Autor Wątek: 08.04.2007  (Przeczytany 48772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
08.04.2007
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Stycznia 2007, 22:07 »
Cytat: "Jagna77"
pozytywne myslenie to podstawa

pewnie, że tak :!:

ja również pozdrawiam :mrgreen:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #151 dnia: 6 Stycznia 2007, 14:36 »
Witaj Jagno,

jak byliście u proboszcza z Waszej parafii i powiedzieliście, że chcecie wziąć ślub w innej, pytał o powód? Wybieramy się do niego za tydzień (mam nadzieję, że nie za późno) i troszkę się stresuje, że będzie nam robił problemy. I jeszcze jedno pytanie: czy już na 1 spotkaniu spisywał protokół?? Jakie dokumenty mieliście ze sobą?? Pozdrawiam gorąco!! Już coraz bliżej  :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
08.04.2007
« Odpowiedź #152 dnia: 6 Stycznia 2007, 14:44 »
Nie masz co sie martwic , bo nikt nie robi problemow jesli chodzi o wybor kosciola , tyle ,ze dodatkowo trzeba czekac na  licencje ( Jak oni to nazywaja ) i domyslam sie ,ze chodzi tez o dodatkowa oplate za ta licencje .

Poszlismy do  parafi zapytac sie jakie dokumenty sa potrzebne i pelniac dyzur mlody ksiadz wszystko ladnie i pokolei napisal nam co i kiedy potrzebujemy.Tego samego wieczoru moje kochanie musialo pojechac az do Dolic po akt chrzu bo byl tam wlasnie chrzczony , jesli byliscie oboje chrzczeni na miejscu nie ma z tym problemu. Potrzebujecie tazke wasze dowody tozsamosci , swiadectwo szkolne z ostatnim wpisem oceny za religie i juz mozna spisywac protokol .

Nie musicie sie o nic martwic bo ksiadz Was o wszytkim co i jak poinformuje , nawet jesli chodzi o nauki przedslubne i konsultacje w poradni rodzinnej.

Zawsze mozesz sie pytac co i jak  :skacza:  sluze pomoca  :hello:

Mysle ,ze u Was jest to najlepszy czas zalatwiania wszelkich formalnosci , nie ma co sie denerwowac.  :przytul:

Goraco pozdrawiam  :skacza:

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #153 dnia: 6 Stycznia 2007, 15:59 »
Dziękuję Jagno, nauki robimy już w sz-nie, narazie bylismy tam na 1 spotkaniu. Napisz mi jeszcze, czy to trzeba się umawiać konkretnie z proboszczem, czy można spokojnie iść do księdza pełniącego dyżur??

Pozdrawiam :przytul:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #154 dnia: 6 Stycznia 2007, 17:18 »
Spokojnie mozecie isc do ksiedza pelniacego dyzur  :taktak:

:skacza:

Pozdrawiam serdecznie :serce:

[ Dodano: Pon Sty 08, 2007 12:16 am ]
W tym tygodniu dzwoni do mnie kuzyn aby potwierdzic obecnosc na weselu i  staral sie mnie poinformowac ,ze  wypisalam bledna date na zaproszeniu  :skacza: gdyz wypada Niedziela  :los:  a ja mu na to ,ze tak jest , dokladnie tak jak on mowi ,gdyz jest to w Wielkanoc i slub bedzie w nietypowym dniu bo w sobote jeszcze jest post i ksiadz slubu nie udziela  :skacza:

Usmialam sie z tego  :brewki:

Goraco pozdrawiam :serce:

PS. 3 miesiace zostaly  :skacza:  :skacza:  :skacza: Jak ja sie doczekac nie moge i cholernie sie ciesze  :hahahaha:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #155 dnia: 10 Stycznia 2007, 18:57 »
Widze ,ze moje odliczanie jakos zamarlo  :tupot:

