Autor Wątek: Czy 4,350 zł to duzo za foto i video???  (Przeczytany 9590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
Czy 4,350 zł to duzo za foto i video???
« dnia: 24 Października 2006, 20:10 »
Podpisałam umowe z gosciem który nam bedzie robił zdjecia i krecił . Cena jak w temacie.
Jezeli chodzi o zdjecia to mamy plener w dowolny dzien, do tego narzeczenska sesja nazwana 4 pory roku i ok 1000 zdjec z slubu i wesla. Video- to technologia flycam i audio dzwięk, dwie kamery. Czy sądzicie ze zapłaciłam za duzo czy w sam raz??<co>

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Października 2006, 20:17 »
:shock:  :shock:  :shock:

:?  :?  :?

Jeden gośc i będzie miał i kamere i aparat czy to będzie jakis sztab ludzi ?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Października 2006, 20:42 »
Co WY film do Hollywod krecicie  :?: Jak dla mnie duuuuuzo za duuuzo  :!: Zwyczajne zdzierstwo  :!:  :!: Niektorzy za te kwote robia polowe wesela.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Października 2006, 20:45 »
Dla mnie tez spora kwota...nie wiem..nieznam firmy ale cos m sie za wysoka wydaje

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Października 2006, 21:14 »
duuuuuuuuuuuuuuuuzio za duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzio..

ja w zeszłym roku za video zapłaciłam 1200zł , zdjęcia - reportaz ( 1400 zdjęć.. 800 zdjęc w 2 albumach + CD ze wszystkimi) 1100zł + do tego studyjne 780zł

łacznie 3.080zł
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Października 2006, 21:27 »
(wsele 2-iowe) no bedzie kilka osób przynajmniej z 3, zdjecia w sumie wyszły 1800zł (200 zdj 15x21) a okolo 1000 na płycie. No dwie kamery z flycam i audio( fajny bajer, duza róznica w porównaniu ze standardem). A ile wy płaciliscie i za co?

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Października 2006, 21:29 »
Sporo :( . Ja płaciłam 1200 za film (1,5 godziny ) i 850 zł za zdjęcia ( reportaż plus plener, 300 zdjęć w albumie i całość na płycie - łącznie jakieś 1200 zdjęć ).

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Października 2006, 21:34 »
My płacilismy za kamerzyste 750 zł za 2 dni ( taka cene mielismy na umowie podpisanej w tamtym roku dzis taka kwote facet bierze za jeden dzien ) i mielismy w tym 5 płyt z wesela ( 5 godz filmu ) + płytka ze zdjeciami (slub i wesele) a za zdjecia studyjne i z Kosciola + plytka płacilismy 1400 zł. Dzis wiem ze bez problemu zamknelibysmy sie w 3000 zł - podpisujac dzis umowy.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Października 2006, 22:37 »
Ja też uważam, że jest to dużo, bardzo duuuuużo. Może jeszcze uda Wam się wycofać z tej umowy...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Października 2006, 22:43 »
W pierwszej chwili myślałam że to dużo...ale policzyłam ile my wydaliśmy na foto wideo i wyszło 4000zł...w tym film z teledyskiem, reportaż ze ślubu i wesela, studio+plener
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Października 2006, 23:41 »
My płaciliśmy 1500zł za zdjecia i 1200 za video
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Października 2006, 01:04 »
Cnros, Już podpisaliście umowę - na ponad 1.5 roku przed ślubem???

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Października 2006, 07:52 »
a napisz co w tym jest zawarte????

Jak wygląda umowa?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Października 2006, 08:54 »
hmm 4 tys to jak dla mnie dużo, no ale akurat my mamy tylko fotografa i placimy 1400zł a kamerzysty nie- bedzie tylko kamerowac najw. momenty rodzinka!Ale jak wiem z opinii znajomych to płacili po 1 tysiaka za kamere tak +/- ! Ale nie wiadomo tak jak pisała okruszek co Wy tam za bajery bedziecie mieć!

