Autor Wątek: Obsługa w salonach ślubnych  (Przeczytany 19650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Slo.klaudia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2015
Obsługa w salonach ślubnych
« dnia: 13 Października 2015, 10:29 »
Witam
Byłam ostatnio w salonie Pretty Woman i jestem pod wrażeniem obsługi pani, która obsługuje Modę Męską pełen profesjonalizm, bardzo miła obsługa i piękne garnitury. Jeśli chodzi o suknie ślubne bardzo ładne, ale za to pani w ciemnych włosach może i w miarę miła ale brak wiedzy i profesjonalizmu. Na szczęście pani z Mody Męskiej przejęła moje mierzenie i byłam w pełni zadowolona, na pewno będę wysyłała wszystkich moich znajomych do tego salonu
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2015, 13:03 wysłana przez Sylvi »

Offline Slo.klaudia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.05.2015
Odp: Obsługa
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Października 2015, 11:34 »
Zapomniałam jeszcze dodac, że jak byłam z koleżanką była również sympatyczna pani w blond włosach rownież pełna wiedzy tylko za bardzo "wciska" na siłe modele do mierzenia (nawet jak model mi się nie podobał i tak kazała mi zmierzyć) ale ogólnej opini nie zmienie fajny salon i super atmosfera.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Października 2015, 11:36 »
Powinny panie z obsługi sobie to poczytać i wyciągnąć wnioski.  Obsługę klienta trzeba ciągle poprawiać. 

Offline Rudy
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Października 2015, 13:25 »
W każdym zawodzie trzeba podnosić swoje kwalifikacje, tutaj może być tak, że zapewne była to nowa pracownica i stąd ten brak umiejętności.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Października 2015, 14:52 »
Problem w tym, że czasem szefowie nie przyjmują tego jako wskazówek, tylko jako "napaść" krytykę, a na forach to wręcz zamierzone działanie konkurencji.
Zamiast zastanowić się czy coś faktycznie jest na rzeczy. A poprawiać można wszystko nieustannie.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
Odp: Obsługa w salonach ślubnych
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Października 2015, 13:09 »
slo.klaudia - ze swojego doświadczenia wiem, że czasami rzeczy, których w ogóle nie brałabym pod uwagę, okazują się fantastyczne dopiero po przymierzeniu. Podobnie może być z sukniami ślubnymi. Chyba, że fason, który Ci proponowano już "przerabiałaś" i był przez Ciebie z pełną świadomością skreślony z listy marzeń ;)

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Listopada 2015, 21:14 »
bylam w kilku salaonach i doszlam do wniosku ze brakowalo mi konkretnych profesjonalnych rad. co do koloru pasujacego do mojej karnacji, modelu sukni i dodatkow. brakowalo mi tego, zeby obsluga sama wychodzila z propozycjami.

Offline Robercik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Listopada 2015, 09:44 »
Ja ostatnio byłem z moją nieco roztrzepaną kobietą, która potrzebowała mego wsparcia w salonie o wdzięcznej nazwie Laurelle w Warszawie i szczerze mówiąc byłem pod wrażeniem obsługi. Pełen profesjonalizm, jeśli mogę tak powiedzieć, bo w żadnym innym salonie jeszcze nie miałem przyjemności wspierać ukochanej. :)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24-06-2017
  • Ślub w: Pęzino
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Grudnia 2015, 22:24 »
Dwa tygodnie temu byłam z koleżanką w trzech salonach i nie ukrywam, że salon I nie był zachwycający, salon II to istny koszmar... Pani tam obsługująca nie chciała nam dać sukni do przymierzenia po tym, jak dowiedziała się kiedy będzie ślub. Gdybym to ja miała mierzyć suknie w tym salonie i ta pani by się tak do mnie odzywała, to pewnie skontaktowałabym się z właścicielem i powiedziałabym mu o całym zajściu, ale nie będę już taka niemiła  :P natomiast jak to mówią DO 3 RAZY SZTUKA  :D i tak oto salon III okazał się skarbnicą wiedzy i idealnych sukien ślubnych! Panie wspaniałe, doradzały, dokładały dodatki, bądź mówiły co można zmienić... Coś niesamowitego  ;) kiedy będę chciała wybrać suknie ślubną dla siebie, to na pewno się tam udam  ;)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Grudnia 2015, 22:46 »
Może odsłoń rąbka tajemnicy jakie to salony, zwłaszcza ten najlepszy.

