Autor Wątek: Hotel Nord w Mierzynie opinie  (Przeczytany 39392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
Odp: Hotel Nord w Mierzynie
« Odpowiedź #60 dnia: 4 Maja 2011, 11:29 »
wiecie co...ta informacja o policji wydaj mi sie lekko wyssana z palca. najblizsze bloki sa po drugiej stronie ulicy,oddalone jakies 200m, a za samym nordem mieszka wlasciciel.nie wydaje mi sie,ze policja przyjechala z powodu halasu. może goscie halasowali pod oknami i dlatego musieli interweniowac. takie jestmoje zdanie, moze się myle.

Offline veronka17

• zapaleniec
  • .: co mnie nie zabije , to mnie wzmocni :.
  • data ślubu: Jak będzie , to sie dowiecie :)
« Odpowiedź #61 dnia: 5 Maja 2011, 16:03 »
Nie wiem , jak jest w rzeczywistości , ale ja tez słyszałam o takim przypadku , jak napisał exstranjero......

Mój kolega fotograf bywa w Nordzie kilka razy do roku i opowiadał , że ze dwa razy zdarzyło mu sie byc świadkiem jak właściciel , czy ktoś z obsługi prosił zespół , żeby grac ciszej bo są skargi z sąsiedztwa.......
Nie wiem......nie wnikam w szczegóły , ale w każdej plotce jest ziarnko prawdy......może faktycznie były to jakieś jednorazowe przypadki "nadwrażliwych" sąsiadów.......albo ich zwykła złośliwosć :)
Myślę , że najlepiej zapytać u źródła , a nie gdybać na forum :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #62 dnia: 30 Maja 2011, 02:32 »
a trochę ciszej to znaczy, że  musieli w ogóle byc cichutko czy  faktycznie orkiestra za bardzo sie podkręciła i nie mozna dało się  rozmawiać na sali?

szczerze mówiąc  byłam kilka razy   na obienie  podczas poprawin.. miałam ochotę  wejśc na salę zeby  przyciszyc im wzmacniacze, bo nie dało się  rozmawiać na sali obok i to  jeszcze  za zamknietymi drzwiami..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #63 dnia: 30 Maja 2011, 19:36 »
:) nie wiem Monia....Ja tam nie wnikałam w szczegóły i nie dociekałam , po prostu kiedyś przy okazji piffa zgdalismy sie z kolegą na temat Nordu [ gdyz sama biorę pod uwage ten lokal - jesli kiedykolwiek dojdzie do mojego wesela ;)].........
Ja tam lubię głośna muzykę ,ale wiadomo....wesele to nie dyskoteka , a i rodzinka chciałaby tez porozmawiać.....
....no tylko tyle , że w lokalu nikomu nie przeszkadzało.....podobno to ktoś z zewnątrz odgrażał się policją.....:)

Offline veronka17

• zapaleniec
« Odpowiedź #64 dnia: 30 Maja 2011, 19:37 »
Zresztą wydaje mi się , że to po prostu czysta sąsiedzka złośliwość , ot czasami się tacy zdarzają......

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #65 dnia: 30 Maja 2011, 19:51 »
co  za wredoctwo sie Panie szerzy  ;D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline iwona19
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #66 dnia: 3 Listopada 2011, 13:50 »
Witam serdecznie.Mieliśmy z mężem wesele w restauracji "NORD"w sierpniu tego roku.Powiem jedno REWELACJA.Polecam ten lokal w 100%.Brak jakichkolwiek zastrzeżeń.Właściciel-otwarty na wszelkie propozycje,zawsze służył pomocą,doradzał,wspaniały człowiek.Obsługa rewelacja-szybka,miła,uśmiechnięta.Kierowniczka sali p.Kinga przesympatyczna osoba,zawsze służyła pomocą,wspaniały kontak z młodymi oraz gośćmi.Lokal przepiękny,ogródek wspaniała rzecz(piekna zielona traweczka) zwłaszcza na poprawinki przy pysznym grillu oraz rewelacyjne rozwiązanie dla najmłodszych gości weselnych-dzieci.Muzyka grała bardzo głośno i  nie widziałam osobiście ani nikt z moich gości aby ktokolwiek kazał wyciszać muzykę.Opcja stołu staropolskiego - mnóstwo jedzenia,prawdziwy wiejski stół a nie jakies tam namiastki,które widziałam na innych weselnych przyjęciach.Sala przepiękna,wystrój super(do wyboru kolorystyka sali),p.Marta kolejna  przesympatyczna osoba i ta "świecąca"czystością podłoga jak się wchodzi-rewelacja (niekiedy widziałam sale,które wyglądały jakby stado koni dopiero tędy przebiegło).Cóż mogłabym pisać i pisać wszystko w samych superlatywach.Polecam lokal napewno będzie to dobry wybór.

