Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 350056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #960 dnia: 27 Października 2015, 21:51 »
jak by nie bylo napisane na zaproszeniu ze z dzieckiem to by mi nie przyszlo do glowy mlodego zabierac. zreszta nawet jakby bylo napisane ze z dzieckiem i bym miala z kim go zostawic to bysmy poszli sami.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #961 dnia: 28 Października 2015, 06:12 »
o matko ale burza się rozpętała, wszyscy jesteśmy anonimowi, czasami można się domyslać jak się kogoś zna i długo śledzi forum, ale nie napisałam przecież nikogo nawet z imienia. Wcześniej nie tylko ja ale i inne dziewczyny opisywały swoje problemy, o rodzicach, teściach i innych to było dobrze ale jak napisałam, że nie chciałabym zapraszać 5 letniego chłopca to już przesada? Niby dlaczego? Problem jak każdy inny, a chyba po to jest to forum żeby sobie pomagać. Mój narzeczony w ogóle ich nie zna i nie potrafi mi pomóc, mówi, że powinnam zrobić jak uważam, a na konwenansach i zapraszaniu się nie zna. Mama tak samo jak ja nie wie co zrobić. Ale dobrze jeśli nie wolno to więcej nie będę Was pytać o zdanie.

Offline karolinka_87
  • forumowicz
  • data ślubu: 01.10.2016
« Odpowiedź #962 dnia: 28 Października 2015, 09:02 »
Kara nie przejmuj się weronafoto ciekawe co ona wypisywała na tym forum przez powiedzmy 2 lata, forum jest anonimowe więc można pisać co się chce. Zresztą jest to temat o przyszłych PM a nie obecnych więc nie widzę potrzeby aby ten temat czytaly osoby których temat nie dotyczy ja na PM w 2015 nie siedzę... jak chcą niech czytają ale żeby ewentualnie doradzić a nie krytykować... i tyle w temacie bo nie będę się bardziej nakręcac

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #963 dnia: 28 Października 2015, 10:38 »
Spokojnie dziewczyny, nie ma co się kłócić. :*

Czy wszystkie będziecie miały kamerzystę?
My chcieliśmy zaoszczędzić i mieć tylko fotografa, ale wczoraj oglądałam film ze ślubu brata i kurczę nabrałam ochoty na taki film.
Nie wiem co robić, muszę pogadać z moim D.

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #964 dnia: 28 Października 2015, 10:45 »
Ja tez wczesniej myslalam tylko o fotografie - kamery nie chcialam, nie podobaja mi sie te przydlugie filmy, ale po obejrzenu kilku teledyskow  na yt zmienilam zdanie. Zdecydowalismy sie na kamere bo chcemy miec taki teledysk slubny i jakis niedlugi film - max 30-40 minut. Mysle, ze to fajna pamiatka :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #965 dnia: 28 Października 2015, 10:48 »
30 40 min trudno nazwać teledyskiem. To film tyle, ze krótki. Na szczęście dziś już prawie się nie robi takich dwu godzinnych nudnych filmów.

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #966 dnia: 28 Października 2015, 10:55 »
Początkowo mieliśmy mieć tylko fotografa,po pewnym czasie pomyślałam,że może by jednak zamówić kamerę do kościoła i na pierwszy taniec. Napisałam masę maili z pytaniami o cenę i niektóre kwoty wbiły mnie w podłogę, za tak okrojoną przecież usługę. Ostatecznie spotkaliśmy się z jednym z wybranych przez nas kamerzystów, filmy, które nam pokazał spodobały się, zaproponował tak dobrą cenę, że ustaliliśmy, że dorzucimy jeszcze całe wesele. Nie jest to może film moich marzeń, z tych które od dawna oglądałam w internecie,ale przy dobrych zdjęciach wystarczy. No i cena przede wszystkim nie powala od razu na kolana.

