Autor Wątek: menu klasztor cedynia/cena!  (Przeczytany 4749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lily
  • nowicjusz
  • *
menu klasztor cedynia/cena!
« dnia: 26 Września 2006, 10:34 »
wlasnie dostalam kalkulacje mojego menu od klasztoru w cedyni i sie na prawde przerazilam  :shock: . Oto lista potraw (kolejnosc nie odpowiada kolejnosci podawania)

Oryginalna zupa gulaszowa
Krem z brokułów
Łosoś wędzony
Półmisek biesiadny: 4 rodzaje mięs na osobę ,Dodatki: ziemniaki, ryż, warzywa
gotowane, kolorowa fasola smażona na boczku wędzonym
Śledzie serwowane na 3 sposoby
schab pieczony
boczek faszerowany
Sałatka jarzynowa
Sałatka Waldorff-Astoria
Babeczki z koktajlem z szynki
Węgorz wędzony
Pieczywo, masło
tort
Sałata z bekonem, jajkiem gotowanym i pomidorami na winegrecie a la Ancienne

napoje: gazowane, niegazowane, soki/osoba
kawa, herbata/filiżanka
lampka wina musującego na powiatnie
Półmisek serów
Mille Feuile (deser wafle z bita smietana i owocami)
Pasztet z gorącą żurawiną
faszerwane pomidory z kurczakiem wędzonym
Dodatki: ogórki, pomidory, pieczarki, marynowane pieczarki, chrzan, musztarda
owoce

Cena za 70 osob to 20331 PLN, czyli kolo 290 zl od osoby i w tym nie ma
alkoholu oprocz lampki wina musujacego. Poza tam pisza mi, ze kalkulacja
zaklada jedna porcje na osobe. To tez chyba troche malo. Niech to szlag trafi,
znalazlam miejsce, ktore mi sie podoba, ale przy takiej cenie to pojde z torbami. Przy takiej cenie to moge zorganizowac wesele w bristolu w w-wie!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2006, 11:05 »
Cytat: "Lily"
Cena za 70 osob to 20331 PLN, czyli kolo 290 zl od osoby i w tym nie ma
alkoholu oprocz lampki wina musujacego.

:shock:  :shock:  :shock: jestes pewna???takie ceny to w Maciejewie maja :roll:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Lily
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2006, 11:36 »
:shock:  :shock:  :shock: jestes pewna???takie ceny to w Maciejewie maja :roll:[/quote]

taj jestem pewna, bo wycene dostalam od nich mailem, wlasnie do tego menu. Za samo drugie danie plus dodatki policzyli 80 zloty! Z tego co slyszalam, to Maciejewo kosztuje ok. 400 ale juz z noclegiem, a przy tej cenie to mnie by z noclegiem wyszlo ponad 500!

Offline gibea

• forumowicz
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2006, 14:14 »
To faktycznie sporo! Cenią się nie powiem. Ale Lily szukaj dalej na pewno coś znajdziesz, a jeśli nie to zredukuj liczbę gości lub pomyśl o samym przyjęciu.
Poza tym jesli chodzi o menu to same rybki czyli łosoś i węgorz są drogie może więc trzeba by skorygować menu

Offline Lily
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2006, 22:46 »
Cytat: "gibea"
Poza tym jesli chodzi o menu to same rybki czyli łosoś i węgorz są drogie może więc trzeba by skorygować menu

tanie nie sa, ale jak popatrzsz na ich propozycje na stronie internetowj "rostbef, tatar i jajka z kawiorem" to na prawde nie rozumiem tej ceny. Tym bardziej, ze wegorz jest tez w menu w internecie!

Offline gibea

• forumowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Września 2006, 10:12 »
No faktycznie masz rację, też widziałam ich menu w internecie i było bardzo wykwintne, ale z tego co piszesz wynika że oferta, którą zamieścili w necie to tani chwyt marketingowy. Proponuję żebyś się tam wybrała lub przedzwoniła i wyjaśniła skąd ta różnica. Może uda się coś wytargować :wink:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Października 2006, 15:40 »
Byłam ostatnio w Cedyni z rodzicami i narzeczonym.
Cóż.. Ceny są przerażające, naprawdę.

Miejsce urodziwe. Inne, magiczne.. ale.

A jeszcze jak mi pani powiedziała ile sobie liczą za nocleg od osoby (wiadomo, goście z daleka)..

Offline Pawpoc
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2006, 21:52 »
Witam wszystkie forumki !!!
My jesteśmy właśnie po weselu w Klasztorze Cedynia i z całego serca mogę to miejsce Wam polecić. Kwestia ceny: jest oczywiście drożej niż w na działkach ale miejsce magiczne i tańsze niż Maciejewo!!! A wielu gościom podobało się bardziej niż Maciejewo, w którym balowaliśmy na weselu troszkę wcześniej.
Ta kosmiczna cena wynika z tego że sumują po jedej normalnej porcji zamówionych potraw na osobę, a w rzeczywistości w gotowym menu ślubnym podawanym w innych miejscach porcje są dużo mniejsze. Wystarczy zamówić mniejszą ilość porcji przystawek niż jest gości, za to różnych rodzajów a zapewniam, że wystarczy. My np. na 70 osób zamawialiśmy po 40 porcji zimnych przystawek, a i tak było za dużo. Ten sposób polecają też właściciele choć dla nich lepiej byłoby ustalić jakąć stałą cenę menu weselnego i jego skład bo klienci się zrażają. Ale widocznie tego się jeszcze muszą nauczyć bo miejsce jest nowe i widocznie marketing jeszcze nie przećwiczony :)
Troszkę się na początku obawialiśmy czy stoły będą pełne przy takiej metodzie ale my mieliśmy cenę 199zł z alkoholem 0,5 litra na parę, lampką dobrego wina musującego na powitanie, przywitaniem chlebem solą, tortem ciastem i nielimitowanymi napojami typu soki, kawa, woda, cherbata, a i tak sporo zimnych przekąsek spakowano nam w niedzielę do zabrania.