Autor Wątek: Ranczo Radzicz - wszystko na temat tego miejsca ?  (Przeczytany 13081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AngelikaZ
  • nowicjusz
  • *
Ranczo Radzicz - wszystko na temat tego miejsca ?
« dnia: 20 Lipca 2013, 20:16 »
Prosiłabym o  opinie na temat tego miejsca od osób które bawiły się na weselach organizowanych w tym miejscu jak również osób ktore organizowaly tam wesela :)

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Ranczo Radzicz - wszystko na temat tego miejsca ?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipca 2013, 23:36 »
mam mieszane uczucia.
Bo miejsce FANTASTYCZNE
ale wg mnie obsługa daje ciała na całej linij.
Chaos i brak twardej ręki wśród obługi-a miejsce-bajka....szczególnie wiosna i latem.
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline carmenek1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Sierpnia 2013, 15:56 »
Witam
Ja zaś mogę polecić to miejsce gdyż bywałem tam wielokrotnie.

Pozdrawiam

Offline Julanka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2015
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Września 2013, 08:56 »
Na weselu nie byliśmy, ale oglądaliśmy niedawno salę.  Sama sala wygląda lepiej niż na zdjęciach, a całe otoczenie - bajka.  Byłoby to miejsce idealne na nasze wesele, ale niestety cena nas trochę odstraszyła.

Offline anusia_118

• użytkownik
  • **
  • ...mała czarna budzi mnie każdego ranka:-)
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Stycznia 2014, 20:10 »
Miejsce - owszem - bajka  ::) Ślicznie jest i wciąż coś nowego powstaje. My mieliśmy wesele w ubiegłym roku.

Jednak samo miejsce nie nadrobi tego co najważniejsze - czyli obsługa i jedzenie  :-X A w tej kwestii Ranczo Radzicz nie poradziło sobie najlepiej w przygotowaniu mojego wesela. teraz z perspektywy czasu śmieszy mnie to, bo działy się u nas rzeczy chore ale w okresie wesela nie było wesoło. Pojawiły się problemy na tydzień przed weselem, na dzień przed a co najlepsze nawet w dniu wesela (nawet chciano ingerować w wystrój sali jaki był ustalony z firmą dekoracyjną (na moje  szczęście Pani od dekoracji dała radę i wszystko wyglądało tak jak miało, gdyby nie ona to na stołach miałabym dekoracje wg gustu właścicieli a nie własnego).

Obsługa (jak już wspomniała tete) błaga o pomstę. Sala duża, zmieści mnóstwo gości, jednak zupełnie zapomniano, że przy takiej liczbie gości powinna wzrosnąć liczba obsługi. Wkońcu liczba kelnerów pod 50 gości nie zdoła obsłużyć 150 gości. a uprzedzano nas, że obsługa będzie odpowiednio dobrana - na gadaniu się skończyło. Mąż wraz ze świadkiem musiał ganiac obsługę i instruować co powinni robić, bo Ci nie wiedzieli. Ja byłam wściekła na męża, że go nie ma a on po prostu pilnowal tego co powinno być dopilnowane przez właściciela czy jakiegoś menagera. Pani Karolinka - tez warto wspomnieć - chciałaby baaardzo rządzić wszystkim tylko zapomina, że nie jest właścicielem. Jest pyskata, nie miła i fałszywa.

Na dzień przed weselem usłyszeliśmy, że jest zdecydowanie za dużo dzieci i mamy dopłacić za to. Nie wiem czy miałabym odmówić przyjścia dzieci brata męża czy może mojej komuś z moich bliskich ?!?!  ;D Dodam, ze za cale wesele płaciliśmy a ranczo radzicz nam nic nie sponsorowali i nie robili za darmo.

