Autor Wątek: ŚLUB 2015/Sierpnien  (Przeczytany 13501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 maj 2015
Odp: ŚLUB 2015/Sierpnien
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Listopada 2014, 12:42 »
hej,
my już mamy praktycznie wszystko zaklepane. Też się zastanawiam nad transportem dla gości, ale to wyjdzie w praniu przy zbieraniu potwierdzeń. Będe sie pytać kto bedzie potrzebował i wtedy pomyslę czy lepiej zamowic autokar czy np. 2 taxi. Fotografa, kamerzyste, zespoł, oczywiście sale, makijażystkę mamy. Nad fryzjerem sie jeszcze zastanawiam. Zaproszenia i te wszystkie inne "papierowe" rzeczy typu winietki, zawieszki robię sama. Już zaczełam bo to strasznie pracochłonne, a zamierzamy rozdać zaproszenie w grudniu, w święta. Potem zostanie czas na zbieranie powiadomień i dopinanie na ostatni guzik liczby gosci. W końcu do maja mało czasu już zostało. Sukienke też już mam zamowioną. Zajęło mi to dużo czasu bo miałam problem z decyzją i jak na poczatku nic mi sie nie podobało to na koncu nie mogłam wybrać z 3 :) już nie moge doczekać się przymiarki :) pozostaje jeszcze kwestia butów i tu się waham czy zamowić te labody (chyba tak sie ta firma nazywa), które można pożniej zafarbować czy taneczne, żeby nogi mi nie odpadły. Macie jakąś radę co do butów?

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2015
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Listopada 2014, 17:53 »
Mierzyłam buty z La Body i to, co mi się w nich podobało, to oprócz wykonania ze skóry naturalnej (przetańczenie całej nocy w butach z ekoskóry wydaje mi się nierealne), były bardzo fajnie wyprofilowane, z miękką, profilowaną wkładką, dzięki której były wygodne. Też się zastanawiałam nad butami tanecznymi, ale chyba jednak postawię na normalne ślubne :)

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: lato.2015
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Listopada 2014, 18:17 »
a te butki mozna tylko przez neta kupic? jest salon w szczecinie? Ja nie wiem dalej do jakich salonow sie udac szukac sukni.

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Listopada 2014, 09:42 »
W Centrum Mody Ślubnej mają w Szczecinie buty La Boda. Ja akurat oglądałam je w Świdwinie, w Agnes.
Możesz poprzeglądać strony internetowe salonów, zobaczyć mniej więcej, jakie mają kolekcje. Ja byłam w kilku salonach, ze względu na obsługę może polecić Nikol na pl. Kościuszki, Novię na Podzamczu i bodajże Elizabeth na Jagiellońskiej. Jechałam też właśnie do Świdwina do salonu i teraz się jeszcze zastanawiam, czy nie wezmę stamtąd sukni ;)

Offline pocahontas92
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Listopada 2014, 10:21 »
Cześć dziewczyny! Pani, która ma już zarezerwowaną kosmetycznke, pewnie jest obeznana w temacie, wiec prosze o rade:) Mam na liscie p. Anete Zych, p.  Kasie Olesinska i p. Sylwie Kochelska, ale moze jeszcze warto na kogos innego zwrocic uwage?

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Listopada 2014, 14:58 »
Ja się zastanawiam poważnie nad p. Anią Sobczyk (Nefretti), z tego co widziałam, ona maluje odrobinę "mocniej" i właśnie p. Kasią Olesińską, która ten make up ma lżejszy.
Myślę, że kiedy już wybiorę suknię, będę wiedziała, jak ją uzupełnić makijażem. Na razie się rozglądam ;)

Offline DiamondOrchid
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.07.2013
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Listopada 2014, 15:40 »
Z tego co pamietam to buty La Body są też w novii. Ja swoją suknię kupowałam w vivien na ku sloncu , ostatnio bylam tam z przyjaciolka tez szukac tam sukni i raczej tam wybierze ;) obsluga super, duzy wybor sukien, ceny ok :) jedyne co to nie mozna tam robic zdjec przed podpisaniem umowy, ale w sumie to nie taki duzy problem, ale wiem ze niektore dziewczyny lubia ogladac zdjecia w domu choc w salonie stoi sie przed wielkim lustrem i wszystko praktycznie widac :D

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Listopada 2014, 16:22 »
A mozecie powiedziec jak z rozmiarami? mam chec jeszcze troszke zgubic, ale nosze rozmiar 40 myslicie ze bedzie duzy problem?

