Autor Wątek: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.  (Przeczytany 2455869 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
Odp: C&A on-line, czyli wszystko o tym jak kupić za mniej.
« Odpowiedź #11790 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:34 »
Mariolka jaka ciemnota, Ty to zasłużona forumka jesteś (w sensie stażu i aktywności w innych watkach :))
ciastka to nie kwestia wtajemniczenia c&a tylko raczej sprawa informatyczna, bo odkąd są na stronach to każda może ci się wysypać  :)
poniżej wklejam instrukcję do chroma i mozzila, bo nie wiem, na jakiej przeglądarce działasz :) ja to przezornie zapisałam jako jedno z dekalogu zakupów w c&a:
Usuwanie Cookie chrom
Kliknij menu Chrome  na pasku narzędzi przeglądarki.
Wybierz Ustawienia.
Kliknij Pokaż ustawienia zaawansowane.
W sekcji „Prywatność” kliknij przycisk Ustawienia treści.
Kliknij Wszystkie pliki cookie i dane witryn, by otworzyć okno dialogowe Pliki cookie i inne dane.
W okienku szukania wpisz c-and-a
Rozwin to co się wyświetli i pokasuj to co nie ma w nazwie wishlist - schowek
Usuwanie Cookiem firefox
W firefoxie otwierasz Opcje i tam w Prywatność masz drugi link usunąć pojedyncze ciasteczka - klikasz w to i wyskakuje nowe okienko z opcją szukaj - wpisujsz tam c-and i od razu zaczyna pokazywać wszystkie pliki cookie z tej strony. Kasujesz wszystko oprócz tych co mają w nazwie wishlist - samo lub z czymś jeszcze w tym słowie - te są od schowka. Kasuj powoli, bo ich chyba jest zawsze po dwa i nie są jedno pod drugim, żeby nie usunąć za dużo.
Te w nazwie z basket - sa odpowiedzialne za koszyk. Jak masz coś w koszyku to usuwając je, wyzerujesz go.

niestety czasem strona c&a tak pada, że i wishlist musisz wyczyścić, ale wtedy po schowku...
co do tego kodu to wystarczy, ze zmienisz jedną cyfrę lub literke w mailu, w którym używasz  (np. zamiast mariolka20 @ tlen.pl  to mariolka21,21...itp), ale na końcu jak masz już dane osobowe to koniecznie[[/b popraw maila na prawidłowego, bo nie będziesz miała wtedy potwierdzenia i paczkę widmo :)]/color]

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #11791 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:38 »
Mariolu, nie zakładamy nowych kont. Wpisujemy maila innego a w następnym kroku go poprawiamy na naszego.
O czyszczeniu plików duzo było pisane - i najłatwiej sie to robi w FF - tak mi sie wydaje. Musisz wybrać opcję usuwania pojedyńczych plików cookie i w okienku wyszukiwania wpisujesz c-and-a i na liście pokażą Ci się wszystkie ciacha z tej/tych stron, bo moga być osobno dla strony z www i dla tej bez www w adresie i kasujesz wszystkie oprócz tych co mają wishlist w nazwie - bo one odpowiadają za pamięć schowka i/lub bez tych co mają basket w nazwie - one wyczyszczą Ci koszyk, jeżeli coś w nim masz - cenna informacja gdyby nagle strona padła podczas wysypu perełek i chcesz ją zresetować bez straty zarówno schowka jak i tego co nawkładałaś do koszyka.

Przyznaję, że zrobiłam dwa zam. jedno z dostawą za zero a drugie zapłacić będę musiała - o ile wiecie, będzie miało to sens. Bo tak czy siak - zamawiałam rzeczy z myślą, że juz nie ma DD a i tak mi sie będzie kalkulować - nie oszukujmy się, jest tanio. C&A nas przywczaja, że od czasu do czasu jest rewelacyjnie tanio i opłacalnie i zaraz po takich akcjach kręcimy nosami, ale i tak po jakimś czasie gdy jest potrzeba to i za paczkę sie zapłaci, bo ciągle jest tanio.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11792 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:40 »
No ale jesteście wyszkolone - i jakie szybkie :D

co do terminu - nie wiem, może na tanio coś piszą ???

