Autor Wątek: Mikrodermabrazja  (Przeczytany 42681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Odp: Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Listopada 2007, 09:25 »
a! polecam wiecej niz raz po jednym zabiegu mozna nie widziec efektu - wrecz przeciwnie jezeli nigdy skora nie byla zluszczana w podobny sposob moze byc troszke podrazniona (moja bratowa tak miala a teraz tez jest maniaczka mikro :los:)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Listopada 2007, 09:26 »
no weźcie to ile trzeba na toto chodzić  ???

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Listopada 2007, 09:37 »
najlepiej 3,4 razy - :los: pozniej co jakis czas..

ja przed slubem chodizlam co 2 tygodnie na mikro twarzy dekoltu i plecow i zdzialalo cuda...  (mialam 4 albo 5 zabiegow)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Stycznia 2008, 23:32 »
Co do mikrodermabrazji to jeden zabieg moim zdaniem to za mało. Trzeba wykonać ich kilka żeby efekt był na prawde widoczny. po pierwszym razie skóra jest delikatna w dotyku, ale nie koniecznie wygląda równie delikatnie. Ja poi pierwszej mikrodermabrazji byłam zaczerwieniona przez kilka dni. A miałam zrobioną z niskimi ustawieniami aparatu. Lekarz czy kosmetyczka mogą ustawić urzadzenie tak, że skóra będzie cała w strupkach (tak sie robi przy cerach tradzikowych i bardzo zanieczyszczonych) wtedy mozna sobie trochę poczekać na ładną buzię... Ale po kilku takich zabiegach można się pozbyć płytkich zmarszczek i blizn potradzikowych.
Lekarze często tez polecają dla skondycjonowania skóry mezoterapię. To wstrzykiwanie pod skórę odpowiednio dobranych substancji i wtedy efekt murowany.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #64 dnia: 31 Stycznia 2008, 10:17 »
widzę, że tu same zwolenniczki mikordermabrazji :)
zostało mi równiutki 4 miesiące do ślubu :) jak myślicie - czy to nie za późno żeby wybrać się na mikro i eksperymentować?

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Stycznia 2008, 13:57 »
Nawet jak Ci się efekt nie spodoba, to po tygodniu wszystko wraca do normy i wyglądasz tylko lepiej :) Tu się nic stać nie może :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Lutego 2008, 11:04 »
w końcu się zebrałam :) jestem po 1 zabiegu i mam wrażenie, że buzia wygląda lepiej :) Za 2 tygodnie nastepny :) mam nadzieje, że zdążę zrobić 3 zabiegi zanim podoga sie poprawi.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Lutego 2008, 15:21 »
Jak sie poprawi to najwyżej sobie na buźkę filtr nałożysz :)

Offline kotmalot
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24 maj 2008
« Odpowiedź #68 dnia: 11 Marca 2008, 18:38 »
A kogo polecacie do wykonania zabiegu? proszę o namiary na priva. . .

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 6 Września 2009, 01:33 »
O, jak fajnie, że znalazłam ten wątek.

Od października wybieram się na mikrodermabrazję na zmianę z kwasami. W jakich odstępach powinnam wykonywać zabiegi? Wspomnę tylko, że nie zależy mi na natychmiastowej czy jak najszybszej poprawie, mam czas.

Co miesiąc? Częściej?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #70 dnia: 6 Września 2009, 10:22 »
Musisz najpierw isć do swojej kosmetyczki która rozpozna rodzaj Twojej cery i dobierze zabiegi !
Decydujesz się na mikro+ kwasy .Czy masz jakies zmiany barwnikowe na twrzy , blizny czy moze bardzo sie przetłuszcza ? Co tam jest ?
Kwasy mocno działaja , głeboko dlatego pytam się czemu kosmetyczka Ci to zaporponowała .
Chociaż to tez zalezy od stezenia kwasów...są słabsze takie kosmetyczne i mocniejsze lecznicze ...ze tak prosto powiem  ;D

Cięzko mi coś doradzic bo nie wiem z czym się borykasz :)
Moze poprostu wystarczy standardowe oczyszczanie + algi + kawitacja ?

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 6 Września 2009, 11:56 »
Borykam się z zaskórnikami. Mam straszne z nimi problemy, okolice czoła, nosa i brody to istna katastrofa. Make up ładnie mi to przykrywa, ale mam dość już  ;)

Byłam jakiś czas temu u dermatologa, babeczka sama stwierdziła, że zaskórniki młodzieńcze już dawno powinny wyjść, a te mimo oczyszczania cery wracały ze zdwojoną siłą. Dała mi jakiś krem złuszczający (nie pamiętam nazwy) i witaminy na receptę (na nadprodukcję łoju). Ogólnie nie pomogło.

