Autor Wątek: Targi ślubno weselne  (Przeczytany 4372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Targi ślubno weselne
« dnia: 10 Stycznia 2005, 12:58 »
co waszym zdaniem powinno zanleźć się na targach ślubno weselnych?
piszceie o wszystkim co Wam przyjdzie do głowy...

czy targi takie powinny odbywać się w supermarkecie?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Stycznia 2005, 13:32 »
nieeeeeeeee

żaden hipermarket....

to najgorszy pomysł z mozliwych....

duża hala wystawiennicza,

z nastrojową muzyczką,

kilkoma orkiestrami, które prezentowałyby swoje mozliwości,

kilka firm (różne salony) z pokazem sukien ślubnych

pokaz fryzur i makijaży slubnych

wszystko udekorowane na kształt sali weselnej

pokaz tortów ślubnych (z poczestunkiem gości targów)

przestronne stanowiska wystawiennicze żeby nie obijac się jeden o drugiego i żeby móc swobodnie podejśc i obejżeć np zdjecia....

kwartet smyczkowy do nastrojowej muzyki w kościele...

dekoracje kawiatowe, wiązanki, kościół itp...

tego naprawdę szczecin potrzebuje...

jak już mówiłam, przydałąby się reklama w niemczech... w tych przygranicznych miejscowościach... jest u nich gazeta lokalna... napewno byliby zainteresowani takimi targami.....

może niemieckie firmy weszłyby ze swoją ofertą... ( bo klienci niemieccy byliby napewno zainteresowni)

ehhhhhhhhhhhhhh... marzenia, marzenia, marzenia :roll:

szczecin nie tylko na mapie jest proowincja... wszystkie duże miasta mają prawdziwe targi ślubne... szczecin jest w ogonie (jak zwykle)...  :(
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2005, 14:51 »
ktoś zagłsował na supermarket.... hmm moze jakieś argumenty.....
ciekaw jestem dlaczego?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2005, 21:06 »
Zibi, rozumiem że targi w hipermarkiecie to żart  :?

jak sobie wybrażasz stoiska firm, boxy itp? niepoważne w ogóle...

Znowu wrócę do "Impresji Ślubnych" w Toruniu. Ogród Zoobotaniczny, wybieg na środku na trawie wsród róż, gdzieniegdzie "stoiska" firm zainteresowanych... wiesz jak fajnie to wygląda jak idziesz ścieżką między kwiatami a tu nagle ślicznie zastawiony stół... w innym miejscu łoże małżeńskie... gdzies tam wizazystka z makijażystką robiące makijaże...
jakby co to moge pomóc w organizacji i podrzucić kilka pomysłów

Offline artip
  • nowicjusz
  • *
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2005, 22:47 »
no tak !!! ale gdzie w szczecinie znaleźć stosowne miejsce na takie targi o których wy piszecie? szczecin nie posiada stosownego miejsca na takie okazałe imprezy wystawiennicze branż ślubno-weselnych  :(  .
może na początek uciec z tych paskudnych hipermarketów i zorganizować taką imprezę w jakims prestiżowym miejscu?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2005, 23:57 »
jak to nie ma miejsc??????
proszę bardzo:
-centrum miasta: pl.Lotników, dziedziniec na Zamku, Wały Chrobrego,
-poza centrum: Jasne Błonia, Pomnik Czynu Polaków, alejka spacerowa nad Rósałką (moim zdaniem to świetne miejsce), Tor Kolarski...
-poza miastem: Ogrody Dendrologiczne w Glinej i Przelewicach (ale to niestety za daleko więc odpada, ale to zdecydowanie najlepsze miejsca jeśli chodzi o otoczenie i klimat)

Offline aniac

• entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2005, 07:57 »
Albo MTSy na Struga, duze hale, mozna je bardzo ladnie udekorowac.

ja nigdy nie bylam na takich targach u nas w supermarketach, bylam za to w Holandii na takich konkretnych.
bylo tam wszytstko czego sie zapragnie, lacznie z godzinnym pokazem modym znanych projektantow, darmowymi fryzurami, zabiegami kosmetycznymi. Staly tam przerozne pojazdy slubne, loza malzenskie, przyklady prezentow slubnych, muzyka na zywo itd. bylo fajnie, ale cena byla mniej fajna, nie pamietam dokladnie ale chyba 25 euro za wejscie. Nie wiem ile kosztowaloby cos takiego u nas, ale jesli cena wstepu bylaby wygorowana, mogloby takie targi nie cieszyc sie duzym powodzeniem. A jednak w supermarketach doste do nich ma kazdy.

jednak zaglosuje za targami, bo uwazam to za bardziej odpowiednie miejsce na taka impreze.
02.07.2005

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Stycznia 2005, 10:42 »
Cytat: "davyjohn"
Zibi, rozumiem że targi w hipermarkiecie to żart  :?

jak sobie wybrażasz stoiska firm, boxy itp? niepoważne w ogóle...

jakby co to moge pomóc w organizacji i podrzucić kilka pomysłów

widzisz dotychczasowe imorezy "targowe" z naszej branży to włąśnie edycje któe odbywały sie w supermarketach niestety, ja też uważam że to kiepski pomysł, ale niektózy uważają że jest ok bo tam jest masa ludzi...
dlatego chciałem poznać zdanie forumowiczów...
jeśli chodzi o Twoją pomoc, przyjmiemy z otwartymi ramionami...

ale pomysły plenerowe raczej odpadają, bo jest za zimno.... w każdym raize nie teraz....

MTS - na struga, trzy zasadnicze wady: odległosć od centrum, hala jest hangarowata (nie zbyt łądna jak na takie targi, strasznie dużo kasują za powierzchnię....)

