Autor Wątek: Nasze odliczanie - majowe M&M ślubowanie :)  (Przeczytany 71305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Nasze odliczanie - majowe M&M ślubowanie :)
« Odpowiedź #300 dnia: 21 Października 2014, 11:11 »
Wzgórze jeszcze nie jest najgorsze :P
chłopaka kiedyś tam miałam  :brewki:

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #301 dnia: 21 Października 2014, 11:17 »
Wspomnienia.... ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
« Odpowiedź #302 dnia: 21 Października 2014, 11:22 »
W końcu coś się ruszyło w moim wątku, rozmowa na temat mieszkań i czynszów :D
Mgielka, my mieszkamy teraz w tych w miarę nowych bloczkach przy kładce prowadzącej na Łuczniczkę.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #303 dnia: 21 Października 2014, 11:23 »
to ja mam największego hiciora! 35 m. czynsz 500 zł :P

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #304 dnia: 21 Października 2014, 11:25 »
klimmarta to ja po drugiej stronie - przy schodach prowadzących na Łuczniczkę :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #305 dnia: 21 Października 2014, 11:29 »
mi się kiedyś bardzo dobrze mieszkało w fordonie, jeszcze z rodzicami, ekstra, dojeżdżając do szkoły a potem pracy czytałam książki po drodze, wbrew pozorom wszędzie było blisko, lubiłam tam mieszkać, połączenia autobusowe były super, a dojeżdżałam znad Wisły aż na bartodzieje

ale teraz jak już mam do pracy 10 minut piechotką to już bym nie wróciła  ;) ;) ;)

wiec doksik możesz spróbować zawsze  :P

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #306 dnia: 21 Października 2014, 11:30 »
Ja tylko Fordon, niczego innego nie biorę pod uwagę ;) rodziców tu mam, rodzeństwo ;) chyba, że domek za miastem, to inna rzecz :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 21 Października 2014, 11:31 »
Dla mnie Fordon to zdecydowanie za daleko, chociaż raz tam byłam i miałam pozytywne odczucia, taka przyjemna okolica  :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 21 Października 2014, 11:32 »
Domek za miastem jest w moich marzenioplanach  ;)  ;)

ale to baaaaardzo odległe marzenioplany ...

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #309 dnia: 21 Października 2014, 11:39 »
Tak naprawdę punkt widzenia zależy od tego gdzie się pracuje ;) bo można mieszkać blisko centrum a do pracy mieć jednak daleko jak się pracuje np. w Fordonie albo na Osowej ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #310 dnia: 21 Października 2014, 11:43 »
Alis - też mi się marzy domek za miastem, ale wtedy to już dwa autka byłyby potrzebne. Pomarzyć można :)
Vivka - dokładnie, ja teraz pracuję na Miedzyniu i dlatego np. Fordon odrzuciłam jako lokalizację mieszkania. Wystarczy jak czasem z UTP muszę do pracy dojechać komunikacją miejską - ponad godzinę to zajmuje...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 21 Października 2014, 11:45 »
ja dojeżdżałam z nad Wisły do pracy aż na dworcową ale lubiłam jeździć bo wysiadałam wtedy w 94 i miałam 50 minut na czytanie książki  ;) ;) ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #312 dnia: 21 Października 2014, 11:49 »
no dokładnie

ja mogłam swojego czasu aplikować do Atosa ale zrezygnowałam bo jakbym miała dojeżdżać z Fordonu tak daleko to więcej pieniędzy i czasu bym straciła niż to wszystko warte ;)

kiedyś nie wyobrażałam sobie kupić mieszkania w innej dzielnicy, teraz myślę, że jeśli będzie potrzeba przeprowadzki to mogę pomyśleć o innej lokalizacji ale miałabym problem bo nie wiem na jakim innym osiedlu miałabym tyle przestrzeni co tutaj

uwielbiam spacery, ciszę, kontakt z naturą- tutaj to wszystko mam :) dla mnie spacer w parku to nie spacer ;) musi być pole, piach i brudne buty po ;)

Ja bym postawiła na rynek wtórny na Twoim miejscu, ale to musi być wasza decyzja :)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #313 dnia: 13 Listopada 2014, 12:29 »
Cześć dziewczyny! Piękną suknię sobie wybrałaś! Rewelacja :) Ja mam też upolowaną w Grati dlatego piszę z pytaniem: czy jesteś zadowolona z jakości i wykonania? Można utargować cenę za sukienkę z salonu? Mi idealnie pasowała jedna z ich salonu, mój rozmiar poprostu :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #314 dnia: 13 Listopada 2014, 12:51 »
Mamy ślub w ten sam weekend. Tylko że my mamy w sobotę ;D