Do kosmetyczki chodziłam mając już lat 14 (i może to dlatego?) i oczyszczanie cery nie przynosiło efektów. I przestałam oczyszczać cerę. Po prostu z tego zrezygnowałam. Gdzieś wyczytałam, że mikrodermabrazja stosowana systematycznie przynosi fajne efekty i że wręcz powinno się omijać oczyszczanie cery mechaniczne (chociaż wydaje mi się to dziwne ;) )

Przeprowadziłam się i znalazłam inny gabinet kosmetyczny. Przy okazji pedicure i jakiejś tam pogawędki wspomniałam o tych moich skórnych problemach oraz o tym, że na jesień chciałabym zacząć mikro. No i kosmetyczka mi wtedy podsunęła pomysł żeby przemieszać to z kwasami i na zmianę robić zabiegi.

Co do kawitacji - efekty zerowe. Owszem gładsza cera, przyjemniejsza w dotyku, ale to wszystko niestety  :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #72 dnia: 6 Września 2009, 12:07 »
Powiem Ci tylko tyle jeśli masz cerę problematyczną to żaden zabieg nie załatwi Ci sprawy na zawsze. Ja mam trzydziestkę na karku i nadal skłonność do zaskórników, a nawet do zapalnych grudek. Trzeba znaleźć stosowna metodę pielęgnacji w domu, odpowiednie kremy (z kwasami, z retinolem itp), a zabiegi typu mikrodermoabrazja czy oczyszczanie można sobie raz na jakiś czas fundnąć, na pewno pomogą.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 6 Września 2009, 13:14 »
Zaskórniki , grudki czy porsaki to coś normalnego .
Wkoncu zanieczyszenia powstają min z łoju czyli tego co nam się swieci na twarzy .
Systematyczne oczyszczanie cery z zanieczyszczen sprawia ze jest ona gładsza , zaskórników nie widac no i kremy moga spokojnie się wchłaniac .

Kawitacje to ja polecam tylko i wyłącznie z innym zabiegiem , sama nie daje takich dobrych efektów .
Dlatego zaporponowałam ją z oczyszczaniem + algi .

Ja cały czas wykonuje standardowe oczyszczanie ponieważ mikrodermabrazją przecież nie oczyscisz cery z zzanieczyszczeń które sa pod skóra np porsaki czy głebsze zaskórniki .
Najlpepiej poznać budowę skóry i powstawanie zaniczyszczen wtedy łatwiej zrozumiec jak się tego mozna pozbyc .

Mikrodermabrazja nie "wyciagnie" zaskórnika , nie wyssie go !  Zetrze zewnętrzną warstwę , tą "czarną główkę" i odrazu nam sie zdaje ze jest ok .

Dlatego zawsze polecam najpierw oczyszczanie a potem mikrodermabrazie dla podtrzymania efektu .
A efekty po mikroi sa rewelacyjne .

Do tego w domu uzywanie kosmetyków np . chociaz samego toniku pare razy dziennie !
Przecieranie takie skóry usuwa łój który nam zapycha pory i zawsze ta cera jest dłużej swieza i tak szybko sie nie zaniczyszcza .Do tego peeling , jakaś domowa maska i jest ok :)

A jak ma sie ropne zmiany i z nimi problemy to mozna zakupic sobie sok z łopianu i tym przecierac twarz
+np. mydło siarkowe lub protex ....

Jednym słowem jest wiele sposobów na oczyszczenie i pielęgnacje cery !

Wazne aby mieć swój sprawdzony sposób , a taki znajduje sie dopiero po paru latach ,

Na pocieszenie napisze że cera zmnienia man się z wiekiem . Może nagle przestanie sie tak przetłuszczac i nie bedzie problemów łojotokowych .

aaa i jeszcze jedno . najwiecej zanieczyszczen zbiera nam sie na nosie , brodzie i czole poniewaz w tych miejscach jest najwiecej gr. łojowych .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #74 dnia: 6 Września 2009, 14:18 »
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź  :)

A nie lepiej zrobić najpierw mikro, żeby zetrzeć tę wierzchnią część skóry a później oczyścić? Nie będzie łatwiej i dokładniej? ;)

Nie mam raczej nic innego jak zaskórniki. Żadnych prosaków, grudek czy zmian ropnych. Oczywiście czasem coś mi się pojawi, ale to BARDZO rzadko. Najczęściej w okolicach okresu, aczkolwiek nie co miesiąc... raczej raz na 2-3 miesiące.