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Listopada 2014, 16:23 »
czy moze zanim nie zgubie to nie warto isc? bo nic nie znajde?

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Listopada 2014, 16:24 »
Ja juz mam zarezerowana Anie Sobczyk, malowala mnie na kolezanki slub i wyszlo tak cudnie, ze nie chce nikogo innego.....gdzie ja bardzo lubie sie malowac ;)

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Listopada 2014, 18:31 »
Ja tez mam właśnie P. Anie do makijażu. A buty tez są w kreacji Żannet. Jest trochę rozmiarów i faraonów do przymierzenia i tez można tam zamówić. Chyba 2tyg. sie czeka. To jest salon na przeciwko centrum mody ślubnej i albo mi sie wydawało albo niby buty z tej samej firmy ale jakby tańsze ale podkreślam ze moze mi sie tylko wydawało. Co do obsługi w salonach byłam zadowolona w nikol, kreacjach, prety woman i to chyba tyle przychodzi mi na myśl. W La lucien (nie pamietam jak to sie pisze) niby obsługa spoko ale trochę z łaski, nic od siebie. W Justynie nic w moim stylu, panie zapewniały ze wszystko da sie zrobić ale ja jak nie zobaczę to trudno sobie wyobrazic. W Mari nie można robić zdjeć i chociaż wyglądałam strasznie, jak beza,a inna sukienka nie pasowała do figury zapewniały ze wyglądam swietnie i mnie nie słuchały. Pokazywały to co one uważają. A jeszcze lisa ferrera ma fajna obsługę i dobrze doradzają. A co do Cmś czułam sie olana. Bo w przymierzalni obok była inna klientka to pani zajmowała sie raz mną raz panią obok. Wypatrzylam sobie suknie w internecie na ich stronie i chciałam ja przymierzyć to nie powiedziała wprost ze jej nie maja tylko kręciła i przynosiła podobne żebym niby od nich zaczęła. A okazało sie ze te niby podobne tez wcale nie są podobne do tej ze strony. A potem nagle zrobił sie tłum 'z ulicy' bo to ktoś chciał tylko buty zobaczyć, przymierzyć albo cos tam innego i tamci klienci byli ważniejsi, a ja stałam i czekałam, aż mnie rozwiąże :) To chyba tyle z moich wypraw po salonach

Offline ANNaG
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Listopada 2014, 18:35 »
Oczywiście *fasonów a nie faraonów :)

Offline pocahontas92
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Listopada 2014, 18:46 »
W takim razie p.  Anie Sobczyk warto dodać do listy.  P.  Kasia przekonuje mnie również tym, że fryzury robi.  Fajnie jak cała stylizacją zajmie się jedna osoba.  A co do salonów sukien do gorąco polecam salon Madonna przy Końskim Kieracie.  Obsługa rewelacyjna, suknie też wyjątkowe.  Tzn.  zależy kto czego oczekuje, bo każdy salon ma swoich producentów.  Ja akurat jestem nastawiona na suknie z biżuteryjnymi dodatkami a w Madonnie jest akurat spory wybór.  Ja już mam suknie wypatrzoną i w przyszłym miesiącu właśnie tam ją zamówie.

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Listopada 2014, 09:10 »
Ja też już p. Anię Sobczyk wczoraj w sumie przypadkiem zaklepałam, choć pytałam tylko o cennik ;) Nad p. Kasią się zastanawiałam, ale dla mnie te jej makijaże ze strony są trochę za delikatne, a chciałabym makijaż taki, którego sama sobie nie zrobię, choć z malowaniem problemu nie mam ;) Fryzury, przynajmniej te, które miała p. Kasia w galerii, jakoś do mnie nie przemówiły. W ogóle mam problem z fryzjerem, bo nie dość, że nie mam wizji uczesania, to jeszcze straciłam zaufanie do fryzjerów, gdzie kiedyś zapłaciłam za uczesanie, które mi się po pół godzinie imprezy rozleciało. Dlatego szukam fryzjera, który zrobi mi superwytrzymałe upięcie i na dodatek, żeby jeszcze jakoś sensownie ono wyglądało.

Aurelka, ja też noszę rozm. 40-42, ale nie ma co czekać z zrzuceniem rozmiaru, bo przynajmniej u mnie ciężko się zebrać, pewnie jak poczuję nóż na gardle to się zmotywuję. Wiadomo, że nie zawsze w salonie jest suknia w odpowiednim rozmiarze. Większość salonów oferuje i tak zamówienie suknie pod konkretne wymiary klientki (z tego, co się orientuję, w Novii sukienki z Pronovias są zamawiane w rozmiarze, jaki oferuje producent, bo tych akurat nie przerabiają pod wymiary klientki).
U mnie dodatkowo jest problem sporego biustu, więc każda suknia i tak musiałaby być szyta pod mój wymiar. Bo nawet jak mierzę model w moim rozmiarze, to ten gorset i tak jest niedopasowany ;)

Offline MARIOLUS

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.10.13
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Listopada 2014, 12:52 »
jeszcze liliana nogal bardzo ładnie maluje co do wizażystek, tylko też sobie trochę liczy i pewnie terminarz ma zapchany.  ew.  jeszcze jej córka maluje.  ale fajnie bo robi analize typu urody chyba tka to sie nazywa i dobiera wlasnie pod suknie i ten typ kolory, co do sukien to ja mialam na miare szytą w vivien ale to bylo ponad rok temu, ale wszystko bylo pieknie idealnie, salon ma duzy wybor bo chyba ma z kilku producentow szyja na miare i maja rozmiarowke.  ja swoja jeszcze modyfikowalam bo dekolt miala w oryg prosty a ja chcialam w serduszko :) obsluga przed jak i po zamowieniu sukni jest ok, wprawdzie tez nie mozna robic tam zdjec jak w mari ale po to tam jest lustro przeciez ;) bylam osrtatnio z kolezanka i tez tam  zamowi raczej suknie, ale dopiero w grudniu bo maja jakas tam fajna promocje. 

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Listopada 2014, 03:49 »
Ja wlasnie tez mam problem ze sporym biustem, dlatego mam stracha ze nie bede miala z czego wybierac :)

Offline coreczkamamusi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 5 Lutego 2015, 07:29 »
witam ja również mam bardzo duży biust dlatego wybrałam salon Agnes.  Panie są bardzo profesjonalne , potrafią dobrać suknie do każdego typu urody.  Suknie szyte są na wymiar więc nie ma się co martwić , że coś będzie nie tak.  Suknia , którą wybrałam z rewelacyjnym gorsetem  świetnie koryguje biust i co najważniejsze nic nigdzie się nie wylewa.  Serdecznie Polecam

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Lutego 2015, 22:46 »
Czesc dziewczyny, poleccie prosze jakies salony sukien slubnych? Od mojego slubu minely juz lata, a potrzebuje czegos fajnego dla kolezanki. Pozdrawiam

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 27 Lutego 2015, 18:39 »
Ja kupilam swa w Pretty Women :) Mogę polecic :)

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Lutego 2015, 15:08 »
Mi tam przy sukniach się obsługa średnio podobała, ale jak byłam patrzeć za butami, to panie były o wiele bardziej pomocne :)

Polecam salon Novia i Elisabeth na Jagiellońskiej oraz Agnes w Świdwinie - 2h pociągiem, ale warto było się wybrać.
Koniec końców - w sumie trochę przypadkiem tak wyszło - wypożyczam suknię z Iwonki z Chwalęcic pod Gorzowem :) Tam też warto zajrzeć, bo piękne te suknie mają ;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 28 Lutego 2015, 20:08 »
W Pretty Women kupilam swoja 8 lat temu, hehe. Teraz umowilam kolezanke do Novi i do La Lucienne, poki co. Myslalam jeszcze o La Mariette, ale oni chyba nie maja strony internetowej? A kolezanka chce obejrzec co i jak zanim sie wybierzemy.

Wyjazdy nie wchodza w gre, bo ona bedzie tylko dwa dni w Polsce, jeden dzien wybor sukni, drugi przymiarka i do domu, a suknia ma przyjsc poczta.

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 2 Marca 2015, 13:50 »
Nie zawsze w salonie mają to, co na stronie. Na stronach internetowych często mają odnośniki do całej kolekcji danego producenta, co nie zawsze pokrywa się z tym, co jest na miejscu :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 2 Marca 2015, 20:54 »
To wiem, ale przynajmniej styl salonu widac

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 4 Marca 2015, 18:50 »
Ja mam suknie Liliana Westa :)

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 4 Maja 2015, 09:06 »
Dziewczyny, macie już za sobą spotkania w poradni? Ja ciągle szukam, gdzie mogą za darmo zrobić :(

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 4 Maja 2015, 14:14 »
ja ide w maju na te prywatne:) bo pasuja idealnie i to tylko jeden weekend.

Offline aurelka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 4 Maja 2015, 14:16 »
julanka jak przygotowania?