Autor Wątek: Weselne błędy!  (Przeczytany 43489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
Odp: Weselne błędy!
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Sierpnia 2007, 17:34 »
ja byłam na weselu gdzie Młoda (ponoć) miała akurat w tym dniu okres i bardzo częsato wychodziła do toalety. . . . wciąż jej nie było, niestety wielu gści zorientowalo się, ze drzwiami, którymi wychodzi nie da się dojść do wc, lecz na zaplecze, a stamtąd na zewnątrz gdzie paliła papierosy ( rodzina nie wie/działa o nałogu), później głupio było wszystkim i tym, którzy byli okłamywani i tym, którzy wiedzieli co robi, i tym którzy jej "współczuli" z babskiej przypadłosci. . . szczególnie, ze snuł się za nią zapach -nie perfum. . .

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Sierpnia 2007, 22:04 »
ja byłam na weselu gdzie Młoda (ponoć) miała akurat w tym dniu okres i bardzo częsato wychodziła do toalety. . . . wciąż jej nie było, niestety wielu gści zorientowalo się, ze drzwiami, którymi wychodzi nie da się dojść do wc, lecz na zaplecze, a stamtąd na zewnątrz gdzie paliła papierosy ( rodzina nie wie/działa o nałogu), później głupio było wszystkim i tym, którzy byli okłamywani i tym, którzy wiedzieli co robi, i tym którzy jej "współczuli" z babskiej przypadłosci. . . szczególnie, ze snuł się za nią zapach -nie perfum. . .

Ale obciach sobie zrobiła... albo bym jawnie kurzyla albo bym sobie dała siana w ten jeden dzien z papierosami :dno:

Offline monia1611

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.03.2008
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Września 2007, 01:19 »
Fajny temat warto tutaj zajrzeć aby wiedzieć czego uniknąć.

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Września 2007, 18:52 »
właśnie zastanawiam się co z paleniem.  Dla mnie paląca panna młoda to koszmar.  Niestety sama palę. . . . .  Ciężko bedzie. . . . .
A propos fotografa. My sesję zdjęciową będziemy mieli gdzieś tydzień później. Wesele jest jeden raz w życiu i chcę je całe "przeżyć". Nasz fotograf doradził nam żebyśmy tak zrobili. Jak się suknia pobrudzi to po sesji nie będzie żal. Nie będzie trzeba się spieszyć do gości itd. A tak cały dzień poświęcimy na sesję. Pojedziemy gdzieś na fajny plener. Chciałabym zamek ale nie wiem co z tego będzie. Uważam że to dobry pomysł.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Września 2007, 17:55 »
Kurcze, ja mysle ze nawet nalogowiec wytrzyma jednen dzien bez palenia.

Nie wyobrazam sobie np. skladac zyczen "smierdzacej" fajkami Pannie Mlodej :-\
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Września 2007, 22:23 »
Cudowny wątek!!!!!
Ja raz byłam na weselu gdzie było poprostu niesmaczne jedzenie!!! Ziemniaki były przesolone, a mięso twarde.... Wróciąm do domu głodna!! Moja rada: warto jednak wcześniaj poproóbować jakie jedzenie robią w restauracji gdzie planujecie śłub:):):)

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
  • Ważne są dni, których jeszcze nie znamy
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Września 2007, 01:38 »
Kurcze, ja mysle ze nawet nalogowiec wytrzyma jednen dzien bez palenia.http://

jeśli nigdy nie paliłaś i nie wiesz co to jest nałogowe palenie to nigdy nie będziesz wiedziała jak ciężko jest powstrzymać się jeden dzień. Człowieka już skręca po godzinie a co tu mówic o takich 12!!!! Wiem, że "zapach" papierosów" od Panny Młodej nie jest na pewno miłym odczuciem ale zawsze można się w inny sposób odświeżyc.

Offline Barbart
  • uzależniony
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Września 2007, 22:23 »
Ja po swoim weselu moge napisać tyle... nie ma co oszczędzać na niektorych rzeczach... my chcielismy zaoszczędzić na ciastach i torcie i tort był szkaradny :dno: wkur.... się na maksa... Co do smaku nie wiem... spróbowałam tylko łyżeczkę bo musiałam :(

Do teraz mam tą szkarade przed oczami...z resztą węcej będzie w moim wątku...