Ja natomiast chcialam Was poinformowac ,ze wlasnie wczoraj wieczorem podczas naszej nieobecnosci w domu zadzwonil proboszcz ,ze mozemy sie zglosic po LICENCJE To sie ucieszylam a zarazem pomyslalam ,ile to jeszcze odemnie zawola ?? ?? ??
  Stawilam sie o godzinie 16 tej i ladnie sie przypomnialam po co przyszlam i gdy znalazl nasza licencje mial ja podpieta z naszym protokolem i jakas notatka .
 Jak tylko mi ja podal sam powiedzial ,ze juz zostalo wszytsko oplacone  :skacza:
 wiec zostalo mi tylko potwierdzic  :taktak:  :taktak:  :taktak:

Jednak przekonalam sie ,ze proboszcz nie naciagnal mnie i nie musialam nic doplacac  :skacza:

Teraz tylko musimy isc do USC i z tymi dokumentami zglosic sie do proboszcza w drugiej parafi gdzie bedzie slub  :brawo_2:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
08.04.2007
« Odpowiedź #156 dnia: 10 Stycznia 2007, 19:02 »
Superr!!!Kolejna sprawa zalatwiona!Tak trzymac no i do tego ksiadz wporzadku!!!
Ja jeszcze nie mam zalatwionych nauk ani protokolu,ech wszystko przede mna w lutym bedziemy to zalatwiac!!!

KUCHASIA ODLICZA

Jeszcze tylko 150 dni !!! Zaczynamy odliczanie 21.04.2007
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4933

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #157 dnia: 10 Stycznia 2007, 19:14 »
My zalatwialismy to wszystko troche wczesniej z tego wzgledu ,ze aktualnie nie pracujemy a w miedzy czasie moje kochanie zajmuje sie wykanczaniem naszego domku ( tzn poszukiwaniu fachowcow i kupno materialow ) .

Jak juz pisalam w innym watku na piatek mam wizyte u ginekologa to zrobie jak co roku  cytologie i porozmawiam sobie  o planach slubnych i staraniu sie o dzidzie tak wiec popytam jakie badania potrzebne gdzie dopiero niedawno bo w listopadzie odstawilam leki hormonalne po kilku latach ich brania z malymi przerwami .Zapytam sie o usg ginekologiczne bo nigdy nie mialam robione a mam strasznie bolesne miesiaczki a moge jedynie brac paracetamol bo jestem alergiczka na  nesteroidowe leki ( ibuprom itp )

Tak wiec teraz jest najbardziej odpowiedni  czas na przebadanie siebie i
skontrolowanie  :los:  , za miesiac mam sie umowic na wizyte u mojego alergologa na wizyte kontrolna czy moje odczulanie jest jzu w 100% zakonczone  :taktak:

Goraco pozdrawiam :serce:   :uscisk:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
08.04.2007
« Odpowiedź #158 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:10 »
Jagna: gratuluje licencji. :taktak:  I trzymam kciuki za wizyte u lekarza. Zeby wszystko bylo po Twojej mysli :wink:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #159 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:12 »
Tez mam taka nadzieje  :drapanie:  z pewnoscia dam znac o wszytkim  :taktak:

Milo czytac , ze ktos jest z Toba i dopinguje bo nie ma jak solidarnosc jajnikow  :skacza:

Dziekuje   :serce:

Offline carlunia

• maniak
08.04.2007
« Odpowiedź #160 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:14 »
Tez mam taka nadzieje :drapanie: z pewnoscia dam znac o wszytkim :taktak:

Milo czytac , ze ktos jest z Toba i dopinguje bo nie ma jak solidarnosc jajnikow :skacza:

Dziekuje :serce:

Podczytuje Twoj watek, ale chyba sie jeszcze nie wypowiadalam :taktak: Solidarnosc jajnikow zawsze sie przyda. Sama sie boje wizyty u gina..czy wszystko bedzie dobrze. A u Ciebie czekamy na dobre wiesci :wink:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #161 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:17 »
Cytat: "carlunia"
Sama sie boje wizyty u gina..czy wszystko bedzie dobrze

