Autor Wątek: Mikrodermabrazja  (Przeczytany 42691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline belonka
  • zapaleniec
Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Kwietnia 2007, 21:13 »
Gosiaczku mikro to tez oczyszczanie ale nie tak inwazyjne wiadomo ze sa tez takie zaskorniki ktore maszyna do mikro nie wyciagnie wiec ja musilam na moja cere miec lekkie oczyszczanie  dobre tez sa kwasy pozniej aby zabieg podtrzymac
Bo jak sie stosuje mikro. to skora szybko jest pobudzana do regeneracji do tego jest poddawana intensywnej kuracji dotleniajacej bo wraz z scieraniem maszyna natlenia buzie
Zaluje ze wczesniej nie wzielam sie za moja cere a teraz jest w takim stanie ze bedzie potrzenby retusz zdjiec :mdleje:  :mdleje:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Kwietnia 2007, 11:05 »
Cytat: "belonka"
Gosiaczku mikro to tez oczyszczanie ale nie tak inwazyjne wiadomo ze sa tez takie zaskorniki ktore maszyna do mikro nie wyciagnie wiec ja musilam na moja cere miec lekkie oczyszczanie dobre tez sa kwasy pozniej aby zabieg podtrzymac

dokladnie tez najpierw mialam mikro, pozniej oczyszczanie i nastepnie po tym mikro kilka zabiegow - bylam zachwycona  :los:

teraz planuje wykonac taka serie na plecy zeby je przygotowac do lata

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Kwietnia 2007, 18:00 »
Oki dzieki  belonka i rajdowka!!!  :brawo_2:

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: Mikrodermabrazja
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Czerwca 2007, 10:44 »
Byłam u kosmetyczki w lutym (pół roku przed ślubem) i doradziła mi mikrodermabrazję-mam cerę mieszaną, mocno widoczne pory. Chodzę co miesiąc na mikro+oczyszczanie tradycyjne+algi+maseczka na dekolt+gratis regulacja brwi i henna. Całość za pierwszym razem kosztowała mnie 200 zł, ale teraz płacę ok. 170 zł, bo zabieg trwa krócej. Polecam go każdej z Was Kobietki, która ma cerę tłustą lub mieszaną, a to, co zaobserwowałam u siebie (wcześniej chodziłam co kilka miesięcy na tradycyjne oczyszczanie): zmniejszone pory, skóra na czole, brodzie i nosie tak się nie przetłuszcza, twarz jest gładsza, wypryski pojawiają się bardzo rzadko, skora wygląda bardziej świeżo (kolor jest ładniejszy), dłużej trzymają się kosmetyki. A teraz druga strona medalu: cena jest dość wysoka i nie wiem czy po ślubie też będe chodziła tak często (na pewno raz na jakiś czas), skóra po zabiegu jest zaczerwieniona i przez jakis czas się łuszczy, co może być denerwujące przy nakładaniu kremu. Przez miesiąc po mikro nie można opalać twarzy (koleżanka miała mikro tez na szyję i mocno się potem przysmażyła na solarium-skórę miała taką chropowatą). Tak więc polecam, ale jeżeli przed ślubem to na dłuższy czas przed.   
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Czerwca 2007, 11:16 »
gagatka, pisz szybciutko gdzie chodzisz na te cudotwórcze seanse:)

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Czerwca 2007, 11:31 »
Kochana chodzę do P. Małgosi w Kupcu (mogę Ci wysłać namiary na priva). Babka jest bardzo sympatyczna, ma uprawnienia egzaminatora w szkołach kosmetycznych, więc zna się na rzeczy :D   
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:38 »
No to poproszę o namiary :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Czerwca 2007, 13:50 »
ja też poproszę o namiary!!

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Czerwca 2007, 14:00 »
Dziewczynki namiary poszły na priva. Mam nadzieję, że i tym razem p. Małgosia nie zawiedzie i będziecie zadowolone z efektów  ;D

Offline szatina

• forumowicz
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Lipca 2007, 17:30 »
Dziewczyny a używałyście może mikrodermabrazji do zabiegów domowych z oriflame?bo właśnie zastanawiam się czy się nie skusić.Nie mam zniszczonej cery tylko chce sobie ją odnowić i nie wiem czy po takim domowym zabiegu będą jakieś efekty,nie chce wyrzucać kasy na darmo.Pomóżcie!!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 2 Listopada 2007, 21:16 »
Znalazłam ten wątek przez GOOGLE :) He he, a to przeca prawie mój drugi dom.

Obecnie robię kurs wizażu w Studio Urody u Pani Beaty Krajnik. Tam też pewna kosmetolożka namówiła mnie na zabiegi mikrodermabrazji. Praktykujemy bowiem na sobie nawzajem i miała okazję zobaczyć moją problematyczną buzię bez makijażu.