TYLKO FACHOWICY !!!!!!!! Nie oszczędzajcie !!!!!!!!!!

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Września 2007, 11:05 »
zgadzam się z Barbat, że na ślub nie ma co oszczędzać...siostra mojego S miała ślub 6 lat temu i zaoszczędzili na kamerzyście tzn nie mieli ze studia bo właśnie szkoda kasy, tylko tam poprosili kolegę, aby im tam kręcił, aby było no i na paru innych rzeczach...i jak teraz my zaczynamy przygotowania to sama nam nawet poradziła, że jak bierzemy ślub to żeby nie było tak jak u nich aby było tylko porządnie, żeby to miało ręce i nogi, że jakby mogła cofnąć czas to by wszystko inaczej zorganizowała, że złotówki by nie żałowała
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #39 dnia: 6 Października 2007, 14:13 »
No hejka Dziewczyny!!! No ja byłam na weselu na którym przy życzeniach i dawaniu koper świadek podpisywał każdą kopertę nazwiskiem, tzn. kto dawał kopertę. Jak dla mnie to trochę  nie na miejscu. Wszyscy to widzieli !!!! Czy to ważne kto ile dał? Moim zdaniem to głupi pomysł!!! Ale może inni to preferują.

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Października 2007, 16:49 »
 :o zdecydowanie nie na miejscu!!!!! ja, gdy idę na ślub, pieniążki wkładam w kopertę od zaproszenia-podpisaną

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Października 2007, 17:50 »
Widzę ,że nie jestem sama w tym,że takie coś mi sie nie podoba.

Offline PESTKA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Października 2007, 12:42 »
Witam

Byłam na weselu gdzie młodzi do końca nie ustalili z orkiestra co wypada a co nie. Rodzina bardzo taka "ą"i "ę" :) a tu przed oczepinami przyśpiewki, nie pamietam dokładnie słów ale sens był taki: tu masz młoda kawałek pietruszki, że jak zabraknie młodego żebyś włożyła sobie między nóżki. Rodzina była poruszona (babcie, ciocie), młoda nie wiedziała co zrobić. U mnie by to raczej przeszło bo rodzina przyjęłaby z uśmiechem ale jeśli  wam by to przeszkadzało i przypuszczacie że rodzinie to lepiej zapytać jak mają wyglądać oczepiny.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #43 dnia: 9 Października 2007, 20:19 »
u mnie dla odmiany ebda czekac na takie przyspiewki;) Juz  na wczesniejszych urodzinowych imprezach nam spiewali

Offline katarzynar

• forumowicz
  • data ślubu: 10.05.2008 r.
« Odpowiedź #44 dnia: 2 Lutego 2008, 11:05 »
No hejka Dziewczyny!!! No ja byłam na weselu na którym przy życzeniach i dawaniu koper świadek podpisywał każdą kopertę nazwiskiem, tzn. kto dawał kopertę. Jak dla mnie to trochę  nie na miejscu. Wszyscy to widzieli !!!! Czy to ważne kto ile dał? Moim zdaniem to głupi pomysł!!! Ale może inni to preferują.

Fakt to było okropne. U nas zawsze pieniądze goście dają w podpisanych kopertach  (czyli tych w których były zaproszenia na slub) a jesli nie to koniecznie z kartką z życzeniami - podpisaną :)

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 2 Lutego 2008, 21:31 »
O matko jak przeczytalam historie o podpisywaniu kopert przez swiadka -to jestes zszokowana - jak tak mozna robic?????????Az rece mi opadly!!!
Nie dosc, ze jest to nieprzyzwoite to i nawet powiedzialabym chamskie!!!!!Niby czemu ma to sluzyc????????????????
Tragedia doslownie!!!
jak mozna tak postepowac................................................

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #46 dnia: 3 Lutego 2008, 11:13 »
u mnie na slubie swiadek nie zdazyl by podpisywac kopert:)

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #47 dnia: 3 Lutego 2008, 22:46 »
Z tym podpisywaniem kopert to faktycznie nie na miejscu.
Chociaż pocięta gazeta w kopercie zamiast kasy, na weselu mojego kuzyna to też był lekki  :szczeka: :drapanie:

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 5 Lutego 2008, 02:08 »
ez sie zdarzylo kiedys w mojej rodzinie, ze jakas osoba dala jakas obca walute pieniedzy, ktorej sie nie dalo potem wymienic bo byla bez wartosci..........gruby plik wyladowal w koszu.