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Października 2006, 09:44 »
Cytat: "Cnros"
Czy sądzicie ze zapłaciłam za duzo czy w sam raz??<

Spora sumka  :shock: nie ma co nawet za taką usługę o jakiej Piszesz. Tutaj niewątpliwie znaczenie ma region Polski z którego Pochodzisz,bo w różnych miejscach są różne ceny za takie same usługi.
Dla mnie osobiście jest to cena nie do przyjęcia, z tego co Sama widzisz w postach forumowiczów, Mogłabyś za te same pieniążki mieć "zrobione" dwa wesela (czytaj wykonaną usługę na dwóch różnych weselach)

pozdrowionka :D

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Października 2006, 17:05 »
Moi drodzy, za taką sume jak 4tys to neiwiele się da zrobic w sesnie jak ktos napisał ze połowe wesela;]. Samo jedzenie od osoby wychodzi mnie 200 zł za dwa dni, a mam ok 100 osób co daje w sumie 20tys a do tego sala 2 tys, auto, dekoratorka, zespół ( oni biorą od 2tys w górę). A odnoszac się do foto i video. Nie ma co ukrywac ze to wersja tzw wypasiona, no rodzice sie zgadzają bo to slub jedynej córki wiec wiecie jak to jest:P.
A co się zawiera w tej cenie juz piszę: w pierwszym dniu mamy dwie kamery, fly cam(nie ma efektu ze widac ze to reka trzyma kamere to jakas tam technologia ze wyglada wszystko jak taledysk poprostu obraz płynie) audio(osobny dzwiek, i tez naprawde jest ogromna różnica, do tego w drugi dzien to samo ale z jedna kamerą i tu wychodzi 2600zł ( no cóz, nikt nas nie namawiał do flycam i audio, sami zdecydowalismy a to dodatkowe koszty ale za to jaki efekt-miał ktos z was flycam na swoim slubie?, ciekawi mnie jakie macie opinie). Do tego mamy trzy komplety dvd i 1komplet vhs(50zł) a dvd 0zł.i foto za 200zdjec w albumie 1600zł i 100 zł foto drugiego dnia, do tego dostajemy płyte ze zdjeciami, sesje foto w tygodniu na spokojnie i bez ograniczen i jak pisałam sesje przed slubem, czyli zdjecia jesienią simą wiosną i latem. facet robi naprawde genialne zdjęcia, naoglądałam się juz wielu, różnica w cenie to moze była z 500 zł góra, wiec nie warto było brac jakiegos nieugietego faceta robiacego wszystko jak mu się podoba. Z tym obecnym dogadalismy się ze ja mu pokazyje co chce miec, co mi się podoba i staramy się to zrealizowac, naprawde jest bardzo taki flexible:)
Podpisujemy umowe juz bo akurat w okolicach Zawiercia , gdzie mieszkam wszystko zaklepuje się około 2 lat przed slubem, sale udało się zarezerwowac bo byłam u kobiety pierwszego dnia kiedy spisywała umowy, a juz były 2 daty zajete na czerwiec, to samo sie tycze foto i video:)

Pozdrawiam wszystkich:)

Offline Paolka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Października 2006, 20:34 »
Moi drodzy, za taką sume jak 4tys to neiwiele się da zrobic w sesnie jak ktos napisał ze połowe wesela;]. Samo jedzenie od osoby wychodzi mnie 200 zł za dwa dni, a mam ok 100 osób co daje w sumie 20tys a do tego sala 2 tys, auto, dekoratorka, zespół ( oni biorą od 2tys w górę). A odnoszac się do foto i video. Nie ma co ukrywac ze to wersja tzw wypasiona, no rodzice sie zgadzają bo to slub jedynej córki wiec wiecie jak to jest:P.
A co się zawiera w tej cenie juz piszę: w pierwszym dniu mamy dwie kamery, fly cam(nie ma efektu ze widac ze to reka trzyma kamere to jakas tam technologia ze wyglada wszystko jak taledysk poprostu obraz płynie) audio(osobny dzwiek, i tez naprawde jest ogromna różnica, do tego w drugi dzien to samo ale z jedna kamerą i tu wychodzi 2600zł ( no cóz, nikt nas nie namawiał do flycam i audio, sami zdecydowalismy a to dodatkowe koszty ale za to jaki efekt-miał ktos z was flycam na swoim slubie?, ciekawi mnie jakie macie opinie). Do tego mamy trzy komplety dvd i 1komplet vhs(50zł) a dvd 0zł.i foto za 200zdjec w albumie 1600zł i 100 zł foto drugiego dnia, do tego dostajemy płyte ze zdjeciami, sesje foto w tygodniu na spokojnie i bez ograniczen i jak pisałam sesje przed slubem, czyli zdjecia jesienią simą wiosną i latem. facet robi naprawde genialne zdjęcia, naoglądałam się juz wielu, różnica w cenie to moze była z 500 zł góra, wiec nie warto było brac jakiegos nieugietego faceta robiacego wszystko jak mu się podoba. Z tym obecnym dogadalismy się ze ja mu pokazyje co chce miec, co mi się podoba i staramy się to zrealizowac, naprawde jest bardzo taki flexible:)
Podpisujemy umowe juz bo akurat w okolicach Zawiercia , gdzie mieszkam wszystko zaklepuje się około 2 lat przed slubem, sale udało się zarezerwowac bo byłam u kobiety pierwszego dnia kiedy spisywała umowy, a juz były 2 daty zajete na czerwiec, to samo sie tycze foto i video:)