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #967 dnia: 28 Października 2015, 11:00 »
Dla jasnosci, bo chyba Zibi zle zrozumial, chcemy teledysk slubny (ok 3 minut, kilkanascie ujec z calego dnia z podkladem muzycznym) oraz do tego film ( ok 30 minut) :)

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #968 dnia: 28 Października 2015, 11:04 »
kurde dziewczyny mam to samo... Na początku wszyscy byli przeciwni kamerzyście tylko ja chciałam ale uległam im. Później oglądaliśmy filmik ze ślubu znajomych i mój mi mówi że chyba by chciał jednak taki filmik po weselu mieć. Niestety teraz cały czas się zastanawia a ja się boję że termin raz dwa zostanie zajęty u kamerzysty którego pytałam i nici z tego wszystkiego :(

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #969 dnia: 28 Października 2015, 11:12 »
Dla jasnosci, bo chyba Zibi zle zrozumial, chcemy teledysk slubny (ok 3 minut, kilkanascie ujec z calego dnia z podkladem muzycznym) oraz do tego film ( ok 30 minut) :)
Ok. Faktycznie źle zrozumiałem.  Sorki :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #970 dnia: 28 Października 2015, 11:55 »
ja od początku chciałam kamerzystę, uważam, że to fajna pamiątka, zdjęcia nie oddadzą najważniejszych chwil tak jak film. Po kilku latach wspomnienia się zacierają. Wiem, że większość osób rzuca w kąt filmy ślubne i do nich nie wraca, ja lubię obejrzeć od czasu chociaż fragmenty tych filmów które mam np. przysięgę, albo zabawy.  Do swojego na pewno będę wracać, rodzice również a kiedyś dzieci będą mogły też zobaczyć, a tak jak pisałam, zdjęcia wszystkiego nie oddadzą.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #971 dnia: 28 Października 2015, 12:34 »
No właśnie i ja tez od wczoraj mam dylemat.
Tak oglądałam i patrzyłam choćby na moich rodziców, że fajnie będzie na nich popatrzeć, jak w przyszłości ich zabraknie.
Tak to trochę inaczej niż na zdjęciach.
Muszę pogadać z moim D. co on o tym myśli.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #972 dnia: 28 Października 2015, 12:34 »
Niby można przy dzisiejszych możliwościach samemu nagrywać jakieś fajne fragmenty, ale to też nie ten sam efekt.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #973 dnia: 28 Października 2015, 13:05 »
My też się jeszcze zastanawiamy. .
Czekamy na film znajomych.. I wtedy ostatecznie podejmiemy decyzję..

A jak z sesją plenerową ?? Robicie czy nie ??  :)
Tez się nad tym zastanawiamy..

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #974 dnia: 28 Października 2015, 13:09 »
Trzeba mieć dobry sprzęt i kogoś zaufanego kto go ogarnie. Kuzynka mojego narzeczonego miała tak, że ktoś z rodziny miał nagrać przysięgę, pierwszy taniec i inne fajne momenty, ale niestety w trakcie wesela coś się stało (on tego nie zauważył) i po pierwszym tańcu nie ma głosu. Poza tym nie ma stabilizatora, obraz "skacze" itd. Wiadomo, że to są dużo większe koszta, jeśli zależy nam na symbolicznej pamiątce i chcemy zaryzykować (w razie jak się coś nie uda większego żalu nie będzie) to pewnie, że to dobre rozwiązanie, wszystko zależy od tego na czym nam zależy i czy mamy takie możliwości.

90Wiola12 my robimy, u nas koszt fotografa nie jest duży, rezygnując z niej zaoszczędzilibyśmy bodajże 300 zł. Mi się marzy sesja w Hiszpanii :P :P ale cudem będzie jak w ogóle tam w podróż poślubną pojedziemy a ściągać fotografa to za duży koszt, wiec pewnie pojedziemy nad polskie morze też są świetne plenery. 

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #975 dnia: 28 Października 2015, 13:38 »
My też się jeszcze zastanawiamy. .
Czekamy na film znajomych.. I wtedy ostatecznie podejmiemy decyzję..

A jak z sesją plenerową ?? Robicie czy nie ??  :)
Tez się nad tym zastanawiamy..

My mamy pakiet u fotografa - przygotowania, ślub, wesele i plener :)
mam nadzieję, że kwiecień będzie tak samo piękny w 2016 jak był w tym roku :prosi:

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #976 dnia: 28 Października 2015, 13:40 »
Trzeba mieć dobry sprzęt i kogoś zaufanego kto go ogarnie. Kuzynka mojego narzeczonego miała tak, że ktoś z rodziny miał nagrać przysięgę, pierwszy taniec i inne fajne momenty, ale niestety w trakcie wesela coś się stało (on tego nie zauważył) i po pierwszym tańcu nie ma głosu. Poza tym nie ma stabilizatora, obraz "skacze" itd. Wiadomo, że to są dużo większe koszta, jeśli zależy nam na symbolicznej pamiątce i chcemy zaryzykować (w razie jak się coś nie uda większego żalu nie będzie) to pewnie, że to dobre rozwiązanie, wszystko zależy od tego na czym nam zależy i czy mamy takie możliwości.

