopada 2006, 09:05 »
Cytat: "wrcfanka"
Tak sie wkrecilam w to wszystko ze cala noc nie spalam hehe

Nie ty jedna tak się nakręcasz :) toż tu masa młodych panien 2007 :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Listopada 2006, 09:35 »
Witaj i nie stresuj się, dacie radę :-)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Listopada 2006, 09:38 »
fotki juz ida do Ciebie! A  no własnie zapraszamy Cie do wątku zniecierpliwionych 2007! i no i w Jubilacie jest pare rzeczy na które musisz uwazać!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Listopada 2006, 09:46 »
wrcfanka,   :hello:  jak już Ania wspomniała, my też mamy wesele w Jubilacie, z tym, że dużo później. Pozdrawiam

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Listopada 2006, 10:05 »
wrcfanka witaj na forum

prosze o uzupełnienei profilu - miasto i data slubu ( tylko nie pisz całą nazwą np. październik.. wyatarczy.10. )
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Listopada 2006, 11:23 »
Witaj  :hello:  

wrcfanka napisał/a:   
Tak sie wkrecilam w to wszystko ze cala noc nie spalam hehe

Ja też tak miałam (no prawie tak miałam, bo nocy nieprzespanych to nie było) przez jakieś 2-3 tygodnie od momentu ustalenia daty ślubu.
Ciągle tylko siedziałam w necie szukając zaproszeń, sukien ślubnych, butów ślubnych, bukietów... ale po jakimś czasie trochę mi przeszło to wariactwo poszukiwań.
I teraz już jakoś spokojniej podchodzę do jakichkolwiek poszukiwań.

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Listopada 2006, 11:42 »
Witaj :)
nie przejmuj sie organizacja na odleglosc - przy pomocy internetu, gadu, smsow i telefonow wszystko da sie zalatwic :D Wiem z doswiadczenia ;)
Milych przygotowan :)

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Listopada 2006, 13:51 »
ANIUTEK83 nie dostalam tych fotek, a strasznie mi na nich zalezy, bo mam jeszcze inna opje do wyboru. Dzwomilam tez do Catamaranu i mi powiedzieli ze terminow juz nie ma ale ze i sala jest na max 60 osob i to juz naprawde max, czyli moje 70-80 i tak uz by nie weszlo.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Listopada 2006, 14:54 »
Mi porzyszło potwierdzenie ,ze doszły te fotki na Twojego maila!
hmm my w Catamaranie mamy wesele na 70 osób, kolezanka miała tam 870 i jakos wszyscy sie bez problemu zmiescili!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Listopada 2006, 14:55 »
no i Monika z naszego forum miała tam wesele i miała 57 osób i mówi ze było jeszcze duzoo miejsca! chyba ,ze byłas zainteresowana mała sala na dole ta z boku!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Listopada 2006, 20:39 »
wrcfanka,kolejna zestresowana Panna Młoda :D nie martw sie. j ateż załatwiam wszystko na odleglość i przed przyłączeniem się do forum byłam w tym wszystkim zielona, ale ti znajdziesz wszystko co Cię interesuje, no i pomoc forumek. Ja chciałabyn serdecznie podziękować wszystkim za pomoc, a szczególnie Aniutek83 :)

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Listopada 2006, 20:50 »
Dzieki Aniutek za zdjecia.... jutro powinno mi sie wszystko wyjasnic. Czy ktos wie ile kosztuja ciasta i tort na wesele ( ok 80 osob). ile by tego trzeba bylo?

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Listopada 2006, 21:07 »
:hello: witam serdecznie
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Listopada 2006, 23:31 »
Czy ktos wie ile kosztuja ciasta i tort na wesele ( ok 80 osob). ile by tego trzeba bylo?

My palnujemy tyle osób, a ceny zależą od cukierni. Na sali zawsze liczą więcej, bo naliczają marżę, w jubilacie blacha ciasta to 80 zeta, a wiem, że za 50 zeta można kupić blachę i jeszcze zależy jakiego ciasta... nie pamiętam jak mamy to liczyły (teściowa ma doświadczenie weselne), ale po weselu szwagra mało ciasta zostało, bo tak wszytskim smakowało i my też tam będziemy zamawiać, jeśli chcesz to mogę się postarać o namiary od szwagierki (cukiernia z Antoniowa)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Listopada 2006, 08:56 »
hmm co do ciast to nie mam pewności( my je mamy od lokalu w cenie menu- 4 gatunki)
ale to trzeba pochodzic po cukierniach i popytac!
A co do tortu- tak na 60-70 osób kosztuje cos 200-250 złotych!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Listopada 2006, 11:06 »
Czy ktos wie ile kosztuja ciasta i tort na wesele ( ok 80 osob). ile by tego trzeba bylo?