Offline czarnabarbie

• forumowicz
  • data ślubu: 02.06.2017
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Grudnia 2015, 13:46 »
Hehe - ja nie będę mieć problemu z obsługą - bye jak najtaniej - zamawiam wymarzoną suknię ślubną przez internet i chcę iść po prostu do krawcowej i ją przerobić tak by była idealna :) Wierzę w to, że nie straci swojego fasonu i blasku :) Wysyłam zdjęcia mojej wymarzonej sukienki :)= tutaj przód w następnej wiadomości tył :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Grudnia 2015, 13:47 »
Teraz tył - zamaiwam taką przez internet szytą przez szwaczki z Chin i w Polsce ją przerobię z krawcową :)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:31 »
Może odsłoń rąbka tajemnicy jakie to salony, zwłaszcza ten najlepszy.

Oczywiście, że się podzielę :p
I salon to CMŚ przy Krzywoustego 4. Sukien sporo, Panie niby coś podpowiadały, ale niestety nie były w stanie konkretnie doradzić :( aaa szkoda
II salon to Julia przy Krzywoustego 4 i tutaj komentarze są zbędne, bo obsługa katastrofalna. Pani, która nas tam przywitała była naprawdę niemiła :(
III salon, i zarazem najlepszy, to Nikol  ;) Panie przesympatyczne, doradzały, dodawały dodatki, bądź mówiły co trzeba zmienić. Naprawdę polecam! Ceny też nie takie wysokie, bo koleżanka wybrała suknie z najnowszej kolekcji, a jej koszt to 2800  :) naprawdę polecam z czystym sumieniem!  ;)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:52 »
Suknia jest prześliczna! Na pewno wyjdzie taniej, jak zamówisz ją przez internet  ;) a możesz zdradzić ile kosztuje taka suknia na internecie? Może też troszkę oszczędzimy i przemyślę to  ;)

Jak już się chwalimy sukniami to ja też podsyłam zdjęcie sukni, którą sobie wymarzyłam  :P

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:53 »
Faktycznie ładna :) Ja tam wybieram princesskę :) Ta którą tu wstawiłam to mój ideał :)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:54 »
A teraz tył, ponieważ to on nie urzekł :D

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:55 »
Princesski są piękne! Zawsze powtarzałam, że nie założę na swój ślub koronki, ale od niedawna się w koronce zakochałam :D

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Grudnia 2015, 16:57 »
Ja nie zakochałam się w materiala, w ogóle nie zwraałam na niego uwagi mój wzrok i jednocześnie serce przyciągnął tył sukienki i piękny dekolt z przodu :)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:06 »
Jest piękna! A jak ją założysz na siebie to pewnie będzie jeszcze piękniejsza! ;)

Podziel się, proszę, stroną, na której można obejrzeć takie suknie bądź dokonać zamówienia :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:08 »
ojejku dziękuję !!! podaję stronę : http://www.dhgate.com/

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:10 »
Nie ma za co dziękować, mówię jak będzie :*

dziękuję za link, zaraz zabieram się za oglądanie :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:11 »
hehe :) ale uprzedzam, że nigdy nic tam nie zamawiałam więc nie wiem jak to wyglada i szczerze mówiąc troszeczke się tego boję...

