Autor Wątek: Rozmowy dniem i nocą :-)  (Przeczytany 1633130 razy)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: Rozmowy dniem i nocą :-)
« Odpowiedź #12690 dnia: 25 Kwietnia 2018, 09:51 »
Ania wpisz Alfie Evans

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #12691 dnia: 25 Kwietnia 2018, 10:00 »
Brak słów :(

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #12693 dnia: 26 Kwietnia 2018, 10:50 »
Ja jestem tym strasznie wstrząśnieta! Według mnie i opinii osób będących blisko chłopca testowali na nim leki bez zgody rodziców- to by wyjaśniało dlaczego za wszelką cenę nie chcą go wypuścic do Włoch. To jest gruba afera, tu nie chodzi tylko o Jego życie- nie byliby tak zawzięci.... no błagam- nie puszczą go do Włoch bo podróż zagrażałaby Jego życiu! Angole to jednak są tempoki!

♡ Szymon & Leon ♡

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12694 dnia: 26 Kwietnia 2018, 10:54 »
Monijane w artykule jest napisane że cierpi on na tą chorobę od urodzenia- z tego co pisze Jego rodzina jest to nie prawda!

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12695 dnia: 26 Kwietnia 2018, 11:18 »
Wstrząsające, ale nie podoba mi się doszukiwanie się afery o jakiej pisze Kasia.

Tak na prawde nikt z nas dokładnie nie wie jak to wygląda, a doniesia mediów co chwile są inne.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12696 dnia: 26 Kwietnia 2018, 11:37 »
Ania ja nie czytam mediów bo dawno przestałam w nie wierzyc. Czytam doniesienia rodziny i pielegniarki tam pracującej.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #12697 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:02 »
Ale gdzie to czytasz Kasia?

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12698 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:04 »
Taaaa, a w Smoleńsku był zamach ;)
Oj, lubimy teorie spiskowe.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12699 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:16 »
Mam takie samo zdanie jak Kasia. Czy był chory od urodzenia czy  po urodzeniu,  jeżeli szpital by się niczego nie obawiał odesłał by chłopca do Włoch,  mieli by problem z głowy że tak powiem.  a zawzięcie walczą żeby zmarł w ich szpitalu. Ciekawe....
Co ro ma do katastrofy Smoleńskiej to jiz w ogóle nie wiem. 

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #12700 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:27 »
Izulek to nie jest tak do końca, ponieważ takie jest prawo w UK, to nie jest też pierwszy przypadek, gdzie Sąd tam decyduje (wbrew woli rodziców) o odłączeniu śmiertelnie chorego dziecka od aparatury by nie przedłużać mu cierpienia.

Ja też jestem daleka od doszukiwania się teorii spiskowych natomiast jestem w stanie zrozumieć rodziców łapiących się każdej nadziei.

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12701 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:41 »
Nie znosze ironii w tak poważnych sprawach. A za teoriami spiskowymi nie przepadam, jednak widze co się dzieje.
Loona nie czytam mediów- jeśli przypadkiem usłyszę opinie tvn to wiem że jest wprost przeciwnie, nie oglądam wiadomosci, nie czytam gazet ani sponsorowanych artykułów. Media to nie jedyne źródło wiedzy. W sumie to żadne źródło.
o odłączeniu śmiertelnie chorego dziecka od aparatury by nie przedłużać mu cierpienia.
Ciri skad wiadomo że on cierpi? Uśmiecha się! Do czasu odłączenia aparatury lekarze twierdzili ze ma tak uszkodzony mózg ze nie przeżyje sam godziny... W Bogów się bawią?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #12702 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:43 »
Otoz to.
Chyba kazda z nas bylaby zdeterminowana walczac o swoje dziecko.. o jego zycie.. nawet gdy sytuacja bylaby beznadziejna..
Natomiast strasznir męczą mnoe te teorie o tym że dziecko nie jest zdiagnozowane, o ttm ze to od szczepien, ze to dlatego ze na dziecku robiono eksperymenty medyczne..
A moze po prostu tamtejsi lekarze chca by ten chkopiec odszedl z godnością..? A może sa pewni ze nie przetrwałby lotu..? Cisnienia itp.. a moze on faktycznie nie cierpi? Medycyna to nie matematyka niestety..
Nie wiemy tego jak tam jest na prawde..
Strasznie wspolczuje rodzica i raz jeszcze podkresle ze sama tez robilabym prwnie wszystko aby to nieuniknione odsunac w czasie..

