Autor Wątek: UWAGA na krawcowa w salonie Arvena na Jagiellonskiej  (Przeczytany 3132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline p4w
  • nowicjusz
  • *
UWAGA na krawcowa w salonie Arvena na Jagiellonskiej
« dnia: 14 Października 2006, 16:42 »
witam wszystkich odwiedzajacych forum!!!

jestem ze Szczecina, 17 czerwca 2006 roku wyszlam za maz i choc aktywnie nie uczestniczylam w Waszych dyskusjach na forum, to odkad zaczely sie moje przygotowania do slubu pilnie sledzilam i wprowadzalam w zycie Wasze rady (!!!! oj przydaly sie i to bardzo!!! )

jednak tym razem postanowila zabrac glos!!!

slub mial miejsce w Stepnicy a wesele w Czarnocinie nad Zalewem Szczecinskim
wszystko sie pieknie udalo - goscie bawili sie do rana i wszyscy podziwiali moja piekna suknie - La Sposa model Galatea

oczywiscie bylam w siodmym niebie (nie tylko z powodu komplementow, ale przede wszystkim z zamazpojscia  :D )

po slubie i weselu mielismy jeszcze sesje zdjeciowe w studio i w plenerze, ale w koncu przyszedl czas na sprzedaz sukni slubnej....

po kilku ogloszeniach moja La Sposa znalazla swoja wlascicielke, dziewczyna kupila ja ode mnie z zamiarem powiekszenia.
 Suknia byla zmniejszana na mnie w salonie, ale pani krawcowa stwierdzila, ze nie bedzie wycinac nadmiaru materialu, zeby byla mozliwosc powrotu do wyjsciowego rozmiaru, zeby latwiej bylo mi ja sprzedac.
Pomyslalam: widac, ze kobieta zna temat i jest dla mnie zyczliwa.
Oczywiscie informacje o mozliwosci powiekszenia zamiescilam tez w ogloszeniu.

Suknie sprzedalam a potem musialam przyjac z powrotem, bo po rozpruciu okazalo sie ze na szwach jest zaledwie ok 4cm zapasu po obu stronach. A przeciez miedzy rozmiarem 40 a 36 jest chyba wieksza roznica???? Oczywiscie czulam sie jak oszustka.

wyszlo na jaw ze krawcowa tylko mowila o tym ze nie wycina a tymczasem wyciela i to sporo materialu

teraz nawet nie moge miec do niej pretensji, tzn. moge, ale nic mi z tego nie przyjdzie, bo w umowie nie mialam ani slowa o sposobie dokonywania przerobek

teraz oczywiscie bedzie mi duzo trudniej sprzedac suknie, w ktorej mozliwe sa tylko niewielkie ingerencje w rozmiar 36  :(

opisalam to zeby dziewczyny ktore kupuja suknie w tym salonie bardzo pilnowaly tekstu umowy, patrzyly krawcowej na rece, a przede wszystkim WSZYSTKO mialy na pismie a nie polegaly tylko na slowach krawcowej

pozdrawiam

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Października 2006, 16:55 »
p4w, oj niemiła sytuacja!! współczuję bardzo- twój post na pewno przyda się przyszłym Pannom Młodym!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Października 2006, 12:30 »
Cytat: "p4w"
po rozpruciu okazalo sie ze na szwach jest zaledwie ok 4cm zapasu po obu stronach. A przeciez miedzy rozmiarem 40 a 36 jest chyba wieksza roznica????

4 cm po obu stronach- daje 8cm-uważam, że to całkiem sporo...
A między rozmiarem 36 a 40- są tylko 2 numery- myślę, że pani Cię nie oszukała...ale to moje skromne zdanie...
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Października 2006, 12:33 »
a ja byłam zachwycona krawcową z Arveny moja sukienusia też byłą zwężana

Cytat: "Lea"
A między rozmiarem 36 a 40- są tylko 2 numery- myślę, że pani Cię nie oszukała...

zgadzam się z Leą

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Października 2006, 12:55 »
spokojnie

suknia była kupiona w rozmiarze 38.. więc byłoby mozliwe zrobienie zakładki..

fakt jest faktem - ola ma suknie, której nie mozna juz wrócic do 38.. wyszła w oczach nowej włascicielki na oszustke..

ola.. tak jak juz rozmawiałysmy..

idx do arveny żeby panie tam to jeszcze raz zobaczyły.. moze ta panna kręci cos .. moze faktyczbie nie sa brzegi wycięte..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Października 2006, 15:56 »
Ja też kupowałam suknię w Arvenie  i też jestem bardzo zadowolona... Miałam z tym salonem jedną przykrą niespodziankę ale już wczesniej wszystko zostało wyjaśnione i nie mam żadnych zastrzeżeń do krawcowej.

Offline p4w
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Października 2006, 22:34 »
widzialam suknie rozpruta i widac ze byla ucinana-  nie jest wykonczony material

a te cztery cm po obu stronach to nie jest wcale duzo, bo to wychodzi po 2 cm na kazdy brzeg, a przeciez musi zostac jeszcze zapas na szwy, nie wiem ile musi zostac aby sie wszystko trzymalo

ciesze sie ze inne dziewczyny nie mialy takich...niespodzianek

Offline carolla
  • nowicjusz
  • *
Odp: UWAGA na krawcowa w salonie Arvena na Jagiellonskiej
« Odpowiedź #7 dnia: 9 Sierpnia 2008, 17:13 »
w hiszpanskich sukienkach nie wykanczaja materialu w zakladkach . . . .

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 9 Sierpnia 2008, 19:07 »
niechodzi tu  o niewykończenie tylko o  obciecie  mteriału tak aby zrobić z 38  36 rozmiar..  materiał miał byc podłożony tak zby mozna było wrócić do  38.. tym czasem materiał został wyciety...  ::)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Essa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Sierpnia 2008, 18:28 »
Też się dołączam do opinii, że możliwość poszerzenia o 8cm to bardzo dużo...