Offline Marta Sokołowska

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.2012
« Odpowiedź #67 dnia: 2 Stycznia 2012, 14:29 »
Osobiście o Nordzie mam bardzo dobra opinię.  Co prawda weselimy się dopiero w sierpniu, ale dwa spotkania, które się dotychczas odbyły wspominam bardzo dobrze.  Pan Uliński zaprosił nas na rozmowę, która była bardzo rzeczowa i konkretna, oprowadził nas po pokojach dla gości i sali weselnej (która od razu nam przypadła do gustu  ;) i zaproponował herbatkę :) Co prawda wszystkie soboty w okresie od kwietnia do października 2012 roku (umowę podpisywaliśmy w sierpniu 2011 świeżo po zaręczynach) były już zajęte, więc się weselimy w środę przed Wniebowzięciem NMP (prawie jak sobota :D ), ale mimo wszystko Pan Uliński nas do siebie przekonał :)

Czemu polecam ten lokal?
- nie ma korkowego :D (kilka lokali w Szczecinie niestety to praktykuje  :P
- pokrowce na krzesła są wliczone w dekorację sali, która jest darmowa (w standardzie oczywiście); jak byliśmy w Zamkowej to tam liczyli sobie po 8zł za jeden pokrowiec!!! (Robimy wesele na 100 osób, więc wychodzi 800zł - rozbój w biały dzień)
- mozemy donieść swoje ciasta, które nam ciocia upiecze
- ceny za menu porównywalne z ofertami innych lokali
- naszym zdaniem pokoje dla gości są bardzo ładne (w jednym z lokali na Dąbiu pokoje dla gości dosłownie straszyły - gdyby umiały mówic to chyba śpiewałyby repertuar Behemota)
- wiele osób mi znajomych bardzo chwaliło ten lokal (jak wiadomo informacje z pierwszej ręki są najbardziej pomocne)

Bylismy naprawdę w wielu lokalach i niektóre choc piękne, miały wiele ukrytych kruczków, które ostatecznie dyskwalifikowały dany lokal.  W jednym np.  za każdą serwetkę trzeba było płacić oddzielnie, co dla mnie jest absurdalne (niestety nie pamiętam nazwy lokalu).

Jeszcze w innym umowa dotycząca wesela obejmowała wyłącznie zabawę do godziny (uwaga!) 12:00 w nocy. . .  po 12:00 płaciło się ekstra. . .  to pozostawię bez komentarza.

Mogę przytoczyć naprawdę wiele takich "kwiatków" z naszej wycieczki po lokalach ze Szczecina i okolic. 
Tak więc, jesli mogę cos doradzić osobom, które na własną rękę załatwiają wszystkie formalności ślubne, przygotujcie sobie listę z podstawowymi pytaniami typu:
- czy płaci się korkowe
- na ile godzin zabawy weselnej obowiązuje umowa
- czy za dekorację dodatkowo się płaci, jesli nie ważne żeby to było wyszczególnione na umowie (kolega tydzień przed slubem dowiedział się że jednak za dekorację musi dopłacić 1500zł)
- czy lokal jest na wyłączność (w jednym za ścianą na drugiej sali miało byc inne wesele)
- czy mozna wnieść coś swojego
- czy umowa może ulegnąć zmianie, jeśli tak to kiedy i dlaczego
- czy posiłki są przygotowywane na miejscu, czy dowożone z innego miejsca
- i wiele wiele innych. . .