Dzisiaj miałam 2 zabieg. Efekty? No cóż, obecnie troszkę mnie wywala, ale tak miało być. Buziak się oczyszcza. Po 3 zabiegu ma być już lepiej. Prawdą jest, że kolor skóry się wyrównuje (po byłych niechcianych gościach, czyt. pryszczach  ::)

Ponadto, gdy po I zabiegu wyskoczyły mi 2 bolesne wypryski i je usunęłam (oczywiście przy zachowaniu higieny) to skóra, już na drugi dzień się zagoiła. Wcześniej po usunięciu zaskórnika rana leczyła mi się nawet do 2 tygodni. Zatem myślę, że warto.

Na tradycyjne oczyszczanie się nie zdecyduję. Nie chcę mieć później wielkiego krateru zamiast buzi. Wolę stopniowo złuszczać buzię mikrodermabrazją.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #41 dnia: 2 Listopada 2007, 23:18 »
Ale czemu uważasz ze po oczyszczaniu tradycyjnym masz na twarzy kratery ???
To jest bardzo ale to bardzo mylne myślenie !!!!
Po złuszczaniu też mozesz miec jedna wielka ranę , albo naprzykład skorupę...u nas w Stargardzie klientka zmarła na nowotwór po złym złuszczeniu skóry twarzy....inna znowu miała blizny....
Jestem kosmetyczka , od 7 lat prowadze gabinet i jeszcze nikt nie przyszedł do mnie po zabiegu z kraterem na twarzy !
Może gdzies żle ciebie ktos oczyscił ale to nie znaczy ze ten zabieg robi na twarzy bagno , tzn kosmetyczka !
« Ostatnia zmiana: 2 Listopada 2007, 23:36 wysłana przez ela »
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 2 Listopada 2007, 23:35 »
Ja osobiscie polecam mikrodermabrazje ,ale u dermatologa . Sa super efekty i naprawde ładnie można doprowadzic skóre do ładnego wyglądu . Dodatkowo małe blizenki znikają , skóra juz sie tak nie przetłuszcza itd..Ale oszczyszcanie tez ma plusy i to wiele !
Moze napisz o co chodzi w tym wygladem twarzy po oszysczaniu a ja cie wyprowadzę poprostu z błedu . Wystarczy troche wytłumaczyc co i jak sie z najduje w skórze ...co i jak sie oczyszcza....Mozesz zapytac się osoby która cię szkoli o oszczyszczanie !
Dobrze oczyszczona skóra przez dobrą kosmetyczke napewno nie srobi nikomu krzywdy !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 3 Listopada 2007, 00:27 »
Nigdy nie miałam oczyszczania, ale nie chcę też mieć.

Mam bardzo wrażliwą cerę. Mam dużo grudek zaskórnych i ich usuwanie z pewnością zaczerwieniło by mi twarz na dość długo (tydzień, może nawet dwa) Wiem, jak się zachowuje moja buzia po wyciśnięciu takiego zaskórniaka. Długo to miejsce się sączy, później skóra pierzchnie dookoła i jest ciemniejsza. Mało estetyczny efekt.

Wydaje mi się, że 1 oczyszczenie zesłało by na mnie lawinę kolejnych. Poza tym boję się bólu.

A tak na marginesie, to wywiad środowiskowy mało dobrze mówi o skutkach oczyszczania (moja mama, ciocia, bliska koleżanka i fora internetowe)

Elu, a czy sama mikrodermbrazja (z przygotowaniem i maską kojącą) nie poprawi mojej buzi? Nawet jeśli będzie to trwało dłużej.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 7 Listopada 2007, 00:10 »
eee gdzie mój post  ::)
A wiec tak :)
Tak jak napisałam we wczesniejszym poscie mokrodermabrazja jest super i naprawde polecam klientkom które maja jakiekolwiek problemy ze skórą ..czy to tradzik , blizny , czy inne problemy !
Jednak oczyszczanie tez jest rewelacyjen a zrobione przez dobrą kosmetyczke nie zrobi krzywdy !
Nigdy tego nie robiłąs wiec nie mozesz oceniac i z góry zakładac ze bedzie źle !
Przeciez masz szereg czynnosci które muszą tą skóre przyszykowac...peeling , vapozon , masaż , krem ropulchniający i jest wtedy cacy bo zanieczyszczenia same wychodza...a po zabiegu...maski , darsonwal i kremik . I jest naprawde super !