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #315 dnia: 13 Listopada 2014, 12:58 »
Hej werona! Ja jestem jak najbardziej zadowolona z jakości sukienki i obsługi w Gratii. Sukienkę mam z kolekcji Elizabeth Passion, kupiłam salonową i będę miała ją dopasowywaną. Zamiast ceny katalogowej 2890 zł, zapłaciłam 2200 zł. Można utargować, zresztą Pani która tam pracuje sama proponowała mi taką opcję przy kilku sukienkach. Tyle, że ja kupowałam akurat jak się tam wyprzedaże zaczynały. A jaki model sobie upatrzyłaś? I gdzie masz wesele?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #316 dnia: 14 Listopada 2014, 20:11 »
Mi Pani zaproponowała TYLKO 200zł upustu z sukni salonowej. Mi się upatrzyła Jacquese z serii White One.

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #317 dnia: 14 Listopada 2014, 23:09 »
Widziałam ten model i też strasznie mi się podobała. White One nie jest polską firmą i być może dlatego taki mały upust zaproponowała. A jaka jest w ogóle jej cena?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #318 dnia: 17 Listopada 2014, 11:02 »
Jak ją tylko założyłam odrazu wiedziałam że to ta - dopóki nie poszłam do salonu Laura, w którym przymierzałam suknię Agnes i mam WIEEEEEELKI dylemat, którą wybrać!  ??? ??? ???

Cena sukni w Gratii to 3200zł. Ale model jest obłędny! Najpiękniejszy jest gorset, jestem oczarowana i w nim zakochana!   ;D

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #319 dnia: 28 Listopada 2014, 20:43 »
dopisuje się do śledzących Twoje odliczanko :D :D :D

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #320 dnia: 1 Grudnia 2014, 20:57 »
Dawno mnie nie było... Sporo się ostatnio pozmieniało. Kupujemy mieszkanie, jednak zdecydowaliśmy się na rynek pierwotny i bierzemy kredyt dla młodych z dopłatą od państwa. Mieszkanie powoli opłacamy, czekamy na wypłatę kredytu i pewnie pod koniec grudnia odbierzemy klucze.
Na razie przygotowania do ślubu uległy zawieszeniu, póki co czeka nas wykończenie mieszkanie, moje pisanie pracy inżynierskiej i obrona. Na szczęście większość rzeczy mamy już załatwionych, zostały obrączki, zaproszenia, dekoracja kościoła itp.
W nawiązaniu do tematu mieszkania - planujemy niebawem kupić sprzęt AGD bo akurat na koniec roku można trafić na fajne promocje. Wczoraj wyhaczyłam ofertę sprzętu Amica - przy zakupie płyty indukcyjnej, piekarnika i okapu dostaje się bon - kartę przedpłaconą o wartości 500 zł. Używa którą sprzętu tej firmy? Jak się sprawuje? Ewentualnie jakich firm sprzęty polecacie? Nie chcemy czegoś mega drogiego bo i tak dużo wydatków nas czeka.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 1 Grudnia 2014, 21:09 »
Ja mam wszystko Samsunga, o Amice nie czytałam zbyt dobrych opinii, ale może coś się zmieniło.
No, to czekają Was spore wydatki, nas remont kosztował połowę wartości mieszkania ::) na szczęście skończyło się tylko na kredycie na mieszkanie, reszta już, że tak powiem, samodzielnie.
Najważniejsze, że będziecie mieli własne mieszkanko :) A na jakim osiedlu, jeśli chcesz napisać? :)
Fajnie ::) bardzo się cieszę. Ze ślubem nic pilnego nie ma, to na spokojnie :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #322 dnia: 1 Grudnia 2014, 21:20 »
Moi przyszli teściowie mają z Amici piekarnik, mikrofale i okap (prawie rok mają) co do piekarnika i okapu są zadowoleni (mikrofali nie używają) zwłaszcza z piekarnika. A co do płyty indukcyjnej, czemu na nią zdecydowaliście? Czy to jest oszczędność prądu (bo nie orientuje się w tym)? Wiem tylko, że moja koleżanka jak kika late temu kupowała z Amici chyba płyte to nie byla zadowolona bo na początku jej coś nie działało, dopiero po pierwszym serwisie (na gwarancji) było ok. No był problem np. na Sylwku bo działały na niej tylko specjalne garnki (dosyć drogie) i wszystko trzeba było do jej garnków przekładać, potem myć gar na nową potrawę (bo miała wtedy tylko 3takie)

