hej karolina_87 - moja imienniczka

też zaręczyliśmy się w podobnym terminie i zaczęliśmy w podobnym terminie wszystko planować

Na początku TEŻ chcieliśmy 1.10, ale ostatecznie zamieniliśmy na datę wrześniową, ale piątek

Póki co chyba jesteśmy jedyne jesienny panny młode 2016
Ja mam ślub 09.09 a suknie kupowałam i podpisywałam umowę 10.09 i wtedy sobie uświadomiłam - ZOSTAŁ ROK, KIEDY MINĘŁO TE PONAD 9 MIESIĘCY OD ZARĘCZYN?

Słyszałam o stelmotion same dobre opinie, ich filmy tez mi się bardzo podobają, ale dla nas byli za drodzy. Chociaż wolałam więcej zapłacić za kamerzystę bo uważam, że przy filmowaniu i montażu filmu jest jednak więcej zachodu niż przy zdjęciach - niewątpliwie talent czy umiejętności potrzebne w obu przypadkach. Ale jednak między tanimi filmami, a tymi droższymi widać różnice, a wydaje mi się że przy zdjęciach nie ma az takiej różnicy i fotografa który robi na serio ładne zdjęcia można dostać za przyzwoita kwotę.
Co do ciast i tortu u nas są ciasta od sowy w cenie, tort można zamówić poprzez restauracje z rabatem ale chyba jednak zamówimy na własną rękę ze staropolskiej, tradycyjny mefisto na stelażu. Niby tylko 200 zł mniej niż angielski, ale tu 200, tam 300 tu jeszcze coś i wyjdzie nagle 2 tys. albo 200 można np dołożyć do porządniejszego garniaka co posłuży trochę...
A na ile osób masz wesele? A co do ceny zespołu, to dobre zespoły tyle sobie liczą, my płacimy 3900 zł ale jak się dowiadywałam o ceny w 2014 roku to na 2015 większośc miała sporo taniej, duzy przeskok jest. np. nasz zespół Konkret Band, M&M Acoustic, Kornel Band (czy jakoś tak) z 3500zł podnieśli do 4 tys. Zespół który miała znajoma w tym roku 2800zł a na 2016 już 3200zł.
Mi sie tez nie podobają te wstawki z przygotowań, jedyne co chciałabym mieć uwiecznione to błogosławieństwo.