90Wiola12 my robimy, u nas koszt fotografa nie jest duży, rezygnując z niej zaoszczędzilibyśmy bodajże 300 zł. Mi się marzy sesja w Hiszpanii :P :P ale cudem będzie jak w ogóle tam w podróż poślubną pojedziemy a ściągać fotografa to za duży koszt, wiec pewnie pojedziemy nad polskie morze też są świetne plenery.

Haha wyobraziłam sobie nas, że wezmę kij do selfie i przy przysiędze sami będziemy siebie nagrywać :D

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #977 dnia: 28 Października 2015, 15:58 »
paseczkowa ja już zamówiłam pogodę na kwiecień i załatwiłam, że będzie pięknie ;)
Również mamy u fotografa w pakiecie plener. Natomiast nie mamy pleneru w umowie z kamerzystą. I tak miało być początkowo tylko symbolicznie z tą kamerą.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #978 dnia: 28 Października 2015, 20:07 »
paseczkowa ja już zamówiłam pogodę na kwiecień i załatwiłam, że będzie pięknie ;)
Również mamy u fotografa w pakiecie plener. Natomiast nie mamy pleneru w umowie z kamerzystą. I tak miało być początkowo tylko symbolicznie z tą kamerą.

No to jakby co z reklamacją a pogodę przyjdę do Ciebie :D
A kamerzystę macie z innej firmy i fotografa tez z innej?
Teraz trochę pluję sobie w brodę że nie chciałam od początku bo wzięłoby się firmę z pakietem foto-video od razu.
A tak nie wiem czy się dogadają itp. no i pewnie mnie drożej to wyjdzie.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #979 dnia: 28 Października 2015, 20:14 »
Mam nadzieję, że reklamacji nie będzie  :D
My mamy fotografa i kamerzystę z różnych firm. Akurat nasz fotograf po prostu zajmuje się tylko tym, poza tym na początku tak jak mówiłam nie chcieliśmy kamerzysty. A jeśli chodzi jeszcze o film, to naprawdę za prawie symboliczną kwotę udało nam się kogoś znaleźć. Pewnie zadziałało, że kwiecień, że piątek i że bez pleneru. Dogadaliśmy się i naprawdę wyszło tanio.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #980 dnia: 28 Października 2015, 20:18 »
Kochana no ja też liczę na to że złożyłaś dobre zamówienie :D
A czy możesz zdradzić kto to? :D

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #981 dnia: 28 Października 2015, 22:25 »
My też mamy z różnych firm kamerzyste i foto,  jak są profesjonalni to się dogadają :-) ogólnie też się zastanawialiśmy czy brać kamerę i ostatecznie tak wyszło że jest ze względu na to że u mnie w rodzinie bardzo lubią oglądać takie filmy i mój kuzyn który nie miał kamery później żałował tej decyzji bo jednak no nie jest to samo co same zdjęcia.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #982 dnia: 29 Października 2015, 06:45 »
U mnie dokupienia sesji plenerowej to koszt 200 zł.  Takze kwota bardzo mała.  ;D

Kara-90 Sesja w Hiszpanii... bylaby super !... noo ale koszty..
My chcemy jechać na tydzień miodowy na mazury i myślałam,  żeby tam zrobić sesje.. ale nie wiem jeszcze.. co z tego wyjdzie.

Ogólnie to mam prawie wszystko jakoś ogarnięty. .
Brakuje mi jeszcze samochodu do ślubu..
Mieliśmy w planie, że ja przyjadę innym, narzeczony przyjedzie innym.. a po ślubie wsiadamy do jeszcze innego juz razem ..
Mojemu strasznie podoba się ten pomysł. . I tez się podoba.  Ale chyba za duże zamieszanie z tymi autami będzie. ..
Ech..