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12703 dnia: 26 Kwietnia 2018, 12:58 »
Sylwia z godnością??!! Chemiczne uduszenie to godność?! BŁAGAM.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12704 dnia: 26 Kwietnia 2018, 13:31 »
Nie znosze ironii w tak poważnych sprawach. A za teoriami spiskowymi nie przepadam, jednak widze co się dzieje.
Loona nie czytam mediów- jeśli przypadkiem usłyszę opinie tvn to wiem że jest wprost przeciwnie, nie oglądam wiadomosci, nie czytam gazet ani sponsorowanych artykułów. Media to nie jedyne źródło wiedzy. W sumie to żadne źródło.
o odłączeniu śmiertelnie chorego dziecka od aparatury by nie przedłużać mu cierpienia.
Ciri skad wiadomo że on cierpi? Uśmiecha się! Do czasu odłączenia aparatury lekarze twierdzili ze ma tak uszkodzony mózg ze nie przeżyje sam godziny... W Bogów się bawią?

ZA to w TVP wierzysz ??

Teorie spiskowe BEZ DOWODÓW są dla mnie tak samo wiarygodne jak Pan Macierewicz i Pani Socha razem wzięci.

To jest straszne, co się dzieje i straszne jest to, że rodzice nie mogą decydować o swoim dziecku.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12705 dnia: 26 Kwietnia 2018, 13:49 »
Kjp83, gazet nie czytasz, telewizji nie oglądasz, a wiedzę o świecie czerpiesz "z kosmosu". Dam sobie rękę odciąć, że swoich dzieci nie szczepisz i nie podajesz im leków, bo koncerny farmakologiczne są bee i chcą tylko zarabiać kasę.
Może Cie zmartwię: internety też kłamią ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12706 dnia: 26 Kwietnia 2018, 13:55 »
Ania ja w ogóle tv nie oglądam.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12707 dnia: 26 Kwietnia 2018, 14:15 »
Skończmy te przepychanki bo to nie na miejscu.  Skoro dziecko żyje mimo odlaczenia a rodzice chcą próbować walczyć o jego życie to naprawdę nie wiem jaki cel ma ten szpital w tym żeby to dziecko zmarło u nich.  Człowiek stanie wegetatywym tak nie wygląda.  w polskie takie dzieci leżą np w klinice budzik. 
Wiem że w Anglii jest takie prawo że lekarze decydują za rodziców.  Chore to jest. 

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #12708 dnia: 26 Kwietnia 2018, 14:18 »
A najgorsze jest to, że oni tego dziecka teraz nie karmią...podali mu trochę wody i tlen.... nie wiem czy to prawda ale jeśli tak to to nie jest godna śmierć! to jest śmierć z głodu teraz.
Pękłoby mi serce na miejscu tych rodziców.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12709 dnia: 26 Kwietnia 2018, 14:21 »
Czytałam że dostaje tlen wodę i mleko.  Na oficjalnej stronie jest taka informacja

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #12710 dnia: 26 Kwietnia 2018, 14:22 »
Jakiś powód do takiej a nie innej decyzji sądu był, a czy to próba zatuszowania błędów brytyjskich lekarzy, czy faktycznie szeroko pojęte prawo człowieka do "godnej" śmierci, to już nie wiemy i pewnie długo się nie dowiemy.
Oglądam wiadomości w tv (czasem mi się trafi) i tam usłyszałam, że chłopiec choruje na genetyczną chorobę układu nerwowego od urodzenia i, że to trudny przypadek, bo nigdzie nie opisano takiego drugiego. Mam tu oczywiście na myśli typowe medyczne publikacje, np. tzw. case reports.

