Autor Wątek: fioletowy bukiet  (Przeczytany 78377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotoaenena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: IX 2013
Odp: fioletowy bukiet
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Stycznia 2013, 22:56 »
Również decyduję się na fioletowy bukiet ale za to z zimowitów :) Dość nietypowo, bo raczej to nie są kwiaty do bukietów gdyż są bardzo nietrwałe.  Jednak zdecydowałam się na nie, bo z takim bukietem do ślubu szła moja mama.  Moi rodzice również ślubowali we wrześniu więc jest to akurat czas zimowitów ale nie są one dostępne normalnie w kwiaciarniach i boję się, że może być problem ze zorganizowaniem tego bukietu.  Chociaż na zamówienie to chyba wiele potrafią zrobić :) Obawiam się także, że bukiecik mi kolokwialnie mówiąc padnie po połowie dnia :( jak już mówiłam zimowity są delikatnymi kwiatkami (coś podobnego do krokusów).  Pocieszam się tym, że będzie mi on potrzebny tylko w kościele i na wejście do sali weselnej, więc może nie będzie tak źle  :D

Offline Wizawa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: BRAK
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Lutego 2013, 15:28 »
Osobiście bardzo lubię kwiaty w kolorze fioletowym. A jeśli chodzi o bukiet ślubny to lepiej wybierać kwiaty o ciemnych odcieniach, np ciemny fiolet czy w kolorach kontrastowych, np pomarańcz. Tak aby całość nie była za mdła, bukiet musi ożywiać całą stylizację ślubną.

Offline arabica123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Października 2013, 15:32 »
Wszystkie te bukiety są przecudne nie wiem jak wybiorę, faktycznie kolor filetowy bardzo pasuje. 

Offline ermilk@
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.06.2015
« Odpowiedź #63 dnia: 20 Listopada 2013, 19:37 »
Witam:)
A co powiecie o takim bukieciku ?  :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Marca 2014, 23:03 »
ja miałam bukiet z eustomy i frezji i wytrzymały ciepły letni dzień,kwiaty miałam rownież we włosach i do samego rana dały rade-to tak żeby rozwiać wątpliwości,czy wytrzymuja  ;) :)

Offline gdamalena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.05.2014
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Grudnia 2014, 18:24 »
Witajcie!

Też miałam fioletowy bukiet.  Bardzo mi na tym zależało.  Ale bynajmniej nie był zimowy.  Wręcz przeciwnie, majowy.  Miałam w nim bzy :)

Moje kwiaty:
https://plus. google. com/photos/114380433361305472665/albums/6095713082239360161?authkey=CMHytY2Fm434gwE

Florystka, która podjęła się zrobienia bukietu i dekoracji na samochód: https://www. facebook. com/pages/Pracownia-Florystyczna-Rozeska-Szczecin