Alkohol choć NIBY monitorowany, niby masz klucz tylko Ty a wyparowywał z zamrażalnika przed poprawinami  (co delikatnie zauważyliśmy jednak stwierdziliśmy, że jest nie możliwe wkońcu). Mąż napomknął właścicielowi, że nie zgadza się alkohol, ale oczywiście usłyszeliśmy, że to nie możliwe). Jednak aby mieć 100 % pewnośc policzyliśmy butelki na koniec poprawin (przed wyjazdem do domu - po alkohol mieliśmy wrócić w poniedziałek). Wróciliśmy w poniedziałek i okazało się to co było nie  możliwe  - w żywe oczy przy kamerach i niby kluczu, który mamy my i właściciel ZNIKŁY 4 BUTELKI - niby nic ale te znikły na zywca przy pilnowaniu - ciekawe ile wyparowało kiedy tego nie pilnowaliśmy. Stwierdziliśmy, ze nie podarujemy tego i zarządaliśmy obejrzenia monitoringu, jednak monitoring był już ustawiony (otóż po czasie dowiedzieliśmy się od znajmowego montującego monitoring od lat, że nawet monitoring można obkroić a widoczne jest to na pasku nagrania). Ewidentnie wiedział, że obsługa zrobiła sobie barek z naszego alkoholu. Choc to to pikuś, bo w trakcie noszenia kartonów z alkoholem do auta jeden nie trafił do naszego auta (zaginął w akcji) a we wszystkim "pomagała" nam obsługa ww Rancza. Pomogła nam pozbyć się kolejnych butelek, choć tym razem były to butelki z alkoholami kolorowymi - whisky, gin itp. ale to dopiero wyszło po przyjeździe do domu i rozpakowywaniu auta. Nie pojmuje, bo w dniu wesela mąż wręczyl obsłudze alkohol w ramach podziękowania, każdemu z osobna, no ale widocznie  nie była to wystarczająca liczba  :o

Co do jedzenia to nie było najgorsze, było dobre tylko nie wszystko co miało na stołach się pojawić się pojawiło. Ciasto było w naszym zakresie, mieliśmy 20 blach i non stop brakowało go na stołach. a co najlepsze kiedy chcieliśmy w poniedziałek zabrać to co zostało to okazało się, ze ciasta praktycznie nie ma bo Panie kucharki sobie wzięły  - łącznie  z tortem (nie powiem trochę torta nam zostawiły). Szlak mnie trafił, tym bardziej, że to już wyszło po akcji z alkoholem. Paszteciki, które w ogóle nie pojawiły się na stolach też ani jedej sztuki nie było ani w dniu wesela ani po.

Nie wiem co jest najciekawsze z tego wszystkiego, bo dobre było też to że nawet nasze bukiety od gości (choć było ich nie wiele - prosiliśmy o czekoladki zamiast kwiatów) też zostały przebrane i zostały same liście, dosłownie liście, bo kwiaty z nich wyciągnięto  :-[ :o :o :o
Brak słów  :-X :-X :-X

Ogólnie opowiadanie bez końca...
Podsumowując:
1. nie zapraszajcie dzieci (nie ważne, że brata siostry czy nawet wasze rodzeństwo).
2. do pomieszczenia z alkoholem zamontujcie dodatkową wkładkę / zamek a jak ma zniknąć  to wystarczy nie zamykac bo i tak otworzą.
3. zabierzcie bukiety od gości jeśli chcecie je komus podarować bo tez znikną
4. dekoracji pilnujcie, bo mogą Wam pozmieniać co nie co wg własnego gustu - mnie uratowała moja firma dekoratorska, bo potrafiła się postawić właścicielce.
.... można tak pisać bez końca, ale już kończe bo troszkę się rozpisałam. jeśli ktoś jest ciekawy to można śmiało pisać podpowie co nie co.
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.       
                                                Antoine de Saint-Exupéry

Offline she2312

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec/sierpień 2014
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2014, 17:48 »
Myślałam, że może tylko dla mnie pani Karolina była delikatnie mówiąc nieuprzejma, ale widzę, że po prostu taka jest.  Nie polecam ;)

Offline Z00la
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.05.2014
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Stycznia 2014, 20:18 »
Miejsce przepiekne,zadbane a jedzenie bardzo smaczne
Jeżeli chodzi o platnosc za dzieci to Pan Bartek jasno określa w jaki sposób trzeba sie rozliczyc,przecież to nie jest instytucja charytatywna,jeżeli ktoś zaprasza dzieci powinien liczyć sie z tym ze trzeba za nie zaplacic. osobiscie  nie widzę w tym nic zlego . Obiekt jest monitorowane więc zawsze można poprosić o podglad z kamer ,a nie sadze żeby wlasciciele poświęcili  swoją reputacje i to na co tak dlugo pracowałi kosztem 4 butelek wodki. Ludzie!!mialam okazje być niejednokrotnie gosciem na weselu  i walentynkach,  co do obsługi tez nie można sie przyczepic,talerze wymeniane na biezaco,miła ,energiczna  grupa młodych ludzi.  :)Lacznie z Panią Karolina . Szczerze polecam!!!

