Autor Wątek: Ginekolog / ciąża - dyskusja  (Przeczytany 6568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Ginekolog / ciąża - dyskusja
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Sierpnia 2006, 13:27 »
Cytat: "Maja"
A może w końcu ktoś mi odpowie na moje pytanie, hę? Laski ze Stargardu-gdzie chadzacie do ginia

Maju moze Ela cos Ci doradzi...ale stragardzikch ginekologów raczej nie znam...znamtylko tych gorszych, co to ich polecać nie należy...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Sierpnia 2006, 13:37 »
To też byłaby cenna rada-więc kogo omijać szerokim łukiem?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Sierpnia 2006, 13:50 »
Cytat: "Maja"
To też byłaby cenna rada-więc kogo omijać szerokim łukiem

Przypomnę sobie nazwiska i w miarę mozliwosci puszcze Ci na priva...
ale to takie zebrane informacje z różnych źródeł...
Mimo wszytsko środowisko szczecinskie znam lepiej
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Sierpnia 2006, 14:22 »
Dobrze, czekam na info :P

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Września 2006, 15:48 »
Maju Ja chodze od Winnickiego, ale narazie nie staram sie o dziecko wiec ciezko mi powiedziec jaki on jest :( Zrobi badania, sprawdzi czy wszystko w porzadku i wypuści :)

Lilian Moge tez na Priv info ktorych lekarzy omijać szerokim łukiem?
[/url]

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Września 2006, 15:50 »
a wogóle co to jest to cc co Maja wczesniej pisała na 1 stronie? i czy każda musi sie szczepic przeciw zółtaczce jak bedzie sie planować dziecko?
[/url]

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Września 2006, 15:52 »
cafe, oj dziewczyny nie mam czasu teraz na to żeby Wam napisać.
W ogóle w tym przedślubnym zamieszaniu o tym zapomniałam.
Przygotowałm sobie "bazę" do napisania oich komentarzy, ale na tym się skończyło.
Postaram się...ale nie mogę obiecać.
Strasznie duzo mam teraz na głowie...
— Richard M. Devos

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Września 2006, 17:34 »
Lilian Spokojnie, ja Ciebie kobietko rozumiem :)  JAk juz po Twoim weselu troszke ochłoniesz i zwolnisz tempo to prosze cie o odpowiedz :)

A tak wogóle wracajac z pracy do domu mysłałam o tym cc i chyba wpadłam na pomysł, ze to cesarskie ciecie  :mrgreen:
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Września 2006, 18:38 »
Cytat: "liliann"
Maja napisał/a:
A może w końcu ktoś mi odpowie na moje pytanie, hę? Laski ze Stargardu-gdzie chadzacie do ginia

Ja chodze do Ludwickiego kiedys przyjmował w batalionie potem tylko prywanie a teraz ponoc znowu wrocil do batalionu.Ale kolejki są niesmaowite do niegp. U niego tez robilam sobie zamrażanie nadżerki i jestem zadowolona.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Września 2006, 09:38 »
Do Ludwickiego to nie, nie chcę pisać dlaczego :| ale nie.
cafe, cc to cesarskie cięcie i to własnie dlatego chcę się zaszczepić - mam wadę wzroku i jestem praktycznie z góry skazana na takie rozwiązanie :?
Winnicki mówisz - miałam zamiar się przejść, on przyjmuje na Krałowicza, tak?

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Września 2006, 12:39 »
Maju Ja chodze do Winnickiego do przychodni Wojskowej na Al. Żołnierza. Na Karłowicza moze tez przyjmuje, ale pewnie prywatnie, nie wiem.
Godziny przyjęć :
    Środa :    08:00 - 12:00
    Czwartek :    15:30 - 18:30
    Piątek :    08:00 - 12:00

