Autor Wątek: Zajazd rycerski czeladź czy ktoś miał tam wesele?  (Przeczytany 12641 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milka27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.08.2012
Zajazd rycerski czeladź czy ktoś miał tam wesele?
« dnia: 12 Listopada 2012, 15:17 »
Witam czy ktoś miał wesele w restauracji rycerskiej w czeladzi? Chciałam tam zorganizować przyjęcie, wszystko bardzo mi się podoba, ale opinie które czytałam są koszmarny i trochę się obawiam? Bardzo proszę o odpowiedz jeżeli ktoś miał tam wesele

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
Odp: Zajazd rycerski czeladź czy ktoś miał tam wesele?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopada 2012, 00:12 »
ja tam nie byłam osobiscie , ale słyszałam same pozytywy o jedzeniu :] podobno bardzo dobre :]

Offline Milka27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.08.2012
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2012, 19:30 »
Super :) bardzo dziękuje, wiele osób tak mówi,  już zarezerwowalismy :)  mam nadzieje ze będzie ok

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopada 2012, 07:37 »
Byłam i jadłam i było wszystko ok.
Smacznie, ładnie podane i obsługa też była ok  :)

Offline patrycja_jas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 8 Lutego 2013, 09:28 »
Byłam tam na weselu przyjaciółki i było super! Sala jest rewelacyjna! Jedzenie było bardzo smaczne. Generalnie wesele było bardzo na plus!

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lutego 2013, 14:13 »
Witam czy ktoś miał wesele w restauracji rycerskiej w czeladzi? Chciałam tam zorganizować przyjęcie, wszystko bardzo mi się podoba, ale opinie które czytałam są koszmarny i trochę się obawiam? Bardzo proszę o odpowiedz jeżeli ktoś miał tam wesele

Nie wierz wszystkiemu co przeczytasz w Internecie. Restauracja w Hotelu Rycerskim to moim zdaniem klasa sama w sobie. Mój narzeczony zabrał mnie kiedyś tam na kolację w naszą rocznicę i jedzenie było przepyszne. Moja znajoma była tam na weselu i również bardzo wychwalała jedzenie i obsługę. Więc myślę, że te wszystkie negatywy to jakieś dziwne działania konkurencji, bo to trochę dziwne, że aż tak skrajne opinie o jednym miejscu się pojawiały.

Offline pan_w_garniturze
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21/09/2013
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lutego 2013, 09:47 »
Byłem tam na weselu kuzyna. Muszę przyznać, że restauracji robi wrażenie. Bardzo podoba mi się wystrój i klimat tej sali. Jedzenie również bardzo smaczne. Myślę, że nie ma osoby, której by się tam nie spodobało.

Offline patrycja_jas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lutego 2013, 14:01 »
Byłem tam na weselu kuzyna. Muszę przyznać, że restauracji robi wrażenie. Bardzo podoba mi się wystrój i klimat tej sali. Jedzenie również bardzo smaczne. Myślę, że nie ma osoby, której by się tam nie spodobało.

To fakt. Sala robi wrażenie i tworzy bardzo unikalny klimat. Można poczuć się jak za czasów szlacheckich.

Offline Kolorowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.06.14
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Lutego 2013, 08:40 »
Hej!

Wraz z narzeczonym zaczynamy powoli szukać sali weselnej i to właśnie Zajazd Rycerski zrobił na nas najlepsze wrażenie.

W internecie można znaleźć również sporo pochlebnych opinii na temat tego miejsca, także na tym forum.  Jestem ciekawa czy może ktoś z Was ma jakieś bardziej szczegółowe informacje na temat tego miejsca. 

Przyznam szczerze, że jak zobaczyłam ten zajazd to aż mi się oczy zaświeciły.  Zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz prezentuje się bardzo okazale. 

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec/sierpień 2014
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lutego 2013, 09:14 »
Kolorowa, a czy wiecie w jakiej cenie są noclegi dla gości weselnych i czy na sali jest możliwość rozłożenia okrąglych stolików?:)

Offline sum-mer
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.06.2014
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lutego 2013, 10:38 »
Nam zaproponowano -10% na noclegi.  Nie targowaliśmy się, więc nie wiem czy jest możliwość uzyskania większej zniżki ;)

Co do okrągłych stołów to z tego co wiem takich nie ma.

Offline Kolorowa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Lutego 2013, 09:55 »
Przyznam szczerze, że póki co nie dowiadywałam o noclegi,  bo nawet nie wiemy czy takie będą potrzebne.  Jeśli chodzi o okrągłe stoły, to one w ogóle na weselach mi się nie podobają.  Moim zdaniem przeszkadzają tylko w integracji gości. 

A co powiecie o samej sali? Ja obejrzałem już chyba wszystkie domy weselne, sale, restauracje i póki co to właśnie Hotel Rycerski wypada najlepiej.  Myślę, że niedługo udamy się tam rezerwować termin.   

Offline Zuz_ka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Marca 2013, 08:47 »
Wraz z narzeczonym zastanawiamy się właśnie nad organizacją wesela w hotelu Rycerskim.  Czytam wasze opinie i widzę, że przewijają się same pozytywne opinie na temat tego miejsca.  Na mnie osobiście zajazd zrobił ogromne wrażenie jak go pierwszy raz zobaczyłam, ale chcę zachować stoicki spokój i zdecydować się na najlepsze miejsce.  Szkoda tylko, że w okolicy nie ma więcej takich lokali jak Rycerski. 