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:19 »
Ooo, a spoglądając na wcześniejsze posty wnioskowałam, że już coś kiedyś zamawiałaś :D ale to niczemu nie przeszkadza. Poczytam opinie dotyczące tej strony :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:21 »
A na to widzisz nie wpadłam tylko, że to jest tak jak allegro... lepiej by było poczytać opinie odnośnie sprzedającego od którego chcemy kupić ale u mnie jest pewnien problem heheh nie znam angielskiego na tak dobrym poziomie :)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:49 »
Już wolałabym chyba czytać w języku niemieckim, ale jeśli trzeba to i człowiek po angielsku sobie poradzi :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Grudnia 2015, 17:56 »
na naszym forum dziewczyny dużo piszą o Aliexpress, zamawiają tam różne rzeczy, poczytajcie sobie. Ale nie schodźmy offttopic, bo to temat o obsłudze w salonach slubnych :)

Offline czarnabarbie

• forumowicz
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Grudnia 2015, 21:16 »
ok to ja zeszłam z tematu - przepraszam :P :)

Offline asia 1996
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2017
  • Ślub w: bydgoszcz
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Lutego 2016, 17:04 »
dziewczyny bardzo was przestrzegam  przed zakupem sukni ślubnej przez internet otóż moja kuzynka zaryzykowała i kupiła suknię przez internet a przesyłka szła z chin po pierwsze że suknia szła bardzo długo ,suknia spakowana w kopertę bąbelkową a rozmiar o 5 rozmiarów za duży suknia była wcale nie tania bo po przeliczeniu kosztowała 1500 zł .odesłać się nie opłacało bo jest bardzo drogo i jak się dogadać z chińczykami  czemu odesłało się suknię i nie ma czasu znowu na czekanie .Kuzynka poszła z tą suknią do krawcowej i okazało się że sukni nie można poprawić na jej figurę a zdjęcie na aukcji nie przypominało wcale sukni która dotarła do niej.
historia mojej kuzynki zakończyła się tak że musiała kupić drugą suknię i co więcej teraz okazało się że powinna zapłacić cło i podatki za towar sprowadzony z poza unjii  i to nie mało bo jak urząd celny się dopatrzy to będzie jeszcze płacić karę.TAKŻE RADZĘ TAKIE ZAKUPY PRZEMYŚLEĆ

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Lutego 2016, 17:18 »
W salonach ślubnych to potrzeba osób o anielskiej cierpliwości, zważając na humory niektórych panien młodych :D
Poszukuj. . .

Offline asia 1996
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.08.2017
  • Ślub w: bydgoszcz
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Lutego 2016, 19:45 »
ja taki salon znalazłam a nawet trzy tylko w różnych miastach podobno właściciele tych salonów kładą szczególny nacisk na to aby atmosfera w salonie była przyjazna panną młodym-sama byłam świadkiem jak inne panie dziękowały za przemiłą i wyrozumiałą obsługę a same były bardzo kapryśne i upierdliwe że ja siedząc i czekając na przymiarkę nie mogłam się powstrzymać od komentarzy -co te kobiety mówiły i wyrabiały w tym salonie -a obsługa nawet się nie skrzywiła i z uśmiechem je obsługiwała - są to salony ślubne Laura w Bydgoszczy, Aleksandrowie kuj i Włocławku

Offline kivi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Maja 2016, 08:47 »

Zdecydowanie odradzam szczeciński salon Palina.Odniosłam wrażenie że pani wie lepiej jaką suknię powinnam mieć.Owszem, uważam że można delikatnie doradzić ,ale nie narzucać swojej woli i robić z klientki wariata.Pycha i duma, w jaką wbiła się ta pani, skutecznie mnie zniechęciła do ewentualnej, kolejnej wizyty w tym salonie.

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #31 dnia: 2 Czerwca 2016, 09:40 »
ostatnio siostra poprosiła o pomoc w chodzeniu po salonach i wyborze sukni. Przyznam ze mieliśmy zszarpane nerwy kiedy panie proponujące suknie  były nabuzowane złością żeby tylko popsuć nam humory. Dopiero w salonie Jennifer Vaiano w Warszawie doświadczyliśmy miłej profesjonalnej obsługi i to właśnie poskutkowało zakupem u nich:)

Offline szopenka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Czerwca 2016, 10:14 »
Ja to nawet nie pamiętam, w których salonach byłam a w którym nie. Jeden jednak zapadł mi w pamięci na długo. Wchodzimy z młodym do salonu, dwie panie za ladą zajadają się kebabem i frytkami. Jedna z pań na nasz widok zerwała się z miejsca i ruszyła do nas, oferując naszą pomoc. No cóż, miły gest, szkoda tylko, że pokazując dwie sukienki ubrudziła je tłustymi palcami, zapewne od sosu.  Suknię i tak kupiłam w salonie, gdzie sprzedawczyni jedyne o czym miała pojęcie to kolor lakieru na swoich tipsach.