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #11793 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:44 »
dzięki dziewczyny za oświecenie
zaraz obczaję te ciasteczka
Ja pracuję w mozilli
Ja myślałam z tym mailem,że się logujecie co chwilę na inne konto i sama już wykorzystałam męża maila itp
dobra teraz będę wiedzieć,że trzeba te literki pozamieniać
co Ja bym bez was zrobiła
wiecie...tak patrzę dzisiaj i patrzę i już sama nie wiem,co mam zamówić...na nic zdecydować normalnie się nie mogę
 ::) jakaś nienormalna jestem... :P
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #11794 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:44 »

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11795 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:48 »
Mariolu, nie zakładamy nowych kont. Wpisujemy maila innego a w następnym kroku go poprawiamy na naszego.

Gdzieś przeoczylam jak to pisalyscie tylko cały czas kombinuje z literkami ::)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11796 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:49 »
Adiana w końcu uczyłyśmy się od mistrzyni :) aha jeszcze co do ciasteczek nie pisałam o explorerze bo jak nasza matka założycielka mi kiedyś uświadomiła :) on tylko służy do ściągnięcia np mozilla, zreszta na nim to ja tylko potrafię wszystkie cookies wyczyścic jakby co (jest tam w narzędziach 'usuń historię przeglądania" ale wtedy kasuje mi wszystkie pliki tymczasowe), w sumie po kilku takich czyszczeniach robi sie już to automatycznie, ale mi jakoś cześciej siada ff, wiec schowki mam na chromie
Gosiu dzięki za  informację, miejmy nadzieję, że tak jak  po  new20 czy citi15 wymyślą cos nowego (teraz na logike to jakiś bon5 ;))
Mariolka  zawsze do usług, czlowiek uczy sie całe życie :) mnie skutecznie ogranicza już zakupiona ilośc ubrań plus zestawienie, ile przez ten wątek wydałam na c&a online :mdleje:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11798 dnia: 29 Sierpnia 2013, 09:55 »
Kupiłam dziś rajstopki z Peppą i Minnie za 8,99 i ręcznik do przedszkola z Minnie za 9,90.....
......  w Biedronce :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11799 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:01 »
też dwie Biedronki za tymi rajstopami obskoczyłam

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11800 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:03 »
Mariola,też się nad tym zastanawiałam. Kiedys kupiłam takie w stacjonarnym za 3 eu ale te i jakby te z góry - w sumie dwie pary, ciemne sa bez palców a jasne pełne. A tu wygląda tak, jakby w sumie były 4 pary, czyli po dwa komplety - trzeba zapytać u źródła ???

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #11801 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:13 »
te rękawiczki wyglądają jak dwie podwójne pary, czyli dwie bez palców i dwie z palcami, ja kupiłam we wtorek 3-pak rękawiczek w H&M za 19,90 i jeszcze minus 20% bon  :D
zrobiłam dziś jedno zamówienie za 160 zł... w tym jedne spodnie ocieplane na wciąganie takie brązowe, mam nadzieję, że nie będą za duże, albo będą miały regulację w pasie...

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #11802 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:26 »
kurcze szkoda, że tylko dla dzieciaków takie przeceny...  8) aż mi się dziecka zachciało ;)  8)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11803 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:26 »
:D :D :D

No i to jest solidny argument :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11804 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:27 »
wywaliło mi stronę i nie dokończyłam tych zakupów
odpalić nie mogę

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11805 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:29 »
A dorzucają coś na stronę? Nie mam dziś czasu śledzić. Zresztą i tak już nie zamawiam ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #11806 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:38 »
Ostatniego zamówienia nie odbieram , dziś złożyłam następne ...   ;D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11807 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:43 »
a powiedzcie mi jak z czapkami?
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Akcesoria%20i%20Zabawki/Czapki%20i%20kapelusze/110369/1
zastanawiam się nad tą i nie wiem teraz jak z rozmiarem czy brać 104/122 dl moich 4-latek czy ten 122/152?
ostatnio kupiłam im w h&m i mimo,że mają niby 4 lata czapka dobra jest w rozm. 6-8 lat
taka dziwna ta rozmiarówka

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #11808 dnia: 29 Sierpnia 2013, 10:44 »
A tak a propos jesieni i zimy.
Na tchibo były dostępne kombinezony. Ja obserwuję czy czasem znów się nie pojawiają.
One są świetne. Syn obie zimy w nich przeleciał
w tym http://www.tchibo.pl/kombinezon-zimowy-chlopiecy-p400019154.html i w tym http://www.tchibo.pl/kombinezon-zimowy-chlopiecy-p400019067.html

Dziewczęcy był taki http://www.tchibo.pl/kombinezon-zimowy-dziewczecy-p400019112.html

Pewnie w tym sezonie rzucą nowe wzory.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11809 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:00 »
potwierdzam kombinezony tchibo są super
miałam dla syna...nosił dwa sezony.Potem odsprzedałam znajomej i jej starszy syn nosił kolejne 2 sezony.teraz będzie nosił jej młodszy syn.Czyli kombinezon użytkowany będzie piąty sezon

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11810 dnia: 29 Sierpnia 2013, 11:29 »
Mariolka nie wiem jak te czapki, ale jak zamówiłam z Disneya (jedną zimową i dwie z daszkiem) to musiałam brać mniejsze. Najpierw kupiłam zimową i wzięłam 92, to prawie ja się w nią zmieszczę :P nauczona tymże doświadczeniem z daszkiem brałam 80/86 i są ok.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11811 dnia: 29 Sierpnia 2013, 12:59 »
no to super...wzięłam te większe
bałam się,że za małe będę
najwyżej sama będę nosić...hahaha :P

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11812 dnia: 29 Sierpnia 2013, 14:38 »
ja doświadczenia z zimowymi czapkami nie mam, ale dla syna (ma prawie 6 lat ) brałam na lato  takąhttp://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Chłopcy rozm. 92-128/Akcesoria i Zabawki/Czapki i kapelusze/110672/2 na rozmiar 92/122 i jest akurat, teraz zamówiłam takie bardziej jesienne z minnie i angry birds w podobnym rozmiarze (był tylko jeden ;)) i mam nadzieje, ze tez przypasują, jak nie, najwyżej odeślę...
gosiu te kombinezony chyba dzis sie pojawiły, bo wczoraj jeszcze patrzyłam na stronę (była tam darmowa wysyłka) i ich nie widziałam, one zawsze sie rozchodza jak świeże bułeczki, bo naprawde sprawdzają się w każdej pogodzie i jestem  im wierna od 5 lat :D na razie na ten sezon mamy zapas, ale też obserwuje (na allegro to używane potrafia chodzić w cenie nowego i ludzie kupują :mdleje:)
szkoda, że wcześniej nie dałyście znac z tymi rajstopami, dzis jakoś na lidlu i kurtkach softshell sie skupiłam :) a znając poranny atak tłumów u nas pewnie już nie ma po co iść....

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11813 dnia: 29 Sierpnia 2013, 15:19 »
Jak jeździłam do pracy to jak wchodziła nowa oferta do biedronki i lidla to byłam w nich zawsze, a teraz nie chce mi się jeździć z dwójka dzieci, jeszcze do biedronki to prędzej bo nie ma tłumów, a do lidla... Same wiecie jak jest ;) ale już niedługo i sklepy będą znowu moje ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11814 dnia: 29 Sierpnia 2013, 15:41 »
Słuchajcie, dostałam odpowiedź od C&A, że te rękawiczki o które pytała Mariola, są tylko z efektem 2w1 czyli nie da sie ich rozdzielić, ale nie doprecyzowali czy są dwie pary w zestawie, mniemam, że tak. Bo wyboru koloru nie ma już.

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #11815 dnia: 29 Sierpnia 2013, 15:44 »
Cześć :)

Dziewczyny a w jakich rozmiarach są rajstopki w biedronce? Próbowałam znaleźć na ich stronie ale nie widzę.

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11816 dnia: 29 Sierpnia 2013, 15:48 »
Ja rajstopki zamówiłam dziś jeszcze z darmową wysyłką - są w c&a trzy pary za 23,90 :D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11817 dnia: 29 Sierpnia 2013, 15:56 »
ja właśnie po łowach w biedronce (chyba miała farta, bo akurat pudło z rajstopami wrzucili w bardzo nietypowe miejsce ;)) , więc na pewno był rozmiar 86/92,  98/104,  110/116 i 122/128 - oczywiście z minnie wygrzebałam sztuk 3 :) ale hitem jest zestaw dla małej makijażowej elegantki, w zestawie 4 lakiery do paznokci albo  lakier, 2 błyszczyki i cienie lub same błyszczyki :) ogólnie fanką malowania małych dziewczynek nie jestem i pewnie w środku sa najzwyklejsze kosmetyki, ale samo opakowanie z motywem minnie robi naprawdę wrażenie!!

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11818 dnia: 29 Sierpnia 2013, 16:01 »
No ale codziennie sie malowac nie będzie no nie ? Raz na jakis czas ma dziecko prawo :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11819 dnia: 29 Sierpnia 2013, 16:05 »
Moja ma pomalowane paznokcie u rąk i stóp ::)