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #983 dnia: 29 Października 2015, 09:04 »
My to w sumie gotowe ksiądz, sala, dj i fotograf.
Jakoś na święta myślimy o rozdawaniu zaproszeń pomału.
Ja oczywiście nie mam sukni ani nic jeszcze, nawet nie wiem w jakiej mi będzie dobrze. Ale muszę w jakąś sobotę wyskoczyć, lub wziąć może dzień urlopu. Z garniturem tez na spokojnie myślę że po Nowym Roku.
Najważniejsze rzeczy są, pozostałe to detale, ale wiem, że równie ważne :)

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #984 dnia: 29 Października 2015, 10:31 »
paseczkowa - chciałabym Cie zobaczyć z tym kijem przy ołtarzu hahahahahah :D
Ja dziś muszę pogadać z Moim na temat tego kamerzysty bo kurde ja go chce i tyle! Podobają mi się filmiki jak młodzi maja jakaś pasję lub zainteresowania i w tym temacie kręcą plenerowy filmik albo mają taką sesję całą :) a u nas z tym tak kiepsko...:(
Dziewczyny ja cały czas nie mam załatwionego księdza!!!!!!! Kurde nie mam kiedy... sama do niego nie pójdę a mój w delegacji teraz cały czas...:(

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #985 dnia: 29 Października 2015, 11:18 »
paseczkowa - chciałabym Cie zobaczyć z tym kijem przy ołtarzu hahahahahah :D
Ja dziś muszę pogadać z Moim na temat tego kamerzysty bo kurde ja go chce i tyle! Podobają mi się filmiki jak młodzi maja jakaś pasję lub zainteresowania i w tym temacie kręcą plenerowy filmik albo mają taką sesję całą :) a u nas z tym tak kiepsko...:(
Dziewczyny ja cały czas nie mam załatwionego księdza!!!!!!! Kurde nie mam kiedy... sama do niego nie pójdę a mój w delegacji teraz cały czas...:(

kto wie czy niedługo tak nie będą wyglądały śluby hehe :D

Ja tam bym poszła sama, już nawet miałam tak zrobić, bo mój D. jakoś nie mógł dojechać.
Pewnie to zależy od księdza, ale my to chyba z 5 minut zaledwie tam siedzieliśmy :D
Zapisał tylko datę, zapytał czy mamy zaświadczenia ze szkoły o kursie, ustalił godzinę, powiedział co będziemy musieli przynieść i że spotkamy się z nim na koniec stycznia, jak się skończą kolędy.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #986 dnia: 29 Października 2015, 15:12 »
Ja za pierwszym razem wysłałam narzeczonego samego, ponieważ akurat nie mogłam iść do księdza. Tyle, że jeszcze nie chciał nas zapisać, bo nie było kalendarza :-\ Jakiś czas temu poszliśmy znowu, tym razem we swoje i w sumie też się zastanawiałam czy to było konieczne żebyśmy szli razem. Zapisał datę, godzinę, tak jak u paseczkowej zapytał gdzie byliśmy chrzczeni, bierzmowani, zapytał czy mamy zrobiony kurs przedmałżenski, powiedział co przynieść w styczniu i co wtedy będziemy robili na tym spotkaniu. Także myślę, że spokojnie możesz iść sama, jak powiesz, że narzeczony chwilowo poza zasięgiem na moje nie powinno być problemu.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #987 dnia: 29 Października 2015, 18:57 »
My na pierwszy rzut moja mamę wysłaliśmy.
Po 2 tygodniach my byliśmy u księdza.  Chyba 10 min nam to zajęło. Data, godzina, krótka pogawędka  i wsio.

Garnitur tez po Nowym Roku pójdziemy przymierzyć.  Suknie po targach pójdę zamówić.  Może jakaś zniżkę dadzą

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #988 dnia: 29 Października 2015, 18:59 »
My na pierwszy rzut moja mamę wysłaliśmy.
Po 2 tygodniach my byliśmy u księdza.  Chyba 10 min nam to zajęło. Data, godzina, krótka pogawędka  i wsio.

Garnitur tez po Nowym Roku pójdziemy przymierzyć.  Suknie po targach pójdę zamówić.  Może jakaś zniżkę dadzą

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #989 dnia: 29 Października 2015, 19:01 »
Sorki ze wstawilam dwa razy to sami ale  obcięło mi wiadomość...    :-\