Offline anusia_118

• użytkownik
  • **
  • ...mała czarna budzi mnie każdego ranka:-)
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Stycznia 2014, 17:42 »
Miejsce przepiekne,zadbane a jedzenie bardzo smaczne
Jeżeli chodzi o platnosc za dzieci to Pan Bartek jasno określa w jaki sposób trzeba sie rozliczyc,przecież to nie jest instytucja charytatywna,jeżeli ktoś zaprasza dzieci powinien liczyć sie z tym ze trzeba za nie zaplacic. osobiscie  nie widzę w tym nic zlego . Obiekt jest monitorowane więc zawsze można poprosić o podglad z kamer ,a nie sadze żeby wlasciciele poświęcili  swoją reputacje i to na co tak dlugo pracowałi kosztem 4 butelek wodki. Ludzie!!mialam okazje być niejednokrotnie gosciem na weselu  i walentynkach,  co do obsługi tez nie można sie przyczepic,talerze wymeniane na biezaco,miła ,energiczna  grupa młodych ludzi.  :)Lacznie z Panią Karolina . Szczerze polecam!!!

Witaj Z00la!
Chyba mamy do czynienia z pracownikami/właścicielami/znajomymi "RR"  ::)
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać.       
                                                Antoine de Saint-Exupéry

Offline Alicjaaa1306
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Kwietnia 2014, 21:40 »
Witam - miejsce idealne na wesele jak i na każdą inną uroczystość dla nas ważną.  Zabawa do białego rana, a potem cisza i spokój.  Byłam niedawno na weselu jako gość, sala została prześlicznie przystrojona, a jedzenie bardzooo dobre.  Co do obsługi, z tego co wszyscy tutaj piszą widzę, że wiele się zmieniło.  Kelnerzy/ki elegancko ubrani byli na każde nasze zawołanie, bardzo często zmieniali talerze na czyste i donosili potrawy i napoje.  Przez całą imprezę zawsze był z nich ktoś na sali.  Polecam to miejsce - wesele i przeżycia niezapomniane. 

Offline IWONA12
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Sierpnia 2014, 23:24 »
Witam. 
Na weselu w Ranczo Radzicz byłam w lipcu.  Miejsce jest przepiękne.  Jedzenie było smaczne, miła i uśmiechnięta obsługa, sala ślicznie przystrojona.  Polecam

Offline kreatywna84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2013
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Września 2014, 17:14 »
Witam
Miała przyjemność, bawić się na weselu w Radziczu. . . . i czytając posty musze powiedziec ze moja opinia jest zdecydowanie pozytywna co do niektórych postów. . . . miejsce bajka, jedzenie bardzo dobre. . . obsługa widac staraja sie jak mogą. . . . najwidoczniej właściciel po przeczytaniu "opinii" niektórych wyciągnoł wnioski . . . .  Bawilam sie świetnie do białego rana.  Pozdrawiam ;)

Offline wilczynska_jola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.2014
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Września 2014, 18:59 »
Witam  odbyło się Moje Wesele w miesiącu sierpni 2014r w  Radziczu ,szukając miejsca na wesele obejrzałam kilka miejsc zajmujących się organizacja Przyjęć Weselnych w obrebie 70 km od Gorzowa Wlkp. 

Dlaczego Radzicz - miejsce które sobie wyobraziłam odpowiednie dla tak ważnego dnia w moim zyciu  miało znajdować się w otoczeniu oddalonym od zgiełku codziennej pracy  w miejscu w którym goście będą mogli sobie swobodnie wypocząć w zamkniętym gronie . poprostu miało być coś innego czego moi goście nie mają na co dzień jak i nie chciałam aby moje wesele było jak kazde inne .

Powiem czytając powyższe opinie nie spotkałam się  na moim Weselu aby były takie przypadki dziwnej tesci ,alkohol roznosili rodzice który był zamknięty w oddzielnym monitorowanym magazynku który znajduje się na widocznym miejscu dla wszystkich gości w przejściu z Sali na czesc hotelowa ,i dziwie się temu ponieważ pomimo propozycji  meża ani obsluga ani osoby na kuchni nie czestowaly się alkoholem .  Powiem szczerze że za dużo posiłkow nie zjadłam ponieważ zabrakło Nam czasu pamiętam tylko Krem z kury który mi smakował i rolade drobiową w  sosie  kurkowym która również bardzo mi smakowala po obiedzie był pierwszy taniec Tort , zdjecie grupowe i tak później przed oczepinami pamiętam tylko sałatke i na koniec Barszcz z Krokietem Bardzo dobry . Obsluga na naszym Weselu .  powiem tak nie zauwazylam aby oblugi było za mało ,natomiast na Poprawinach czesc osob było nowych.  ale  szczególne podziękowania chcialibyśby skierować dla  Pana Gieneka za spora pomoc w sytuacjach nieprzewidzianych ,w przygotowaniu podziękowan  dla Rodzicow i za pomoc przy naprawie sukni ślubnej …  a propo kuchni przekazano nam ze od początku sezonu 2014 jest nowy szef kuchni kucharz   , który w ocenie mojej,  moich gości i przedewszystkim rodziców  przyrządził zamówione potrawy bardzo smacznie jedzenia było duzo i pozostało jeszcze po przyjęciu poprawinowym   .