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Stycznia 2005, 12:37 »
no ja myślałem o targach w rejonach maja
a w markecie? ZA MAŁO MIEJSCA!!!!!!!!!!! I BRAK KLIMATU!!!!!
ANIAC: no to mamy podobne doświadczenia z targami, te w Toruniu były na DUUUŻO mniejszą skalę ale już miały ten klimat... :)

Offline aniac

• entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Stycznia 2005, 19:43 »
tam gdzie ja bylam na targach slubnych, byla to wielka hala targowa, przystrojona w temacie weselno-slubnym. na inne okolicznosci uzywana do innych celow.
wydaje mi sie ze jest wiele miejsc ktore posiadaja potencjal na targi slubne (nawet MTSy), ale zwiazane jest to z wielkimi kosztami, takimi jak np wystroj . Niestety firm nie stac na taka reklame. W supepermarketach nie ponosza oni takich wysokich kosztow.
02.07.2005

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Stycznia 2005, 21:54 »
no ja nie wiem czemu Wy się upieracie wszyscy przy jakiś halach i marketach... cały klimat targów jest właśnie na otwartym powietrzu... dobra, wiem, może padać...  :p

Offline artip
  • nowicjusz
  • *
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Stycznia 2005, 23:11 »
zibi ma rację! i innni też! raz że pogoda moze dac w kość(plener) dwa ze wystrój np MTS pochłonie fortune za którą nie zapłacą potencjalni wystawcy czy odwiedzajacy(bilety wstepu), no i to lekko na uboczu  :( .
czy wiecie ze np w takim poznaniu bilet wstepu dla publicznosci na targi do areny kosztuje 10 zł? myslicie ze potencjalni kowalscy z szina tyle by zapłacili? ja myslę ze nie. a wiadomo targi czy gale slubne udają się gdy jest publiczność! :idea:

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Stycznia 2005, 23:54 »
no ciekawy sposób podejścia do tematu...
wybacz, ale ja nie wyobrażam sobie sytuacji że biorę ślub i nie potrafię zapłacić 10 złotych za wejście na targi, żeby popatrzeć co kto oferuje i za jakie pieniądze...  sorki ale uważasz, że jeżdząc po mieście po salonach z sukniami, po studiach fotograficznych, dzwoniąc po wypożyczalniach samochodów itd itp wydasz mniej niż 10 złotych???
poza tym dla f-my ważniejsze jest żeby chociaż pięć par skorzystało z ich oferty niż 200 osób nawiedziło stoisko i pozabierało prospekty reklamowe wpychając je do siatek z Geanta między soki po 1,49 i ryż za 1,99...

Offline artip
  • nowicjusz
  • *
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Stycznia 2005, 00:04 »
hmmm ! wiesz ze niestety szczecinski rynek jest taki i nie inny! nie bez powodu mówi sie o nas wiocha z tramwajami......... przykre to ale prawdziwe :roll:
widziałem ze masz kontakty z branżą slubno weselna - bliskie kontakty(bielizna), myslisz ze wydatek wystawienia sie na takiej gali (ok 1000 pln) jest warty zaprezentowania swojej ofert?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Stycznia 2005, 00:17 »
ha, a wystawienie się na przykład w parku kasprowicza nie powinno moim zdaniem wynieść 1000... gdzie nie musisz płacić nikomu za powierzchnię itd. kwestia pobrania prądu z amfiteatru i zgody na organizację imprezy... jeśli ma się dojścia to można to załatwić...
teraz kwestia tego 1000 i czy zainwestowałbym... powiem tak, jeśli z 8 klientów kupiłoby całe komplety z dodatkami to można by było się zastanowić i liczyć, że dodatkowo część przyszłaby kiedy indziej do sklepu... ale to wszystko jest gdybanie... dla mnie jako klienta robienie takich targów w markecie to koszmar... 95% osób kręcących sie przy stoiskach to osoby postronne nie zainteresowane bezpośrednio tematem tylko szukające okazji i gratisów... tego typu targi powinny skupiać głównie zainteresowanych z obu stron "lady sklepowej", zarówno sprzedawców jak i klientów... takiemu sprzedawcy na pewno większą korzyść przyniesie przekazanie rzetelnej informacji i spokojna rozmowa z potencjalnym klientem który FAKTYCZNIE ma zamiar coś kupić w najbliższym terminie niż pilnowanie stoiska i towaru przed tłumem przypominającym potop szwedzki...
takie moje zdanie...

Offline artip
  • nowicjusz
  • *
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Stycznia 2005, 00:31 »
z pierwszą częscią twojej wypowiedzi na temat kosztów nie zgodze sie! np tylko dlatego że w mysl prawa powstanie wtedy impreza masowa a co za tym idzie nalezy wiele spraw zabezpieczyć i pozwoleń uzyskać a więc koszty....... ale ta część dotycząca marketów - podzielam twoje zdanie!

Offline davyjohn
  • entuzjasta
Targi ślubno weselne
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Stycznia 2005, 12:28 »
hmmm... szkoda że u nas nie ma takiego ogrodu zoobotanicznego bądz botanicznego jak w Toruniu, tam chyba nie musieli mieć zezwoleń a bilety za wejście były w całości przeznaczane na ten właśnie ogród, to było połączenie targów z opcja charytatywna dla ogrodu. Ogród udostępnił prawdopodobnie nieodpłatnie swoje alejki w zamian za wpływy z biletów. Jak dla mnie rozwiązanie rewelacyjne!!
Jeśli chodzi o Szczecin to wiem już że targi nie odbędą się w żadnym z marketów, lecz pomimo nadal w centrum miasta :)