Autor Wątek: co z tym forum??  (Przeczytany 4175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
co z tym forum??
« dnia: 13 Listopada 2006, 22:44 »
Witam wszystkich, jestem początkującym forumowiczem i może niepowinienem się wtrącać ale ja zawsze piszę to co myślę więc ...

Na forum trafiłem, pewnie jak większość, gdy w głowie zaczyna świtać magiczne słowo "WESELE", a bardziej jego organizacja.
Po wszelkich formalnościach (rejestracja) zacząłem czytać posty na Szczecinie. Zajęło mi to pół nocy, ale bogaty o informacje przystąpiłem do pewnych działań (lokal, zespół, kościół itd,.) No ale jak każdy początkujący chciałem więcej informacji, postów, rad, zwierzeń, przemyśleń, doświadczeń, pomocy.

Jednak wchodząc codziennie na forum udawało mi się przeczytać dwa, trzy nowe posty. Nawet jak sam zakładałem nowe wątki to forum było niezbyt piśmienne i udzielające się.
 I tak się zastanawiam czy może w 2006 nikt nie miał wesela, a może wszystko już zostało napisane??

Mam też inną teorię:
Może niektórzy boja się cokolwiek pisać bo zaraz zostaną zmieszani z błotem ( przykład dziewczyny opisującej wesele u Bończy). Przecież dziewczyna chciała opisać tylko swoje wesele, a to że jej wszystko sie podobało to chyba super, że dziewczyna jest zadowolona i wszystko się udało. ( a jakby napisała zła opinię, to by jej zarzucono, że z konkurencji?!?) Zadaniem forum jest pisać opinie złe i dobre. I może sie zdażyć, że jeden lokal będzie miał same dobre opinie, drugi same złe, a trzeci dobre przeplatane ze złymi. A zadaniem forumowicza jest wydobycie i złozenie w całość tych dobrych opini i złych na własne potrzeby.

Podsumowanie:

do nowych:
-piszcie o swoich wrażeniach z poszukiwań i przygotowań

do starych:
- pomagajcie młodym ( czasami tekst "to już było, poszukaj sobie" wcale nie pomaga.

do wszystkich:
-niech każdy pisze opinie jakie chce, przecież każdy może mieć inne odczucia, ale mimo że się róznimy, szanujmy sie

-ostatni
niech wszyscy będą bardziej aktywni na Szczecinie

Pozdrawiam

P.S. Nie jestem krewnym, rodziną ani tym bardziej  Panem Bończą, nawet nie jestem rodziną tej dziewczyny co opisywała to wesele. Jestem zwykłym facetem, który chce by jego  :serce: wybranka  :serce: miała najwspanialsze wesele pod słońcem...

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopada 2006, 22:50 »
wydaje mi się, że przesadziłeś, to jest hyba pierwszy post, który zarzuca tutejszym użytkownikom brak pomocy, czegoś tu nie rozumiem...
Zacznij odliczanko, zadaj pytanie, a przekonasz się jak ta marna pomoc wygląda!

A co do tekstów o szukaniu, to ta opcja w tym celu jest i dobrze jej użyć, inaczej byłoby po kilka-kilkanaście takich samych tematów, a to zamazałoby obraz forum i jego czytelność, ot i cała afera...

...no ale ja nie ze Szczecina...

Offline Kasia*

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopada 2006, 22:56 »
Cytat: "ricardo"
pomagajcie młodym ( czasami tekst "to już było, poszukaj sobie" wcale nie pomaga.

ja moze napisze tylko tyle, że fakt troche denerwujące jest jak "nowi" tworzą nowe wątki, nie przeglądając nawet tego co juz jest na forum

No ale dodam też to że, fakt faktem że w tych starych wątkach ,tych które były zakładane na początku forum: o lokalach, zespołach, usługa niekórych lokali i firm sie pozmieniały (jedne na lepsze , drugie na gorsze). Wiele opini forumek czy są zadowolone z ich usług czy nie opisują w swoich relacjach, wiec nie dziwie sie że "nowi" nie mogą znaleść nic nowego. Poza tym wymiana opini przed Ślubem dokonywana jest w odliczanach, ktorych nowe osoby nie zawsze czytają.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
co z tym forum??
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2006, 22:58 »
Popieram Merkunka...generalnie nie rozumiem Twojego posta...
Wiele już zostało napisane i nikt nie widzi potrzeby powtarzania się.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
co z tym forum??
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2006, 23:14 »
Drogi Ricardo, przykro mi to stwierdzić, ale nie masz racji - ja jestem na forum od niedawna, mam na pewno troche więcej latek niż Ty i świetnie sobie poradziłam a na brak zainteresowania ze strony forumek i forumków nie narzekam. Żadną sztuką jest odnależć interesujący Cie temat - jest ich mnóstwo na każdy ślubny temat, panuje tu również niesamowity porządek. A chęć pomocy i życzliwośc wyróżnia to forum na tle innych, nie tylko o tematyce weselnej  :lol:
Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę troche więcej cierpliwości  :mrgreen:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
co z tym forum??
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2006, 23:20 »
hmm

a co dokładnie miał na celu ten temat??????
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Listopada 2006, 23:26 »
Cytat: "monia"

autora się spytaj...
..chciał zaistnieć....rozumiesz...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Listopada 2006, 23:34 »
Cytat: "liliann"

autora się spytaj...
..chciał zaistnieć....rozumiesz...