Nie ma co sie za wczasu obawiac , ja co roku robie cytologie wiec powinno byc dobrze ale lepiej sie zbadac po tak dlugim okresie z tabletami bo w koncu czas na dzidzie i trzeba jej przyszykowac mieszkanko  :skacza:

Pozdrawiam :serce:

Offline carlunia

• maniak
08.04.2007
« Odpowiedź #162 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:20 »
Ja tabletek dlugo juz nie biore ale ostatnimi czasy dzieja sie ze mna dziwne rzeczy wiec pora na wizyte. Juz niedlugo sie wybiore. Tez mamy w planach dzidzie, wiec pora o siebie zadbac i sie odpowiednio przygotowac :taktak:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #163 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:22 »
Trzeba w koncu myslec o dzidzi i bardziej racjonalnie  :taktak:

Offline carlunia

• maniak
08.04.2007
« Odpowiedź #164 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:26 »
Trzeba w koncu myslec o dzidzi i bardziej racjonalnie :taktak:

Oj tak..ja jeszcze nigdy tak bardzo nie pragnelam dziecka jak teraz. Juz nawet w sklepach dzieciaczki zaczepiam(o ile one nie zaczepia mnie wczesniej bo tak zazwyczaj mam jak mnie male dziecko widzi to patrzy jakbym z kosmosu byla :taktak: ). W kazdym razie pora na bebo. Po slubie zaczynamy starania :brewki:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #165 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:29 »
Ja tez juz od kilku lat  czuje ,ze jestem gotowa na potomstwo ale zawsze bylo cos wazniejsze jak nasz slub i potomstwo   :tupot:

My takze po slubie zaczniemy starania a moze i nawet miesiac przed , jakby sie tak odrazu udalo bylo by super  :skacza:  
   :drapanie:  niedlugo bede za stara na mamusie a bardziej boje sie o komplikacje ..... :drapanie:

Offline anowi

• forumowicz
08.04.2007
« Odpowiedź #166 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:33 »
Trzeba w koncu myslec o dzidzi i bardziej racjonalnie :taktak:

Oj tak..ja jeszcze nigdy tak bardzo nie pragnelam dziecka jak teraz. Juz nawet w sklepach dzieciaczki zaczepiam(o ile one nie zaczepia mnie wczesniej bo tak zazwyczaj mam jak mnie male dziecko widzi to patrzy jakbym z kosmosu byla :taktak: ). W kazdym razie pora na bebo. Po slubie zaczynamy starania :brewki:

Ja też marzę o dzidziulku...
Moja przyjaciółka urodziła dzisiaj dziewczynkę - Karolinkę :)
Jak mi szczęśliwy tata napisał, to sie popłakałam ze wzruszenia... :)
I nie mogę się doczekać kiedy sobie wezmę na rączki malutką :)

A jeśli o sklepach mowa - uwielbiam chodzić do sklepów z ubrankami dziecięcymi, takimi malutkimi :mrgreen:
A niedawno bylismy z P. na zakupach w sypermarkecie. Ja czegoś szukałam na półkach, gdy on gdzieś mi zniknął. Za chwilę przyszedł, niosąc w ręku parę maleńkich butków  :hahahaha:  No cóż, jego też wzięło  :hahahaha:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #167 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:36 »
Cytat: "anowi"
Moja przyjaciółka urodziła dzisiaj dziewczynkę - Karolinkę

Serdeczne gratulacje dla przyjaciolki  :uscisk:

Ja czegoś szukałam na półkach, gdy on gdzieś mi zniknął. Za chwilę przyszedł, niosąc w ręku parę maleńkich butków  No cóż, jego też wzięło  

To dobry znak ,ze Twoje kochanie mysli o tym samym co i Ty czyli potomstwie . Razem jestescie na to gotowi  :taktak:

Powodzenia zycze  :przytul:  :serce:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
08.04.2007
« Odpowiedź #168 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:37 »
No gratuluję licencjii :brawo_2:

