Autor Wątek: Jak powiedziałyście najbliższym o ciąży  (Przeczytany 40664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Jak powiedziałyście najbliższym o ciąży
« Odpowiedź #150 dnia: 9 Grudnia 2013, 14:20 »
Mężowi powiedziałam od razu po zrobieniu testu. W szoku był bo ja cały czas powtarzałam mu, że coś jest ze mną nie tak i nie będziemy mieć dzieci  ::)  ;) . Obiadu nie mógł dokończyć ;) Nawet go zapytałam czemu taki blady??? Przecież chyba wie skąd się dzieci biorą i był przy "TYM " ;) Dopiero po wizycie i potwierdzeniu przez lekarza, że jestem w ciązy małżonek zaprosił nas na dziękczynny obiad :)

Rodzicom i siostrze powiedziałam przez telefon. Ojcu głos się załamał ze wzruszenia, ale udawał twardziela, a mama i siostra popłakały się razem ze mną.

Do teściów pojechaliśmy osobiście i wręczyliśmy cytowany tutaj list od maluszka. Cieszyli się, ale to takie osobowości, które nie potrafią okazać emocji, albo bali się zbytnio cieszyć aby nie zapeszyć... Przyjęli do wiadomości, pogratulowali i tyle ...  ::)

W sumie najbardziej żywiołowo zareagowała moja chrzestna... Jak Jej powiedziałam to piszczała do słuchawki dobre pół minuty :)  ;D

Offline Maksiu999
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.05.2015
  • Ślub w: łódzkie
« Odpowiedź #151 dnia: 25 Lutego 2016, 14:14 »
No pewnie, że rodzice przejrzą na oczy - przecież to ich wnuk! :) Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze.

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #152 dnia: 26 Maja 2016, 19:32 »
Dziewczyny, potrzebuje rady. Moja mama od zawsze powtarzala mi, ze najgorsze, co moge zrobic, to zajsc w ciaze (w mlodym wieku). Mimo, ze przeciez jako osoba dorosla mam prawo decydowac o wlasnym zyciu, mieszkam z narzeczonym, planujemy slub, pracuje, to mimo to zawsze, przy kazdej mozliwej okazji powtarza, ze nie wolno mi zostac matka. Ostatnio gdy ja odwiedzilam zauwazyla moj nieco powiekszony brzuch i zaczela panikowac, opowiadac, ze snil jej sie KOSZMAR, ze zaszlam w ciaze, pytala, czy tak jest, krzyczala. Teraz nie mam pojecia, jak powiedziec jej o moim dzidziusiu, a ona przeciez ma prawo uslyszec, ze juz niedlugo zostanie babcia.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #153 dnia: 27 Maja 2016, 06:20 »
Sorki ale to co mówi Twoja mama to chore....matko najgorsze co może być to zajść w ciąże....to po co sama zaszła?
Przepraszam ale po prostu nie wiem co bym jej nagadała....

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #154 dnia: 27 Maja 2016, 18:23 »
Chore.... moze chodzilo jej zebys nie zachodzila przed slubem?
A ile Ty masz lat, mlody wiek jest wlasnie najlepszy do zachodzenia w ciaze... mniejsze zagrozenia dla dziecka i matki
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #155 dnia: 27 Maja 2016, 18:31 »
Ona generalnie uwaza, ze ,,najpierw kariera, potem rodzina". Nie wyobraza sobie, zebym mogla zajsc w ciaze w trakcie studiow, bo jej zdaniem ,,potem to juz mozna tylko kible szorowac". Sama nigdy nie studiowala, choc bardzo chciala. Moze to dlatego. Moj ojciec nigdy nie byl dobrym mezem, dlatego do malzenstw tez jest uprzedzona. Uwaza, ze zmarnowala przez niego najlepsze lata. Mezczyzni to dla niej najgorszy gatunek czlowieka.
Violiza - 21. Narzeczony 24. Nie uwazam wiec, ze to zbyt mlody wiek, no i wlasnie tak, jak mowisz - to lepiej dla dziecka i matki.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #156 dnia: 27 Maja 2016, 19:42 »
No to widze, ze nie zmienisz jej myslenia... no jestescie faktycznie bardzo mlodzi ale biologicznie to dobry wiek na ciaze. Na pewno nie bedzie prosciej na studiach czy w pracy z dzidzia, ale jestescie pelnoletni, pracujecie. sami decydujecie o swoim zyciu.
A to co Twoja mama mowi to jest cos strasznego... musiala byc bardzo zraniona.... wppolczuje
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Czerwca 2016, 22:04 »
Moja koleżanka pierwsze dziecko urodziła na studiach, na pierwszym roku! Wtedy też wzięła ślub cywilny. Jednak mąż okazał się nieodpowiedzialny i generalnie to ona zajmowała się dzieckiem, odwoziła do żłobka, ogarniała wynajmowane mieszkanie, uczyła po nocach itd, itp. Magistra obroniła, ale praktycznie jako rozwódka. Znała już wtedy swojego obecnego, kościelnego męża. Z nim ma kolejną dwójkę dzieci. Nie tak dawno broniła doktorat. Jeździ na międzynarodowe konferencje i odnosi sukcesy w nauce.
Radosna, gdy się chce to wszystko można. Trzymam kciuki i życzę cierpliwości, siły i wytrwałości  :)
A mama zakocha się w maleństwie, zobaczysz  ;)
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Minia90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
  • Ślub w: Grajewo
« Odpowiedź #158 dnia: 27 Października 2018, 23:14 »
Jak mężowi powiedziałam, że chyba coś jest nie tak bo okres się spóźnia, to sam pojechał do apteki po test i kupił 4 różne. Jak robiłam pierwszy to czekał pod łazienką. Jak sie dowiedział że test wyszedł pozytywnie, to chciał żebym robiła następne, powiedziałam że to nie ma sensu, że trzeba poczekać ale bardzo się cieszył. Następnego dnia zrobiłam następny, też pozytywny, to zamówił łóżeczko, to było coś cudownego.

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #159 dnia: 8 Listopada 2018, 09:32 »
My dowiedzieliśmy się na urlopie :) mąż też od razu pobiegł do apteki po kolejne testy, musiałam robić dwa dni rano i wieczorem zanim uwierzył  :P bardzo się cieszyliśmy, bo spodziewalismy się długich starań, a po noworocznej decyzji o maluszku, w marcu byłam już w ciąży!