A tak na marginesie, to wywiad środowiskowy mało dobrze mówi o skutkach oczyszczania (moja mama, ciocia, bliska koleżanka i fora internetowe
Tzn ?
Tyle samo moge ci przytoczyc złych opini o mikrodermabrazji ...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 7 Listopada 2007, 09:49 »
Zgadzam sie z ela...

wszystko zalezy od skory i sprawdzenia co na nia dziala.. do wszystkiego sa wskazania i przeciwwskazania i nie mozna sugerowac sie opinia kolezanek itp bo skora kazdej z nas moze inaczej zareagowac..

to samo jest z kosmetykami - na roznych forach zachwalane kosmetyki mi w ogole nie sluza a np uwielbiam cos, co ilus tam osobom nie podeszlo wiec...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Listopada 2007, 17:30 »
OK, nie chcę tu robić burzy w szklance wody.

Skoro mikrodermabrazja też mi przynosi fajne efekty, to po co mam wymyślać?

Boję się oczyszczania i bardziej do mnie przemawia ścieranie, niż wyciskanie.

Uważam, że efekty po mikrodermabrazji mam lepsze, niż po wyciśnięciu sobie czegokolwiek. Mam bardzo wrażliwą cerę i uwierzcie mi, że po każdym usunięciu krostki mam blizny.

Nie jestem uprzedzona do oczyszczania, bo komuś może ono pomaga. Po prostu ja go nie chcę robić. Bo po co? "M" mi pomaga i chyba o to chodzi.

Poza tym Wy mnie tu :cegly: a nie ma odpowiedzi, na pytanie:

"(...), a czy sama mikrodermbrazja (z przygotowaniem i maską kojącą) nie poprawi mojej buzi? Nawet jeśli będzie to trwało dłużej."

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Listopada 2007, 19:42 »
wg mnie odpowiedz byla i w zadnym wypadku nikogo sie tu nei namawia do oczyszczania ..

u kazdego to inaczej dziala/daje inne efekty dotyczy to rowniez mikro ..

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Listopada 2007, 21:30 »
Rajdówko bez urazy, ale Eli pytam, jako profesjonalistkę.

Sprecyzuję może pytanie:

Czy skoro Mikro mi służy, nie szkodzi. Skoro moja buzia już po dwóch zabiegach wygląda lepiej, to czy bez oczyszczania w tradycyjnym rozumieniu mogę liczyć na zniknięcie zaskórników i wygojenie buzi?

Nie uprzedzam się do oczyszczania. Jeśli byłaby taka konieczność, to może i bym się jemu poddała, jednak czy Mikro może mi je zastąpić?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Listopada 2007, 21:58 »
Pewnie , że można zastąpić oczyszczanie taką mikrodermabrazją !
Juz pisałam że jest super , daje super eefkty itd, Zawsze ale to zawsze polecam klientkom które mają problemy .

Boję się oczyszczania i bardziej do mnie przemawia ścieranie, niż wyciskanie
Wiesz oczyszczanie to jest robione tylko i wyłącznie hmm jak to  wytłumaczyc  ::) naturalnie

Uważam, że efekty po mikrodermabrazji mam lepsze, niż po wyciśnięciu sobie czegokolwiek
ale nie możesz tak uważa bo nigdy sie nie oczyszczałas

Mam bardzo wrażliwą cerę i uwierzcie mi, że po każdym usunięciu krostki mam blizny.
bo robisz to sama bez przygotowania

cieżko ci co kolwiek wytłumaczyc....jak krowie na rowie  :los: oczywiscie bez obrazy ale to mi przyszło do głowy jak tylko przeczytałam twojego posta  ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Listopada 2007, 22:00 »
Hi, hi wiem, ale ja jestem uparta i lubię poznać coś od A do Z, zanim się zdecyduję na jakiś krok. Dziękuję za odpowiedzi :D

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Listopada 2007, 08:44 »
bez urazy - :P

jestem uzalezniona od mikro.. to co zrobila z moja twarza, dekoltem i plecami to jakis cud ;D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 8 Listopada 2007, 14:10 »
No ja też chyba się robię uzależniona :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 8 Listopada 2007, 19:16 »
Mikromanki

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Listopada 2007, 15:59 »
tyle piszecie o tym...może i ja bym polazła  :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Listopada 2007, 16:23 »
Jak masz problemy  , lun jakis tradzik....zmarszczory to pewnie :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Listopada 2007, 16:24 »
na mnie kwasy nie dzialaly itp... nic nie dawalo takich efektow jak mikro. ;D

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 14 Listopada 2007, 20:35 »
Ojjj Ela mam i to nie małe  ::) trzeba o tym na powagę pomyśleć w końcu święta idą  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 15 Listopada 2007, 00:17 »
Idz raz jak ! A jak ci się spodoba to bedziesz chodzic cały czas :)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 15 Listopada 2007, 09:16 »
 ;)