Orkiestra jak i atrakcję na naszym Weselu były ze Szczecina  Pokaz Barmański zrobił furorę sporo ogni i płonących drinków  w owocach . polecam wrażenia nie zapomniane jedynej rzeczy której nie udało nam się wykonać to Lampiony ,które niestety nie zostały wykorzystane z powodu upałów i zagroźenia p-pozarowego . Nasze Wesela trawło do godziny ok 05. 30 nastepnie przenieśliśmy się pod trzcinową chatkę gdzie zostaliśmy do poprawin Nasi Goście nie pozwolili Nam zasnąć Tam obsluga przeniosła nam Jedzenie pozostale z wesele Napoje i stół Wiejski  który był również atrakcja na naszym weselu ,szczególnie bimber i kiszone ogórki  … W dniu poprwin najwieksza atrakcja cieszylo się Piwo z beczki zimne i mokre  :D…jak lek na receptę  :) 

Również dekoracje zamówieliśmy w Radziczu u Pani Karoliny Sala kościół i samochód . Było tak jak sobie zaprojektowaliśmy , winietki , menu , prezenty dla młodych no i sala  była zjawiskowa a wszystko to było składowymi naszego udanego wesela . Polecam

Offline AsiaPrzemo
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Września 2014, 10:36 »
Witam,

Chcielibyśmy podzielić się naszymi pozytywnymi odczuciami odnośnie Rancza Radzicz.  Nasze wesele odbyło się 20. 09. 2014 w ubiegłą sobotę.  Zaczynając od samego początku:
- miejsce wspaniałe, wszyscy goście byli zachwyceni okolicą,
- kontakt z właścicielem wzorowy,zawsze znajdował dla nas czas nawet na długo przed weselem, zawsze chętny do pomocy, uczciwy, w trakcie wesela cały czas nadzorował prace swojego zespołu,
- dekoracje robiła nam Pani Karolina - współpraca przebiegała bardzo dobrze w miłej atmosferze, zaangażowanie na najwyższym poziomie, wykonała wszystko tak jak chcieliśmy, a nawet dodała parę świetnych pomysłów od siebie.  Sala wyglądała przepięknie,
- jedzenie bardzo dobre, chociaż pamiętamy tylko z poprawin (w trakcie wesela mało co zjedliśmy), ale rodzice i cała rodzina bardzo chwalili.  Jedzenia było bardzo dużo, wręcz czasami mieliśmy wrażenie że więcej niż zamówiliśmy;) Bardzo dużo zostało po weselu, wszystko zostało ładnie zapakowane w pojemniczki.
- obsługa bardzo sprawna i miła, bez zastrzeżeń,
- dziwią nas posty odnośnie tego, że coś zginęło, uczciwość i zaangażowanie ekipy ogromne,
- noclegi - bardzo ładne pokoje, domki schludne, wszystko czyściutkie i posprzątane.

Podsumowując, cieszymy się że wybraliśmy to miejsce, nie żałujemy ani jednej wydanej złotówki, polecamy to miejsce.  Wesele udało się nawet lepiej niż się tego spodziewaliśmy.

Pozdrawiamy Asia i Przemo,

Offline KasiaBar
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.05.2015
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Czerwca 2015, 20:58 »
Ranczo Radzicz !!

Zapomnijcie o złych opiniach na temat tego miejsca !