Dlatego gdy mówię o problemach z cerą ludzie się stukają w głowy. Makijaż zakrywa te ohydne zaskórniki, a innych problemów skórnych raczej nie mam. Jednak dla mnie to jest ogromny problem, bo chętnie pochodziłabym latem zupełnie bez makijażu, ale się najnormalniej wstydzę wyjść bez podkładu. Jak siedzę w domu to daję skórze odpocząć.

W takim razie czy te kwasy są sensowne? Podejrzewam, że chodzi o te o mniejszym stężeniu, chociaż szczerze mówiąc nie dopytywałam się. Nigdy nie miałam takiego zabiegu więc zupełnie jestem niezorientowana.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 7 Września 2009, 11:56 »
Ja też miałam zaskórniki, zanim nie zaczęłam pracować tu gdzie pracuję  ;)
Kwasy niewiele mi pomogły, ale mikrodermabrazja wykonywana regularnie jak najbardziej.

Byłam raz na oczyszczaniu manualnym, ale po miesiącu zaskórniki wróciły, nie wiem czemu, Elu, może Ty wiesz?

Mikrodermabrazję wykonuję w okresie jesionno-zimowym regularnie co 3-4 tygodnie i mam ładną cerę. Cały rok chodzę bez makijażu  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 7 Września 2009, 15:28 »
Zaskórniki wrócą...gruczoły łojowe w końcu pracują na okrągło...
Jakbyś nie robiła regularnej mikrodermabrazji też byś je miała...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 7 Września 2009, 16:09 »
Pewnie tak, ale po mikro tak szybko mi nie wracają, od maja już nie robię i na razie nie ma, ale gdzieś od października znowu zaczynamsię skrobać  ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 7 Września 2009, 16:15 »
to też kwestia jakości cery...
Na mojej taka hossa bez zaskórników pewnie by za długo nie potrwała  ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 7 Września 2009, 16:29 »
Pewnie tak, ja w sumie mam dobrą cerę, tylko w tym obszarze T trochę gorszą.

Przed chwilą Lilian była u nas żona znanego Jerzego  ;) Ładne dziewcze, ale pewnie znasz ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #80 dnia: 7 Września 2009, 16:37 »
znam...
też się do Was wybieram, tylko nie wiem kiedy...
— Richard M. Devos

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 7 Września 2009, 17:01 »
Kiedy tylko chcesz  8)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 7 Września 2009, 20:21 »
Jeśli regularna mikro sprawi, że zaskórników nie będzie to ja się na to piszę  ;D

Mam nadzieję, że u mnie też zadziała...  ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #83 dnia: 8 Września 2009, 17:19 »
Witajcie!

czy mogłybyście polecić dobrego dermatologa w Szczecinie, który przeprowadza zabieg mikrodermabrazji? no i żeby doprowałdził moją skóre do ładu i składu:/ mam blizny i ogólnie problemy z cerą :-\

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 8 Września 2009, 17:23 »
Jest cały dział o dobrych dermatologach w szczecinie, tam dziewczyny sobie polecaja swoich

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
« Odpowiedź #85 dnia: 8 Września 2009, 20:27 »
Dziękuje Marta082008 jeszcze nie doszłam w takim razie do tego wątku:) ale odnajde:)

Offline marta082008

• Chuck Norris

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 4 Października 2009, 22:21 »
Zaczął się październik czyli jeśli się nie mylę - najlepszy okres na rozpoczęcie mikrodermabrazji. Mogę już się na zabieg wybrać czy poczekać jeszcze? Słońce czasem jeszcze świeci, ale czy jest wystarczająco słabe? Jak myślicie dziewczyny?  :drapanie:

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #88 dnia: 8 Października 2009, 10:16 »
Myslę , ze już możesz iść..ja wybieram się jutro z tym że nie wiem czy będe miała robią mikrodermabrazję.
Jestem w sumie tydzień przed ślubem ale Panie w gabinecie mówią , że spokojnie można zrobic jeszcze,ale troche sie boje ???

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 8 Października 2009, 23:05 »
ojoj tydzien na mikro to za mało .
A jak będzie sie za bardzo złuszczać , albo jak za bardzo "przetrą" naskórek ?

Lepiej brac większy odstęp przed ślubem aby potem nie było płaczu ;)