Co do weselnych bledow to slyszlaam historie o parze, ktora po weselu jakims cudem zostawila pieniazki na stole- w kopercie - Pan Mlody czesc schowal w nich do kieszeni - druga czesc natomiast pozostawil na lasce zony tj jakies 9 tys. Kobietka zmeczona po calym wczorajszym cudownym dniu podczas sprzatania wyrzucila kopertke do..........................................kosza.........................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kiedy sie opamietali bylo za pozno poniewaz pojemniki ze smieciami powedrowaly na wysypisko................. :pogrzeb:

Wiec kochane forumki uwazajmy na nasze pieniazki bo szkoda je w tak bezmyslny sposob stracic. najlepiej aby zostaly przewiezione w jakies naprawde bezpieczne miejsce bo niestety ale na weselach tez sie pojawiaja zlodzieje................................ Czytalam kiedys o kobiecie z wojewodztwa mazowieckiego, ktora udajac goscia weselnego (Pan Mlody myslal, ze o rodzina Pani Mlodej a Pani Mloda odwrotnie) potrafila zabrac kilka kosztownosci z prezentow i cala uzbierana kase......................wiec sami rozumiecie...............cos strasznego

Offline BeloS
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ślubu nie będzie
« Odpowiedź #49 dnia: 9 Lutego 2008, 20:45 »
Cytat: Agnieszka1 link=topic=467. msg394922#msg394922 date=1191672811
No hejka Dziewczyny!!! No ja byłam na weselu na którym przy życzeniach i dawaniu koper świadek podpisywał każdą kopertę nazwiskiem, tzn.  kto dawał kopertę.  Jak dla mnie to trochę  nie na miejscu.  Wszyscy to widzieli !!!! Czy to ważne kto ile dał? Moim zdaniem to głupi pomysł!!! Ale może inni to preferują.

w sumie moze nie na miejscu, moznaby to robic pozniej, gdzies w odosobnieniu.  ale z drugiej strony spotkalam sie kiedys z przypadkiem, ze mlodzi tylko brali koperty i odkladali na bok .  pozniej sie okazalo ze w kopertach sa pociete gazety.  wiec mysle ze to podpisywanie to raczej profilaktyka.

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Lutego 2008, 19:30 »
no dobrze nawet w sytuacji gdy taka koperta zostanie podpisana i znajda sie w niej te gazety, to co para mloda ma zrobic???? wymusic na zaproszonym gosciu zeby dal normalne pieniadze czy co??

Bez wzgledu na tojakie sytuacje moga byc z tym zwiazane - podpisywaniu kopert mowie stanowczo nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Lutego 2008, 08:16 »
ja bym podzekowała na  poprawinach  - nie persona ale dając mocno do zrozumienia- ze dziekuje za prazenty.. te super i te pociete gazety w kopertach (osoby które je dały - a wiemy kto- mam nadzieję,ze spalą sie etraz ze wstydu) ;)

gwarantowane,ze właśnie te osoby  ulotnia sie po angielsku z sali i  nawet bez pożegnania wyjada.. wtedy wiecie kto to zrobił..

no chybaże jest to wyrachowanie i te osoby dalej będa obżerać się na wasz koszt :P
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline BeloS
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: ślubu nie będzie
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Lutego 2008, 18:59 »
Cytat: zuza142000 link=topic=467. msg491057#msg491057 date=1202717338
wsrod mojej rodziny i znajomych nigdy nie slyszalam o wlozeniu gazet zamiast pieniedzy do koperty - to dla mnie jakis absurd!!! no ale robiac wesele wiadomo ze chcialoby sie zeby na start dostac troszke gotowki - ale nie ma co sie ludzic ze wesele sie zwroci - na pewno nie w przypadku mojej i narzeczonego rodziny ktora do bogaczy nie nalezy.  ale w zyciu nie posunelabym sie do tego zeby podpisywac koperty!!! pokazaloby  to jak ja niewychowana i wyrachowana jestem - a nie jak ci co gazety daja.

i tak zle i tak niedobrze.