ja pytałam w kilku cukierniach w Krk - na 80 osob pani powiedziała, ze żeby było z lekkim zapasem ok 10 kg tortu - a cena w zależności co się wybierze :) ale kg w granciach 40-50 zł :) wiec od 400 - 500 zł taki torcik :)

A jeżlei o inne ciasta chodzi, to jescze nie wiem  :?  :mrgreen:

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Listopada 2006, 13:47 »
No to jeszcze jedno pytanie.... Czy lepiej slub na poczatku maja czy w polowie pazdziernika. Chodzi o pogode, oba miesiace bywaja rozne a ja mam tylko te dwa terminy....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Listopada 2006, 13:50 »
Czy lepiej slub na poczatku maja czy w polowie pazdziernika

no ja wolałbym w maju :) wiosna, wszytsko rozkiwta - dzień coraz dłuższy, anie szybko ciemno...Ostatnimi latami maje były cudowne :)
No i przede wszytskim - szybciej :) buahahha

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Listopada 2006, 18:20 »
Mnie też bardziej podobalby się maj :) Zresztą nie bez przyczyny to jest "miesiąc miłości" :D

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Listopada 2006, 00:55 »
HURAAAA!!!!!! Data ostatecznie wybrana. NASZ dzien przypada na 12 maja 2007 i impreza tam gdzie sobie wymarzylam czyli w restauracji CATAMARAN.....mam nadzieje ze nie bede zalowac, bo mam troche obaw co do tej knajpy ( a reczej podejscia do klienta) i  oby byly bezpodstawne....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Listopada 2006, 08:11 »
wrcfanka, tam ma wesele Aniutek83 :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2006, 08:48 »
wrc fanka noo to super! Ciesze sie,ze mamy wesele w tym samym miejsacu! Tylko Ty mi wcześniej zdasz relacje ! Jesli chcesz opinii moge Ci podac wiele! Monia_mf z naszefgop forum tez tam miała i zaraz po weselu wysłała mi 2 obszerne maile!
Znajomi tez tam robili i byli tez tam na weselach! mOjej pani gin. córka tez tam miała podczas wizyty tez mi coś niecos opowiadała!

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Listopada 2006, 10:46 »
No ja sie strasznie ciesze na ten CATAMARAN, mam tylko nadzieje ze bedzie sie z gosciem dalo dogadac, zeby w dzien slubu mozna bylo np druga polowe kasy wplacic, bo on chce wszystko miesiac przed, a ja jakos takim ukladom nie ufam....poza tym pewne informacje bylo ciezko od niego wyciagnac, np ceny ciast i tortu i nie wiem czemu..... no ale mam przeczucie ze jak z nim osobiscie pogadam to sie wszystkiego dowiem :) Wszystko jak narazie idzie po mojej mysli, mam tylko nadzieje ze nie beda mnie ludzie wkurzac odnosnie tej daty slubu, bo maj to podobno kiepski miesiac, ale ja nie chce wierzyc ze moje szczescie zalezy od jakiejs tam daty.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2006, 10:57 »
a z którym gościem rozmawiałas?? nam wszystko wytłumaczył! My mamy ciasta w cenie menu od osoby! Za torta powiedział nam zalezy jaki bedziemy chcieli to bedzie 200-300 zł! A dostaliscie jakies gratisy? mysmy sporo wytargowali! A co do zapłaty my mamy zapłacic na tydzien przed! Ale na spokojnie możecie siedogadac- tak mi powiedział!
A co do maja hmm sa podzielone opinie! Ja cghciałam w lipcu- mama mi powiedz katrgoryczne nie! ( ale to chyba ze wzgledu na jej doswiadczenia) Także nie ma reguły- Twoje wesele i tyle! Ja tam nie wierze w takie przesady! Jeśli masz do mnie pytania odnoscie Catamaranu to pytaj! A zmieniło sie tam coś?

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Listopada 2006, 11:17 »
Ceny sie zminily, jest troche drozej, za opcje z alkoholami i ciatkami placi sie 220zl, zastanawiam sie wlasnie nad ta opcja, jak wezme ta najtansza za 170zl to wtedy zaoszczedzac tylko (albo az) 1700zl liczac ze kazdy wypije flaszke wodki....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Listopada 2006, 11:21 »
hmm my wybraliśmy opcje z alkoholami i ciastami!Bo liczyliśmy i w ta i wewtą i w sumie jakbysmy towszystko podoliczali to wyszłoby tak samo! Tesciowa moja przyszła , która robiła juz wesele córce tez na to przystała i nawet powiedziała ,ze jest lepiej! Potrem to kupować i wozic itp!A tak to kazdy wypije to co zechce- bo mamy i wódke( finlandię) i piwko i winko i drinki i punch alkoholowy!A tak to i tak trzeba kupić wiecej wódki- nie przewidzisz ile ktos wypije! A dostaliśmy tez pewne gratiski jedzeniowe! W sumie to sie nie musiomy o nic martwic , przychodzimy( jeszcze nam popklajuja to co zostało) i wychodzimy!

