Autor Wątek: Bartus i Vikusia - moje kochane lobuziaki :)  (Przeczytany 54594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline magda19285

• uzależniony
  • data ślubu: 01.10.2010
Odp: Bartus i Vikusia - moje kochane lobuziaki :)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Lutego 2014, 12:05 »
Kaiu , dla niego liczyl sie zarobek , ten zastrzyk mozna kupic za 35 euro w aptece i sa tam 2 dawki , ale taka dawka moze byc tylko przez jakis czas otwarta , wiec u niego sie kupywalo te zastrzyki i on na tym kozystal bo tam byly miarki na 2 zastrzyki  :-\ wiec ja placilam 35e i jakas inna kobieta tez 35 , wiec mu sie oplacalo , takie lewe pieniadze  :-\

Kasia* - no to super  ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Lutego 2014, 12:18 »
MAdziu tak to jest niestety z hormonami, a z lekarzami to różnie, może być dobry przy ciąży itd. ale przy antykoncepcji już nie.
Zrzucisz na pewno wszystkie kg, nie martw się ;D
Ja w zeszłym roku...o nie jeszcze rok wcześniej też dużo zrzuciłam :p

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Lutego 2014, 13:54 »

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Lutego 2014, 19:42 »
Co do lekarza super,że zmieniłaś i oby teraz było tylko lepiej.
Ja tez będę chrzestną i mam ten sam dylemat :-\
Ale myślę,że biżuteria z grawerem to fajny pomysł.

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Lutego 2014, 22:28 »
Madziu, mysle ze bransoletka to super pomysl ;D

Kurde co za lekarz ::) Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej i zrzucisz zbedne kg :D

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Lutego 2014, 10:30 »
Misiu - tez mam taka nadzieje  ;D

Wczoraj bylam w centrum , kupilam sobie te buciki co wkleilam i do tego bluzo -tunike  ;D
Mialam jeszcze poszukac spodni dla Bartka , ale Vika wczoraj nie byla soba ! Ciagle mi uciekala, krzyczala , wyrywala sie itp >:(

Poszlysmy poczekac na batka do poczekalni , a tam malo jej nie rozniosla , ahhh okropny byl dzien wczoraj .

Tez mi sie wydaje ze ta branzoletka bedzie ok , nie chce dawac kasy , wole cos kupic na pamiatke tego chrztu  :)

Dzis u nas swieci sloneczko , moze wybiore sie na plac zabaw z cora , Bartek dzis konczy lekcje o 16 wiec przy okazji po niego pojdziemy  ;D

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Lutego 2014, 10:41 »
Madziu a powiedz mi jak Bartek sobie radzi w szkole?!  bo nie wiem czy pisalas ::) nie ma problemow?

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Lutego 2014, 10:52 »
Miusiu , na poczatku byly male problemy , ale z racji tego ze dzieciaki tu ucza sie juz w przedszkolach . Wiec jak Bartek poszedl do zerowki , nie mowil jeszcze plynnie po niemiecku , i mial male fory w szkole . Ale teraz jest juz wszystko ok .

Tylko jestem strasznie zla na forme nauczania w jego szkole .... przekonywali nas ze to nowa dobra metoda itp , wiec sie zgodzilismy , a na ten moment najchetniej bym go przepisala , ale czy warto jak on juz konczy 2 klase?

A chodzi o to ze jest jedna grupa dzieci w klasie , od klasy zero do 3 . I tutaj panie tylko czuwaja nad dziecmi , czasem cos poucza , a glownie starsze dzieci ucza mlodsze . Bardzo mi sie to nie podoba , szczegolnie ze wiadomo w klasie nie kazdy sie lubi , i raz mielismy przypadek ze chlopak co niezbyt lubi Bartka , nie nauczyl go dobrze , popodkaldal mu "swinie " i musielismy wszystko odkrecac .

Dzieci nie maja ksiazek , tylko dostaja jakies cwiczenia w szkole , nie ma wywiadowek , strasznie to dziwne , juz pod koniec 1 klasy zrobilam w szkole mala afere , ze to pani powinna uczyc dzieci .
Moj maz mnie uspokajal , stwierdzil ze bedzie dobrze , skoro to szkola "dobra szkola " t wiedza co robia .

Ale ja nie jestem przekonana , ciagle chodzi mi po glowie zmiana szkoly dla Bartka od 3 klasy

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Lutego 2014, 10:58 »
 :szczeka: :szczeka: sorry ale az mnie zatkalo! to zupelne przeciwienstwo szkoly mojego Aleksa! To zdaniem Twojego meza jest dobra szkola?! nie wiem Madziu ale ja bym poszukala innej.Wiem ze latwo powiedziec ale dziecko teraz tyle wchlania ze szkoda zeby wszystko sie zmarnowalo.

a po tej 2 klasie co dalej? zostaje jeszcze jeden rok w tej samej szkole?