Zauważyłam tylko jak juz ide do Winnickiego to duzo do niego zgłasza sie dziewczyn w ciąży, moze dobrze prowadzi? nie wiem, ale bede teraz do niego szła, zeby dał mi jakies skierowania na rozne badania przed ciążowe ;)
A raz trafiłam, ze zastępowała go w pracy jego zona, też ginekolog, bardzo fajna sympatyczna. Powiedziałam, ze przyszłam tylko po tabletki a ona mi mówe, ze od niej nikt nie wychodzi bez badania :) Takze to w jakims stopniu również świadczy o lekarzu :)
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Września 2006, 13:30 »
Ja bylam u Doktora Winnieckiego i U Jego żony tez raz i jakos mi nie podpasowali.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Września 2006, 09:18 »
cafe, dzięki za namiary - pójdę, zobaczę. Może akurat to będzie mój lekarz. Zobaczymy.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Września 2006, 19:53 »
proszę PILNIE namiary na dobrego ginekologa z dobrym USG w szczecinie
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Września 2006, 23:00 »
Ja też bym poprosiła a jeszcze jakby był skuteczny w walce z kobiecymi infekcjami to już w ogóle u mnie przy cukrzycy niestety przytrafiają mi się czasem niemiłe niespodzianki :cry:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Września 2006, 23:24 »
Jestem ze Stargardu wiec pisze .
Nie bede pisać kto dobry , a kto nie bo niedaj boze jeszcze jakis lekarz tu dotrze  :roll:
A wiec na początku ciąży i przed zajsciem chodziłam do Pani Misiak...ale...potem był Pan Janowski...zrezygnowałam bo przeraziły mnie koszta...trafiłąm do Pana Gostyńskiego...ale...no i jestem u Pana Jelonka . Jestem z niego zadowolona , bo przynajmniej poswieca uwage pacjentce...ale po ostatnim badaniu i po bojach ze zwolnieniem...do porodu już mało zostało i narazie nie mam zamiaru zmieniać lekarza .

U nas w Stargardzie to na prawie kazdego lekarza można cos powiedziec.
Nie podam nazwisk ale napisze opinie :
-długie paznokcie
-pije
-jak za młoda lub za stara to poleca usunieie ciaży
-wypadło jej dziecko na ziemie przy porodzie
-przepisuje leki których nie można brac w ciaży
-jak płód jest chory to nie mówi mamie aby jej nie martwic
-specjalnie mówi płęć inną niz jest
itd itp...
Tak wiec ciezko kogos wybrać ! Kogoś takiego z powołani a nie takiego który pracuje bo musi !
Raz spotkałam sie z lekarzem z powołania , ale z dermatologiem...chyba Szczepaniec...no i moja dentystka , ortodontka Wyrwa :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 2 Października 2006, 14:54 »
Cytat: "ela"
-długie paznokcie
-pije
-jak za młoda lub za stara to poleca usunieie ciaży
-wypadło jej dziecko na ziemie przy porodzie
-przepisuje leki których nie można brac w ciaży
-jak płód jest chory to nie mówi mamie aby jej nie martwic
-specjalnie mówi płęć inną niz jest

:shock:  :shock:  :shock:
wierzyć sie nie chce  :evil:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Października 2006, 11:08 »
Elu A Pan Jelonek to gdzie przyjmuje? chodzisz do niego prywatnie czy panstwowo?
A napisz mi jeszcze prosze gdzie przyjmuje Gostyński :) Bo ja wiem tylko gdzie Winnicki przyjmuje ;)
[/url]

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Października 2006, 12:20 »
A czy słyszałyście cos na temat lekarza Krzysztofa Ira?? Jest on zastepcą ordynatora w zdrojach :)
Prosze o info
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Października 2006, 20:28 »
Ja z czystym sercem moge polecic        

Dr n.med. Marię Kubise

To wspaniala kobieta i naprawde swietny lekarz. W sumie jedyna kobieta w tym zawodzie ktora mi odpowiada. Delikatna, miła i swietny fachowiec.

Przyjmuje w własnym gabinecie(prywatnie i z NFZ) na Perkoza i w Medicover.
Agata

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Października 2006, 20:34 »
a czy ktoś może cos powiedzieć o dr Ratajczak - mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska (o ile wiem przyjmuje na woj.polskiego - w szczecinie - w poradni)

Offline wanda.wu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Października 2006, 14:19 »
A może ktoś poleci gina z Unii, chyba tam sie zdecyduje rodzic (jak zafasolkuje :)) Oczywiscie, który przyjmuje prywatnie :wink:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Października 2006, 19:22 »
unia lubelska - dr kurzawa, dr bączkowski
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Lekarze
« Odpowiedź #53 dnia: 2 Listopada 2006, 17:39 »
madziulek, z tego co wiem to dr Ira jest świetny. Moje koleżanki do Niego chodziły i wszystkie zadowolone :)

