Autor Wątek: Obsługa w salonach ślubnych  (Przeczytany 19651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kivi
  • nowicjusz
  • *
Odp: Obsługa w salonach ślubnych
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Maja 2016, 08:47 »

Zdecydowanie odradzam szczeciński salon Palina.Odniosłam wrażenie że pani wie lepiej jaką suknię powinnam mieć.Owszem, uważam że można delikatnie doradzić ,ale nie narzucać swojej woli i robić z klientki wariata.Pycha i duma, w jaką wbiła się ta pani, skutecznie mnie zniechęciła do ewentualnej, kolejnej wizyty w tym salonie.

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Czerwca 2016, 09:40 »
ostatnio siostra poprosiła o pomoc w chodzeniu po salonach i wyborze sukni. Przyznam ze mieliśmy zszarpane nerwy kiedy panie proponujące suknie  były nabuzowane złością żeby tylko popsuć nam humory. Dopiero w salonie Jennifer Vaiano w Warszawie doświadczyliśmy miłej profesjonalnej obsługi i to właśnie poskutkowało zakupem u nich:)

Offline szopenka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Czerwca 2016, 10:14 »
Ja to nawet nie pamiętam, w których salonach byłam a w którym nie. Jeden jednak zapadł mi w pamięci na długo. Wchodzimy z młodym do salonu, dwie panie za ladą zajadają się kebabem i frytkami. Jedna z pań na nasz widok zerwała się z miejsca i ruszyła do nas, oferując naszą pomoc. No cóż, miły gest, szkoda tylko, że pokazując dwie sukienki ubrudziła je tłustymi palcami, zapewne od sosu.  Suknię i tak kupiłam w salonie, gdzie sprzedawczyni jedyne o czym miała pojęcie to kolor lakieru na swoich tipsach.

Offline kasiulka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Grudnia 2016, 08:16 »
Ja swoją suknie kupiłam w salonie Evita w Katowicach i powiem że jestem bardzo zadowolona . Opinię na mnie wywarł dobrze ten salon . Panie które widać że znają się na swojej pracy niczego nie wciskają a chętnie doradzą nawet powiedzą jak coś nie pasuje. Są kompetentne widać że znają się na swojej pracy . Cierpliwe pozwalają przymierzać suknie . Ogólnie jestem bardzo zadowolona

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2017, 14:54 »
jeżeli chodzi o salon to polecam warszawski Młoda i Moda fantastyczne suknie, a obsługa miła i fachowa, Panie doskonale znają się na rzeczy i świetnie potrafią doradzić :D

Offline joannamik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Czerwca 2017, 11:36 »
Z obsługą w salonach jest różnie. Przede wszystkim warto zastanowić się czy w salonie sprzedają gotowe suknie czy je szyją na wymiar.

Offline Albinoska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Lipca 2017, 12:45 »
Obsługa czasem bywa naprawdę fatalna, zwłaszcza jak się zorientuje, że tylko oglądałyśmy.

Offline compfin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Sierpnia 2017, 10:59 »
A u mnie bywało różnie. Bywały salony w których zajmowano się mną jak jakąś księżniczką i takie, gdzie zupełnie mnie pomijano.

Offline joohanna

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Września 2017, 08:39 »
ja po wątpliwej przyjemności obcowania z paniami z salonów ślubnych, gdzie robiły łaskę poszłam do krawcowej, przynajmniej czułam się dopieszczona :) wogóla atmosfera była świetna, ale to pewnie zależało od osoby. najchętniej bym poleciła LINK USUNIĘTY ale nie wiem czy można tu... :)
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2017, 16:50 wysłana przez ~Ania~ »

Offline ILoveGlam

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2020
  • Ślub w: Wieliczka
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Września 2017, 13:20 »
Ja na początku przeszłam się w rajd samego oglądania i właśnie kiedy ekspedientki zauważyły, że jeszcze nie wyciągam kasy i nie chcę od razu kupować, to były średnio miłe... Chociaż zakładałam, że gdyby mi się sukienka jakoś bardzo spodobała, to kupię. Na razie sobie taką wymarzyłam, ale nie znalazłam jeszcze takiej w sklepach :(

Offline oleksa95
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Września 2017, 15:27 »
Ojej, ile ja nachodziłam się po krakowskich salonach ślubnych... Na Długiej jest prawdziwe zagłębie :D a co do obsługi, to bywało naprawdę różnie. W większości zachowanie było poprawne, firmowy uśmiech nr 5, trzy kiecki do przymierzenia, dziękujemy, do widzenia. W niektórych przymierzałam chyba godzinę albo więcej, a ekspedientki były niezwykle uczynne, słuchały moich uwag, doradzały. Za to w jednym spotkałam się z niezwykle niemiłym traktowaniem. Spodobała mi się jedna suknia i zapytałam, czy można przymierzyć, a ekspedientka na to: ale ona jest za droga. No zonk, ale grzecznie powiedziałam, że jednak przymierzę, bo naprawdę mi się podoba. Zaprowadzono mnie do przymierzalni, babka narzuciła mi ją przez głowę jak płachtę, przytrzymała ręką tył (nawet nie spinała, nie związywała) i zapytała: zdejmujemy? Byłam w szoku i wkurzona, ale dalej grzeczna. Wychodząc, nawet nie usłyszałam odpowiedzi na swoje "do widzenia". Jaki to był salon? Nazwy niestety nie pamietam, ale i tak wydaje mi się, że już upadł. W sumie trudno się dziwić  :o