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Lutego 2014, 10:59 »
 :o wow niezłe metody nauczania mają w tej szkole  ::) nie dziwię Ci się że chcesz Bartka przenieść..  ::)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Lutego 2014, 11:11 »
Dziwna metoda.
Po co czekać? Szukaj czegoś nowego.

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Lutego 2014, 11:12 »
Ja juz od nastepnego pol rocza chcialam go przeniesc , ale Frank i jego nauczycielka mowia ze to zle , bo daje sobie rade itp Mowi ze to mieszanie dziecku w glowie itp. Mi ta szkola od poczatku sie nie podobala , jedyny plus to ze jest 2 ulice obok .
Mojej kolezanki syn chodzi do normalnej szkoly , konczy o 13 ma zadania domowe itp

Teraz Barti chodzi na religie do kosciola i tam jest szkola katolicka , bardzo duzo polakow tam chodzi , juz rozmawialam z kilkoma kobietami  o tej sytuacji i mowia ze lepiej przeniesc , ale za to tam jest bardzo wysoki poziom nauczania , i napewno bylo by mu ciezko z poczatku .

A ja jestem rozdarta , bo wiem ze lepiej dla niego jest zmienic szkole , ale z drugiej strony on jest niesmialy i boje sie ze tamta szkola by go nie przyjela dobrze .

Teraz z mezem bede na feriach w polsce i chce zaczac ten temat , na spokojnie , zobaczymy jak zareaguje

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Lutego 2014, 12:07 »
Też bym na Twoim miejscu pomyślała o zmianie szkoły
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Lutego 2014, 21:56 »
W szoku jestem ::)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Lutego 2014, 00:08 »
ja tez. Przeniescie Bartka do normalnej szkoly.
ja nie slyszlaam o takich eksperymentach w Dusseldorfie- kolezana ma synka ktory jest rok starszy od Bartka
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Lutego 2014, 03:40 »
Kurcze ale dziwna szkola i dwa ze takie "maluchy" podkladaja "świnie" ::)

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Lutego 2014, 10:59 »
No wlasnie Kasiu duzo osob nie slyszalo o takich szkolach , a ten system jest juz w polowie szkol w hh ....

Dzis od rana mialam latanine , do kosciola po zaswiaddzenie na chrzestna , pozniej male zakupy .
Maz stwierdzil ze ma ochote zjesc na sniadanie frytki  :mdleje:

Musze ogarnac mieszkanko , bo dzis wpada kolezanka z synkiem (winko na ta okazje juz mam  :D )

Za tydzien jedziemy do polski  :skacza: :skacza: :skacza: meega sie ciesze  ;D

Viktoria ma teraz etap ciaglego pytania ..a moge mamo ??? o wszystko sie pyta , doslownie  8)

Mamo moge bawic ? mamo moge tanczyc? mamo moge jesc ? Smieszna jest jak tak sie o wszystko pyta .

A i jeszcze jak uslysy ze cos robie i mi nie wychodzi , czy Bartiemu , to podchodzi glaska po nodze i pyta mama wszystko dobrze ???  ;D

Ide wyciagnac frytki z piekarnika , bo maz sie zacznie niecierpliwic hehe

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Lutego 2014, 11:14 »
hmm  frytki na sniadanie ;D

Magda a z Frankiem nadal po angielsku czy po nimiecku rozmawiacie?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Lutego 2014, 11:29 »
Magda a z Frankiem nadal po angielsku czy po nimiecku rozmawiacie?
No właśnie jak tam Twój deutsch?

Słodka taka troska dziecka. Fajne to musi być uczucie,co?

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Lutego 2014, 11:34 »
Mowimy po niemiecku i angielsku , ale staram sie mowic tylko po niemiecku  ;D Na poczatku nie bylo latwo , ale musialam sie przelamac i przestac wstydzic ze cos zle powiem  :)

Teraz jak ide na spacer z corka to lapie sie na tym ze mowie do niej po niemiecku  :D
Tylko pisownia to dla mnie czarna magia , probuje , czytam niemieckie ksiazki itp , ale jakos w glowe wejsc nie chce .

Madziu tak cudne jest to uczucie , a szczegolnie jak narozrabia i wie ze zle zrobila , to przychodzi przeprasza i i pyta czy juz wszystko dobrze  ;D

Ona ma mega temperamencik , mam nadzieje ze w przedszkolu jak troche uteperuja hehe

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Lutego 2014, 12:03 »
To super,że sie do niemieckiego przekonujesz.