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Kwietnia 2013, 10:49 »
To fakt, niestety rejon ten jest bardzo ubogi jeśli chodzi o porządne lokale do organizacji wesela, większość to zwykłe szare sale, które na myśl przywodzą epokę PRL. Hotel Rycerski jest to nowe miejsce i na pewno jest utrzymane na wysokim poziomie i widać to na pierwszy rzut oka.

Offline Zuz_ka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Kwietnia 2013, 15:44 »
No właśnie takie same odniosłam wrażenie.  Mi dodatkowo podoba się bardzo to połączenie elegancji z tradycyjnym szlacheckim dworkiem.  Myślę, że nasi goście docenili by wygląd takiej sali. 

Offline Kolorowa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Kwietnia 2013, 11:36 »
Hej dziewczyny!

Byłam ostatnio na obiedzie w zajeździe Rycerskim i powiem Wam, że jeśli na weselu jedzenie jest chociaż w połowie tak smaczne, to już jestem wniebowzięta.  Dawno nie jadałam nic tak smacznego!

Offline Zuz_ka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Kwietnia 2013, 14:14 »
Cytat: Kolorowa link=topic=41468. msg1880149#msg1880149 date=1365586619
Hej dziewczyny!

Byłam ostatnio na obiedzie w zajeździe Rycerskim i powiem Wam, że jeśli na weselu jedzenie jest chociaż w połowie tak smaczne, to już jestem wniebowzięta.   Dawno nie jadałam nic tak smacznego!

O jedzeniu w tym miejscu również słyszałam wiele dobrego, podobno na sam widok aż ślinka cieknie :))) No mam nadzieje, że mi też niedługo uda skosztować się tych pyszności. 

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Kwietnia 2013, 13:30 »
Ja mogę z czystym sumieniem potwierdzić, jedzenie jest tam przepyszne! Myślę, że Magda Gessler mogła by się od nich wiele nauczyć hehe :)

Offline Annula88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Maja 2013, 14:17 »
Nawet nie wiecie jak mnie cieszą wasze pozytywne opinie na temat tego miejsca ;) Coś czuję, że to będzie strzał w 10!

Offline patrycja_jas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Maja 2013, 15:22 »
W tą sobotę kolejne wesele w Rycerskim :)) Już nie mogę się doczekać :D

Offline Annula88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Lipca 2013, 09:39 »
Jesteśmy po pierwszych ustaleniach i muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się podejście obsługi do Nas.  Widać, że mają spore doświadczenie, jeśli chodzi o organizację wesel. 

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Września 2013, 22:41 »
miałam tam wesele w 2010 roku i byliśmy bardzo zadowoleni:0jedzonko pycha obsługa super, mieliśmy wesele na 2 salach nei wiem czy jeszcze terz jest taka możliwosc

Offline Urszula81
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Maja 2014, 14:47 »
Byłam tam na Komunii w zeszłą niedzielę i miejsce  super.  Oczywiście ocena wystroju i wyglądu sali to rzecz gustu więc każdy niech ocenia wg siebie.  Moim zdaniem udane wesele tworzą goście, muzyka, menu i obsługa.  Uwielbiam jeść i  jedzenie mają rewelacyjne, rosół przepyszny, kluski śląskie własnej roboty, pyszne śledzie (szczególnie te z zielonym ogórkiem), dewolaj, rolady wołowe - boskie.  Obsługa bardzo dobrze się uwijała, żadnemu z gości nic nie brakowało.  Na naszej sali były 3 Komunie i wszystkie  bardzo sprawnie obsługiwało 3 kelnerów. 
 Jedynie słabe były jajka faszerowane - jestem miłośniczką jajek pod każdą postacią i dla mnie były trochę źle zrobione.  Dla mnie jaja faszerowane wyglądają tak, że żółtka wyciąga się z jaj i mieszą z masą, którą mają być faszerowane jajka.  Natomiast tu były zrobione 3 różne różne, smaczne pasty, które zostały nałożone na jajko przekrojone na pół (na żółtko) co spowodowało, że całość była bardzo sucha i suche żółtko zabijało smak past.  Poza tym małym szczegółem, wszystko inne super, myślę, że bez obaw - z wesela tam zarówno Młodzi jak i goście wyjdą bardzo zadowoleni. 

Offline Mariczka32
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.12.2020
  • Ślub w: Restauracja Rycerska
« Odpowiedź #23 dnia: 8 Listopada 2018, 18:48 »
Rzczywiście jest tak jak piszecie bo i hotel i restauracja sa do ogromnej pochwały. Wystrój wiadomo kazdy lubi co innego, ale nam bardzo podpasował już od samego początku. Robilismy wesele na 180 osób wiec na tej duzej sali biesiadnej z pełną obstawą tzn. i z cateringiem i obsługą od Restauracji Rycerskiej. Jedzenia pomimo ze staralismy sie wyliczyc na porcje bylo bardzo duzo - wlasciciele nie oszczedzaja na klientach zreszta to widac tez w obsludze chociazby hotelu w ktory caly czas inwestuja. Pokoje dla gosci tez ogarniete na tip top wszyscy czulismy sie mega dopieszczeni a nawet rozpieszczani przez obsluge ktora na kazdym kroku służyła wsparciem i pomoca