Autor Wątek: Zespół "Fraza"-OSTRZEGAM!!!!!!!  (Przeczytany 12438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Zespół "Fraza"-OSTRZEGAM!!!!!!!
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Sierpnia 2006, 11:12 »
tak jakoś posty misio50 , santi28 i ala2150 wyglądają  dla mnie jak pisane przez jedną osobę  :roll:  ale może sie mylę............

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Sierpnia 2006, 12:33 »
:brawo:    :brawo:  Coraz głębiej sie wkopują :D Nareszcie udało mi się do nich wysłać maila z "podziekowaniem" :twisted: Wcześniej nie chciały mi sie wysyłac.Zobaczymy czym sie beda tłumaczyć o ile wogóle będą :!:  :!:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #32 dnia: 31 Sierpnia 2006, 23:41 »
Cytat: "misio50"
Ewak zamieszczając coś takiego w umowie :

Ja w umowach, ktore popisuje mam zawarty taki oto paragraf, mam nadzieje, ze ustrzeze mnie on przed tego typu machlojkami: "Zleceniodawca zastrzega, że Zleceniobiorca nie ma prawa zlecania wykonania postanowień niniejszej umowy osobie trzeciej bez zgody Zleeceniodawcy.

CZYLI PO PROSTU ZOSTANIESZ NA LODZIE BEZ KAPELI
JAK SIĘ NIE ZGODZISZ NA ICH ZASTĘPCZY ZESPÓŁ

Chodzi o to, żeby kapela nie działała samowolnie i wszelkie takie zmiany rzeczowo i wiarygodnie usprawiedliwiała oraz INFORMOWALA klienta o trudnościach i PROPONOWALA inne rozwiązanie, a stawiała ludzi przed faktem dokonanym  :evil:

moim zdaniem nie ma na to rozwiązania bo jak
zespół nie będzie mógł przyjechać to pozostaje nam tylko przyjąć to co dają

no chyba że sami znajdziemy przed weselem w co wątpię ! ! !  :shock:

No tak, jak jest się z Frazy to rzeczywiście "nie ma rozwiązania" najlepsze rozwiązanie, to nabrać wody do gęby, działać za plecami klienta, a potem wymagac wdzięczności, że w ogóle jakieś szarpidruty raczyły coś zarzępolić na weselu oszukanych klientów. jeden wstyd panowie!

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Września 2006, 07:21 »
Wlasciciwe Groszek odpowiedziala za mnie, ale chcialam jeszcze dopisac Misio50, ze milo mi, ze tak sie troszczysz o mnie  :mrgreen:  8) Zapis w umowie umieszczac bede, bo

po pierwsze - jak widac na przykjladzie Niuni, "pomyslowych" oszustow nie brakuje
po drugie - wole przezyc ten ewentualny stres na 2 tygodnie przed weselem, niz w jego trakcie.

Przypominam, ze oprocz zespolow w branzy dzialaja tez DJe, wiec mysle ze jakos bym sobie poradzila  :roll: (przy zalozeniu oczywiscie, ze propozycja orkiestry godzila by w moje poczucie estetyki).  

Poza tym podkresle raz jeszcze, sposb w jaki rzeczony zespol obszedl sie z Niunia, to dla mnie zwykle matactwo, chamstwo i naciagnie. Nie toleruje takiego postepowania, zwlaszcza ze slub i wesele (raczej) ma sie tylko jedno w zyciu. Nalozenie sie dwoch terminow nie jest dla mnie wypadkiem losowym  :evil: . Profesjonalny zespol nie pozwoliby sobie na taki blad. Reprezentowanie pewnego poziomu muzycznego to nie wszystko :!: Zenada.

czy moderatorzy byliby uprzejmi potwierdzic czy podejrzenia Anusi-szczecin sa sluszne? Oczywiscie pytam o IP
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 8 Września 2006, 11:43 »
Witam!
Jak zobaczylam nazwe zespolu to od razu postanowialam przeczytac. Sciagnelam ich demo na kompa, razem z narzeczonym przesuchalismy i spodobalo nam sie. No to wyslalam maila z pytaniem kiedy mozemy sie spotkac. Ale dostalam odpowiedz, ze narazie nie spotykaja sie i nie podpisuja umow po maja problemy ze skladem (bylo to jakis miesiac temu). Zastanawialsmy sie cyz poczekac, ale stwierdzilsimy ze nie ma sensu, bo te probelmy moga sie pojawic przed naszym weslem. I widze, ze sie dobrze stalo.
Zreszta ten zespol oglaszal sie na innym forum doslownie w kazdym poscie, niezaleznie od tego czego dotyczyl, czy to byly suknie, lokale czy makijaz. To tez bylo dziwne. No to tyle.

PS. Niunia nie zazdroszcze. Ale znam przypadek, ze Mlodzi w dniu slubu musieli szukac na wlasna reke nowej orkiestry.

Offline Niunia23

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Września 2006, 12:30 »
Dziewczynki!Nowe fakty dotyczące "zespołu".Okazuje sie że to wcale nie jest zespół tylko Agencja weselna!!Strona graficznie identyczna jak "Frazy",proszą o zgłaszanie sie bezimiennych zespołów z całej polski.Biorąc pod uwage ze nasz zespół zastepczy "Frazy" na oczy nie widział,wszystko załatwili telefonicznie -wszystko zaczyna do siebie pasowac.Przykre tylko że w ten sposób robi sie ludzi w konia :evil:  
strona "Frazy" nie działa,a oni sami przestali podpisywać umowy gdyz rzekomo maja problem ze skladem  
Zastanawiamy sie czy to nie jest podstawa do dochodzenia zadoscuczynienia.W koncu podpisywalismy umowe z zespolem a nie z agencja.musimy sie porozumiec z jakims prawnikiem.nie wiem,ale nie chce tego tak zostawic-moze odechce im sie oszukiwac ludzi!  :!:  :!:  :!:  :!:

Offline izabela1982
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Września 2006, 12:37 »
Juz to gdzies czytalam na innym forum...wielka szkoda....i przykrosc....

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Września 2006, 07:16 »
Niunia- no sensacja  :shock:  Może uda ci się dotrzec do innych poszkodowanych i razem ich zaskarżycie!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Września 2006, 16:30 »
SZOK!! :shock:  Niunia bardzo Ci współczuje tej całej przykrej sytuacji... nie zostawiaj tego tak kochana tylko walcz o zadośćuczynienie!!!!!! A koło d**y trzeba im narobić!! Oszustwo przeogromne!! Szkoda słów... Życzę Ci dużo wytrwałości!!

Offline xena_music

• forumowicz
« Odpowiedź #39 dnia: 4 Listopada 2006, 16:57 »
ja spróbuje sie wywiedziec wsród znajomych zespołów(znam z samego ślaska z 5 kapel) czy znają ta kapelkę i co sie o nich słyszy...
jak sie cos dowiem to wam dam znać

Offline xena_music

• forumowicz
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Listopada 2006, 16:00 »
wywiedziałam sie tyle że wśród kapel też było głosno o nich w negatywnym sensie i nie jednej parze już taki numer wywineli
tylko nie wiem czemu nadal mają grania......