Offline kati21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 9 Stycznia 2012, 23:20 »
Osobiście miałam wesele w Hotelu Nord i jestem bardzo zadowolona.  Nic nie zginęło a jedzenia było tyle że zabraliśmy do domu.  Poprawin nie miałam.   Nie wiem jak jest teraz , dużo się tam zmieniło ale ja z czystym sumieniem mogę polecić Pana Ulińskiego z Norda

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Stycznia 2012, 11:29 »
W Sylwestra mieliśmy ślub w Nordzie i jedyne co mogę powiedzieć o tym lokalu to REWELACJA! Byłam zaskoczona całkowitym profesjonalizmem całego zespołu, dobrą organizacją, wyśmienitym jedzeniem... Sala wyglądała pięknie, specjalnie dla nas uszyto dekoracje w kolorze fioletowym, za co nie musieliśmy dodatkowo płacić. Kierowniczka wesela, p. Kinga podchodzi do swojej pracy sumiennie i z całym oddaniem, spełniała każde nasze życzenia;) Wszystkie osoby pracujące tam podchodzą do każdego bardzo elastycznie i są gotowi na uwagi. Polecam każdemu ten lokal!!! No i dziękujemy za tak wspaniałe przygotowanie wszystkiego:)
Angelika i Bartek Z.

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #70 dnia: 18 Stycznia 2012, 00:55 »
A więc to dzięki Wam wprowadzili kolor fioletowy :) własnie byłam zaskoczona na targach, gdy na plakacie zobaczyłam ten kolorek:) ale fajnie, fajnie:) my dopiero byliśmy na spotkaniu, ale bardzo pozytywnie oceniam je.  Pan Uliński to profesjonalista w każdym calu :)  Udzielił wyczerpujących informacji, na pytania chętnie odpowiadał, na udogodnienia wszelkie się zgadzał i do tego oprowadził starannie po wszystkich zakamarkach hotelu, ogrodu, sali ;-)

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Stycznia 2012, 01:02 »
angelicious - a które braliście menu ?:) i czy jedzenia starczyło? dużo Wam jeszcze zostało? W ogóle to fajny termin mieliście :) Można powiedzieć, że cały świat tego dnia świętował Wasz ślub :D

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Stycznia 2012, 20:43 »
tak tak,nasze wesele bylo sylwestrowo-fioletowe:) menu ulozylismy wlasnorecznie, jedzenia bylo mnostwo,zostalo jeszcze na poprawiny:) naprawde nie bojcie sie dziewczyny, lokal jest suuuuper:)

Offline doko85@o2.pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Marca 2012, 09:12 »
Cześć:)

Jestem nowa na forum, w przyszłym roku mam wesele w Nordzie, czy któraś z was mogłaby mi przesłać kilka zdjęć z własnego wesela w Nordzie? Chodzi mi konkretnie o wystrój, wygląd jedzenia na stole itd? byłabym bardzo wdzięczna

doko85@o2. pl

Offline truelove
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Marca 2012, 10:18 »
ja też bym poprosiła o takie fotki :) kattie1989@wp.pl

Offline aqqA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Maja 2013, 23:25 »
Oj dawno nie było tutaj żadnego świeżego wpisu. . 

W zeszłym tygodniu brałam ślub.  Wesele postanowiliśmy urządzić w Nordzie i była to świetna decyzja. 
Sala jest po remoncie i wygląda dużo lepiej niż kiedyś:) Menu można ułożyć sobie z dostępnych potraw w zasadzie od zera według własnych upodobań i możliwości finansowych.  Bez problemu wszystko da się z właścicielami załatwić i dogadywać sprawy mailowo.  Większość rzeczy załatwiałam właśnie w ten sposób, bo nie było mnie w Szczecinie.  Wszystkie zasady są jasno ustalone.  Za wódkę czy zimne napoje rozlicza się z nami Nord na podstawie paragonu, nie dolicza żadnego 'korkowego', nic.  Obsługa na weselu świetna.  Goście bardzo chwalili jedzenie. 