Ja zawsze się boję każdych badań, a właściewie ich wyników, tak więc wiem co czujesz, ale nie martw się nasze kciuki zdziałają cuda :grin: ja już trzymam :ok:

Offline anowi

• forumowicz
08.04.2007
« Odpowiedź #169 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:41 »
Jagna  :uscisk:

Trzymam kciuki :) mocno mocno!

mysl, że wszystko wyjdzie dobrze - ja uważam, że jak się mysli pozytywnie, to się dobro przyciąga  :uscisk:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #170 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:41 »
To milo ,ze stwarzacie tak mila atmosfere , bo wtedy troski i codzienne stresy gdzies uciekaja  w odchlan .......  :przytul:

Moje kochanie jak mnie widzi ile ja tu siedze przy tym forum ostatnio sam stwierdzil ,ze i po slubie nadal bedziesz tam klikala  :taktak:  :skacza:

Mysle ,ze ma calkowita racje bo to forum nie tylko przyciaga ale i wciaga  :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #171 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:43 »
ja uważam, że jak się mysli pozytywnie, to się dobro przyciąga

Dziekuej kochane foremki i jednoczesnie zgadzam sie z Toba anowi  :uscisk: a dobro powraca  :przytul:  :uscisk:  :serce:

Offline carlunia

• maniak
08.04.2007
« Odpowiedź #172 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:48 »
Moja przyjaciółka urodziła dzisiaj dziewczynkę - Karolinkę :)

O jaaa..moja imienniczka :skacza:
Ja tez juz od kilku lat czuje ,ze jestem gotowa na potomstwo ale zawsze bylo cos wazniejsze jak nasz slub i potomstwo :tupot:

My takze po slubie zaczniemy starania a moze i nawet miesiac przed , jakby sie tak odrazu udalo bylo by super :skacza:
:drapanie: niedlugo bede za stara na mamusie a bardziej boje sie o komplikacje ..... :drapanie:

Miedzy nami jest tylko troszke roznicy wieku. Tez sie tego boje. ALe moze bedzie dobrze. Staram sie myslec pozytywnie :wink:
Mysle ,ze ma calkowita racje bo to forum nie tylko przyciaga ale i wciaga

Pozniej sie przeniesiemy na bebikowo :skacza:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #173 dnia: 10 Stycznia 2007, 23:52 »
Pozniej sie przeniesiemy na bebikowo  

Tu sie z Toba zgodze i juz doczekac nie moge  :skacza:  jak ciaza moze sprawic tyle szczescia i eufori u kobiety .

Pamietam jak bylam za granica i czesto szwonilam do mojego kochanie i gdy co jakis czas  obwieszczal mnie informacja ,ze to ta jest w ciazy a to inna juz jest w ciazy to mi tak przykro bylo i smutno ,ze ja jeszcze nie i nawet czasem z tego powodu sobie poplakalam ...........

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #174 dnia: 11 Stycznia 2007, 09:26 »
Witaj Jagno:)

Gratuluję licencji i baaardzo mnie zdziwiła reakcja proboszcza:) My chcemy się wybrać w piątek, ale nie wiemy czy trafimy na jakiegokolwiek księdza, bo teraz są kolendy, ale jesteśmy dobrej myśli.

A co do przygotowań do ciąży, ostatnio byłam u gina i powiedziałam, że po ślubie chcielibysmy postarać się o potomstwo. Pani zaleciła mi zrobić badania na różyczkę i toxo + brać kwas foliowy. Kwas zaczęłam wczoraj a na badania pójdę przy najbliżesz okaji jak będę w Pyrzycach.

