Chcialam swiateczne motywy... Ale jak nie znajde to zrobie gwiazdki i ozdobie lukrem.
Przepis mam ten... http://www.mojewypieki.com/przepis/miodowe-ciasteczka-z-przyprawami-korzennymi
Myslalam wlasnie o takich stemplach.
Robila moze ktoras? 
Ja robiłam, musisz mocno docisnąć, bo tam, gdzie docisnęłam słabiej (chociaż wydawałlo mi się, że i tak mocno, to wyszedł napis ledwo widoczny).
a i powiem alpejskie najlepsze są z puszki nawet cześć ozdobiona plastikowy pojemnik mimo ,że duży i szczelny nie nadaje się trudno bęą w puyszkach i musze jeszcze dokupić puszek bo na staropolskie mi miejsca nie starczy 
Y, ale co się stało z tymi piernikami??? Ja mam co roku w słoikach akurat alpejskie i nic się nie dzieje.
Dziewczyny, co robicie z taką górą pierników 
Ja piekłam raz, wyszły mi jakieś niepoliczalne ilości. Wszędzie były pierniki. Nie dałam rady udekorować nawet połowy.
Rozdałam po rodzinie ale i tak jedliśmy je chyba rok 
Od tamtej pory nie piekę 
Robię na prezenty. W tym roku mam do zrobienia 20 słodkich paczek, to taka moja tradycja, że na BN każdy dostaje ode mnie paczkę słodkiego. W tym roku w środku będą: pierniki alpejskie, aganiok, lebkuchen, ciasteczka miodowe, krajanka piernikowa, kostki domino, biscotti, ciasta kruche a do tego reniferki z cake popsów sernikowych. Chyba niczego nei pominęłam... A i jeszcze domki z piernika i dzwonki piernikowe, ale to już podzielę co komu