Jestem bardzo zadowolona z tego, że postanowiliśmy tam urządzić przyjęcie.  Wszystko było tak jak chcieliśmy, nikt nie próbował nas naciągnąc czy oszukać.  Jedzenie i napoje które zostały po weselu, spakowano nam w kartony i oddano:)
Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń i z wielką chęcią urządze tam kolejne rodzinne przyjecia. 

Offline sunmadame
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28IX2013
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Września 2013, 13:31 »
Czy osoby, które miały wesele w Nordzie mogłyby się wypowiedzieć odnośnie Stołu Wiejskiego oferowanego przez Nord.  Czy wyroby były smaczne (tzn smakowały jak za dawnych dobrych lat), co najbardziej zeszło i czy ilość proponowana przez hotel wystarczyła na całe wesele? Nie wiem czy u nich zamawiać, czy kombinować coś samej.

Offline sunmadame
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28IX2013
« Odpowiedź #77 dnia: 2 Października 2013, 23:02 »
I już po ślubie :) Nord spisał się na 6.  Jedzenie pyszne, obsługa super, goście chwalili, że jedzenie pierwsza klasa.  Właściciele  do dogadania w każdej sprawie, nie robią z niczego problemu i fachowo pomogą jeśli ma się dylematy związane z organizacją wesela.  Pokoje dla przyjezdnych gości bardzo ładne, ten dla nowożeńców również.  Po weselu i poprawinach to co zostało ładnie nam spakowano i mogliśmy porozdawać gościom, jak i zabrać do domku.  Cieszę się, że wybrałam Nord na moje wesele.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #78 dnia: 3 Października 2013, 21:42 »
Mieliśmy wesele w Nordzie już 8 lat temu ale byliśmy na obiado-kolacji w 8 rocznicę i jedzenie mają przepyszne  :)

Offline agateksik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.06.2014
« Odpowiedź #79 dnia: 9 Czerwca 2014, 19:32 »
Moje wesele było 6.06.2014 w Nordzie i nie mam żadnych zastrzeżeń-od początku konkretnie, prawie wszystko da się załatwić i dogadać mailowo co dla nas przy malutkim dziecku miało olbrzymie znaczenie. Właściciel przygotowany do spotkań, tak jak się umówiliśmy tak było, wszystko na piśmie, żadnego naciągania. Sala pięknie udekorowana, my zdecydowaliśmy się na kwiaciarnię ale można spokojnie zostać przy dekoracjach z Norda i też będzie b pięknie (widzieliśmy dekoracje p Marty przygotowane na następne wesele). Obsługa rewelacja, bezproblemowa grzeczna i b pomocna, kierowniczka sali pomagałą we wszystkim i reagowała na wszelkie prośby (np. moje dot klimy na sali, goście skarżyli się na zbyt mocne nawiewy które i ja odczułam, poprosiliśmy i wyłączenie i było już bez problemów). Jedzenie pyszne i dużo. Napoje i ciasta załatwiliśmy sami pięknie podane na stole słodkim. Ogród super goście nam się początkowo na nim rozpierzchli ale jakos wrócili na sale. Po weselu wszystko łądnie nam spakowano i zabraliśmy do domu.
Polecam Nord, na pewno nikt się nie zawiedzie. Szkoda że już to minęło...

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odp: Hotel Nord w Mierzynie opinie
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Października 2016, 06:32 »
Sala ładna ,przestronna, na plus takze kącik z ciepłymi napojami i ciastem .
Na minus brak dobrej wentylacji i mimo chłodu na dworze w środku było duszno.
Na minus także jedzenie.
Obiad bardzo średni , zarówno mięso jak i kluski ciągnące się,rosół lekko przesolony.
Spodziewałam się lepszego jedzenia po wielu dobrych opiniach.
Obsługa momentami jakby miała fochy i była tam za karę.