Nasi Goście są dalej pod wielkim wrażeniem - sala, jedzenie, domki, grill, zieleń, otoczenie lasu, kwiaty, obsługa . .  Można by dużo wymieniać ! W każdej rodzinie jest zawsze ktoś, kto "szuka dziury w całym''.  Nasz "naczelny" narzekacz, po weselu przyznał, że nie ma się do czego przyczepić :D
Bartek- właściciel, jest zawsze po stronie Młodych i ze wszystkim idzie na ręke! Nie należy do osób, które liczą każdą złotówkę! ( wiadomo nie od dzisiaj, że gastronomia pełna jest naciągaczy) Bartek ma świetny i zaangażowany zespół - widać, że ludzie lubią pracować w tym miejscu i dają z siebie wszystko !

Nie wyobrażam sobie innego miejsca !

Offline zaqwsx
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Stycznia 2016, 22:48 »
A może z innej beczki - coś o sylwestrze 2015/2016

Ulotka piękna - bal sylwestrowy. Tylko szkoda, że niektórzy nie potrafią odróżnić balu od dyskoteki! 550 złotych od pary - liczyliśmy na coś więcej a niestety jak ktoś idzie na ilość a nie na jakość to dobrze na tym nie wychodzi.

Jedzenie? W barze mlecznym lepsze jedzenie. Bigos przypalony, a najlepsze zupa gulaszowa - z mięsem mielonym. Może to jakiś nowy trend. Pan właściciel o godzinie 20:30 nie uchwytny - w nosie miał gości. Wziął kasę a reszta - a reszta niech robi co chce.

Wspaniałe są fontanny czekoladowe w wykonaniu Rancza Radzicz - po paru minutach już była zapchana i tyle było z pysznej czekoladki :)

Odradzam każdemu - no chyba, że lubicie przypalony bigos, grajka (którego nie można nazwać nawet dj`em) i ciasnotę. Jedyny plus za kelnerki. To im się na tym pseudo "balu" udało.

Pieniądze wyrzucone w błoto - nigdy więcej Rancza Radzicz. Mam olbrzymią nadzieję, że nie będę mieć "przyjemności" gościć u nich już nigdy więcej.

Offline RANCZOWRADZICZU
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Stycznia 2016, 23:18 »
Szanowny Panie Ranczo zaqwsx -szkoda że nie potrafi podać Pan /Pani  Imienia i Nazwiska , nie musielibyśmy  odpisywać na forum,
Ulotka piękna ? - dziękujemy , szkoda że ,ogląda Pan / Pani tylko obrazki , a nie czyta treści , ponieważ po pierwsze nie było tam żadnej zupy gulaszowej , tylko zupa meksykańska a po drugie nie było też  bigosu , tylko żeberka w kapuście ,
Jedzenie ? skoro nie smakowało Panu /Pani  jedzenie , wystarczyło Nas o tym poinformować . byliśmy przez cały okres Przyjęcia na miejscu , a nie jak Państwo Imputują   - brak Naszej obecności   ,  przecież mogli Państwo zrezygnować z nieciekawej zabawy co za tym idzie oddali byśmy Państwu Środki finansowe 550.zł
Kwestia Dj - jak Pan nazwał grajkiem- Muzyka jest kwestią gustu Rozbieżność wiekowa wynosiła od 18 do 60 więc proszę wybaczyć ale mogło się Panu nie podobać natomiast z dyskoteką to nie miało Nic wspólnego .
Przykro Nam że spośród tak dużej ilości gości którym się podobało jest Pan /Pani  tak bardzo niezadowolony / zadowolona  tym bardziej ,że zgłasza Pan niezadowolenie w taki sposób. 
Pozdrawiamy Ranczo Radzicz

Offline RANCZOWRADZICZU
  • nowicjusz
  • *
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2016, 08:54 wysłana przez RANCZOWRADZICZU »

Offline Aleksandra T
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Lutego 2016, 12:13 »
Dnia 30 stycznia 2016 roku odbyła się nasza studniówka w miejscu Ranczo Radzicz. Chciałabym podziękować P. Karolinie i P. Bartkowi za idealny wieczor i za każdy dopracowany szczegół ! Sala była przepiękna. Cudowne dekoracje i oświetlenie. Ogromne podziękowania należą się również wspaniałej kuchni. Przygotowali dla nas przepyszne dania. Dziękujemy za prezent - tort od właścicieli i niespodziankę jaką był gorący żurek w chlebku ! Nie można zapomnieć o wspaniałej obsłudze. Kelnerki bardzo miłe ,a Pan Gienek zawsze z uśmiechem służył nam pomocą.
Studniówka była cudowna! Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca na takie uroczystości. Właściciele wspaniali, a ośrodek przepiękny z mnóstwem atrakcji.
Bardzo polecam wszystkim! ;)