Mam nadzieję, że Tobie uda się szybciutko zajść w ciąże i będziesz dbała o swojego małego lokatora:)  :skacza:  Ja czasami myślę, jakby to o cudownie być w ciąży, ale teraz musimy uważac, ponieważ 8.08 lecimy do Egiptu i boję się, że tam mogłabym się źle czuc i dla dobra naszego dziecka i mojego musimy przesunąć starania :okularnik:
Lęk też mnie nie opuszcza, bo jak się tak czegos baardzo pragnie, to czasami to nie wychodzi, a ja niestety jestem taka, że zaraz się załamuje  :mdleje: i tracę chęć do walki  :cegly:  Ale mam nadzieję, że nie będę miała okazji:)  

Pozdrawiam gorącą!!  :przytul:

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
08.04.2007
« Odpowiedź #175 dnia: 11 Stycznia 2007, 09:37 »
gratuluje licencji ;)

my bierzemy slub w katedrze i nie jest do ani moja ani Bartka parafia... a w sprawach papierkowych sie nie oreientuje   co i kiedy ? :)
Czy to znaczy ze oboje musimy miec taka licencje?  :drapanie:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #176 dnia: 11 Stycznia 2007, 18:57 »
Cytat: "martyna1985"
A co do przygotowań do ciąży, ostatnio byłam u gina i powiedziałam, że po ślubie chcielibysmy postarać się o potomstwo. Pani zaleciła mi zrobić badania na różyczkę i toxo + brać kwas foliowy

Dzieki za informacje , na rozyczke bylam szczepiona a na toxo z pewnoscia chcialabym zrobic badania bo duzo o tej chorobie ostatnio czytalam a kwas foliowy takze zaczelam brac  :skacza:

Mam nadzieję, że Tobie uda się szybciutko zajść w ciąże i będziesz dbała o swojego małego lokatora:)

Tobie zycze tego samego i w odpowiednim czasie  :skacza:

teraz musimy uważac, ponieważ 8.08 lecimy do Egiptu i boję się, że tam mogłabym się źle czuc i dla dobra naszego dziecka i mojego musimy przesunąć starania  

Gratuluje na  te cudowne wakacje  :skacza:  aby wszytko poszlo zgodnie z planami  :taktak:  :uscisk:

Cytat: "szajo"
Czy to znaczy ze oboje musimy miec taka licencje?

Wystarczy, ze pojdziecie do ksiedza w parafi gdzie nalezysz i tam wszytko Wam ksiadz wytlumaczy . Licencja jest jedna dla Was obojga i ja sie dostaje po spisaniu protokolu i po ogloszeniu zapowiedzi , gdyz trzeba odczekac czy nie zglosi sie jakis zyczliwy i powie ,ze sa przeciwskazania do zawarcia tegoz malzenstawa , taka procedura koscielna  :los:  

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
08.04.2007
« Odpowiedź #177 dnia: 11 Stycznia 2007, 20:47 »
Ech i ja marze o dzidzi...mam nadzieje ze tez szybko to nastapi:)Ja kocham dzieci,kiedy mialam praktyki w zlobkach bylam w siodmym niebie:)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
08.04.2007
« Odpowiedź #178 dnia: 11 Stycznia 2007, 20:49 »
Kazda kobieta sama wie kiedy jest juz odpowiedni moment na macierzynstwo  :taktak:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
08.04.2007
« Odpowiedź #179 dnia: 11 Stycznia 2007, 21:14 »
To jak taki temacik się rozwinął to ja Wam coś zdradzę, śniło mi się jakieś dwa dni temu, że dzidzię mam w brzuszku, i już taki pokaźny był i czuć było ruchy dziecka... opisać się nie da, taki rzeczywisty... a rano się obudziłam z myślą, że śłub trzeba przyśpieszyć  :mrgreen: , tak sobie po cichutku marzę w serduszku, ale na to sługo jeszcze będziemy musieli poczekać, na obecną chwilę musimy się zadowolić moim chrześniakiem, który Tomka ubostwia, a jak zobaczyłam T z Filipem na rękach, to normlanie kolana się podemną ugieły,choć tak " niefachowo" trzymał małego...

no to tyle, bo się jeszcze rozmarzę za bardzo.. trzymam za Was kobietki kciuki, żeby się Wasze pragnienia szybko i pomyślnie ziściły  :uscisk: