Serce? W czym udka peklujesz przed parowaniem? Dawaj przepis dla blondynki.
Ja mam fajny przepis, ale nie wiem czy sie nadaje do parowaru. Na grillu rewelacja

Zielony kurczak

:
- 1 srednia, pokrojona w kostke cebula,
- 1 kubek swiezej bazylii,
- 1 kubek swiezej kolendry (mozna zastapic pietruszka),
- 1/4 kubka swiezej miety,
- 3 zabki czosnku
- 1/4 kubka sosu rybnego
- 2 lyzki soku jabkowego,
- 1 lyzka platkow czerwonej papryki (ew. zmielona)
- 1/2 lyzki swiezo zmielonego pieprzu,
- starta skorka z jednej limonki,
Wszystkie skladniki zmiksowac na gladka mase w benderze. Marynata powinna byc gesta. Dowolne czescie kurczaka umiescic w torebce typu zip-lock i zalac sosem. Wlozyc do lodowki, przynajmniej na godzine. Po wyjeciu zostawic na ok 30min, zeby nabralo temperatury pokojowej. Zgrillowac lub upiec w piekarniku.