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Lutego 2014, 12:32 »
Madzia, ja słyszałam o tym systemie nauczania jak byłam na studiach. Dość szeroko był omawiany, ale moje zdanie na ten temat jest jak najbardziej negatywne... Skoro więc i Ty tak uważasz, to przepisz Bartusia gdzie indziej...
Viki rzeczywiście słodka jest z tym :) Ehhh, ciekawe co moja gwiazda zacznie wymyślać ;)
A w kwestii niemieckiego, nie dziwię się, że nie wchodzi Ci do głowy... to strasznie beznadziejny język :P nienawidzę go :P Uczyłam się go tyyyle lat, że jak tylko skończyłam to stanęłam na głowie, żeby go zapomnieć :P
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Lutego 2014, 19:59 »
Ja się niemieckiego szybko uczę i równie szybko zapominam ;D Dasz radę z pisownią, ona nie jest taka najgorsza, trzeba kilka zasad zapamiętać :) A nie próbowałaś lekcji niemieckiego komputerowych. Ja mam taki kurs w domu. I np. tam jest opcja, że słyszysz wyraz i masz go zapisać. Oprócz tego wiadomo tłumaczenia, różne i przeróżne, ale może spróbuj :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #53 dnia: 24 Lutego 2014, 12:15 »
O Madziu wróciłaś :) dołączam się do wątku :)

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #54 dnia: 24 Lutego 2014, 13:13 »
Ciriness  :-*

Weekend zlecial strasznie szybko  :o , mialam takie ambitne plany ogarnac pokoj goscinny ..i w sobote juz czasu zabraklo , a niedzele zle sie czulam ..
Maz dodal do zupy przeterminowane o rok!!! szparagi , nie wiem gdzie je znalazl w domu , pewnie mi umknely , a on stwierdzil ze skoro zamkniete , to bedzie dobre  :-X Dobrze ze dzieciaki jej nie jadly .

Juz wole ja gotowac w tym domu :P

Musze wybrac sie na zakupy , mam liste zyczen z polski  ;D Sroda , czwartek pakowanie i w droge  ;D

Viki tak strasznie sie cieszy ze do babci jedzie , ciagle o tym mowi , pewnie przez to ze moja mama obiecala jej nowy rowerek hehe

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Lutego 2014, 20:51 »
Oj tam rowerek Toja mam fajna i towarzyska babka to pewnie dlatego ::) :P
A przy okazji pozdrów mamuśke :)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Lutego 2014, 23:05 »
Hehe znam tez zawsze dostaje "liste zakupow" a i wracam z Pl z rzeczami ktorych tu nie ma albo smakuja inaczej/lepiej.

Offline magda19285

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Lutego 2014, 08:09 »
Ja z poski zabieram kapuste kiszona i bialy ser  :D

Madziu -pozdrowie dziekuje  :-* No i w sumie tak jest , moja mama strasznie kocha dzieciaki, nawet jak wraca z pracy jest zmeczona , to i tak poswieca im uwage , bawi sie z nimi , zabiera na spacerki itp .
Tym sie rozni od tesciow , bo oni najlepiej sie nia zajmuja z kanapy hehe , a najbardziej mnie smieszy zachowanie tesciowej , jak jestesmy dluzej niz 3-4 h , a Viki chce sie bawic , zwraca na siebie uwage i tez jest glosna , to ona lapie sie za glowe i od razu ma migrene  ::)
Na szczescie widzimy sie raz na poltora miesiaca ... dla mnie to i lepiej .
Ale szkoda mi dzieci , ze nie maja dobrego kontaktu z dziadkami  :-\ Nie interesuja sie wcale , nie dzwonia , nie pytaja itp , ale jak przychodzi czas aby zrobic jakies zdjecie na pamiatke to sa pierwsi  >:(

Ksiazke mozna na ten temat napisac  ;D

Wiecie mam straszny problem z Viki skora , od prawie niemowlaka ma rozne wysypki ktore strasznie ja swedza , prawie nie znikaja  :-\
U lekarza juz robilismy tyle badan , alergiczne itp i nic nie wychodzi . Lekarz mowi ze musimy poczekac az mala skonczy 3 latka , moze to zniknie  :(
Jedyne co przepisal to krem z kortyzonem ... niby mala ilosc , ale smaruje tylko jak juz jest strasznie , mala tak okropnie  sie meczy w nocy , cala sie drapie  :-[ Kupuje specjalne plyny w aptece do kapania itp , ale poprawy nie ma .
Mam nadzeje ze to przejdzie .

Offline kaassia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Lutego 2014, 14:20 »
Wojtek też mial ten krem i nie pomagał mu w ogóle... A nie wiem czy widziałaś jego buzię na fotkach...a to i tak była najlepsza jak cykałam mu fociaki... Oboje z resztą problemy mają, przy czym Wojtek miał najgorzej...
Ja smaruję Młodego tym http://www.doz.pl/apteka/p11158-Linoderm_Plus_krem_z_pantenolem_50_ml i tylko to mu pomaga, a próbowałam już całej masy leków...
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Lutego 2014, 12:26 »
Madzia a ona nie ma jakiegoś AZS ? W czym ją myjecie?