Pozdrawiam wszystkich:)

Myślę, że wszystko zależy od tego czego się oczekuje, nie uważam aby ta kwota była naprawdę powalająca, mimo wszystko cena jest jednak związana z jakością (choć nie zawsze) dlatego trzeba być świadomym i dokładnie sprawdzać co się kupuje, chyba najlepiej korzystając z polecania kogoś kto już wcześniej korzystał z danej usługi.

Jeśli to nie tajemnica to czy możesz napisać jak nazywa się ta firma?

Pozdrawiam
Paolka

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Października 2006, 11:48 »
Jak dla mnie to duzo za duzo :/

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Października 2006, 12:45 »
To ja napisałam o mozliwosci zrobienia za 4 tys polowy wesela. Moja kolezanka ma 80 osob i płaci za nich 8800.Widzialam menu, wiem tez jak wygladaja w tym lokalu wesela - wiem jedno nie bedzie miala sie czego wstydzić :)

Dla mnie cena za to foto i video to i tak duzo.
Samo jedzenie od osoby wychodzi mnie 200 zł za dwa dni, a mam ok 100 osób co daje w sumie 20tys a do tego sala 2 tys

ja mialam 50 osob i placilam za nich po 250 zł :)Za zespol 2000 zł itp.itd. Sama suknia kosztowała mnie ( a raczej moich rodziców) 2500zł.

Jak oszczedzisz na jednym to na cos innego mozesz wydac wiecej :)

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2006, 21:42 »
Jezeli tylko w mojej okolicy dałoby się zrobic cos taniej i jeszcze zeby się nie miec czego wstydzic i nie załować ze mogło byc lepiej to napewno wybrałabym taką opcję. Jezeli chodzi o fotoi video, to owszem, moge wziaźć kogos kto robi o 1000zł taniej, ale zdjecia sa załosne i współczuje ludziom którzy odbierają zdjecia gdzie do okolicy nosa są w zbozu a widac im oczów troche i włosy i to jak klaskaja i tego typu historie, i na to młodzi nie mają wpływu. Czyli wychodzi z tego jak wszyscy piszą ze płąci się za jakos wykonania, no coż trzeba bedzie uniesc ten ciężar:P Dobrze ze jest chociaz ktos komu wyszła do zapłacenia podobna kwota jak mnie, nie czuje sie juz samotna:P (elisabeth81)

Pozdrawiam

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Października 2006, 12:20 »
jestes z okolic Zawiercia tak? no wiesz co ja nie wiem czy tam az sa takie ceny , mam stamtad znajomych i tyle nie płaciliA Zawiercie to raczej małe miasto i ceny sa duzo nizsze niz. np w Katowicach ! kolezanki moje brały sluby w Zawierciu i widz ich zdjecia i wcale nie były załosne( tym bardziej ,ze ja tez nie lubie kiczu i to bardzo- dlatego tez zrezygnowałam z kamery) Płace 1400 za samego fotografa - i niektórzy mówia ,ze to tez duzo! Ale widzisz wszystko jest kwestia gustu- cos co podoba sie Tobie nie musi sie podobać innym i odwrotnie! Zreszta sama sobie odpowiedziałas na pytanie- dla ciebie nie jest to duzo, to po co pytasz o zdanie! skoro Cie stac tomozesz wydac nawet i 10 tysięcy! niektórych nie stac i będa miec jak twierdzisz żałosne zdjęcia! I az prawie 2 lata wczesniej wszystko rezerwujesz?