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Lutego 2008, 20:42 »
zgadzam się z Toba w 100% zuza142000 - to wlasnie Ci co podpisuja koperty sa wyrachowani i o nich swiadczy to najgorzej :pogrzeb: :Kill:

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Lutego 2008, 16:20 »
Ja byłam kiedyś na weselu gdzie kamerzysta kręcił jak goście dają koperty. Młodzi uważali żeby je kolejno układac. Później, w domu oglądali film i otwierali koperty zgodnie z tym jak kto dawał na filmie. Pomieszałam ale mam nadzieję, ze wiecie o co mi chodzi. Wracając do całej sytuacji. Jak sie o tym dowiedziałam czułam pewien niesmak.  :dno: Sama nie wiem co o takich ludziach myśleć. Żenada

Offline Aimee

• bywalec
  • data ślubu: 09.07.2009
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Lutego 2008, 16:59 »
Ja byłam kiedyś na weselu gdzie kamerzysta kręcił jak goście dają koperty. Młodzi uważali żeby je kolejno układac. Później, w domu oglądali film i otwierali koperty zgodnie z tym jak kto dawał na filmie. Pomieszałam ale mam nadzieję, ze wiecie o co mi chodzi. Wracając do całej sytuacji. Jak sie o tym dowiedziałam czułam pewien niesmak.  :dno: Sama nie wiem co o takich ludziach myśleć. Żenada

Czego to już ludzie nie wymyślą  :drapanie:

Offline Bogusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Lutego 2008, 01:00 »
jetsem tym po prostu przerazona - ale Ci ludzie moze sa tacy ciekawi ile kto dal??? gdybym wiedziala, ze ktos tak zrobi nie poszlabym na to wesele!! ale jesli juz ludzie chca sprawdzic kto ile dal - to lepiej zeby zrobili to przy uzyciu kamery - jakos niezauwazalnie - niz bezczelnie podpisujac koperty na Twoich oczach!!!!!

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #57 dnia: 7 Lipca 2008, 14:45 »
chcialabym odswiezyc temat? jakies kolejne bledy chcialabyscie tu zapisac, zeby przestrzec perzyszle pary mlode?
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Lipca 2008, 15:19 »
własnie wróciłam z wesela ...

moje spostrzeżenia????

1) !!!!!! musowo wizytówki  na stołach.. było  pond 200 gości.. jeszcze zanim  odbylo się powitanie młodych w domu weselnym juz połowa gości wyrywała sobie ( dosłownie) krzesła i rezerwowała  stoliki...  :-\ żenada...

2) potwierdzić przyjazdy  gości.. młodzi mieli zaproszonych  200 gości (  którzy potwierdzili0 tym czasem  wydano z kuchni 235 obiadów.. częśc gości, która nie odezwała się   poprostu przyjechała na wesele.. ba.. nawet  była para która odmówiła a i tak  stawiła się na sali weselnej....

3)  zero alkoholu  dla orkiestry..  my podpisujemy umowy ( tak mamy w zwyczaju) ale , jak się okazało, pod radomiem nadal robi sie  "na słowo".. efekt.. orkiestra prawie ululana  w okolicach 21 (wesele rozpoczeło się  ok 19).. tylko trzexwośc umysłu  młodego i  jego ojca uratowały sytuacje.. na szczęście orkiestra dotrwała do  rana...

4) przydzielic  jakiegos porządkowego - parkingowego... ludzie postawiali się w taki sposób,ze ani wjechac ani wyjechać.. nowo przyjeżdżający stawiali się na zakładke..  w końcu zrobiłam zdjęcia  autom stojacym obok naszego na wypadek gdyby ktos ze stojacych obok uszkodziłmi nissanka i zwiał..

5) ODPOWIEDNI DOBÓR GOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

w poprawiny bylam świadkiem jak   niektórzy z giości  obrabiali  doopska młodym.. to co usłyszalam nie nadaje się do powtórzenia.. myslę,ze  oprócz ogromnej goryczy  jaka mieliby w sercu penie polałaby sie krew niejednego z tych gości..  :o
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Lipca 2008, 15:23 »
Dlatego jestem za malymi weselamo bo przy takiej il osob bez sensacji sie nie obejdzie