Reakcja rodziców i ich walka o życie synka jest zrozumiała, nawet nie chce sobie wyobrażać, co czują...
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #12711 dnia: 26 Kwietnia 2018, 23:23 »
Tak z ciekawosci sprawdzilam, czy w amerykanskich mediach cos mowia o tej sprawie. Bo ja to juz w ogole jestem oderwana od rzeczywistosci i o takich newsach dowiaduje sie z forum :P
I wiecie co, najwiecej pisza o tym, ze cala sytuacja sa najbardziej oburzone grupy chrzescijanskie, o zaangazowaniu ultrakatolickiego rzadu Polski (o Wlochach tez wspomnieli, ale glownie Polska). Nic na temat teorii spiskowych czy zlej woli lekarzy. Dzisiejszy update nawet mowi o tym, ze rodzice zgodzili sie wspolpracowac z lekarzami i nie beda juz komentowac sprawy publicznie.
Wiec w oczach tzw zachodniego swiata jetescie zacofanymi fanatykami religijnymi, normalnie ciemnogrod ta Polska i powinni ja oderwac od Europy ::)
Dlatego wlasnie nie ogladam tv, zwlaszcza lewackiej :P

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #12712 dnia: 26 Kwietnia 2018, 23:48 »
Tak z ciekawosci sprawdzilam, czy w amerykanskich mediach cos mowia o tej sprawie. Bo ja to juz w ogole jestem oderwana od rzeczywistosci i o takich newsach dowiaduje sie z forum :P
I wiecie co, najwiecej pisza o tym, ze cala sytuacja sa najbardziej oburzone grupy chrzescijanskie, o zaangazowaniu ultrakatolickiego rzadu Polski (o Wlochach tez wspomnieli, ale glownie Polska). Nic na temat teorii spiskowych czy zlej woli lekarzy. Dzisiejszy update nawet mowi o tym, ze rodzice zgodzili sie wspolpracowac z lekarzami i nie beda juz komentowac sprawy publicznie.
Wiec w oczach tzw zachodniego swiata jetescie zacofanymi fanatykami religijnymi, normalnie ciemnogrod ta Polska i powinni ja oderwac od Europy ::)
Dlatego wlasnie nie ogladam tv, zwlaszcza lewackiej :P

Edyta, ja to dokładnie tak odbieram ... W takich "zrywach" przodujemy na świecie
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #12713 dnia: 27 Kwietnia 2018, 00:04 »
Tylko, ze ja niekoniecznie uwazam to za minus ;)
Mysle, ze w dzisiejszym liberalnym swiecie, zmierzajacym ku niewiadomo czemu, taki glos "rozsadku" jest czasami potrzebny. A w kazdej sprawie trzeba troche wyposrodkowac, bo wszystkie strony maja swoje racje i najgorzej isc w skrajnosci.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12714 dnia: 27 Kwietnia 2018, 10:05 »
Zupełnie mnie to nie dziwi.  Ja jestem w w stanie dużo zrozumieć nawet,  ulzenie w cierpieniu w taki a nie inny sposób.  Ale kiedy inny szpital daje na dzieje, jakąkolwiek.  To gdyby wszystko byłoby ok wydaliby pacjenta na odpowiedzialnosc rodziców i po problemie dla wszystkich.  Dzieci u nas tak wyjeżdżaja do innych krajów,  nie wszystkim się udaje przeżyć, ale nikt ich siła nie więzi.  Nikt mi nie wmówi że to jest normalne...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #12715 dnia: 27 Kwietnia 2018, 10:50 »
Edzia i na forach jest ta przepychanka obecna.
Kilka tygodni temu byl tzw czarny protest- kobiety nie zgadzaja sie by ktos decydował za nie , w tej chwili gdy sprawa dotyczy tego chlopca ci z biapego protestu wciaz dokuczaja tym z czarnego.
Wykorzystują ten momemt... ze skoro teraz chca ratować to dziecko  to dlaczego chca je usmuercac w lonie matki bla bla bla

Dokładnie Iza. To ze odebrano im 0rawa do synka bo chcieli zrobic wszystko aby mu pomoc..

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12716 dnia: 27 Kwietnia 2018, 11:36 »
Edzia ja też tak to odbieram- dla mnie kraje niby bardziej cywilizowane niż Polska to kraje obdarte ze wszelkich wartości. Mam rodzine/ znajomych w Anglii, w USA, sama tez troche obserwowałam- nie idzie to w dobrym kierunku. Dlatego ciesze się że żyje i jestem tym "ciemnogrodem".

♡ Szymon & Leon ♡

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12718 dnia: 27 Kwietnia 2018, 12:07 »
taaaaa... na prawde? wierzy ktoś w to?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #12719 dnia: 27 Kwietnia 2018, 12:27 »
Kjp w dalszym ciągu nie napisałaś skąd czerpiesz informacje nt tej sytuacji ...