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Października 2006, 22:56 »
Cytat: "Aniutek83"
jestes z okolic Zawiercia tak? no wiesz co ja nie wiem czy tam az sa takie ceny , mam stamtad znajomych i tyle nie płaciliA Zawiercie to raczej małe miasto i ceny sa duzo nizsze niz. np w Katowicach ! kolezanki moje brały sluby w Zawierciu i widz ich zdjecia i wcale nie były załosne( tym bardziej ,ze ja tez nie lubie kiczu i to bardzo- dlatego tez zrezygnowałam z kamery) Płace 1400 za samego fotografa - i niektórzy mówia ,ze to tez duzo! Ale widzisz wszystko jest kwestia gustu- cos co podoba sie Tobie nie musi sie podobać innym i odwrotnie! Zreszta sama sobie odpowiedziałas na pytanie- dla ciebie nie jest to duzo, to po co pytasz o zdanie! skoro Cie stac tomozesz wydac nawet i 10 tysięcy! niektórych nie stac i będa miec jak twierdzisz żałosne zdjęcia! I az prawie 2 lata wczesniej wszystko rezerwujesz

Są takie ceny, bo zjezdziłam za salą i foto całą Jure i wiem co pisze...Co do kiczowatych zdjec to nie zlezy to od sumy jaka sie płaci bo fotograf za 5 tys moze odwalic straszny kicz, pisałam ze z fotografów których odwiedziłam i którzy byli tani w porówaniu do mojego ktróego wybrałam robili w większosci zdjecia takie jak pisałam, i szkoda mi ludzi którzy z rozczarowaniem odbierają takie zdjecia...i nie mogą nic z tym zrobic, i którzy zaufali fotografowi w jakims stopniu. Gdyby mnie było stac (gdzie to wyczytałas, nie pisałam ze "hej ludzie stac mnie nie wiem na co") to nie miałabym wątpliwosci co do ceny i nie pytała innych o zdanie...I owszem rezerwuje wszystko 2 lata wczesniej bo chce miec wszystko zaplanowane tak jak chce, a nie brac sale która akurat była wolna i to się tyczy innych rzeczy równiez, nie krytukuj innych o to ile wczesniej rezerwują. Nie wiem czy zwiedzałas sale na Jurze i na slasku...to moze odwiedz i zapytaj o terminy, w Amazonce nie ma juz wolnego ani czerwca ani sierpnia 2008, zadzwon do Zuzanki w Zawierciu i zapytaj o rok 2007- jedyny termin to Boże Narodzenie a na 2008 cały czerwiec juz zajety- mi sie udało bo byłam w pierwszym dniu kiedy rozpoczynano spisywanie umów na 2008, mogłabym Ci długo wypisywac sale i jak to wygląda terminowo, sale polecane przez ludzi szybko są rezerwowane..ale ładna sala to oczywiscie kwestia gustu...God, skąd w ludziach tyle złosci...odpusc dziewczyno...

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Października 2006, 07:43 »
o rany, to sale mają wzięcie!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Października 2006, 07:34 »
Wiesz co to jest forum i moge wyrazac własne zdanie i  akurat Ty mnie obrazasz! I wcale nie krytykuje Cie ,ze tak wcześnie!Rozumiem ,że sale bo z tym sa problemy! Ja swoja zamawiałam na rok i 3 mies przed ale były jeszcze jakies wolne terminy! I mam wesele w bb fajnym miejscu! Dla mnie np. 4 tys to jest duzo- i mnie by nie było stać!ale skoro Ciebie stac to OK!! my mamy samego fotografa bo nie chcemy kamery. znajomi nas nakreca w najw. moentach! Akurat zwiedzałam tam sale i byłam na paru weselach w Zawierciu i okolicach! i były to bb fajne sale , na 2 weselach byłam w b fajnym zajeździe i w jakiejs takiej oszkolonej sali! Sama pytałes czy to duzo na ogólno dostepnym forum- więc móweie dla mnie duzo, dla niektórych tez a dla innych nie! i ja wcale nie jestem zła wrecz przeciwnie- ale jak widze Ty kazde zdanie choć troszke odrębne od Twojego krytykujesz baardzo! a chyba nie w tym rzecz ! ale krtyjkujesz Ty innych zdj ecia, a moze niektórtym sie podobały! a niektórym nie! Wszystko jest kwestia gustu! A ja Cie nie krytykowałam za termin sali! Zreszta  trudno to nazwac krytyką!Tylko ,ze juz zaczynasz rezerwowac kamerzyste i fotografa a to duza różnica!