:mrgreen:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Listopada 2006, 23:57 »
Nie rozumiem czemu tak się bulwersujecie, złość piekności szkodzi, jak mówi moja dzieczyna.

do starych:
- pomagajcie młodym ( czasami tekst "to już było, poszukaj sobie" wcale nie pomaga.

- przecież nie napisałem, że nie pomagacie, chodziło mi o to, żebyście byli bardziej aktywni;

Wiele już zostało napisane i nikt nie widzi potrzeby powtarzania się.

- nie chodzi o powtarzanie tylko o dopisywanie do wątków nowych postów

Cytat: "Kllusia"
Żadną sztuką jest odnależć interesujący Cie temat - jest ich mnóstwo na każdy ślubny temat, panuje tu również niesamowity porządek.

- zgadzam się z tobą, ja też wszystko odnajduje, chodzi bardziej o uaktualnianie wątków

-miał na celu zwiększyć aktywność na forum, jak narazie udało się o 250%)
-miał zachęcić do dodawania opini ( dobrych, bądź złych) i nie mieszania ludzi z błotem (dziewczyna z bończy)

chciał zaistnieć....rozumiesz...

droga lilian .... albo nic nie napisze....
 Pomyśl tylko co byś odpisała osobie, która by ci napisała, że dodałaś jakiś wątek tylko po to by zaistnieć, i odwróc pomyślane słowa w swoją stronę ...  to własnie chciałem Ci powiedzieć

Martini takiej odpowiedzi oczekiwałem, widzę że ty jedna podeszłas poważnie do sprawy, DZIĘKI WIELKIE.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Listopada 2006, 00:07 »
droga lilian .... albo nic nie napisze....
Pomyśl tylko co byś odpisała osobie, która by ci napisała, że dodałaś jakiś wątek tylko po to by zaistnieć, i odwróc pomyślane słowa w swoją stronę ... to własnie chciałem Ci powiedzieć

Dalej Mój Drogi nic nie wniosłeś poza odrobiną zamętu...a rozbawiłeś mnie przednie.
A tak na marginesie nikt się tu nie bulwersuje...to jest bardziej zabawne niż bulwersujące...

I jeszcze jedno po co dopisywać i sztucznie odgrzewać wątki, skoro nic sie nowego w danym temacie nie dzieje. Zapewniam Cie, że to forum jest bardzo dynamiczne i reaguje na "ruchy rynku", sztucznego dopalania nie potrzebuje.
Jeśli dzieje sie cos nowego...z reguły ma to swój odźwięk i tutaj.
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Listopada 2006, 09:14 »
Dalej Mój Drogi nic nie wniosłeś poza odrobiną zamętu...a rozbawiłeś mnie przednie.
A tak na marginesie nikt się tu nie bulwersuje...to jest bardziej zabawne niż bulwersujące...

A Ty dalej uprawiasz swoją politykę, aby tylko po kimś pojechać. A tak by było zabawnie i śmiesznie chyba tylko po to by "zaistnieć" i się wypromować.

Dlaczego Martini potrafiła normalnie podejść do sprawy??

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Listopada 2006, 09:20 »

A Ty dalej uprawiasz swoją politykę, aby tylko po kimś pojechać. A tak by było zabawnie i śmiesznie chyba tylko po to by "zaistnieć" i się wypromować.

Dlaczego Martini potrafiła normalnie podejść do sprawy??

kto jak kto, ale Lila akurat nie potrzebuje się promować...