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Listopada 2006, 11:53 »
No wlasnie dlatego sie chyba zdecydujemy na ta drozsza opcje, ale musimy sami osobiscie z gosciem pogadac, to moze uda sie cos ciekawego wynegocjiwac.... ale musze poczekac do stycznia bo wtedy w Polsce bede i zobaczymy co z tego wyjdzie....

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
Teraz juz wiem ze nie ma co panikowac :)
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Stycznia 2007, 12:43 »
Chce pocieszyc wszystie przyszle panny mlode planujace wesele, ze zalatwianie tego wszystkiego nie musi byc udreka i trawac 1,5 roku :).... NAm udalo sie zalatwic wszystkie konkretne rzeczy w przeciagu 5 dni. Z racji tego ze mieszkamy za granica, mielismy dosc malo czasu na zalatwienie formalnosci w PL...Nie przecze ze los nam sprzyjal, bo trafilismy na super ksiedza, panie w urzedzie stanu cywilnego rowniez byly bardzo mile, do tego kumpel trafnie polecil nam swietnego DJa na wesele, kupno sukienki zajelo mi 40 minut.... ( przy okazji polecam Bardzo ten salon w Dabrowie Gorniczej naprzeciwko kina Ars), wybor sali weselnej nastapil u mnie za pomoca intermetu ale rowniez byl trafny jak sie okazalo, samochod do slubu tez juz mamy :)... podsumowujac jak sie musi i chce to sie da zalatwic wszystko bardzo szybciutko...Mam nadzieje ze ten wyjatkowy dzien, ktory nastapi doklanie za 4 mce rowniez bedzie bezproblemowy ;)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Stycznia 2007, 14:38 »
wrc fanka?? i jaka opcje w cvatamaranie wybraliscie? i co tam nowego maja?
kupowałas sukienke w salonie Classy a ja kupuje k.Antykwariatu!

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Stycznia 2007, 17:45 »
Odnosnie Catamarana wybralismy prawie najdrozsza opcje czyli 220 ale mamy wszystko do oporu lacznie z Alkoholem :) Stwierdzilismy , ze moze nie wyjdzie taniej ale napewno wygodniej. Co do salonu, to przymierzylam tylko dwie sukienki i wybor padl na druga z kolei...bardzo spodobala mi sie obsluga i podejscie do klienta w salonie Classy, zero cisnienia, na czym mi bardzo zalezalo.....w salonie obok antykwariatu tez bylam ale jakos szybko ucieklam bo babka strasznie cisnela zebym cos przymierzyla i pokazywala mi tylko drogie sukienki powyzej 2000zl mowiac mi ze raczej tansza tandeta mnie nie powinna  interesowac.... dziwnie sie poczulam, bo jak chcialam cos tanszego i tym samym podchodzilam wedlug niej juz pod tandete czy tez klienta gorszej jakosci...ale przyznac trzeba ze sukienki tez maja bardzo ladne.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Stycznia 2007, 18:37 »
no to ciekawe czy  nam podniosa cene w Catamaranie bo mysmy mieli opcje za 200 zeta z alkoholem tez ta full opcja ! ale chyba cena sie podniosła to nam tez pewnie cos podniosą!
no ja akurat weszłam i tlko 1 kiecka mi sie spodobała i powiedz,że chce ta przymierzyć i koniec ! i niczego wiecej mi nie proponowały bo tylko ta mnie interesowała! a jak byłam w classie we wrzesniu to podobała mi sie tylko 1 kiecka ale kosztowała 2 tysiaki! ale tez tam była bb .miła pani( ta sama co w Będzinie)

Offline wrcfanka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Stycznia 2007, 12:45 »
JA wlasnie w Catamaranie pytalam sie czy byla dostepna opcja 200 zl ale kierownik powiedzial ze nie, wiec nie wiem jak to bedzie w twojej syuacji...w kazdym razie sala bardzo mi sie podoba, jest bardzo klimatyczna bez remizowego stylu ;) Troszke sie boje o umieszczenie tam 80 osob, bo troche moze byc ciasno ale tym bede sie martwic tuz przed ;)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Stycznia 2007, 13:24 »
no my mamy taka opcje wybrana mamy podpoisana umowe i menu mamy w domu! Taka opcja była wmaju- może teraz cena wzrosnie zOBACZYMY No ale mówi sie trudno!
My mamy 70 osób i powinny sie spokojnie zmiescić Wasze 80 tez - kolezanka tam miała jakos 80 i nie było problemów! Zawsze mozna tanczyc na tarasie - tam sie to często praktykuje!