Ja chodzę do dr Jarosława Pękały. Jest po prostu rewelacyjny :) Też pracuje w Zdrojach a przyjmuje na Majowym.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 3 Listopada 2006, 14:57 »
anulka33, dziękuję za info :) Jetem już umówiona na wtorek :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Listopada 2006, 21:56 »
dr Ira super gość - polecam :) - prowadził końcówkę mojej ciąży bo zecydowałam sie urodzic w Zdrojach - co odradzam (nie ze względu na Ire broń Boze...)

wczesniej dr Kurzawa - super gośc :)

Jeśli chodzi o dobre USG to na UNII Lubelskiej dr Świderski - z polecenia dra Kurzawy robiłąm u niego połówkowe.

Nie polecam dra Płonki z Unii, facet - gdy przyjechalam na KTG na ostry dyżur - najpierw kazał mi wyrzucić gumę -  która żułam nie dlatego, żeby niegrzecznie zrobic mu na złość tylko dlatego, że się denerwowałam i w tym akurat okresie ciąży czułąm metaliczny posmak w ustach który mnie doprowadzał do obłedu.
aaa,i gumy nie żułam jak krowa ;) poza tym - nie te rejony powinny go interesować moim skromnym zdaniem - potraktował mnie jak smarkule.

Dr Kubisa - ja jej nie polecam - mila owszem - ale gdy jej powiedzialam, ze zaczynamy starania to zapisala mi dopalacze w postaci hormonow - ktore drMario z Miejskiego kazał mi natychmiast odstawic - do tego typu dopalaczy potzrebne sa dodatkowe badania i - a moze przede wszystkim - jakies wskazania - ktorych u nas nie bylo bo jeszcze nie zaczelismy.
szkoda w sumie, bo mialam wykupiony medicover a ona tam pracowala.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Listopada 2006, 17:50 »
Byłam dziś u dr. Ira :) świetny gość zrobił mi cytologie pogadaliśmy sobie .. dał mi skierowanie na wyniki - cytoplazmoze, krew i cukier :) jestem zadowolona z pierwszej wizyty :) Mam nadzieje że niedługo spotkamy sie w "innych" okolicznościach - brzuszkowych
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #57 dnia: 8 Listopada 2006, 09:01 »
"Ale najpierw musisz poszukac po Polsce...nie tylko po Szczecinie.
Sa wyspecjalizowane ośrodki w kraju, które prowadzą takie przypadki (nie lubie tego słowa) jak Twój.
Np my prowadzimy łącznie z położnictwem ciężarne kobiety po przeszczepie nerki lub ze schyłkową niewydolnością nerek.
Ostatnio urodziły nam sie dwie dzidzie"

Liliann Kotuś  :D to mnie świeć kto by mógł w okolicy podjąć sie "mojego przypadku" bo osobiśie nie wyobrażam sobie przy ciąży zagrażającej życiu matki i dziecka wędrować po  kraju 500-800 km :idea: Jakbym dostała ataku albo coś to chyc w intercity i .. "zeszła w pociągu" :|  :mrgreen:
Miałam propozycje z Warszawy ale to wiąząłoby sie z przeprowadzka na 9 m-cy do stolicy a taka sytuacja w ogóle nie wchodzi w grę. Dlatego jesli nie znajde nikogo tutaj będe zmuszona do szukania w Niemczech bo to 100 km a nie 500 :!:
Chyba że masz namiary na jakiś lekarzy na mniejscu którzy by mi pomogli to uprzejmie poprosze
 :mrgreen:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 8 Listopada 2006, 09:34 »
didi, z tego co pamietam to masz coś z serduszkiem.
W tej branży nie siedzę zupełnie...wiem tylko tyle, że matki z roblemami kadrdiologicznymi są prowadzone na Pomorzanach. Zdaje się, że zajmuje się nimi Pani dr Lange-Konior.