Offline kasiulka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Grudnia 2016, 08:16 »
Ja swoją suknie kupiłam w salonie Evita w Katowicach i powiem że jestem bardzo zadowolona . Opinię na mnie wywarł dobrze ten salon . Panie które widać że znają się na swojej pracy niczego nie wciskają a chętnie doradzą nawet powiedzą jak coś nie pasuje. Są kompetentne widać że znają się na swojej pracy . Cierpliwe pozwalają przymierzać suknie . Ogólnie jestem bardzo zadowolona

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Kwietnia 2017, 14:54 »
jeżeli chodzi o salon to polecam warszawski Młoda i Moda fantastyczne suknie, a obsługa miła i fachowa, Panie doskonale znają się na rzeczy i świetnie potrafią doradzić :D

Offline joannamik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Czerwca 2017, 11:36 »
Z obsługą w salonach jest różnie. Przede wszystkim warto zastanowić się czy w salonie sprzedają gotowe suknie czy je szyją na wymiar.

Offline Albinoska
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Lipca 2017, 12:45 »
Obsługa czasem bywa naprawdę fatalna, zwłaszcza jak się zorientuje, że tylko oglądałyśmy.

Offline compfin
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 9 Sierpnia 2017, 10:59 »
A u mnie bywało różnie. Bywały salony w których zajmowano się mną jak jakąś księżniczką i takie, gdzie zupełnie mnie pomijano.

Offline joohanna

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Września 2017, 08:39 »
ja po wątpliwej przyjemności obcowania z paniami z salonów ślubnych, gdzie robiły łaskę poszłam do krawcowej, przynajmniej czułam się dopieszczona :) wogóla atmosfera była świetna, ale to pewnie zależało od osoby. najchętniej bym poleciła LINK USUNIĘTY ale nie wiem czy można tu... :)
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2017, 16:50 wysłana przez ~Ania~ »

Offline ILoveGlam

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2020
  • Ślub w: Wieliczka
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Września 2017, 13:20 »
Ja na początku przeszłam się w rajd samego oglądania i właśnie kiedy ekspedientki zauważyły, że jeszcze nie wyciągam kasy i nie chcę od razu kupować, to były średnio miłe... Chociaż zakładałam, że gdyby mi się sukienka jakoś bardzo spodobała, to kupię. Na razie sobie taką wymarzyłam, ale nie znalazłam jeszcze takiej w sklepach :(

Offline oleksa95
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Września 2017, 15:27 »
Ojej, ile ja nachodziłam się po krakowskich salonach ślubnych... Na Długiej jest prawdziwe zagłębie :D a co do obsługi, to bywało naprawdę różnie. W większości zachowanie było poprawne, firmowy uśmiech nr 5, trzy kiecki do przymierzenia, dziękujemy, do widzenia. W niektórych przymierzałam chyba godzinę albo więcej, a ekspedientki były niezwykle uczynne, słuchały moich uwag, doradzały. Za to w jednym spotkałam się z niezwykle niemiłym traktowaniem. Spodobała mi się jedna suknia i zapytałam, czy można przymierzyć, a ekspedientka na to: ale ona jest za droga. No zonk, ale grzecznie powiedziałam, że jednak przymierzę, bo naprawdę mi się podoba. Zaprowadzono mnie do przymierzalni, babka narzuciła mi ją przez głowę jak płachtę, przytrzymała ręką tył (nawet nie spinała, nie związywała) i zapytała: zdejmujemy? Byłam w szoku i wkurzona, ale dalej grzeczna. Wychodząc, nawet nie usłyszałam odpowiedzi na swoje "do widzenia". Jaki to był salon? Nazwy niestety nie pamietam, ale i tak wydaje mi się, że już upadł. W sumie trudno się dziwić  :o