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
co z tym forum??
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Listopada 2006, 09:27 »
Czytam wiele, odzywam sie rzadko. To jedno z trzech forow do ktorych zagladam.
Przykro mi to powiedziec, ale mam podobne odczucia jak ricardo.
Wypowiedz liliann uwazam za niestosowna - znacie sie dobrze na tym forum ale nie zapominajcie ze osoba nowa moze nie wyczuc zartu. Ktory zreszta nie jest odosobniony.
Pozdrawiam i dziekuje przy okazji bo sporo jednak wyczytalam.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Listopada 2006, 09:54 »
spedziłam kupe czasu przeglądając post po poście przy tworzeniu FAQ.. praktycznie każdy dział cos takiego ma.. wystarczy wejść i poszukac stosownego tematu....

poza tym

skoro nie ma w danym temacie  kolejnych - nowych - postów  to pewnie to co ktos chciałs ię dowiedzieć juz zostało powiedziane.. najwidoczniej komus wystarczyła taka odpowiedź więc juz nie zadano dodatkowych pytan.. skoro masz pytania to dopisz do tematu ( bez tworzenia nowych.. i tak połacze je w całość zeby nei było bałaganu)

nowi są xle traktowani.. wybacz.. źle traktowana jest jedynie krypto i antyreklama.. jak to określiłeś "dziewczyna z bończy' ewidentnie była podstawiona przez pana wlasciciela po tym jak przeczytał opinie na temat wlasnego lokalu.. sam się do tego przyznał..  sprawa ucichła, pan właściciel  zn=mienił podejście do par młodych i to to w tym chodziło.. nikt nie chce być marionetka w dniu własnego slubu..

co jeszcze chcesz wiedzieć???

nigdy ale to przenigdy nowa oaoba na forum ( czyt. forumowicz/ka) nie zostali zmieszaniz  błotem.. chyba ,ze masz na mysli userów będacych firmami..

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Listopada 2006, 10:02 »
nigdy ale to przenigdy nowa oaoba na forum ( czyt. forumowicz/ka) nie zostali zmieszaniz  błotem.. chyba ,ze masz na mysli userów będacych firmami..

no właśnie i jeszcze taka moja uwaga...zapraszam Ciebie Ricardo oraz Ciebie evamarija do przedstawienia się na forum (z tego co widziałam nie zrobiliście tego, no chyba, że przeoczyłam...) i wtedy już zobaczycie jak traktuje się nowych userów :-)

Offline _anula_
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2006-09-29
co z tym forum??
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Listopada 2006, 11:26 »
Witam wszystkich.

Ja też chcę się wypowiedzieć w tym temacie.
Jestem na forum juz od blisko roku. Spędziłam wiele godzin na przeglądaniu i czytaniu watków. Sama napisałam zaledwie jakieś 5 postów bo nie widze potrzeby pisania zbyt wiele. Nie przedstawiłam się i nie miałam swojego watku odliczeniowego, bo jesatem osobą skrytą z natury i nie chcę tu wklejać swoich zdjęć ani dzielic się swoimi emocjami (Sami kiedyś zastanawialiściew sie nad sensem watku powitalnego)
Dzięki wam i śledzeniu kilku odliczań miałam piękny ślub i przyjęcie weselne.
Prawde mówiąc sama odczułam to, że zdajecie relację tylko w swoich odliczankach a nie w poszczególnych watkach a te odliczania sa ogromniaste.
Pięknie zachowała się gosia_kwiecień, która po swoim ślubie odnalazła każdy wątek dotyczący jej usługodawców i napisała że jest zadowolona mniej lub więcej z ich usług. Wtedy jeśli chcę coś więcej się dowiedzieć wchodzę do jej relacji i wiem jak było. Trudno jest spamiętać która z was u kogo miała film gdzie wesele kto robił zdjecia a nie u kazdej na poczatku odliczania jest to wszystko wypisane.
Przepraszam za przydługi wykład ale czuję się zawstydzona tym, że od mojego ślubu minęło juz 1,5 miesiąca a ja nie napisałam opinii o lokalu i innych osobach, które sprawiły że tego jedynego dnia byłam bardzo szczeęśliwa, i obiecuję że zrobię to by nowi nie musieli przekopywać się przez 100 stron czyjegoś odliczania lub relacji.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
co z tym forum??
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Listopada 2006, 11:46 »
Cytat: "_anula_"
Sama napisałam zaledwie jakieś 5 postów bo nie widze potrzeby pisania zbyt wiele

to też jest odpowiedź na pytanie Ricardo,
wiele osób  "tylko" czyta  

Cytat: "_anula_"
a ja nie napisałam opinii o lokalu i innych osobach, które sprawiły że tego jedynego dnia byłam bardzo szczeęśliwa, i obiecuję że zrobię to by nowi nie musieli przekopywać się przez 100 stron czyjegoś odliczania lub relacji.