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #323 dnia: 1 Grudnia 2014, 21:36 »
Płytę indukcyjną będziemy mieć ze względu na to, że w bloku nie ma już gazu (w nowych blokach ze względu na bezpieczeństwo wyeliminowują gaz). Zostaje więc albo ceramiczna albo indukcyjna, a z tego co się orientowaliśmy lepsza jest indukcyjna bo bardziej energooszczędna. A że akurat myślimy o Amice to ze względu na tę promocję o której wyżej pisałam - przy zakupie 3 produktów, bon na 500 zł. Na razie tak tylko się rozglądamy więc zbiera opinie :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #324 dnia: 1 Grudnia 2014, 21:50 »
Gratuluję decyzji o mieszkanku :) Co do Amici niestety nie mam zielonego pojęcia, warto poczytać opinie na necie. Na stronie RTV EURO AGD zazwyczaj jest ich dużo :) My też w bloku nie mamy gazu i mamy zwykłą płytę elektryczną, która ma już kilka lat i powiem Ci, że kosmicznych rachunków za prąd nie mamy :) A te nowe na pewno są bardziej energooszczędne.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 2 Grudnia 2014, 09:51 »
Gratulacje zakupu mieszkania  :) ślub Wam nie ucieknie, z resztą jak macie sporo załatwione to z tymi ostatnimi sprawami spokojnie zdążycie  8) 8)

Płyta indukcyjna jest świetna, ja korzystałam z takiej 2 lata ja wynajmowaliśmy mieszkanie i za 2-3 lata tez chcemy kupić do nas do mieszkania
Będziesz bardzo zadowolona

indukcyjna jest oszczędniejsza od innej bo jak ustawisz temperaturę i płyta nagrzeje się do tej wartości to się wyłącza i tylko podtrzymuje temperaturę, nie grzeje cały czas z pełną mocą, a co do garnków - lepsze do niej będą takie z grubym podwójnym dnem, w zwykłych z pojedynczym częściej się przypala niestety  :-\
rachunki za prąd nie wzrosną Ci wiele a naprawdę komfort gotowania jest dużo większy i łatwiej utrzymać ją w czystości

co do marki, wszystko tylko nie polar  :P :P :P mi pralka polara wytrzymała 3 lata potem do wymiany łożyska + jakieś tam gumy, uszczelki, ciekła pod spodem , taniej było kupić nową  :P :P

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 2 Grudnia 2014, 09:54 »
No, z garnkami to inna historia, bo na działce mamy kuchenkę indukcyjną i kupiłam dość drogie garnki włąsnie m.in na indukcję, a na działce nie działają (one chyba mają nawet potrójne dno). I to chyba zależy od garnków, bo próbowałam na dwóch indukcyjnych i lipa....grunt, że w domu mam gaz, bo gdyby taki cyrk był przy indukcji to bym się wściekła  >:(

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 2 Grudnia 2014, 09:58 »
ja korzystam z garnków Hoffner - polecam bo gotuje się w nich świetnie i na indukcyjnej i na zwykłych palnikach  :)

Offline Kiniutek
  • forumowicz
« Odpowiedź #328 dnia: 3 Grudnia 2014, 12:30 »
moi rodzice mają kuchenke gazową Amica i już kilka lat i nc z nią się nie dzieje, piekarnik w niej mają elektryczny  też bezawaryjny, nie wiem jak z resztą bo z Amici nic więcej nie mają.

Offline klimmarta
  • bywalec
« Odpowiedź #329 dnia: 3 Grudnia 2014, 21:08 »
Doksik, dopiero teraz zauważyłam że pytałaś na jakim osiedlu mieszkanie, to żadna tajemnica - Wzgórze Wolności, Folwark deweloper budował blok. Też czytałam różne opinie o Amice, więcej negatywnych, ale mimo wszystko chyba na piekarnik i płytę się zdecydujemy. Lodówkę chcemy Hotpointa.
Alis - garnki już mam :) Z Tescomy i są przystosowane do kuchenek indukcyjnych więc jeden wydatek mniej :)