Autor Wątek: wesele w Szczecinie a fotograf i filmowanie z innego miasta?  (Przeczytany 2257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milkapawel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.10.2014
Mam pytanie, bo coraz częściej się teraz zdarza w szczególności u moich znajomych, ze biorą fotografa lub kamerzystę z innego miasta.  Ja przyznam się, że ślub z weselem będziemy mieć w Szczecinie, ale mój narzeczony jest z Łodzi i zaproponował abyśmy wzięli kogoś z jego miasta z racji tego, że to ja wybierałam salę :) on powiedział, że foto i video będzie z jego miasta  8) Co wogóle sądzicie o tym pomyśle?

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
Odp: wesele w Szczecinie a fotograf i filmowanie z innego miasta?
« Odpowiedź #1 dnia: 5 Marca 2014, 16:51 »
Jeżeli koszty dojazdu i akomodacji takiej obsługi + ich wynagrodzenie to dla Was nie problem, to czemu nie. Zwłaszcza jeżeli na miejscu nie możecie nikogo znaleźć. Pamiętaj,że jeżeli zdecydujecie się na sesję plenerową z ekipą spoza miasta na Tobie będzie spoczywał obowiązek wskazania miejscówek do zdjęć, ale gdzieś na forum widziałam wątek o miejscówkach do fot w Szczecinie.

Offline milkapawel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.10.2014
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2014, 12:51 »
Tak się właśnie rozglądałam za fotografem i wideofilowaniem i jestem w kropce.  Mój narzeczony się upiera a ja . .  nie wiem.  Co do kosztów to zgadza się są dość duże, ale to jedyna pamiątka z tego dnia i myślę, że nie warto akurat na niej oszczędzać.  A plener chcieliśmy zrobić nad morzem, ale to dopiero w następnym roku.  Chociaż znajomi mówią, że nie będzie nam się już chciało.

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2014, 14:10 »
mają racje, ja np dosc dlugo czekam juz na swoj film slubny i edytowane zdjecia i powiem szczerze, ze jak o tym pomysle, to nie mam juz euforii slubnej, slub byl we wrześniu, teraz to mi wszystko jedno... byle rodzinka zobaczyla film i zdjecia, bo nas mecza od jakiegos czasu, także nie wyobrazam sobie sesji rok pozniej.... lepiej wsyztsko zalatwic na raz, bo po roku wam sie odechce.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marca 2014, 14:07 »
ja miałam ślub w sierpniu,a zdjęcia były robione  we wrześniu,bo chciałam mieć sesje nad ukochanym morzem  :Serduszka: (ja ze śląska) fotografa miałam ze Szczecina,a zdjęcia robiliśmy w Rewalu i okolicach  ::) było wspaniale i chętnie bym to powtórzyła  ;D