to świetny pomysł, takie podsumowanie
czekamy zatem na Twoją relację,

co zaś tyczy się "złego traktowania" nowych osób i odsyłania ich do funkcji szukaj.
Popatrzcie na to w ten sposób.:
jezlei rzeczywiście się najpier trochę poczyta, to być może zadawanie pytania będize zbędne, wiem że to wkurza jak człowiek się o coś pyta, a piszą mu poszukaj sobie (znam to z inych forów - z innej branży), ale pomyślcie tylko ile powstałoby wątków na te same tematy, gdyby kazdy zaczynał od nowa a inni by z nim dyskutowali.
Wtedy każdy nowy człowiek zanim przekopałby się przez te ilości niepotrzebnie dublowanych tematów chyba by oszalał.... więc bądźcie też wyrozumiali dla Moderatorów.
Oni starają się włąśnie o jakiś tam porządek.
NIe bierzcie wszystkiego do siebie, bo to nie wynika ze złoślowości, tylko z natłoku postów...
KAŻDY NOWY USER jest dla nas ważny!
Niestety wyławianie kryptoreklmay lub kryptokrytyki (przez konkurencje) to balansowanie po śliskiej krawędzi. Naprawdę trudne i czasem można się pomylić.
DUżym ułatwieniem jest dla nas kiedy forumowicz da się trochę poznać - staje się wiarygodny.
Zwróćcie uwagę, że nikt nigdy nie "czepia się" postów forumowiczów, którzy od dłuższego czasu piszą o przygotowaniach, a potem chwalą lub ganią jakieś firmy.
Jak ktoś wchodzi pierwszy raz i zaczyna od chwalenia bądź napadania na kogoś.. to jest podejrzane (piszę to z całą pewnością bo naprawdę wielu oferentów w coraz sprytniejszy sposób przemyca promocję swoich usług, zamiast legalnie dodać się do bazy danych!

Swoją drogą Ricardo mozę to i lepiej, ze nie musisz czytać po 500 postów dziennie, bo to też męczy..  :lol:
A moderatorzy musża czytać wszystko....

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Listopada 2006, 12:13 »
Cytat: "zibi"
A moderatorzy musża czytać wszystko....

dodam tylko ,ze za frico i poswiecając temu swój wolny czas  :roll:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Listopada 2006, 14:10 »
No i widzicie jeden wątek, a wielu ludzi miało coś na ten temat do powiedzenia, przecież nie zawsze musimy się zgadzać, ale warto nad pewnymi sprawami podyskutować w miłej atmoswerze. Po to chyba jest forum.

Jednak ja mam poważny dylemat czy kiedykolwiek porusze jeszcze jakikolwiek temat, bo znowu ktoś mi zarzuci że chę się "pokazać". (czyt. wyżej)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Listopada 2006, 14:32 »
czy kiedykolwiek porusze jeszcze jakikolwiek temat, bo znowu ktoś mi zarzuci że chę się "pokazać". (czyt. wyżej)

jak bedziesz klonowac to  scalę.. na tym się max skończy..

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
co z tym forum??
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Listopada 2006, 15:14 »
No i widzicie jeden wątek, a wielu ludzi miało coś na ten temat do powiedzenia

Zrobiły to żeby sprostować kwestie, które poruszyłeś.
Moim zdaniem temat nic nie wniósł do życia forum.

a.katarzyna
  • Gość
co z tym forum??
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Listopada 2006, 13:21 »
odnosze wrażenie, że facet po prostu chciał zamieszać  i nie wie4rze w jego czyste intencje bo jakis taki tajemniczy :evil:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Listopada 2006, 16:12 »
odnosze wrażenie, że facet po prostu chciał zamieszać i nie wie4rze w jego czyste intencje bo jakis taki tajemniczy

no własnie typowe podejście,
a jaki miałbym interes w zamieszaniu na forum?

Jak kogoś nie znacie to od razu myślicie, że ktoś jest podstawiony?

Myślałem, że forum jest otwarte na wszystkich, nawet jak ktoś ma odmienne zdanie na różne tematy.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
co z tym forum??
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Listopada 2006, 16:31 »
Myślałem, że forum jest otwarte na wszystkich,

jest otwrte, faktycznie dla wszystkich :D

Zacznijmy więc od początku : W czym Panu pomóc :?:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Listopada 2006, 18:22 »
a ja bym jednak prosiła o przedstawienie się, bo wiesz ktoś kto się przedstawi, przywita od razu jakiś bardziej wiarygodny jest, a poza tym to przyjęte jest, że jak się gdzieś przychodzi, gdzie nas nie znają, to wypada się przedstawić...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Listopada 2006, 12:18 »
Dobrze, wszystko będzie nadrobione - to zapowiadam Ja - Patrycja - dziewczyna Ricarda  :D  w takim bądź razie już zabieram się za pisanie watkum zapoznawczego ze mną i z moim kochaniem :) odtąd najprawdopodobniej ja będę się udzielać na forum pod nickiem ricardo  :mrgreen:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
co z tym forum??
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Listopada 2006, 12:47 »
Patrycjo bardzo nam miło :D Zapraszamy do aktywnego zycia na naszym Forum :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
co z tym forum??
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Listopada 2006, 12:53 »