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Października 2006, 08:19 »
a może to konkurencja pyta ...  :twisted:
Aniutek, daj na luzik :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Października 2006, 08:36 »
OKRUSZEK a moze?  :D moze i masz rację!
A zreszta tu ,żeby dac na luz tez masz rację bo w sumie po co mi to!  :D

Offline Cnros

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Października 2006, 21:28 »
Cytat: "Aniutek83"
Wiesz co to jest forum i moge wyrazac własne zdanie i akurat Ty mnie obrazasz! I wcale nie krytykuje Cie ,ze tak wcześnie!Rozumiem ,że sale bo z tym sa problemy! Ja swoja zamawiałam na rok i 3 mies przed ale były jeszcze jakies wolne terminy! I mam wesele w bb fajnym miejscu! Dla mnie np. 4 tys to jest duzo- i mnie by nie było stać!ale skoro Ciebie stac to OK!! my mamy samego fotografa bo nie chcemy kamery. znajomi nas nakreca w najw. moentach! Akurat zwiedzałam tam sale i byłam na paru weselach w Zawierciu i okolicach! i były to bb fajne sale , na 2 weselach byłam w b fajnym zajeździe i w jakiejs takiej oszkolonej sali! Sama pytałes czy to duzo na ogólno dostepnym forum- więc móweie dla mnie duzo, dla niektórych tez a dla innych nie! i ja wcale nie jestem zła wrecz przeciwnie- ale jak widze Ty kazde zdanie choć troszke odrębne od Twojego krytykujesz baardzo! a chyba nie w tym rzecz ! ale krtyjkujesz Ty innych zdj ecia, a moze niektórtym sie podobały! a niektórym nie! Wszystko jest kwestia gustu! A ja Cie nie krytykowałam za termin sali! Zreszta trudno to nazwac krytyką!Tylko ,ze juz zaczynasz rezerwowac kamerzyste i fotografa a to duza różnica!

Gdybys poprostu pwiedziała ze to wg Ciebie za duzo to ok, ale Ty się czepiasz wszystkiego , wynajdujesz texty ze mnie stac, ze krytykuje zdjecia innych, trudno nazwac moim wymysłem to jak czują się ludzie gdy odbierają takie zdjecia jak pisałam,  niektórzy z nich to moi znajomi....wogóle to bez komentarza... aa ps. nei wiem czy krytukuje kazdego za inne zdanie niz moje bo po pierwsze sama nie mam zdania co do ceny i zauwaz ze jezeli ktos pyta to wyjasniam co jest w tej cenie a nie krytukuje...
I jeszcze jedno, jezeli Cie stac na to ze nie musisz brac pozyczki z banku zeby wkoncu się pobrac ze swoim ukochanym to wielka szczęsciara z Ciebie...

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Października 2006, 21:38 »
przestań, bo robi się to nudne ...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Października 2006, 21:44 »
przestań, bo robi się to nudne ...

Racja :)
Zapytalas Cnros czy uwazamy ta kwote za duza czy i i dostałas odpowiedz. Nie musisz bronic swojego wyboru bo nas to tak na prawde mało obchodzi po ile bedziesz miec fotki - to WY płacicie a nie my :) kazdy robi takie wesele na jakie go stac.

I jeszcze jedno, jezeli Cie stac na to ze nie musisz brac pozyczki z banku zeby wkoncu się pobrac ze swoim ukochanym to wielka szczęsciara z Ciebie.

Mam rozumiec ze bierzesz kredyt ??
Jesli tak to osobiscie dziwie Ci sie ze macie takiego drogiego fotografa/kamerzyste bo z tego co wywnioskowałam to bierzecie kredyt na to wesele wiec powinno Wam zalezec na oszczednosciach.

A co do zaklepanych terminów ... jak nie uwazaliscie jak robicie to teraz róbcie jak uwazacie czyli : trzeba było w takim razie wczesniej pomyslec nad rozpoczeciem załatwiania wesela lub zmienic date slubu.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Października 2006, 21:52 »
i jeszcze jedno:

miej sobie całą ekipę TV , co mnie to ...

napisali Tobie tutaj czy drogo czy nie - bo chciałas usłyszeć odpowiedź - więc masz kilka odpowiedzi na Twoje pytanie, więc po co teraz nie potrzebnie wprowadzasz jałowa dyskusję?