Offline Madzia_Z
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Kwietnia 2014, 15:17 »
Witam :) Chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi fotografa z okolic Bydgoszczy, wiem że dojeżdża za niewielką dopłatą na tereny całej PL.   Biorę ślub w tym roku 31 maja, uroczystość planujemy w sumie już od ok dwóch lat.  Długo przeglądałam podobne wątki, oglądałam portfolia fotografów itd.  Nie byłam jednak zdecydowana, nic do mnie nie przemawiało. . , ale do czasu.  W sierpniu zeszłego roku moja najbliższa kuzynka miała ślub, wybór padł na jej fotografa :) Dlaczego? Profesjonalne zachowanie podczas całej uroczystości, miłe nastawienie do wszystkich gości, a przede wszystkim zdjęcia! MEGA! Nie widziałam jeszcze tak wspaniałych i pomysłowych ujęć. . .  Basia (wspomniana kuzynka) miała sesję plenerową w Łebie, na wydmach, później plaża, odważyli się wejść do wody.  Zdjęcia fantastyczne! Materiał otrzymali po ok.  3 tygodniach, z uwagi na szczyt sezonu i wszystkie soboty zajęte.  Po tym jak zobaczyłam fotoksiążkę i zdjęcia na płytach,  umówiłam się na spotkanie w celu podpisania umowy. .  Za całą usługę przygotowania- wesele do 1:00 (ponad 1500 zdjęć - jak wspomniał Pan Kamil wszystkie poddane korekcie), 200 zdjęć obrobionych i 3 fotoksiążki 30x30- dla nas i dla rodziców płacimy 1900 zł! Ten sam pakiet z 1 fotoksiążką był za 1700 zł, Stwierdziliśmy więc że warto  dołożyć te 200 zł, bo nawet gdybyśmy sami chcieli zrobić pamiątkę dla rodziców, więcej niż 100 zł wydalibyśmy za pusty album.  W cenie mamy też sesję plenerową, całego osobnego dnia bez żadnych ograniczeń czasowych, w dowolnym miejscu w kraju! Możemy jechać nawet w góry bez żadnych dopłat, wystarczy że zapewnimy transport. .  I chyba pojedziemy, od nastolatki marzy mi się plener nad Morskim Okiem :)  Jeszcze jedna rzecz sprawiła, że wybór padł na tą firmę.  Basia była na plenerze w Łebie 2 razy.  Pierwszego razu kiedy zajechali do Łeby, zaczęło padać. .  Czekali ponad 2 godziny ale nie przestało.  Byli załamani, bo fryzura, makijaż, 3- godzinna podróż w jedną stronę, zależało im na tym plenerze.  Na szczęście fotograf zaproponował że może jechać z nimi jeszcze raz, bez żadnych dopłat! I pojechali :) Kamerzysta też obiecał że pojedzie raz jeszcze ale na końcu się wykręcił i nie pojechał.  Wydaje mi się że takie sytuacje z życia wzięte pozwalają podjąć najsłuszniejszą decyzję i dobry wybór.  Wiem że w firmie pracuje 2 fotografów i obsługują w sezonie ponad 40 ślubów.  O czymś to świadczy! Firma jest z Koronowa, ale na spotkania jeżdżą do Bydg.  Nie będę podawała nazwy,  być później osądzaną o reklamowanie.  Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chętnie przekażę namiary.  Aaa dodam jeszcze że w cenie będziemy mieli  na sali rozłożone studio i  wykonywane zdj grupowe z gośćmi, Basia też miała, są świetnej jakości.  Mają różne gadżety peułki, okulary kapelusze, tablicę gdzie  można napisac życzenia dla młodych.  Fajna sprawa.  W tym roku jedna fotografka na Targach Ślubnych chciała za taką przyjemność 600 zł.   Przy wyborze fotografa, brałam tez pod uwagę sprzęt, tzn było to kryterium mojego narzeczonego.  No i tu też byliśmy miło zaskoczeni bo 2 aparaty na których pracują są warte ponad 30 tys zł.  Jak twierdzi mój narzeczony są najlepsze na rynku.  W czerwcu będę mogła napisać jeszcze coś więcej o wspomnianym fotografie, jak otrzymamy zdjęcia i będziemy po plenerze. . .  póki co przypomniało mi się jeszcze że fotograf podczas pleneru używa jakiejś dużej lampy, a nie tylko blendy jak większość fotografów.  Mówił nam że do tej lampy ma różne końcówki, jak to określił używane przez gwiazdy Hollywood :) W każdym razie tłumaczył że musi być 2 fotografów podczas pleneru żeby odpowiednio doświetlić zdjęcia, no i dźwigać ten sprzęt i że ta lampa umożliwia wydobycie pięknego słońca na zdj przy jednoczesnym zachowaniu jasnych postaci.  Mam nadzieję że moja opinia komuś się przyda, pamiętajcie że Ślub bierze się raz w życiu.  Warto zadbać o dobrą pamiątkę na lata.  Zdecydowałam się napisać, bo wiem sama jak długo się zastanawiałam. . .