Nie wiem jak bardzo jesteś chora....ale powiem Ci jak to wygląda od drugiej strony biurka.
Mówisz, że nikt nie chce się podjąć prowadzenia Twojej ewentualnej ciąży.
Hmmm może Twoja wada jest aż tak poważna.
Trudno jest wziąć na siebie taką odpowiedzialność. Często ludzie wymagają od lekarzy cudu. A ciężko jest patrzeć potem w oczy zrozpaczonej rodziny, w oczy które są pełne wyrzutu "przecież obiecywaliscie..." Dlatego lekarze odmawiają i odradzają.
Ludzię czesto nie słyszą słowa "ryzyko" albo "śmierć". Bardzo rzadko podejmują decyzję w pełni świadomie.
Mamy taką jedną pacjentkę na dializach. Prkatycznie nie nadaje się ponownego przeszczepu nerki (miałą juz dwa), ale zakwalifikowaliśmy ją ponownie. Z tym, że ona jest w PEŁNI świadoma, że przeszczep moze sie zakończyc jej śmiercią. Całkiem świadomie powiedziała, że woli umrzeć niż żyć dalej w takim komfocie jak teraz.
Chce podjąc takie ryzyko, pomimo, że wie, że ma większe sznase na śmierć niż życie.

Didi jesli tutaj nikt nie chce podjąc sie prowadzenia Twojej ciąży, warto moze zwrócic się do specjalizstów w stolicy.
Jesli w Szczecinie byłabyś pierwszym "przypadkiem", jeśli nikt do tej pory nie chorował tak jak Ty, albo jesli ciąże osoby w podobnym schorzeniem zakończyły sie niepowodzeniem....to warto zwrócić sie do osrodka, kótry ma większe doświadczenie. Moze w Wa-wie były juz podobne do Ciebie pacjentki.
Trudno sie prowadzi kogoś, kogo chorobę zna sie tylko z literatury.

Taki niefatr miała moja kumpela. Okazało sie, że w ciązy stwierdzono u niej przeciwciała RoLa. Była pierwsza w Zachodniopomorskim.
Tylko Poaznań jako jedyny w Polsce prowadził kiedys taka samą pacjentkę. Ciąże porowadzono dalej w Szczecinie na Unii, ale wszystko praktycznie konsultowano z Poznaniem.

Zatem poszukaj nawet jak to będzie daleko od domu skoro tak bardzo chesz miec dzidzię.

Poważne choroby układu krążenia w ciąży to duży problem...bo jak się coś zaczyna  chrzanić, bywa że nie ma wyjścia.
— Richard M. Devos

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #59 dnia: 8 Listopada 2006, 12:30 »
Cytat: "liliann"
Zdaje się, że zajmuje się nimi Pani dr Lange-Konior.

Może masz jakies namiary na nią.

Ja mam zdiagnozowaną zawansowaną cardiomyop. przerostową tylko cały szkopół w tym że nie mam jak do tej pory jakiś zdefiniowanych katalogowo objawów, oczywiście mam kiepskie ekg i czasem ciemnieje mi w slepiach i mam palpitacje ale naprawde sporadycznie, do tego przyplatał sie zespół jelita drażliwego a po niedanej  i całkiem pomyłkowej  :evil: kuracji hormonalnej przypadło mi 20 kg (ale nad tym walczę sama bo wiem że jak nie spadnę z wagi to serducho długo nie wytrzyma) ale prowadzę bardzo oszczedny tryb życia więc wierze że nie jest jeszcze za późno :)  :?
Właśnie najwiekszym problemem stanowi w tym kraju kompleksowa pomoc bo w takich przypadkach jak ja  lekarze powinni  sie ze sobą konsultować choćby w kwestii leków a tu jak słyszą ze jakiś lekarz będzie miał cos do powiedzenie to zaraz dostają "białej gorączki' że nikt im sie wtrącać w leczenie nie będzie  i bleee a na końcu że z taka choroba to ludzie umieraja a nie rodzą dzieci i co ty ma to RĘCE OPADAJĄ  :roll:

A mnie chodzi o to żeby ginekolog i kardiolog ze soba wspólpracowali. Więc jeśli na Pomorzanach jest ktoś kto może mi pomóc to moze popytaj tak od zaplecza :wink:
będe dźwięczna bo na arkońskiej postawili na mnie +
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!